Bir anımı anlatayım size kızlar..
Göz doktoruna gittim bir gün muayene olmak için yalan yanlış harfleri okumaya başlamıştım yakında sorun var diye.
Neyse harfleri okutuyor kimi bulanık kimisi de güzel karar verin artık dedi bunaldı çünkü son defa bakın dedi.
Tamam bu çok iyi dedim doktora verdiği cevap hepten komikti o baktığınız sizin kendi gözünüz dedi.
Yani sağlam çıktım muayeneden ama ileride ne olur bilinmez tabi .
Vallahi ben de hep düşünmüşümdür , nasıl rahat ediyorlar diye :jeyyar:.Bir de temizlikten bahsederler :) Yıllar önce eşimin emekli subay bir arkadaşı anlatmış çok gülmüştüm .Adamcağız Fransa ya gitmiş , tahret musluğu olmayınca ayak yıkama yerine oturmuş , sıcak suyu açınca alet edevat yanmış tabiki .delikafaduldendelikafaduldendelikafadulden
Bir de aklıma bir şey geldi onu yazayım .Pariste Japon lokantasına gttik , yemek geldi ekmek yok kaydirigubbakcemile2 Biz Türkler ekmeksiz yemek elbette yemeyiz .Eşim garsona ekmek nerde dedi .Japon ekmek yok dedi .Eşim kızımla bana " siz başlayın geliyorum " dedi ve kalktı lokantadan çıktı .Japon ilgiyle bizi izliyor .Ben " tamam kesin ekmek almaya gitti " dedim .Garson geldi bana fransızca " eşiniz gelmeyecek mi " diye sordu ."Gelecek "dedim .15 dakika kadar sonra eşim koca bir somun ekmekle geldi .Japon hayretle bize bakıyor ben gümekten ölüyorum .Eşim garsonu yanına çağırdı " omuzuna vurarak " bak koçum sen bu ekmeği kes gel "dedidelikafadulden .Adam eşime hayretle karışık şaşkın bakıyor .Adamlar el kol hareketine alışık değil ki delikafaduldenHele " koçum " lafından ne anlar .Neyse ekmeğimize kavuşup afiyetle yemeğimizi yedik .sırnaşık şey
Canlarım sağolun , iyi ki varsınız .Ank gözlerinin sağlama çıkmasına çok sevindim canım .Gerçekten çok önemli .
İrnacığım bu bizim ilk yurt dışı gezimiz değil , daha öncede 2 kere Paris bu 3. oldu , Avusturya (Viyana) , Roma , vendik , Mestre ,Lüksemburg a gitmiştik .Bu sefer Belçika, yine Paris , Ve Hollanda( amsterdam) a gittik .Araba kiraladık Paristen diğer şehirlere araba ile geçtik .Böylesi kolay oluyor .Ama eşim araba kullanırken çok komik şeylerde olyor ekbette .Özellikle Pariste gerçekten araba kullanmayı bilmiyorlar .Tam bir keşmekeş , herkes birbirinin önüne atlıyor :bbo: Hele yayalar araba duracak diye kendini arabanın önüne atıyor.Malum bizim ülkemizde önce araba geçer yaya da neymiş :roflol:Bu konuda zorlandık ben "yayalara çok yüz vermişler" deyince kızım çok güldü .Tek güzel yanı insanlar kavga etmiyor .Örneğin ben burada araba sürerken her an biriyle kavga çıkacak diye korkuyorum .Çünkü en küçük bir hatada adamlar levyeyi kaptıkları gibi üzerine saldırıyor delikafaduldenOralarda böyle şeyler imkansız .Hele sakat yerine park etmek büyük ayıp .Ama hatalarını gülerek ve hayretle karşılıyorlar .Fransızlar çok kibar ama yaşayan çok siyah var .Nedendir bilinmez beyazlara ve yabancılara karşı çoğusu tehditkar .Paris inanmayacaksınız ama tam bir varoş kenti olmuş .Tek güzel yeri Chanselise .Sabaha kadar açık bir meydan .Amsterdam ve Belçika saat 6 dan sonra ölü şehir .Viyana da öyleydi .Gerçekten çok tembeller, öğlene kadar her yer kapalı ayrıca akşam erkenden kapatıyorlar .Krize şaşmamalı .Ülkemin gözünü seveyim cumartesi pazar dahil her yer açık , her yer alışveriş merkezi .Hele İstanbul gerçekten bir cennet .Gelenlerin hayranlığı boşuna değil .Tek iyi yanları eski binalarına sahip çıkmışlar .Yıllar önce neyse değişmemeiş .Bir de bizdeki gibi gösterişli arabalar binalar yok .Bu çok güzel bir şey .En zengin insanı bile gerektiğinde metro kullanıyor, küçücük araba kullanmaktan çekinmiyor.Oturdukları şehir dışında yapılan siteler son derece sade ve güzel .Bizdeki gibi aşırı lüks , havuzlu gösterişli siteleri görme imkanı yok .Bu durumlar güzel şeyler.Sanırım bizlerde bir doymamışlık var.
