Kendin kesfet istedim. Daha kıymetli olur topigim kendin buluncaHadi kızlar ben en geç 6:30 da ayaktayım. Sizi kontrole geleceğim.chentiq beni niye alıntılamadın. Başta bana sorumlusun zAten sen.
kotu her yerde kotu ama iste ben bir osmanli asigiyim..sorun suradaki sorunu dışarıda ariyoruz. Halbuki ice bakmaliyiz. Peygamberimiz zamaninda da onun yolundan gitmeyenler vardi. Simdiki nesil dedigin insanlarin icerisinde cok guzel insanlar da var, osmanli dedigin ecdadda cok kotuler de var. Iyiyi ogutlemeli ve ogut almali kotuyu men etmeli ve sakinmaliyiz. Yoksa mesele kabuk degil icindekidir. Insallah yarin buraya namazimi kildim ve uyumadim yazariz ikimiz de. Seni etiketleyecegim..
o dogal yontemi de denedim. Dedim ya kalkmak degil yatmamak lazim.. neyse tutma beni sabaha randevum var topigimlw :))))
ya bende kitap okumak istiyorum ama valla bir turlu firsat bulamiyorum sabah erken kalksam belkide okuyacam her isim erken bitecek ama nerde...Ben de işim ve Afacan çocuklarım sayesinde 7 olmadan kalkiyorum. İtiraf edeyim uyumayi çok seviyorum. Mümkün olsa öğleye kadar yatarım ama kitap okumam lazım.
Yaşım 30u geçti ömrümü uykuda geçirmek istemiyorum ve varım diyoruuum. Haftasonu birgün cük uyuyabilirim ama dimi
Ah Osmanlı.. O padisahlarin ismi geçince kalbimde bir yer sızlıyor inanın. Deli gibi kitaplarını okuyorum..kotu her yerde kotu ama iste ben bir osmanli asigiyim..
bir sultan abdulazizhqn bir sultan abdulhamid han..
bir fatih ben bir osmanli asigiyim bu dunyada gormedim onlari..
insAllah ahirette sen bizi buluştur Allahim..
hele sultan abdulazizhan yok mu??
rabbim onlara gqni gani rqhmet eylesin..
onlari sehit edip de intihar susu verenleri Allah kahhaaar ismi serifi ile kahr etsin InsAllah..
gece gece icimdeki aski firlattin konu sahibi ya..
neyse bu sabah ins kalkarim ya..
saat kac oldu uyumadim ben..
Ben de istiyorum çünkü yetersiz buluyorum kendimi. Bu ömür bir daha elimize gecmeyecek.ya bende kitap okumak istiyorum ama valla bir turlu firsat bulamiyorum sabah erken kalksam belkide okuyacam her isim erken bitecek ama nerde...
bende osmanli tarihini okudum..Ah Osmanlı.. O padisahlarin ismi geçince kalbimde bir yer sızlıyor inanın. Deli gibi kitaplarını okuyorum..
Ben uyandim. Birazdan namazi kilar gene gelirim insallah. Ya sen?kotu her yerde kotu ama iste ben bir osmanli asigiyim..
bir sultan abdulazizhqn bir sultan abdulhamid han..
bir fatih ben bir osmanli asigiyim bu dunyada gormedim onlari..
insAllah ahirette sen bizi buluştur Allahim..
hele sultan abdulazizhan yok mu??
rabbim onlara gqni gani rqhmet eylesin..
onlari sehit edip de intihar susu verenleri Allah kahhaaar ismi serifi ile kahr etsin InsAllah..
gece gece icimdeki aski firlattin konu sahibi ya..
neyse bu sabah ins kalkarim ya..
saat kac oldu uyumadim ben..
kalkabildin mi?Ben de işim ve Afacan çocuklarım sayesinde 7 olmadan kalkiyorum. İtiraf edeyim uyumayi çok seviyorum. Mümkün olsa öğleye kadar yatarım ama kitap okumam lazım.
Yaşım 30u geçti ömrümü uykuda geçirmek istemiyorum ve varım diyoruuum. Haftasonu birgün cük uyuyabilirim ama dimi
merhaba..Aaahh aaaahh benimde en büyük derdim sabahları erken ve dinç uyanabilmek
gunaydin canim bol kazanclarGünaydın kızlar
gunaydin dante..Beton yığınları arasına güneş doğmuyor gibi, ne yazık.. sanki insanlar evlerindeki floresanları söndürüp, son teknoloji ürünü büyük sarımsı lambalarını açıyorlar. belki yıllar önce biri bir sabah güneşi de bu soğuklukla söndürmüştü. o günden beri aydınlıklarımız bile yapay..
Kalktım canım gunaydin. Üst baş kahvaltı derken yazamadım.kalkabildin mi?
merhaba..
gunaydin canim bol kazanclar
gunaydin dante..
Sagol canımkalkabildin mi?
merhaba..
gunaydin canim bol kazanclar
gunaydin dante..
Kesinlikle nerede o eski insanlar ama o zamanları böyle bir yaşama akışkanlığı yoktuŞevgili Çentik çok güzel ve önemli bir karar almışsınız. Tebrik ediyorum, destekliyorum.
Ancak erken kalkıp bir daha yatmamayı kolaylaştıran etkenleri yapmak bu işten pes etmeden kolaylaştıracaktır.
Örneğin
-Akşamları belli bir saatten sonra(akşam 19.00 en geç 20.00) mideyi boş bırakmak.
-Az yemek (Az yiyen az uyur, az konuşur derler)
-Erken uyuyarak yeteri kadar uyumak için gerekli zamanı elde edebilmek
-Gün içerisinde kaylule (kısa süreli öğle uykusu) ile desteklemek.
vs. vs.
Benim de bu alışkınlığı sürekli edinme isteğim, mücadelem var. Hafta sonları da dahil... Hafta içi iş için zorunlu olarak erken uyanıyoruz çok şükür.
Güneş doğmadan uyanmak, dinimizde de inanılmaz derecede kıymetli görülmüş.
Evvela hep birlikte maziyi bir hatırlayalım…
Yatsı namazını eda ettikten sonra akabinde hemen uyuyan ve seher vaktinde uyanan, “eski topraklar” diye yad ettiğimiz dedelerimiz ve ninelerimizi hatırlayalım…
Ne kadar da güçlü, dinç ve sıhhatli idiler öyle değil mi?