- Konu Sahibi akideciknane
- #4.081
Öncelikle hoş geldin demek istiyorum. Ayrıca yazdıklarında çok güzeldi:Harika özetlemişsin.
İnşallah 1 Eylül de güzel haberlerini alırız.
İnşallah 1 Eylül de güzel haberlerini alırız.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bizim topik 2. siraya düsmüstü birseyler yazayimda 1. siraya gelsin istedim.
Hayirli ugurlu olsun canim transferin insallah az kaldi bebeginin gelmesine.
Hayirlisi olsun bir bizdik daha gelsin hoş gelsin sefa gelsin Allahim dualarini kabul etsin bizlerinde dualari sizin icin canim
Iyi bak kendine saglikla kal
alısalıs hadi bi güzel haberde senden gelsin işallah.. herşeyde bi hayır var..endo da sorun çıkmadı..işallah gelcek bebeğin..işallah şu an tam vaktidir..
Hayırlı uğurlu olsun canım.Allah kucağınada almayı nasip etsin inş.
Günaydın kızlar... Umarım herkes güzel bir haftasonu geçirmiştir...
Alışalış hayırlı uğurlu olsun.... umarım doğru zaman şimdidir. merkala güzel haberini vermeni bekliyor olacağız..
canım hoşgeldin, benim test günüm de 5 eylül. hadi hayırlısı ikimizin de güzel haberi ile topic çoşsun inşlallh...Tüp bebek tedavisine başlayınca böyle bir sitenin varlığından haberdar oldum bu benim eksikliğim :44: Sonrasında bir kaç kişi gibi ben de "40 yaşı" görünce bu konuya geldim ilk bir iki sayfayı okuduktan sonra abuk sabuk konuşmaların olmadığı, bilinçli, donanımlı, samimi yazışmaları görünce üşenmedim 408 sayfanın hepsini okudum ellerinize sağlık ve bunları yazabilmek için üye oldum...
canım duovacığım, 2.sıraya düştüğümüzü nerden görüyorsun gerçekten bilmiyorum.merak ettim, ben bu ara az giriyorum brezey az giriyor,,,,,, bazılarımız tatilde ondandır, sen toplarsın durumu tatlişkomBizim topik 2. siraya düsmüstü birseyler yazayimda 1. siraya gelsin istedim.
selam kızlar
bugün transferim oldu, 1 tane 3.gün embryosu. 8 hücreli maşallah., şimdilik herşey yolunda , test günüm 5 eylül.. umarım sizlere güzel haber verebilirim. çok rahatım. hayırlısıyla bebiş gelsin. ve sırasıyla hepimize gelsin.
Tüp bebek tedavisine başlayınca böyle bir sitenin varlığından haberdar oldum bu benim eksikliğim :44: Sonrasında bir kaç kişi gibi ben de "40 yaşı" görünce bu konuya geldim ilk bir iki sayfayı okuduktan sonra abuk sabuk konuşmaların olmadığı, bilinçli, donanımlı, samimi yazışmaları görünce üşenmedim 408 sayfanın hepsini okudum ellerinize sağlık ve bunları yazabilmek için üye oldum...
