- Konu Sahibi kelebek_gibi
-
Ilacla falan kuculebiliyorsa kuculmesi daha iyi tabi. Kulakta sıvı benim oglumda da cikti kulagina tüp takildi. Bizim gittigimiz doktorlar geniz etine hic bakmamisti, antibiyotik verip yolladilar. Oyle oyle kulakta epey sıvı birikmisBizde de geniz eti çıktı devamlı kulakta sıvı birikiyor. Ben ameliyat fikrine sıcak bakıyorum yeter ki hasta olmasın ama dr ameliyat gerektirecek büyüklükte değil diyor
Seneye de gitse kış ayı boyunca çok hasta olcak. Ama bu sene aşırı salgın hastalıklar var. Korona . Domuz gribi. Viral enfeksiyon. Senin için zor ama bence bu sene ara ver. Kreşe verdiğin para ile yarım gün eve yardımcı al. Daha iyi olmaz miHerkese iyi akşamlar. Oldukça Kısa anlatmaya calısıcam inş başarırım. Eylül ayında kızım kreşe başladı çok çok zor alıştı geceleri sıçrayarak ağlıyordu uykusunda vs. Su an 9 aylık bir kardeşi var. İkisine tek basıma yetemeyeceğim için kızımın sürekli oyun isteği ve hareketli yaşamı sevmesinden dolayı kreş tam ona göreydi . Su an çok memnunuz o da çok seviyor gitmek istiyor ama hastalıklar peşimizi bırakmıyor öyle soğuk algınlığı falan değil devamlı antibiyotik iğneler çok üzülüyorum. Doktorumuz da hemen kreşten alın gitmesin yazık diyor Seneye gitse bu Kadar hasta olmaz diyor. içimde verdiğim vicdan savaşını anlatamam. İyi kötü bir düzen oturtmustuk. Hatta seneye için erken kayıt yaptırmayı düşünüyorduk. Kızım kreş hayatını seviyor evde bunu ne kadar sunabilirim?etkinlik falan yapıyoruz ama tüm gün olmuyor haliyle ve yaşıtları ile oynaması çok daha iyi. Ama hastalıktan,büyükten küçüğe bulaşmasından ve her doktora gittiğimizde üstümdeki baskıdan çok yoruldum. Aklımdaki fikirler
1 aynen devam
2 kreşten al seneye gitsin
3 kreşten al 5 yasında gönder
2-3 seçenekleri olursa evde tüm gün yalnızım nasıl olur bilemiyorum
NOT: bu arada su an çalışmıyorum ama çalışmayı çok istediğim için birkaç iş başvurusunda bulundum. Kızım kreşe gitmezse çalışamam.
Ne diyorsunuz ne yapmalı?
Bizim enfeksiyon kulakta sucu birikmesi şeklinde oluyor geniz eti kaynaklı diyor drTuvalet falan çok önemli ya. Eğer kız ise çocuğunuz idrar yolu enfeksiyonuna çok açık oluyorlar
Hanımefendi, çocuğunuzun sağlığı söz konusu.Geleneksel konuşuyor bir kere kayınvalidemle gittik ikiniz bakın cocuğa diyor(( aslımda antibiyotikçi diye bilinen bi dr tedavileri bu yüzden kesin ve hızlı sonuç veriyor malesef eşim ve ailesi bu dr çok güveniyor eşimin yeğenleri bu dr da büyümüş o yüzden ona götürmek istiyor başka dr buldum bir kere gittik uzun ilaçsız tedavisi vardı hemen sonuç alamayınca dr iyi değil çocuk daha beter lafları oldu o yüzden dr işine karışmıyorum artık
sakız çiğnetip balon şişirtiyorlar östaki borusu gelişsin diyeIlacla falan kuculebiliyorsa kuculmesi daha iyi tabi. Kulakta sıvı benim oglumda da cikti kulagina tüp takildi. Bizim gittigimiz doktorlar geniz etine hic bakmamisti, antibiyotik verip yolladilar. Oyle oyle kulakta epey sıvı birikmis
Biz bildiğimiz için devamlı KBB ve çocuk dr götürüyoruz sıvı birikiyor. Ağzı açık uyuma horlama vs yok o yüzden ikisi de ameliyata gerek yok dediIlacla falan kuculebiliyorsa kuculmesi daha iyi tabi. Kulakta sıvı benim oglumda da cikti kulagina tüp takildi. Bizim gittigimiz doktorlar geniz etine hic bakmamisti, antibiyotik verip yolladilar. Oyle oyle kulakta epey sıvı birikmis
Umarım öyledir ama inanmıyorum desem?
Tabii ki 1 kişiden yola çıkarak tüm tıp dünyasına sallayacak halim yok da, doğum tarihi 1970den önce olan çocuk dr larında karşılaştığım sıkıntılar tamamen kendi dönemlerine ait bilgileri bugün bile doğru kabul ederek aktarmalarıydı.
