40 günlük bebek beslenmesi.

littleemom

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Mart 2024
64
81
Merhaba 33+6 haftalık doğan bugün itibariyle 40 günlük olan bir bebeğim var. Doğum kilosu 2340tı 2280e düştü 1 ay kontrolünde 2940 olmuştu. ilk 3 gün sarılık sebebiyle foto aldı sarılığı çabuk geçti fakat enfeksiyon sebebiyle toplamda 17 gün yoğunbakımda kaldı orda 3 saatte bir beslenme düzeni vardı eve ilk geldiğimiz zamanlarda da o sürelerde acıkıp uyanıyordu doymadığına inanırsam 2 saatte bir ben uyandırıyordum fakat büyüdükçe bu süreler 5 saate kadar çıktı tabi günü gününü tutmuyor ama geceleri 5 saat uyuduğu oluyor son günlerde acıkınca kendiliğinden uyanıyor çişli bezleri 4-5 civarı dolu dolu oluyor sizce ben uyandırmalı mıyım yoksa uyuması iyi mi?

Benim oglumda 11gun yoğun bakımda kaldı doktorumuz iki saatte bir mutlaka besleyin dedi
Uyanmasada uyandirin dedi suan hatırlamıyorum ama belli bir aya kadar böyle devam ettik

Benim oglumda 11gun yoğun bakımda kaldı doktorumuz iki saatte bir mutlaka besleyin dedi
Uyanmasada uyandirin dedi suan hatırlamıyorum ama belli bir aya kadar böyle devam ettik
Ne kadar sürdüğü önemli işte aslında :) Bize doktor bir şey söylememişti taburcu olurken, 1. ay kontrolünde de kilosuyle ilgili olumsuz bir durum yoktu yoğunbakımda mama da aldı haliyle ben de evde 1-2 öğün mama veriyorum

Ben ilk günler 3 saate bir uyandırıyordum sonra bıraktım, kendi acıkınca uyanıyordu 3-5 saate bir. Kilo konusunda bir problem yaşamadık.

Ilk 4 ay, (prematurede sanirim 40 haftayi tamamlayip ustune 4 aydir) 3 saat arayla uyandirip mutlaka beslemelisiniz.

Bu kadar kucuk bebek 5 saat uyumaz, uyumamali, şekeri dustugu icin uyanamiyordur. 3 saatte bir (hatta ben gunduzleri 2 saatte bir geceleri 3 saatte bir uyandiriyordum) mutlaka emzirin ya da mama verin.

Ilk 4 ay, (prematurede sanirim 40 haftayi tamamlayip ustune 4 aydir) 3 saat arayla uyandirip mutlaka beslemelisiniz.

Bu kadar kucuk bebek 5 saat uyumaz, uyumamali, şekeri dustugu icin uyanamiyordur. 3 saatte bir (hatta ben gunduzleri 2 saatte bir geceleri 3 saatte bir uyandiriyordum) mutlaka emzirin ya da mama verin.
Şekeri düşen bebek 5 saatin sonunda kendi kendine uyanabilir mi?

bebeğiniz prematüre yani 6 hafta erken doğmuş kilosu da düşük 5 saat uyku biraz fazla şekeri düşebilir enfeksiyon falan geçirdiği için de bünyesi yorulmuştur ondan uyuyordur. 3-4 saati geçirmemekt fayda var. Kilosu 4-5 olana kadar ben 3 saatte bir besledim.

Şekeri düşen bebek 5 saatin sonunda kendi kendine uyanabilir mi?
Uyanabilir, koma haline girmedikce bayilma sonunda uyanilabilir insan.

Siz 5 saat düzeninden mutluysaniz devam edin tabi, ama cocugunuz daha tamamlanmis yasina bile gelmemis yani bu kadar kucuk bebek 5 saat ac birakilmamali.

Doğum haftasından bağımsız konuşuyorum. 40 günlük bebek artık gece açıkınca uyanmaya başlar. Uyandırılmasına gerek yoktur. Çişli bez sayısı azalmıyorsa uyandırmanıza gerek olduğunu düşünmüyorum. Yine de hala tamamlanmış haftasına ulaşmadığı için 5 saat değil de 4 saat falan belki daha uygun olabilir.

