• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

40 aylık bebek,kreş ve bitmeyen hastalıklar

Yerinizde olsam Mart ortasına kadar ara verirdim kreş olayına.
İlla da göndereceğim diyorsanız kreşle sözleşmenizi haftada üç gün olarak tekrar düzenleyin.
Bir gün kreş bir gün ev yapın.
Bu hastalık sıklığını azaltabilir.
Kolaylıklar diliyorum.

Cocuk gece sicrayarak uyanip aglayacak kadar istememis ilk kresi. Onda kreşten almaniz lazımdı. Sonra verirdiniz. Yazik niye direttinizki, etkinligi de az yapiversin. Kendi keyfinizi duşnmuşunüz. Bir de antibiyotik kullanmişo kadar o da ayri kotü. Bakamayacaksan dogurma cidden bu ne boyle eve sigmamiş cocuk resmen. Kardeşi ile oynar evde nolacak yani seneye gitse krese

Evet geniz eti var KBB de çocuk doktoru da ameliyat boyutunda değil şurup tablet ile kücültebiliriz diyor. Basit soğuk algınlıgı değil devamlı Kulakta sıvı birikmesi Ciğere inmesi karşılaştığımız hastalıklar. Oysa ben ameliyat fikrine çok sıcak bakıyorum yeter ki bu derecede hasta olmasın. Ameliyat hastalıklarınıza care oldu mu sizin oğlunuz da devamlı antibiyotik mi kullanıyordu
Ameliyat onermiyorsa doktorlar, cocugun evde kalip bir sure enfeksiyondan uzak durmasi lazim. Tekrarlayan enfeksiyonlar geniz etini daha da büyütüyor cunku

Ameliyat onermiyorsa doktorlar, cocugun evde kalip bir sure enfeksiyondan uzak durmasi lazim. Tekrarlayan enfeksiyonlar geniz etini daha da büyütüyor cunku
Yok olmaz ne kadar çok mikrop alırsa o kadar iyi, biyonik olacak seneye. Benimki de ameliyat olmuştu geniz etinden bu arada

Kesinlikle oldu hatta genizeti ve sıvı birikmesi orta kulakta işitme kaybına neden oldu.ve ameliyatta kulağa tüp takildi kullandığı antibiyotiklerin sayısını ben hatırlamıyorum cocuk 5gun üst üste gidemedi kreşe ameliyattan sonra yeniden doğmuş gibi oldu belki genizeti büyümüştür bi başka kbb uzmani ile görüşün surup tablet sprey hcbi ise yaramıyor ama ameliyattan sonra cocuk bi kere bile hasta olmadı çok şükür
Merhaba tüp ne zaman takildi acaba?
Tüp takildiktan sonra kulaktaki iltihap azalmis mi diye kontrole gitmeye gerek var mi?

40 aylık bebek mi? :eek: üç buçuk yaşında çocuk

bizimki de başladı bu sene kreşe, ilk ay sık hastalandı, 1 buçuk ayda 3 kutu antibiyotik bitirdik. doktor tavsiyesiyle bir kaç takviye kullandık bir süre. maşallah epeydir hasta olmuyordu, geçen hafta maaile hastalandik ama antibiyotige de gerek kalmadan atlattı.

evet belki şu an bağışıklığı, organları 6-7 yaşa kıyasla çok güçlü değil ama aklı pırıl pırıl, eğitim öğretim için altın çağlar, evde bir bebekle okulun sunduğunu sunmak çok zor. bence doktor bilimselligin yanına kişisel düşüncesini de ekliyor.
Biz bu yüzden okulu bıraktık 4 yaşında.. vitamin kullanmayı denedi izni hiç

Merhaba tüp ne zaman takildi acaba?
Tüp takildiktan sonra kulaktaki iltihap azalmis mi diye kontrole gitmeye gerek var mi?
Tüp genizeti ameliyatı ile ayni anda takildi zaten dr ameliyattan sonra 10.gun 1. Ay ve 3.ayda kontrole çağırıyor canim biz genizeti ameliyatı olmadan önce zaten sürekli doktordaydik ve orta kulak sıvı ile dolunca dr işitme testine gönderip tüp takılmasına karar verdi