Amsterdam a gittiğimizde Hollanda İskoç maçı vardı .Holiganlar dolmuştu .Caddelerde yüzlerce etekli İskoç erkekleri vardı kaydirigubbakcemile2 Yerel giysi bile olsa komik geliyor tabiki -tatlicadiarzu- Hiç hoşuma gitmeyen caddelerde seyyar erkek tuvaletleri yapmışlar .Açık olarak sadece aralarında bölme var .Adamlar oraya tuvalatlerini yapıyor .Baktığınıda yandan herşeyi görmeniz mümkün .Ben tabiki bakmadım -sırnaşık şeytatlicadiarzu-Adamlar maç günü bira içip içip ihtiyaç gideriyorlar .Yerler tam bir çöplüktü .
Bir de bilirsiniz Avrupa da tahret musluğu yok .Bir de temizlkten bahsederler .Otelerde de olmaması biz müslümanların , temizlik için birtakım akrobasi hareketleri yapmasına neden oluyor :roflol::roflol: bu konulara hiç girmeyeyim .Gerçekten en zorlandığım konulardan biri .
Hollanda da bir miktar esrar serbestmiş arkadaşlar .Pastaların , şekerlerin çoğunda hint keneviri var .Bu nedenle paranoyak olduk .Hiç kek vs... yemedik .Zaten üzerlerinde hint keneviri resimleri var .Bütün Avrpa ülkelerinde olduğu gibi yemekler bizim paramıza göre çok pahalı .
Kısaca söylemem gerekirse dış ülkeleri görmek güzel ama asla uzun süre kalamam :1no2Gerçekten Türkiye'm gibisi hele canım İSTANBUL' UM gibisi yok .Bunu içtenlikle söylüyorum .Resim eklemeyi başaramıyorum bu nedenle koyamadım .Hatta profile koyacaktım onu da yapamadım .Belki de resimlerde bir sorun var bilemiyorum .Hepinizi öptüm.
Canım hoşgeldin özledik:)))
Canım bizim yerimizede gez ve hepsini öp:))Şimdiden hayırlı yolculuklarŞeniz
Canım çok güzel bir şiir teşekkürler.Şeniz
Güneşcim allah kavuştursunŞeniz
Derviş in fikri neyse zikri de oymuş.........:1rolleyes:
Bir gün Ali, öğretmenine
- Ben bu sınıfın düzeyine göre fazla zekiyim. Bir üst sınıfa geçmek
istiyorum der.
İstek konusunda bilgi verilen Müdür,
Ali'ye bunun için bir testten geçmesi
gerektiğini söyler.
Ali tereddütsüz kabul eder ve test başlar:
-Söyle bakalım Ali: 3X4
-Oniki
-Peki 6X6
-Otuzaltı Müdür Bey
-Japonya'nın başkenti
-Tokyo
Ve test bir saat sürer, Ali hiç hata yapmaz.
Sonrada Öğretmen sorulara başlar:
-İneklerde dört tane, ben de iki tane olan nedir?
-Bacaklar öğretmenim!
-Doğru! Peki; senin pantolonunun içinde olup, benim pantolonumun içinde
olmayan nedir?
Müdür bu soruya çok şaşırır.
- Cepler öğretmenim.
-Kadınların tüylerinin en kıvırcık olduğu yer neresidir.
Velet tereddütsüz yanıt verir:
-Afrika'dır öğretmenim.