Gıyaben hepinizi tanıyorum saydım kendimi :) Operasyonlarınızı, Opularınızı, transferlerinizi, kese görme, kalp atışı duyma heyecanlarınızı, bazen istemediğimiz negatif gelişmeleri ama üzgün ama mutlu samimiyetle paylaşılmasını, birlikte sevinilmesini birlikte üzüntü duyulmasını gördüm, hissettim... Hep iyi ve güzel haberler almaktan yana olsak da negatif şeylerde bu hayatın gerçeği ne yazık ki... Kah gelişmemiş bebeğinizin haberi ile gözlerim doldu, kah hormonsuz üreme diyalogları, ovulasyon testleri maceraları, "puuu" hayalleri ile için için sesli kahkalar attım, "hamileyimmmmmmm" mesajlarında mutluluğunuzu paylaştım :)
Bu arada kendimden minicik bahsetmek gerekirse; 73 Doğumluyum 40 yaşındayım. Çocuğumuz yok. Her iki tüpümün tamamen kapalı olması nedeniyle Bahçeşehire en yakın Beylikdüzündeki hastane olduğu için Mayıs ayında ilk tüp bebek tedavisine başladık. Yaştan dolayı aşılama ile zaman kaybetmek istemedik. 1. denemede olumlu sonuç alamadık (transferin 3. günü yere kapaklandım belki ondan bilmiyorum) 2. işlemimiz bu ay gerçekleşti. Sorunsuz geçti, şimdilik transferden bu yana sigara içmemenin verdiği gerginlik! hariç... 1 Eylül test günü.. ilkinde de beklemiştim bunda da test gününü beklemeyi düşünüyorum.. Eşimle çocuğumuz olmazsa "eksilmeyeceğimizi" biliyoruz ama aile olmanın da güzelliğini tatmayı en azından ileride "keşke" dememek üzere elverdiğince şansımızı denemeyi istiyoruz.. Hayırlısı ne ise o olsun.. Herkesin gönlüne göre olur umarım..
Çok iyi geldiniz... Ara ara bende işim izin verdikçe uğramak üzere çok sevgiler hepinize..
Umarım samimiyetiniz ve içtenliğiniz gönlünüzden geçenleri gerçek kılar... Tedavisi devam edenlere her şeyin su gibi akmasını, sonuç bekleyenlerin sabırla pozitif sonuçlara ulaşmalarını (ben de ben de) sonuçlarını almışların bebeklerini kucaklarına alacakları güne kadar tüm aşamaları sorunsuzca aşmalarını diliyorum.. Endişeden uzak, keyfini süreceğimiz hamilelikler bizi de bulsun :)
Kendim için aldığım notları da tedavi süreci ile ilgili bilgi almak için benim gibi ziyaretçi gelenlere bilgi olması için ayrıca aşağıya paste ediyorum..
06 Ağustos (Regl 2. Günü) ilaçlara başlandı. (Gonal-F + Menogom (9 gün), Cetrodine 5 gün, Ovitrelle 1 gün)
17 Ağustos OPU + Rahim Ağzı Dilatasyonu
(Daha önceki ET de darlık nedeniyle zorluk çekildiğinden dilatasyon işlemi yapıldı)
(14 oosit toplandı, 12 döllenme. Transfer günü 6 tanesinin gelişiminin iyi diğerlerinin 2 saat geriden geldiği söylendi. Compact aşamalarını geçmiş Blastokist en iyi olan 6 tanenin 2 tanesinin transfer edilmesi 4 tanesinin dondurulması kararlaştırıldı.)
22 Ağustos ET (En iyi durumdaki 2 embriyo OPU tarihi dahil 6. Gün sabahı su damlası gibi benim de monitörden izlemem sağlanarak transfer edildi. Acısız, sorunsuz sıkıntısız. 4 tane embriyo donduruldu.
ET sonrası ilaçlar: Rulid-Prednol (4 gün) Dostinex (8 gün) Ecoprin, Crinone Jel, Folibol devam ediyor.
E2 yüksekliği nedeniyle Estrafem kullanılmadı.
