Merhabalar hayvanları sevdiğim için vet. Okumak istiyorum. Bu kedi köpekle kafayı yemiş denilenlerdenim zamanında sınava sozelden girdim.bizim zamanla şimdiki sistem farklı.yeni sistemi bana anlatabilir misiniz.hangi kaynakları kullanayim
Ayyy ne kadar güzel birşey yapacaksınız çok tatlısınız.. : ) inşallah kazanırsınız.. Youtube de tyt ayt videoları var yani bu üniversiteye girmek için göreceğiniz sınavlar.. Tyt (temel yeterlilik sınavı) yani bu eskiden 1.bölğm sınavı mı diyorlardı tam bilmiyorum o sınav bütün bölümlerin gireceği puanınıza etki edeceği sınav.. Diğer bir sınav AYT (alan yeterlilik sınavı) bu sınavda da siz girmek istediğiniz bölümün hangi puan türüyle alım yapıyorsa o soruları cevaplayacağınız bölüm.. Siz veterinerlik istediğinize göre sayısal puan türüne ihtiyacınız olacağı için siz soruların sayısal kısmını çözeceksiniz yani.. Dediğim gibi tyt ve ayt video dersler var youtube de bakabilirsiniz .. Tyt ve AYT yazıp biraz araştırma yapıp bilgi edindikten sonra daha da oturacak kafanızda herşey.. Valla inanın sürekli sistem değişiyor yetişmek mümkün değil.. Bizim zamanımızda da adı başkaydı bu sınavın ama mantık aslında aynı..
Merhabalar hayvanları sevdiğim için vet. Okumak istiyorum. Bu kedi köpekle kafayı yemiş denilenlerdenim zamanında sınava sozelden girdim.bizim zamanla şimdiki sistem farklı.yeni sistemi bana anlatabilir misiniz.hangi kaynakları kullanayim
Ne güzel:) benimde 30da çocukluk hayalimi gerceklestirip tıp okuma düşüncem vardı, kendisi yurtdışına göçmeye dönüştü. Umarım gönlünüzce olur.
YouTube da çok güzel kanallar var, oradan bakabilirsiniz.
Benim hocam- her ders
Fizikle baris- benim hocamdaki fizik hocasının kanalı
Fundamentals biyoloji
Eyüp b- matematik ve geometri, yeni nesil soru kalıbı, düşünme ve yoruma dayalı, için bakabilirsiniz. Güzel soruları için arada izliyorum
İlk sınav tyt'de Türkçe, matematik, fen ve sosyal cozeceksiniz.
Ayt'te 10. , 11. Ve 12. Sınıf konuları var. Sanırım siz oss'ye girdiniz yani oys kalkınca lise 2 ve 3 konuları onemsenmiyordu diye biliyorum. Mesela türev nasılsa soru çıkmıyor diye çok üstünde durulmuyordu. Ayt kısmı biraz sıkıntılı gelebilir ama gözünüz korkmasın, YouTube derya deniz elbet anlarsınız. Başarılar