- 6 Aralık 2008
- 4.637
- 7.804
- 34
Allah kabul etsin. Darisi basima. Eskiden bir dönem aksatmadan kilardim..okulda mescidimiz vardi.. okulda dahi ders aralarinda (30dk) vakti kacirmamak icin özellikle kisin ögle ve ikindi vakitlerinde mescid tiklim tiklim olurdu... o kadar güzel bir ortamdiki...farkli mezheblerin müslümanlari tek sirada ayni yönde cemaatce namaz kilmak..heleki imam ile birlikte kiliniyor onun tadini hic anlatamam evet o zamanlarida stressliydi hayatim... ama hersey daha kolay hal oluyor stress beni daha az etkiliyordu.. ama simdi günlük teslaslarimin icinde nefessiz kaliyorum sankiben namaza kalkmaya yeni baslayabildim. Neyin asloldugunu hatirlayarak. Sana da tavsiye ederim. Kendine sor. Aslolan ne.. bendeki problemde kalkiyorum kiliyorum. Cumburlop geri yataga. Aynen arkadasin dedigi gibi. O zaman oyle keyifli ki yatak daha sicacik. Hele de su aylarda. Ama o keyfi daha buyuk keyifler icin terkedecegim...
Yatsi Namazi aslinda insanin uykusunu getiriyor... yani yatsidan hemen sonra cok kolay uykuya daliniyor.Şevgili Çentik çok güzel ve önemli bir karar almışsınız. Tebrik ediyorum, destekliyorum.
Ancak erken kalkıp bir daha yatmamayı kolaylaştıran etkenleri yapmak bu işten pes etmeden kolaylaştıracaktır.
Örneğin
-Akşamları belli bir saatten sonra(akşam 19.00 en geç 20.00) mideyi boş bırakmak.
-Az yemek (Az yiyen az uyur, az konuşur derler)
-Erken uyuyarak yeteri kadar uyumak için gerekli zamanı elde edebilmek
-Gün içerisinde kaylule (kısa süreli öğle uykusu) ile desteklemek.
vs. vs.
Benim de bu alışkınlığı sürekli edinme isteğim, mücadelem var. Hafta sonları da dahil... Hafta içi iş için zorunlu olarak erken uyanıyoruz çok şükür.
Güneş doğmadan uyanmak, dinimizde de inanılmaz derecede kıymetli görülmüş.
Evvela hep birlikte maziyi bir hatırlayalım…
Yatsı namazını eda ettikten sonra akabinde hemen uyuyan ve seher vaktinde uyanan, “eski topraklar” diye yad ettiğimiz dedelerimiz ve ninelerimizi hatırlayalım…
Ne kadar da güçlü, dinç ve sıhhatli idiler öyle değil mi?
Böyle telasli, böyle stressli degildi o zamanlar... Insanlar Tarihlere, Saatlere bizim kadar köle degildi. Simdi inanilmaz bir baski var.Kesinlikle nerede o eski insanlar ama o zamanları böyle bir yaşama akışkanlığı yoktu
5 maddeye kesinlikle katiliyorum, kedi otunu ilk kez duduyorum, alarm konusunda konu sahibine katiliyorum... bir sürü app var... isterseniz matemik islemi dahi cözmeden kapanmiyor benimde kapimin dibinde bir resim var orayi cekmeden susmuyor... bir alarm daha buldum youtubeda diyelimbegendiniz bir oyun havasi veriyorsunuz linki oo saatde caliyor bazen wlan kapatip yatma huyum oldugundan bunu pek kullanmiyorum ama kesinlikle ise yariyor. roman havasiyla kim uyanmaz kiPeki erken uyumak ve erken kalkmak için ne yapmalıyım?
1- Erken uyuma ve erken kalkma sistemine birden geçiş yapmamalıyız. Alışkanlığımızı birden değiştirmek ağır gelebilir ve başarılı olamayabiliriz. Bu sebeple her gün uykumuzu 15’er dakika öne alabilir ve 15’er dakika erken kalkabiliriz..
2- Akşam yatış saatinden 2-4 saat önce yemek yenmiş olması, zira yemeği erken yemek hem uyku kalitesini artırır, hem de daha çabuk uyumaya yardımcı olur.
3- Yatmamıza 1-2 saat kala su içmeyi bırakmalıyız. Aksi takdirde gece lavabo ihtiyacı için uyku bölmek zorunda kalabiliriz.
4- Bazı rahatsızlıklardan dolayı uyumakta zorlananlar, kendilerini sersemleştiren uyku hapı yerine kedi otu çayı içmeyi tercih edebilirler.
5- Yattığımız oda mümkün olduğunca karanlık olmalıdır.
6- Uyanmak için kurduğumuz alarmı, yattığımız yere uzak biraz uzak bir yere yerleştirmeliyiz. Böylece alarmı kapatmak için yatağımızdan kalkmış olacağız.
Sayfa 11 e kadar bir göz attim güzel paylasimlar var...konu cok güzel...umarim cok kisiye vesile olursun