1 Eylül ??? B-Hcg günü
Dilatasyon operasyonuna bağlı olarak olabilir ya da E2 değerlerimin çok yükselmesinden olabilir ET gününe kadar rahim içinde ve yumurtalıklarda çok sancı ve ağrı oldu. Uzun süre yataktan kalkamadım. OHSS riski nedeniyle Gün aşırı kontrol ile yumurtalıklar, batın ve hatta ciğerlere kadar bakıldı. Sorun yok :)
E2 değerleri:
4. gün-436/5.gün-843/7.gün-1337/9.gün-2455/10.gün-4100/11.gün-8133/12. gün OPU
--------------------------------------------------------------------------------------------
İlk Deneme Detaylar & Notlar:
İğneler herhangi bir yara yapmadı. Klinikte göbekten vurduruldu. Şişkinlik haricinde bir sıkıntı olmadı. OPU günü biraz sancının dışında sorunsuz geçti. ETransferi biraz zor oldu, normalinden daha uzun sürede işlem gerçekleştirilebildi. Rahim ağzı darlığından kaynaklandığı iletildi. Transferin 3. Günü iş başı yaptım. Arabaya giderken otoparkta boylu boyunca yere kapaklanıp düştüm bedenimdeki çürükler çok azdı ama ağrılarım oldu negatif sonucu şimdilik buna bağlıyoruz
18 Mayıs (Regl 2. Günü başlangıç) - 27 Mayıs OPU - 31 Mayıs ET 11 Haziran B-HCG
16 Oosit toplandı. 13 döllenme. 2. Gün 5 tane döllenmeye devam etti. 4. Gün 2 tane kaldı.
(Opu tarihi dahil 5. Gün)1 blastokist A kalite, 1 adet compact olmak üzere 2 tane transfer edildi.
Dondurulacak Embriyo kalmadı
İlaçlar
OPU Öncesi: Gonal-F (7 gün - 275-300 UI arası) Cetrodine (3 gün) Ovitrelle (1 gün)
ET Sonrası: Rulid-Prednol (4 gün) Folik Asit, Ecoprin, Crinone Jel, Estrafem (2 doz) B-HCGye kadar
E2 Değerleri
4. gün-690, 6. Gün-669, 7. Gün-803, 9. Gün-1732, 9. Gün-2212 (10. gün OPU)
Öncelikle hoş geldin demek istiyorum. Ayrıca yazdıklarında çok güzeldi:Harika özetlemişsin. İnşallah 1 Eylül de güzel haberlerini alırız.
canım hoşgeldin, benim test günüm de 5 eylül. hadi hayırlısı ikimizin de güzel haberi ile topic çoşsun inşlallh...
Yeni gelen ablalarim hoşgeldinizzzz
bende katkı sağlayayım bari.... bu arada mesaj sayım 50 yi geçsin :))) Wishhduygu topiğin canlı zamanlarını kaçırmışız.... neyse hepsini okuyup arayı kapattık... bizde eksik kalmadık:)
Normalde de tuvalet sıkıntısı yaşayan biri olduğum için şu anda ciddi bir kabızlık şikayetim var.. İnadı tuttu 22 Ağustos'taki transferden bugüne bekliyoruz bakalım ne zaman keyfi gelecek
Çok sevgiler
Ben ilk tüpümü Semra Hanım'a yaptırmıştım... genelde olumsuz bişey yoktu... ve benim kontrole gittiğim tüm zamanlarda önce başka bi doktor bakıyordu hemen arkasından Semra hanım.. Yani bu arada Şişli Memorial doktorlarının hemen hemen hepsi ile rahim bölgem tanışmış oldu :)))
Semra hanım bir sürü sorumluluğu ve yoğunluğu olan birisi ve artık lavaratuvarda falan olmasını beklemek çokda doğru değil gibi. orada sabahtan kan tahlilleri yapılıyor ve tüm doktorlar toplanıp tüm hastaların ilaç dozu ne olacak karar veriyorlar.. bu nedenle başka bir doktorun hastası olmanız da fark etmiyor...
Bu merkezde işlem yaptırdığınız dönemde tüm detaylar bakılıyor... ancak işleminiz bittiği anda bilgi veriliyor ve dosya kapanıyor.. oysa ben işlem bittikten sonrada arasınlar bir sonraki tedavi için şukadar süre geçmeli bu arada kendinize - eşinize şu destekleri alın vs gibi bişeyler demelerini beklemiştim...
neyse sonra başka bir yerden başka bir hasta için Semra hanım ben kuşmu konduracağım ki dediğini duymuştum... artık teknoloji çok gelişti bu nedenle birçok yerde benzer şeyler yapılabiliyor... yeterki tüccar doktorlarla karşılaşmayalım.. bizim yaş grubu zaten zor olduğu için fazla beklenti içinde olmadan gitmek en iyiyisi gibi...
