40 haftadayız,Suni Sancı Önerir Misiniz?

Endoplazmik1kulum

AileHerŞeydir
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2009
406
87
323
Ankara
Arkadaşlar 40 haftadayız oğlumun gelmeye niyeti yok :) sancım da yok.Doktorum suni sancı deneyecek bir kaç gün sonra,yine açılma olmazsa sezaryen olacak.

Suni sancı önerir misiniz?

Arkadaşlar 40 haftadayız oğlumun gelmeye niyeti yok :) sancım da yok.Doktorum suni sancı deneyecek bir kaç gün sonra,yine açılma olmazsa sezaryen olacak.

Bence 1 hafta daha bekleyin bir ihtimal belki doğum kendisi başlar. Hoş her halükarda o suni sancıyı veriyorlar :) hayırlısıyla alın kucağınıza inşallah

Yaa anlamıyorum doktorlardaki bu aceleyi.hanimlar herkesin bünyesi farklı kimisi 38-39 da doğurur kimisi 40 da benim iki yeğenim de 42. Haftada normal doğumla dünyaya geldi .suni sancı olmadan. Ben böyle durumlarda eğer imkânınız varsa doktor degistirmenizi öneriyorum. 42 nin üzerinde doğum yapan hanımlar da var. Eğer bir sağlık sorunu yoksa sakin olun ve akışa bırakın. Bebeğiniz doğmayı biliyor ve vücudunuz ne yapması gerektiğini biliyor

Bende ayni durumda kalmistim doktoe bana da ayni seyi soyledi ben normal dogmdan da cok korktugum icin sezeryan olsun bari dedim kendi nisanin suyum sancim gelsin diye son dakikaya kdr bekledim soncta ama gelmedi sezeryan oldum gayett guzel gecti ve doktor bebek cok yikardaymis iyiki boyle tercih etmissjn suni sanci versekte inip nornal dogmazdi sanciyi cekip sezeryan olurdun demisti .

Her bebek doğumdan önce kanala yerleşecek diye bir şey yok kimisi doğum anında kanala yerleşir ve geçer. Bu durum sık sık rastlanır genelde iri bebeklerde olur

Arkadaşlar teşekkür ederim yorumlarınız için doktor tehlike olmadığını söylüyor.Bebeğin suyu iyi,hareketleri iyi çok şükür.Ama zaman geçtikçe ben endişeleniyorum ya bebeğin kalp atışı yavaşlarsa ya kakasını yaparsa diye.Bir kaç haftadır uykularım kaçtı.Eşimde çok stres yapıyor artık.Bu saatten sonra doktor değiştirmek de çok riskli olur özele gidiyoruz malum özelde doktorlar önce sezaryeni sunuyor normal doğumu da çok istersen bekletiyorlar ben çok istediğim için bekliyoruz.42. Haftaya kadar bekleyemem Allah korusun bi şey olmasından korkarım.Sağlıklı olsun da suni sancıya da sezaryene de razıyım.Ancak normal ihtimalim yokken suni sancı olup arkasından sezaryene alıyoruz açılma yok derse de üzülürüm hayırlısı bakalım

Suni sancı yöntemlerinden biri vajinaya rahim ağzını yumuşatacak bir ilaç konmasıymış size verilen o şekilde miydi arkadaşlar yoksa sadece damardan mı veriliyor.Aşama aşama değil mi?

Doğumu başlatmanın tek yöntemi suni sancı değil ki tam hangi durumlarda uygulanıyor bilmiyorum ama fitil ve sıyırma işlemi uygulaması yapılabiliyor.
Açılmanız hiç yoksa suni sancı almayın boşa almış olursunuz.
Herşey yolundaysa biraz daha bekleyin🙏

Bebek için zaman geçtikçe endişeleniyorum ama o yüzden beklemek zor.Muhtemelen Cuma suni sancı deneyeceğiz açılma yoksa bile denemeye değer.Direkt sezaryen kararı almadan önce

Yaa anlamıyorum doktorlardaki bu aceleyi.hanimlar herkesin bünyesi farklı kimisi 38-39 da doğurur kimisi 40 da benim iki yeğenim de 42. Haftada normal doğumla dünyaya geldi .suni sancı olmadan. Ben böyle durumlarda eğer imkânınız varsa doktor degistirmenizi öneriyorum. 42 nin üzerinde doğum yapan hanımlar da var. Eğer bir sağlık sorunu yoksa sakin olun ve akışa bırakın. Bebeğiniz doğmayı biliyor ve vücudunuz ne yapması gerektiğini biliyor
42. Haftayı beklemek hem çok stres yaratır hem de Doğum paketi yapmıştık muayene haklarımız bitti :( onun için de zaman sıkıntımız olur ne yapacağımı bilmiyorum bi karar veriyorum bi vazgeçiyorum

42. Haftayı beklemek hem çok stres yaratır hem de Doğum paketi yapmıştık muayene haklarımız bitti :KK43: onun için de zaman sıkıntımız olur ne yapacağımı bilmiyorum bi karar veriyorum bi vazgeçiyorum
Kalan muayenelerinizi devlette yaptırın zaten bundan sonra sık sık gidip nst cektireceksiniz. Bence normal sürece mudahale etmeyin.yakin arkadaşım sadece 4 kere özele gitti doğumu özelde yaptı ama tüm testleri kontrolleri devlet Hastanesi'nde byapyirdi.

Önce Rahim ağzını yumuşatacak bir ilaç ve sonra damardan mı uygulama yapıldı.Yarın doktora gidince sorucam
Yok hayır canım sadece rahim ağzına ilaç verdi. İlk 1 saat hiç sancı olmadı sadece kasılmam oluyordu sonra ufak ufak sancım gelmeye başladı 2. Saate yakın şiddetlendi sancım 3 saat te 5 cm açılmam 4. Saatte 9 cm açılmayla doğuma girdim suyumu masada patlattılar 15 dk içinde doğum yaptım.

Suni sancı TR de nasıl oluyor bilmiyorum ama ben serum yolu ile almıştı ve gözümün önünü göremiyordum resmen yıldızlar uçuşuyordu... Umarim gerek kalmadan normal sağlıklı bir dogum yapip bebegini kucağına alırsın... :emir_bebek: :KK69:

Benim 40+3te suni sanci ile dogum baslatildi,bekleyemezdim çünkü bebek iriydi, kanala da yerlesmemisti,ikinci doğumumdu ,suni sanci ve fitil verdi kısa sürede acildi çok hızlı dogum oldu..Bir aksilik olsa sezeryana alincakti ama denemek istedim iki doğumum da normaldi.. öncesinde çok fazla yürüyüş plates merdiven inip çıkma gibi duzenli egzersizler yaptığımı da ekleyim

Back
X