-Yumuşak olup, kadınların ellerinde sertleşen nedir?
Müdür gözleri fal taşı gibi açılmış tam konuşacakken Ali yanıtlar:
-Tırnak cilası.
-Peki. Bekâr bir kadına göre evli kadında daha geniş olan nedir?
Müdür kulaklarına inanamıyordur.
-Yatak öğretmenim.
- Kadın vücudunda en nemli organ hangisidir?
- Dil öğretmenim.
Nefes nefese kalan Müdür test'i bitirmeye karar verir ve:
- Değil bir üst sınıfa, ben bunu doğrudan Üniversiteye göndereceğim. Çünkü
ben bütün sorulara yanlış cevap verdim! kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3
Tüm Günleriniz bahar tadında geçsin inşallah.....a.s.
GEÇMİŞ OLSUN CANIM a.s. ÇOK GÜZEL GEZMİŞİN TOSMUŞUN NE GÜZELKızlar merhaba , biliyorsunuz gözlerimden bir lazer operasyonu geçirdim .4 numaradan fazla hipermetrop ve yakınn görme kusuru vardı .2 sene öncesine kadar hipermetro olduğumun farkında değildim görüşüm çok iyiydi , sadece yakın görme sorunum vardı .4o yaş sonrası muhakkak bütün insanlarda yakın görme sorunu ( prespiyopi ) oluyormuş .Eğer 40 yaş sonrası yakını hala görüyorsanız miyopsunuz demektir.40 yaş sonrası miyop düzeltilirse bu sefer kişide yakını görme sorunu başlıyormuş .Bunlar edindiğim bilgiler.Neyse 2 sene önce hem hipermetrop hem de yakın gözlüğü verdiler. Keşke vermez olsalardı .Herşeyi göern sadece yakını görmekte zorlanan gözlerim hiçbirşeyi seçemez oldu :çok üzgünüm: Burnumun ucunu zor görüyordum .Nedendir bilmiyorum gözlük taktıktan sonra gözlerim mahvoldu yasakkelimeBu nedenle lazere karar verdim .İstanbul cerrahi hastanesinde baş doktor operasyonu yaptı .Şu anada görüşüm iyi ve okuyabiliyorum .Mayıs ayında son kontrol var ama tek sorun kontrolleri ekip doktorları yapıyor .Ben isterdim ki operasyonu yapan doktor kontrolleri yapsın .Sanırım doktor ünlü olunca böyle sorunlar çıkıyor:bbo:Yurt dışına giderken uçaktan inince gözlerimde müthiş bir kaşıntı başladı .Sebebini bilmiyorum ama 2 gün sürdü giderek azaldı .Gözlerim biraz şişti.Belki uçak kliması etkiledi bilemiyorum .İşte böyle kızlar herşeye rağmen çevreyi ,kendini aynada görmek güzelmiş hihoyyyt Bakalım aylar sonra ne olacak göreceğiz .Dilerim iyi olur .
GEÇMİŞ OLSUN CANIM a.s. ÇOK GÜZEL GEZMİŞİN TOSMUŞUN NE GÜZELBENDE Bİ İYLEŞİM HEMEN KIZIMA GİDECEĞİMMMM :1rolleyes:
Dağçiçeği çok güzel tşkrlr canım gülemiyorum dikişim ağrıyor güzel bi fıkra
----------------------ank güle güle git bol resim cek nurşen ablam falada baksın unutma esmerden sim soyle hepsine oldumuuu:)
bende çok isterdim bu buluşmadan çöünkü seni tanıma fırsatı bulurdummmm:)
Canıımm,kıyamam.:1hug:O gülme işini,doğumdan bilirim beenn.:çok üzgünüm:Güldürmeyin beni diye kızardım heep.:mymeka:Sezeryanlıyım ben.Konuya bak nereye geldi.kaydirigubbakcemile3Bi dahaki buluşmaya sende gelirsin inşallah.a.s.
Dağçiçeği çok güzel tşkrlr canım gülemiyorum dikişim ağrıyor güzel bi fıkra
----------------------ank güle güle git bol resim cek nurşen ablam falada baksın unutma esmerden sim soyle hepsine oldumuuu:)
bende çok isterdim bu buluşmadan çöünkü seni tanıma fırsatı bulurdummmm:)