Bu arada son duyduğuma göre Semra hanım'ın sağ kolu olan emriyolog oradan ayrılmış... bu tür merkezlerde en önemli şeylerden birisi tabiki labaratuvar.. ve hem şişli memorial hemde bahçeci bu konuda kendini kanıtlamış merkezler...
Ümmü allah aşkına şu doktorunu bi değiştir... adetin 2. yada 3. günü ultrasonla bakılıyor ve kaç folikülün olduğu görülüyor - ha tabi gelişir gelişmez buna bişey denemez ... ancak yumurta varmı yokmu göremedi deyince şaşırdım ... şekerim sen kadın doğumcuya gittiğine eminsin değilmi :)))))))
HOŞGELDİN DUYGU Hayirli ugurlu olsun iyi haberler bu topigin neşesi olsun Allah dualarini kabul etsin bu topige iyiki geldin benden başka herkes cilgin bu topikte farkli bir enerjisi var bende cildircam ama topigin hizina yetisemiyom
Bu arada hangi nerkezde oldugunu ve doktorunu yazarsan , Beylikdüzü Medikal demisin ben şuan tüpbebek merkezi ariyorum ya Şişli Memorial yada Beylikdüzü Medikal kararsizim zamanin olunca yazarsan sevinirim
Kızlar merhabalar.. Umarım herşey herkes için yolunda gidiyordur.. Duygu bu konuda doğal olması nedeni ile ısrarla keten tohumunu öneririm. Ancak dövülmüşü olmalı sabah aç karına ve yatarken 2-3 tatlı kaşığı keten tohumunu suyun içinde karıştırıp iç derim. 2 günde çözersin sorunu .. bir zararı da olmaz sanırım bi dene derim. bende bosch un kahve değirmeni var keten tohumunu tane olarak alıp onda dövülmüş hale getiriyorum. hazır dövülmüşlerin yağı uçmuş olacağından etkisi ve besin değeri daha düşük oluyor diye bi yerde okumuştum... valla hemen inandım gittim kahve değirmeni aldım
Selamlar, umarim her sey yolundadir, akideciknaneyi bende merak ediyorum uzun zamandir yazmadi. transfer sonrasi bir kac defa yazdi. dilerim bebegine hamiledir. Puffy68 bebegi ve kendisi gayet iyileren son hastanede dogumda dagitacagi sekerlemeleri vs. hazirlamakla mesguldü.
Iste bu tur ifadeleri ve konulara son derece mekanik yaklasimlari nedeniyle sevmedigim biryer olmustur memorial. Nasilsa musteri cok umurlarinda degil hastalarin kisisel durumlari. "Kus mu konduracagiz" lafi Semra Hanim'in sert karekterine uygun olmus. Hic sasmadim. Tip matematik gibi bir bilim degil. Herkes ayni kaliba koyup uygulama yapmasi ve yorum vermeleri bence buyuk eksiklik. 25 yasinda insanlar bile tup bebekle sonuca ulasmadigi vakalar varken. Nereden biliyorlar kac yasinda kimin gebe kalma sansinin olup olmadigini. Baska klinikleri'de gordum memorial gibi duygusuz ve tatsiz bir mekan gormedim vesselam.
Tüp bebek tedavisine başlayınca böyle bir sitenin varlığından haberdar oldum bu benim eksikliğim :44: Sonrasında bir kaç kişi gibi ben de "40 yaşı" görünce bu konuya geldim ilk bir iki sayfayı okuduktan sonra abuk sabuk konuşmaların olmadığı, bilinçli, donanımlı, samimi yazışmaları görünce üşenmedim 408 sayfanın hepsini okudum ellerinize sağlık ve bunları yazabilmek için üye oldum...
