• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

40 vatandaşımız ne için ne uğruna bu öldü

Sen bu ülkeden değilsin galiba, yada kafayı nasıl güzel tutuyorsan, Allah aşkına bizede söyle bizde kafayı bulalım. Bu karmaşık gündemden çıkıp herşeyde tozpembe bakarız, Belki hayata ısınırız ozaman:19:

hangi kafayı güzel tutacak? kafayı dağıtmaya gelmiş, ya da kalanları dağıttıktan sonra gelmiş.

türkiye suriyeye girsin diye zemin , ortam hazirliyorlar. bu is ise israilin isi veya amerikanin ikisinin birbirinden bir farki yok zaten. hayir anlamadigim esad i devirmek bu kadar zor mu , kaddafiyi delik desik ettiler, mübarek hemen pes etti de bu esad nasil halen dayaniyor.
kanimca suriyede petrol yok dolayisiyla amerikayi cezbedecek bi vaziyet yok. hedefte türkiye var yoksa esad suriye kimsenin umrunda degil, bi kiymeti yok cunku o topraklarda petrol yok. türkiye icin nasi bir plan icindiler kestirmek zor.

türkiye suriyeye girsin diye zemin , ortam hazirliyorlar. bu is ise israilin isi veya amerikanin ikisinin birbirinden bir farki yok zaten. hayir anlamadigim esad i devirmek bu kadar zor mu , kaddafiyi delik desik ettiler, mübarek hemen pes etti de bu esad nasil halen dayaniyor.
kanimca suriyede petrol yok dolayisiyla amerikayi cezbedecek bi vaziyet yok. hedefte türkiye var yoksa esad suriye kimsenin umrunda degil, bi kiymeti yok cunku o topraklarda petrol yok. türkiye icin nasi bir plan icindiler kestirmek zor.

Asıl hedef Türkiye evet. Suriye için de İsrail enerji bakanı, Musul-Hayfa boru hattı için Suriye işgal edilmeli demişti açık açık. Suriye'den sonra bize gelecek sıra. Ülkede böyle kafa dağıtmak için yer arayanlar olduğu sürece pek zor gibi gözükmüyor:31:

Bomba yüklü araçların SUriye plakalı olmasıda trajikomik bir durum.
Suriyeliler artık TÜrklerden daha rahat geziyor benim ülkemde.
Suriyeli hırsızlık yapıyor,yakalanıyor polis geri kampa gönderiyor.ADamların kimliği bile yokmuş ki,polis nasıl tutsunmuş:30:
Ama çocuğa ekmek alıcak para bulamayıp çalmak zorunda bırakılan adam senelerce hapis yatıyor.Adamcağızın suçu TÜrk olmak.
Keşke SUriyeli olaymış:50:

aynen parkon
kendi işimden örnek vereyim
vitaminlerin coğu ödenmez sgklı olsan da olmasanda
mesela pharmaton sen alacak olsun 39 tl
ama hatayda yakın arkadasımın eczanesi var
suriyeliler gelip pharmaton yazdırıyormus doktora
parasını eczaneye ödüyor
fatura ve receteyle gidip kaymakamlıktan 39tlsini şak diye alıyor
beklemek yok hemde
ben bugün verdiğim recetenin parasını devletten 90 gün sonra alıyorum
suriyeli istediğini istediği an alıyor
az da değil sayılar
10binlerce suriyeli var hatayda
sonra kanser hastası kızın biri cıkıyor ilacı en kötü 1-2milyar o da sadece bir aylık
bakanımız cebinden 200tl cıkarıp
sakın düşürme diiyor

ne mutlu Türküm diyene demişti Atam dimi

vah ki ne vahhh

ABD her pis işte olduğu gibi 10 parmağıyla olayın içinde de acı olan bundan tam 90 yıl önce bir avuç insanla tüm bu gibi oyunlara, dalaverelere pis çıkarlara kafa tutup, büyük bir zafer kazanmış bir millet bugün nasıl bu halde gelir...hiç ilgisi olmadığı bir kavganın tam ortasına çekilip onlarca evladını pisi pisine kaybeder ve acı bile duymaz...ne uğruna...tarih bunun hesabını sormaz mı?? kara harflerle yazıp -eğer kalırsa- gelecek nesillere aktarmaz mı?? ve biz bugünün insanları bunun hesabını nasıl veririz?? engel olamamanın hesabını nasıl veririz??

ben yaşadıklarıma inanamıyorum ....

ABD her pis işte olduğu gibi 10 parmağıyla olayın içinde de acı olan bundan tam 90 yıl önce bir avuç insanla tüm bu gibi oyunlara, dalaverelere pis çıkarlara kafa tutup, büyük bir zafer kazanmış bir millet bugün nasıl bu halde gelir...hiç ilgisi olmadığı bir kavganın tam ortasına çekilip onlarca evladını pisi pisine kaybeder ve acı bile duymaz...ne uğruna...tarih bunun hesabını sormaz mı?? kara harflerle yazıp -eğer kalırsa- gelecek nesillere aktarmaz mı?? ve biz bugünün insanları bunun hesabını nasıl veririz?? engel olamamanın hesabını nasıl veririz??

ben devletlerin, hükümetlerin halkın refahını, huzurunu, güvenliğini sağlamak için varolduğunu öğrenmiştim...yanılmışım, çıkarları için kendi elleriyle ateşe atarmış meğer...

ben yaşadıklarıma inanamıyorum ....