Dusuk kilolu dogmus ve sinirda kilo almis. Ilk aylarda cok hizli kilo alirlar 6 aydan sonra yavaslar genelde. Siz hic ekstra caba gostermezseniz cocugunuz cok dusuk kilolu olacak bu da bagisikligini etkiler. Yerinizde olsam hizlica buyuyup guclenmesi icin en az 3 aylik olana kadar 3 saatte bir beslerdim.

bebeğiniz prematüre yani 6 hafta erken doğmuş kilosu da düşük 5 saat uyku biraz fazla şekeri düşebilir enfeksiyon falan geçirdiği için de bünyesi yorulmuştur ondan uyuyordur. 3-4 saati geçirmemekt fayda var. Kilosu 4-5 olana kadar ben 3 saatte bir besledim.
Gündüzleri zaten bu süreyi geçirmiyorum kendisi de geçirmiyor 3-4 saatte bir acıkıp uyanıyor bazen daha erken geceleri de 12-1 gibi karnını doyuruyorum 5-6 arası kendiliğinden kalkıyor.

Merhaba 33+6 haftalık doğan bugün itibariyle 40 günlük olan bir bebeğim var. Doğum kilosu 2340tı 2280e düştü 1 ay kontrolünde 2940 olmuştu. ilk 3 gün sarılık sebebiyle foto aldı sarılığı çabuk geçti fakat enfeksiyon sebebiyle toplamda 17 gün yoğunbakımda kaldı orda 3 saatte bir beslenme düzeni vardı eve ilk geldiğimiz zamanlarda da o sürelerde acıkıp uyanıyordu doymadığına inanırsam 2 saatte bir ben uyandırıyordum fakat büyüdükçe bu süreler 5 saate kadar çıktı tabi günü gününü tutmuyor ama geceleri 5 saat uyuduğu oluyor son günlerde acıkınca kendiliğinden uyanıyor çişli bezleri 4-5 civarı dolu dolu oluyor sizce ben uyandırmalı mıyım yoksa uyuması iyi mi?
Benim oğlum da 1 hafta yoğunbakımda kaldı ben 40ı çıktıktan sonra bi daha alarm kurmadım kendisi acıkınca uyanıyor gece en fazla 4 saat uyudu şimdiye kadar, genelde 3 saatte bir beslenmek istiyor. Gündüz de ne kadar isterse o kadar emziriyorum saat tutmuyorum. Mama veriyorsanız o uyku süresini biraz daha uzatıyor. Bi doktorunuza danışın kilo alımı iyiyse sorun olmayacaktır.

Gündüzleri zaten bu süreyi geçirmiyorum kendisi de geçirmiyor 3-4 saatte bir acıkıp uyanıyor bazen daha erken geceleri de 12-1 gibi karnını doyuruyorum 5-6 arası kendiliğinden kalkıyor.
Gündüz daha sık bile isteyebilir kilosu düşük olduğu için zaten ağlayıp beslenmek istiyorsa çok sorun yok demek ki annesi ağlamıyor aralıksız uyuyor gibi olursa mutlaka uyandır. Uykuları güzel olsun 🤲🏼

Merhaba öncelikle geçmiş olsun sarılık zor bir süreç olabiliyor yeni anneler için. Eğer doğum kilosuna ulaştıysa genellikle bebekler uyanmadıkça uyandırmayın dedi benim doktorum. 1 aydan sonra da uyandırmayın hiç sizinde dinlenmeye ihtiyacınız var dedi. Bebek artık acıkınca kendisi uyanıyor bence uyandırmanıza gerek yok.

Doğum haftasından bağımsız olarak 3 bilgi var elimde hangisi mantıklı gelirse size:
1) Doktorum sarılık riski geçtikten sonra gece 6, gündüz 5 saat uyuyabilir dedi (bana mantıksız geldi daha 1haftalık falandı)
2) sağlık ocağı ebesi 3 aya kadar 2-3 saatte bir uyandırmamı söyledi.
3) kişisel tanıdığım başka bir ebe 1 ay sonunda kilosuna göre gece uyandırmayı kesebileceğimi söyledi.

Bana 3. daha mantıklı geliyor…

X