Gıyaben hepinizi tanıyorum saydım kendimi :) Operasyonlarınızı, Opularınızı, transferlerinizi, kese görme, kalp atışı duyma heyecanlarınızı, bazen istemediğimiz negatif gelişmeleri ama üzgün ama mutlu samimiyetle paylaşılmasını, birlikte sevinilmesini birlikte üzüntü duyulmasını gördüm, hissettim... Hep iyi ve güzel haberler almaktan yana olsak da negatif şeylerde bu hayatın gerçeği ne yazık ki... Kah gelişmemiş bebeğinizin haberi ile gözlerim doldu, kah hormonsuz üreme diyalogları, ovulasyon testleri maceraları, "puuu" hayalleri ile için için sesli kahkalar attım, "hamileyimmmmmmm" mesajlarında mutluluğunuzu paylaştım :)
Çok iyi geldiniz... Ara ara bende işim izin verdikçe uğramak üzere çok sevgiler hepinize..
Umarım samimiyetiniz ve içtenliğiniz gönlünüzden geçenleri gerçek kılar... Tedavisi devam edenlere her şeyin su gibi akmasını, sonuç bekleyenlerin sabırla pozitif sonuçlara ulaşmalarını (ben de ben de) sonuçlarını almışların bebeklerini kucaklarına alacakları güne kadar tüm aşamaları sorunsuzca aşmalarını diliyorum.. Endişeden uzak, keyfini süreceğimiz hamilelikler bizi de bulsun
Normalde de tuvalet sıkıntısı yaşayan biri olduğum için şu anda ciddi bir kabızlık şikayetim var.. İnadı tuttu 22 Ağustos'taki transferden bugüne bekliyoruz bakalım ne zaman keyfi gelecek :44:
Kendim araba kullanıp işe geliyorum vs vs.. Tek derdim sigarasızlık ama gayretliyim içmeyeceğim!
Puffy ve akideyi merak ettim mesela ben.. Diğer arkadaşların yakın zamanda gönderileri olmuş kimisi memleketinde, kimisi düğün telaşında vs.. ama onlardan yakın zamanda bir bilgi yok.. Akidenin tedavisi ne oldu, Puffy'nin bebeği ne alemde her şey yolundadır umarım..
Çok sevgiler
normalde çok su içen biri olmama rağmen bu dönemde abartıp "damacana" moduna girmiş olmama, üzerine 2 ayrı ilaç kullanmama rağmen (biri su ile karıştırılan çözelti, biri şurup) tık yok.. Naif keten tohumu işe yararsa süper olur :) Beton oldu mübarek :) Çok teşekkür ederim
amin şekerim. sanırım haklısın birseyler işe yarıyor galiba. insallah güzel haber verebilırim. dua dua dua edin cok cok cok
ama beni unuttun. ben de sulltan süleymanı doguruyordum ya.
optum seni cok ama cooook
Arkadaşlar merhaba,
yasakları delerek bilgisayar başına oturdum iki dakka..
çok hızlı bir göz gezdirdim ama herkesi okuyamadım..kusura bakmayın..
foruma yeni katılan arkadaşlar gördüm...hepinize hoşgeldiniz diyorum toptan....
daha uzun vaktim olunca ayrı ayrı yazarım artık herkese....
bu topic pozitif enerjisiyle sizlere de uğurlu gelecek eminim...
merak edenler için kendimden haberler vereyim...
benim pembe patikli ( isim annesi Breezey ) 6 aylık oldu sayılır...24 .hafta bitii.
amniyosentez ve detaylı USG sonuçları normal çıktı..
dün de bebeğin kalp kontrolü vardı...herşey iyi dediler...
bilmeyenler için tekrar yazayım...rahim ağzı yetmezliği sebebiyle sürekli yatıyorum...sadece yemek yerken ve tuvalete giderken kalkıyorum...
40 gündür falan doktor kontrolü haricinde dışarı çıkmadım...halim şu şekilde
ama naaapmıyoruuuuuz....asla yakınıp dertlenmiyoruuuuz....
bebekler ne istiyosa artık ona göre yaşıycaz malum ...
Bütün arkadaşlarımı öpüyor , sıradaki hamile haberini heyecanla bekliyorum....