Haklısın güzel bir yorum olmuş. Bide şu var. Esad'ın arkasında Rusya var. Hatırlarsanız bizim kötü baş politikacımız Suriye'ye kafa tutmuştu. Sana son uyarımız, Esad bıraktın bıraktın,bırakmazsan ha 3 gün sonra ha 5 gün sonra Suriye'ye gireriz diye diklenmişti. Rusya ne dedi; Şam'a girerseniz Moskova'ya girdiniz varsayarız, ayağınızı denk alın oturun oturduğunuz yerde deyince, ses kesildi. Burda amerikanın Maksatı,ortadoğuyu karıştırmak. İsrail gibi ülkeler yaratmak. Düşünsenize küçücük bir ülke İsrail ve okadar Müslüman ülkenin ortasında hepsine kafa tutuyor.

Haklısın güzel bir yorum olmuş. Bide şu var. Esad'ın arkasında Rusya var. Hatırlarsanız bizim kötü baş politikacımız Suriye'ye kafa tutmuştu. Sana son uyarımız, Esad bıraktın bıraktın,bırakmazsan ha 3 gün sonra ha 5 gün sonra Suriye'ye gireriz diye diklenmişti. Rusya ne dedi; Şam'a girerseniz Moskova'ya girdiniz varsayarız, ayağınızı denk alın oturun oturduğunuz yerde deyince, ses kesildi. Burda amerikanın Maksatı,ortadoğuyu karıştırmak. İsrail gibi ülkeler yaratmak. Düşünsenize küçücük bir ülke İsrail ve okadar Müslüman ülkenin ortasında hepsine kafa tutuyor.

Çünkü içinde bizimki gibi vatan haini yok. Bizde ohooo sürüsüne bereket. ABD ve İsrail'in en büyük politikası, kendi içindeki vatan hainlerini öldürür, diğer ülkelerdekini besler. Şuan biz de ve Arap ülkelerinde olduğu gibi. Müslümanız derler, 5 kuruşa satarlar vatanı. Ceplerini doldururlar oluk oluk:47:

ben türk milletinden sizin kadar umutsuz degilim karamsar hic degilim. bu ülke daha kötü günleride gördü, birseyler oluyor olacagida muhakkak. burda bizim olaylari yorumlamamiz bizim penceremizden herkes kendi baktigi yerden olaylari yorumluyor isin perde arkasi mechul.
zaten milleti ürkütende bu belirsizlik ve güven ortaminin olmayisi.

bi 20 yil sonra olaylar ne hale gelecek acaba 20 yil sonra bu senelere bakip nasil yadecegiz , genel olarak söylüyorum tabi bugünlerde yasayan müessif olayi ayri tutarak. amerikanin bi plani oldugu malum zaten ben bu arap baharina hic itibar etmedim kesinlikle dis destekli orta doguyu sekillendirmek isteyen amerika israil ikislisinin yeni planindan baska bisey degil.

suriye politikasinda hükümetin tutumu yanlislarla dolu, bu kadar müdahil olmasi gereksiz, suriye ile siniri olan birtek biz degiliz, sana ne demek istiyorum burdan doldurdun siniri ne oldugu belirsiz bi sürü insanla. ayni ayni zamaninda özalin sinirlari actigi gibi. cok minnettar kaldilar sonra (!)

simdi basbakan kalkmis amerika karadan girerse biz destek veririz. adamlar bu sözün ardindan beklerler mi al sana kaos savas de hadi git gir suriyeye.

amerika niye esadı kendi devirmiyor: savaş pahalı bir iş, amerikan ekonomisi de s.o.s veriyor. ırak ve afganistanda çıkardıkları savaşlar belini büktü. kendi ülkesinin gazını almak için bostonda bomba patlattı. bizimkiler de suriyeye girmek için aynı bilindik numarayı uygulamaya kalktılar. peki niçin medyayı susturdular? aklıma gelen tek neden patlamanın şiddeti. bostondaki gibi birkaç ölüm bekliyorlardı ama öso na vur dediler öldürdü.

gelelim esas meseleye amerika niye esadı devirmiyor? amerika suriyeyi suriye vatandaşları eliyle vuruyor. mezhep kavgaları çıkardılar, esada karşı bir terörist grup oluşturdular, adına da bizim ülkemizde pkkya dedikleri gibi muhalifler, devrimciler falan deyiverdiler. bu terörist grubu hatayda, urfada falan biz besliyoruz. afrikaya yardım paraları suriyeden öte gidemedi yani. teröristlerle birlikte suriyeye savaş açıp girecek olan enayiler de biziz yani. şimdi amerika niye girsin suriyeye, salak mı

haa bu arada "barış gelsin, barış gelsin" diye diye pkklıları arkalarına su dökerek uğurladık. nereye uğurladık? suriyeye. artık terörist ihraç ediyoruz, var mı ötesi? ordaki işleri bitince yine gelecekler ablası.

