40 GÜN ERKEN KALKMAK

kotu her yerde kotu ama iste ben bir osmanli asigiyim..
bir sultan abdulazizhqn bir sultan abdulhamid han..
bir fatih ben bir osmanli asigiyim bu dunyada gormedim onlari..
insAllah ahirette sen bizi buluştur Allahim..
hele sultan abdulazizhan yok mu??
rabbim onlara gqni gani rqhmet eylesin..
onlari sehit edip de intihar susu verenleri Allah kahhaaar ismi serifi ile kahr etsin InsAllah..
gece gece icimdeki aski firlattin konu sahibi ya..
neyse bu sabah ins kalkarim ya..
saat kac oldu uyumadim ben..

ya bende kitap okumak istiyorum ama valla bir turlu firsat bulamiyorum sabah erken kalksam belkide okuyacam her isim erken bitecek ama nerde...

Ah Osmanlı.. O padisahlarin ismi geçince kalbimde bir yer sızlıyor inanın. Deli gibi kitaplarını okuyorum..

Ah Osmanlı.. O padisahlarin ismi geçince kalbimde bir yer sızlıyor inanın. Deli gibi kitaplarını okuyorum..
bende osmanli tarihini okudum..
yine elime gecse yine okurum..
sultan abdulaziz hanin sehid edilmesini okudugum zamn oyle bir agladim ki??
oyle cok uzuldum ki..
birde intihar etti demiyorlar mi ??
o zamn deliye dönuyorum iste ya

Ben uyandim. Birazdan namazi kilar gene gelirim insallah. Ya sen?

Beton yığınları arasına güneş doğmuyor gibi, ne yazık.. sanki insanlar evlerindeki floresanları söndürüp, son teknoloji ürünü büyük sarımsı lambalarını açıyorlar. belki yıllar önce biri bir sabah güneşi de bu soğuklukla söndürmüştü. o günden beri aydınlıklarımız bile yapay..

kalkabildin mi?

Aaahh aaaahh benimde en büyük derdim sabahları erken ve dinç uyanabilmek
merhaba..

Günaydın kızlar
gunaydin canim bol kazanclar

gunaydin dante..

Şevgili Çentik çok güzel ve önemli bir karar almışsınız. Tebrik ediyorum, destekliyorum.

Ancak erken kalkıp bir daha yatmamayı kolaylaştıran etkenleri yapmak bu işten pes etmeden kolaylaştıracaktır.

Örneğin
-Akşamları belli bir saatten sonra(akşam 19.00 en geç 20.00) mideyi boş bırakmak.
-Az yemek (Az yiyen az uyur, az konuşur derler)
-Erken uyuyarak yeteri kadar uyumak için gerekli zamanı elde edebilmek
-Gün içerisinde kaylule (kısa süreli öğle uykusu) ile desteklemek.
vs. vs.

Benim de bu alışkınlığı sürekli edinme isteğim, mücadelem var. Hafta sonları da dahil... Hafta içi iş için zorunlu olarak erken uyanıyoruz çok şükür.

Güneş doğmadan uyanmak, dinimizde de inanılmaz derecede kıymetli görülmüş.

Evvela hep birlikte maziyi bir hatırlayalım…

Yatsı namazını eda ettikten sonra akabinde hemen uyuyan ve seher vaktinde uyanan, “eski topraklar” diye yad ettiğimiz dedelerimiz ve ninelerimizi hatırlayalım…

Ne kadar da güçlü, dinç ve sıhhatli idiler öyle değil mi?

Kesinlikle nerede o eski insanlar ama o zamanları böyle bir yaşama akışkanlığı yoktu

Peki erken uyumak ve erken kalkmak için ne yapmalıyım?

1- Erken uyuma ve erken kalkma sistemine birden geçiş yapmamalıyız. Alışkanlığımızı birden değiştirmek ağır gelebilir ve başarılı olamayabiliriz. Bu sebeple her gün uykumuzu 15’er dakika öne alabilir ve 15’er dakika erken kalkabiliriz..

2- Akşam yatış saatinden 2-4 saat önce yemek yenmiş olması, zira yemeği erken yemek hem uyku kalitesini artırır, hem de daha çabuk uyumaya yardımcı olur.

3- Yatmamıza 1-2 saat kala su içmeyi bırakmalıyız. Aksi takdirde gece lavabo ihtiyacı için uyku bölmek zorunda kalabiliriz.

4- Bazı rahatsızlıklardan dolayı uyumakta zorlananlar, kendilerini sersemleştiren uyku hapı yerine kedi otu çayı içmeyi tercih edebilirler.

5- Yattığımız oda mümkün olduğunca karanlık olmalıdır.

6- Uyanmak için kurduğumuz alarmı, yattığımız yere uzak biraz uzak bir yere yerleştirmeliyiz. Böylece alarmı kapatmak için yatağımızdan kalkmış olacağız.

7- Sünneti nebeviye usulü sağ tarafa yatmamız gerekmektedir, zira sağ tarafa yatılması durumunda, sağ burun deliği tıkanır, sol burun deliği açılır. Sol burundan yapılan nefes alma ile sağ beyin yarım küresinin çalışması artar. Sağ beyin yarım küresinin uyarılması ise, parasempatik sinir sistemimizin faaliyetlerini artırmasına, kalp hızının yavaşlamasına, tansiyonun düşmesine ve mide-bağırsak faaliyetlerinin yavaşlamasına neden olur. Dolayısıyla kalp daha az yorulur, uykuya dalmak daha kolaylaşır. Bu da dinlenmenin daha iyi olmasına olanak sağlar.

Sol tarafa yatılması halinde ise sol burun deliğinin tıkanması ile birlikte sağ burun deliğinden nefes alınması, sempatik sinir sisteminin faaliyetlerinde artışa yol açar. Bu durumda kişi heyecanlanmış gibi olur ve kalp atışlarındaki hızlanma ile kalp daha da yorulur. Uykuya dalma zorlaşır ve sol taraf üzerine uyurken vücut daha çok yıpranır.

Yüzüstü yatmak zaten uzun süre mümkün olmadığı gibi, kalp, akciğerler ve mide bu durumda baskı altında kalır. Ciğerlerimiz ve midemiz sıkışıp rahatsızlık verebilir.

Sırtüstü yatış pozisyonunda ise vücudun dinlendirici bir uykuya geçmesine ve dinlenmesine engel olabilir. Çünkü bu yatış şeklinde gündüz olduğu gibi iki burun açık olacak ve parasempatik sistem uyarılmayacaktır. Ayrıca sırtüstü yatılması durumunda mide ve bağırsakların fonksiyonlarını gerçekleştirmesi biraz daha zorlaşacaktır.

Son olarak tavsiyemiz, gelin ömrümüzün çoğunu uyuyarak geçirmeyip, uyanık olalım…

Şimdilik bu kadar, bu güzel konuyu desteklerim ara sıra inşaallah:)

Hay allah razi olsun @okyanuscuk

Gercekten cok dinctiler eskiler. Simdi zaman cok bereketsiz. Yapılacak yetistirilecek bir suru iş var.

Ben ilk gun icin uyandim. 1 saati geckin uyanik kalmayi basardim. Ama sonrasinda gozlerim kapandi uyudum.

Yarin icin uyanik kalmami saglayacak seyleri de arastiracagim. Yardimin icin tesekkurler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…