Mesela 50 yi geçkin bir dr okuldan alın hatta 5 yaş öncesi göndermeyin derken, 30 larında dr lar bebekleri 6 aydan sonra özelliklr kalabalıklara mikroplara sokun, asla titizlikle davranmayın diyor.
Beslenme deseniz öyle vs vs.
Herkesin stili farklı olsa da çok ciddi bir şey olmadığı sürece ‘okuldan alın’ diyen hekimi ne olursa olsun sorgular, başka bir uzman görüşüne başvururdum.
Evet ek takviye vitamin kullanıyoruz. Burda özel dr sadece 2 tane var malesef hatta onlar bile yaşadığım sehirde değil. Doğru dr bulmak ne kadar zorKonu sahibi doktorunuz bağışıklık kuvvetlendirici takviyeler onerdi mi?
Cocuklari kıyaslamak dogru degil elbette ama benim 2sinde de bu denli hastalik sorunumuz olmamıştı, ikisinde dd balik yagi, d vitamini, ve de kis aylarinda bagisiklik icin doktorun onerdigi takviyeyi kullanmistim.
Küçük henuz 9 aylik oldugu icin, is icin bir sure daha bekleyebilirsiniz, ama yerinizde olsam büyüğü tam zamanli olmasa da az saatli olacak sekilde devam ettirirdim hazir ben calismiyorken. Sürekli antibiyotik kullanacak duruma nasil geliyor, doktorunuz bana da cok guven vermedi, kac cocuk doktoru gordum, o kadar zor antibiyotik yaziyorlardi ki, ancak cocuk cok uzun sure hasta ise veya idrar tahlili sonradinda.
Bunun sebebi ise biz yetişkinler dahil 2 senedir her türlü virüse kapalıyız ve üst düzey hijyen kurallarıyla yaşıyoruz.Bizim burdaki kreste en kücük bebek 3 aylikti. Hangi yasta girse girsen ilk sene hastaliklarla geciyor. Ama bu sene daha agir gecti. Tek corona degil ki. Bir sürü farkli hastalik birden tekrar geldi.
onu da denedik tam zamanlı olarak evde iki çocuk bir de anne olunca gönüllü değil kimse inanın o iş daha zor geldi banaYarı zamanlı yardımcı tutardım.
O
onu da denedik tam zamanlı olarak evde iki çocuk bir de anne olunca gönüllü değil kimse inanın o iş daha zor geldi bana
En büyük isteğimdi bir yardımcı bulsam abla gibi her şeyine destek olurdum aileden biri gibi olur diyordum. Kızımı sadece oyun grubuna götürecektim ama malesef olmadıÇok çok iyi anlıyorum. Yardımcı bulmakta zor ama iyisini bulursanız da muhteşem bir şey.
Bunun sebebi ise biz yetişkinler dahil 2 senedir her türlü virüse kapalıyız ve üst düzey hijyen kurallarıyla yaşıyoruz.
Çok normal bu kadar hastalık aslında.
Benim büyük oğlum kreş okul vb hiç etkilenmezken küçük oğlum sürekli hastadır.
Çünkü büyük oğlum 3 yaşına kadar altı aylıktan itibaren oyun alanlarında büyüdü, küçük zaten okula başlayamadı pandemi falan derken evdeydi hep.
Bünyeler de elbette yadsınamaz ama aynı evden aynı bedenden çıkan iki akran çocuğumun arasındaki gelişim farklı beni bile hayrete düşürüyor, küçüğü havada toz uçsa öksürür.
Bence ajanslara danışın. Orada çok fazla seçenek var.En büyük isteğimdi bir yardımcı bulsam abla gibi her şeyine destek olurdum aileden biri gibi olur diyordum. Kızımı sadece oyun grubuna götürecektim ama malesef olmadı
Bence yası tam kreş yası hatta 2. Çocuğum olmasa da göndermek isterdim ama bu eskilerini düşünmezsek :) asla perişan değil koltuk tepelerinde zıplıyor hastayken ateşi de dirençli değildir çok şükürÇocukların okuldaki ilk yılı hastalıkla geçiyor bu doğru ama 2 yaşındaki bir çocuğun hastalığa verdiği tepkiyle 5 yaşındaki çocuğun tepkisi bir değil. Büyüdükçe daha hafif geçiriyorlar, ya da daha farklı durumlar giriyor devreye. Ben kızımı ilk gönderdiğimde 3 yaşına girmek üzereydi, o kadar çok hastalandı ki ne ilaç içirebiliyordum ne muayene ettirebiliyordum. Mesela ağlamaktan tüm ilacı kusuyordu, tedavisini bile tam yaptıramıyorduk. Biraz daha büyüdüğünde laftan anlayabiliyor, bu ilacı içmen gerek, bu çaydan içersen öksürüğün azalacak gibi telkinlere uyuyorlar.
Çocuk perişan durumdaysa ben olsam ısrarcı olmam çünkü evdeymişsiniz, ama dr abartıyor diyorsanız da siz bilirsiniz. Bebek de değilmiş yaşı kreşe uygun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?