Son düzenleyen: Moderatör:
amerika niye esadı kendi devirmiyor: savaş pahalı bir iş, amerikan ekonomisi de s.o.s veriyor. ırak ve afganistanda çıkardıkları savaşlar belini büktü. kendi ülkesinin gazını almak için bostonda bomba patlattı. bizimkiler de suriyeye girmek için aynı bilindik numarayı uygulamaya kalktılar. peki niçin medyayı susturdular? aklıma gelen tek neden patlamanın şiddeti. bostondaki gibi birkaç ölüm bekliyorlardı ama öso na vur dediler öldürdü.

gelelim esas meseleye amerika niye esadı devirmiyor? amerika suriyeyi suriye vatandaşları eliyle vuruyor. mezhep kavgaları çıkardılar, esada karşı bir terörist grup oluşturdular, adına da bizim ülkemizde pkkya dedikleri gibi muhalifler, devrimciler falan deyiverdiler. bu terörist grubu hatayda, urfada falan biz besliyoruz. afrikaya yardım paraları suriyeden öte gidemedi yani. teröristlerle birlikte suriyeye savaş açıp girecek olan enayiler de biziz yani. şimdi amerika niye girsin suriyeye, salak mı

suriyede petrol kuyulari olsaydi amerika o pahali savasi amorti ederdi.

gerilla taktigi ile nereye kadar, amerika sadece petrol olan yerlere müdahele eder, bakin mynamarda katliam var dünyadan ses seda yok niye cünkü petrolu yok.

suriyede petrol kuyulari olsaydi amerika o pahali savasi amorti ederdi.

gerilla taktigi ile nereye kadar, amerika sadece petrol olan yerlere müdahele eder, bakin mynamarda katliam var dünyadan ses seda yok niye cünkü petrolu yok.

önemli olan bop. bopa göre hareket ediliyor. bop haritasına bakın, suriyenin kuzeyi kürdistan olarak tanımlanmış.

önemli olan bop. bopa göre hareket ediliyor. bop haritasına bakın, suriyenin kuzeyi kürdistan olarak tanımlanmış.

Aynen katılıyorum! afrikayı karıştırdı ırak zaten bitti.. şimdi suriye sonra sıra Türkiye'de.. bopa göre güneydoğu da onların sınırları içinde... :ssz:

Bugün özgürlük diye halay çekenler özerklik diye bağıranlar o zaman görecekler özgürlüğü.. işin kötü yanı biz göremeyiz sanıyordum ama biz o günleri göreceğiz galiba... :50: :ssz:

ben türk milletinden sizin kadar umutsuz degilim karamsar hic degilim. bu ülke daha kötü günleride gördü, birseyler oluyor olacagida muhakkak.

işte aradaki tek ve net fark bu ülkenin insanları o kötü günlerdeki ,vatanına,toprağına sahip çıkan insanlar değil artık.herkes gününü kurtarma derdinde,carpediem...herkes yalaka olmuş,nemalanma derdinde, güç bizi savaşa sürükleyen zihniyette çünkü.hükümet yanlıları gelecekten bi haber ortaya ne sürülürse sürülsün şak şak derdinde.

gazetelerde ne kadar az yer verilmiş patlamaya :20::20::20:
varsa yoksa derbii, magazin..
yazıklar olsunnn..
ne zaman bu kadar duyarsız bi millet olduk bizzz ..

Bebek katili esad ,Tayyip ne yapsın canım onun ne suçu var diyenler sıranın bize geleceğini hiç düşünmüyorlar.Şu yazıyı iyice bir okuyun ama okumakla kalmayın anlamaya da çalışın.

michael sikkofield: Hatay'daki Patlamalar Üzerine

Çok kötü bir oyunun içerisindeyiz.Hatayda bulunan yakınlarım ölü sayısının çok çok yüksek olduğunu söylüyor.Öyle bir hükümet var ki daha fazla yıpranmasın diye yayın yasağı koyduruyor.Hökümete bi şey olmasın da canlar giderse gitsin canm ne olacak.Hala nasıl bu adamı savunabiliyor bazıları aklım almıyor.

gazetelerde ne kadar az yer verilmiş patlamaya :20::20::20:
varsa yoksa derbii, magazin..
yazıklar olsunnn..
ne zaman bu kadar duyarsız bi millet olduk bizzz ..

sabah yolda radyoda dinledim rtük yasak getirmiş... patlama ile ilgili haber yapılmasına ve konuşulmasına :19:

sabah yolda radyoda dinledim rtük yasak getirmiş... patlama ile ilgili haber yapılmasına ve konuşulmasına :19:

orada yakınları olan insanlar yana yana haber almaya çalışıyolarr ekranlarda saçma sapan programlarr !!
içim doluyo yaa yazıklar olsun yaa yazıklar olsunn !!!
utanıyorumm böle bi ülkede yaşadığım içinn..

Back