Ne gibi şikayetleriniz vardı internetten araştırıyorum ağzı açık uyuma horlama salya falan diyor hiç biri yok bizde.
Bizde hep nefes almada zorluk vsrdi ağzı açık uyuma uyku apnesi orta kulak iltihabı surekli yaşanıyordu zaten dr görür görmez bu çocukta genizeti var demişti hem cocuk dr hem de kbb uzmani ayrıca ölçüm yapildi kameradan bakıldı yüzde 99 oranında kapalilik vardi

Eklentiler

• Screenshot_20220201-014523_Gallery.jpg
    Screenshot_20220201-014523_Gallery.jpg
    54 KB · Görüntüleme: 63
bence kresten almayın, yeni alışma sürecinde ve bu süreci yaşayan tüm çocuklar aynıııı, yani seneye de çok farklı olmaz diye dusunuyorum yine aynı ortam, ama bana kalırsa - tabiki doktorunuza başvurun - bağılıklık guclendırıcı doğal formuller arastırabilirsiniz yada vitamin takviyesi vs, sürekli ilaç antibiyotik kullanmakta biryerden sonra hiiç hiç sağlıklı değil

Bence, ilk önce doktorunu değiştir.

Daha sonra çocuğun tam nesi var, neden tekrarlanıyor, hastalığı neden uzun sürüyor ve tedavi neden ağır, bunları araştır. (Belki de o kısmı atlamış olabilirim).

Sonra kreşteki duruma bak, sırf senin çocuğun mu böyle, yoksa diğer çocuklarda da buna benzer sorunlar var mı?

Yedikleri, içtikleri, ortam?

Bir çocuk, çok ciddi (!) Birşey olmadığı sürece Kreşten alınmamalı, kaldı ki 5 yaşında kreşe gitmek ne demek? Çocuk zaten 0-6 yaşında öğrenmeye daha açık. Ve göndermemekle bence çok büyük bir hata yapılabilir. Doğrusunu, yanlışını, tehlikeyi vb şeyleri, bazen anne baba değil de, 3. Bir kişi daha iyi anlatabilir.

Çok çok zor olsada göndermeye devam ederdim
Vitamin ve probiyotik tek tavsiyem olur
Antibiyotiğe gelince bende karşıyım kesinlikle
İdrar yolu enfeksiyonu, bronşit, zatürre gibi, ishal mide üşütmesi durumlarda tabiki şart. fakat gripte, soğuk algınlığında, bademcik şişmesinde, geniz akıntısında kullanmak çok saçma ve işe yaramadığı gibi vücut direncini dahada düşürüyor
Dr.lar burnun dahi aksa antibiyotik yazıyor
Ben bağışıklığın antibiyotikle dahada kötü olduğunu düşünüyorum
Çocuğunuz bu sene gitmezse seneye gidecek inanın o zamanda hasta olacak zorlanacaksınız
Antibiyotiğin işe yaramadığı durumlarda kullanmayın
Mesela bademcik şişmesinde ben denedim 🤣
Birinde hiç kullanmadım birinde kullandım ikisindede aynı derece ateş oldu ve ikiside 4 gün içinde bitti gitti
Vitamin, probiyotik, burnun açık tutulmasını sağlamak yeterli geliyor
Şimdi göremesenizde hastalandıkça hastalık sayısı azalıyor tabi antibiyotik her burun akmasında kullanılırsa hastalıklar bitmez asla
Ve antibiyotik sonrası bir ay kadar probiyotik kullanın
Kefir, ev yapımı yoğurt yada eczanede satılanlar şeklinde ama mutlaka kullanın

Kesinlikle oldu hatta genizeti ve sıvı birikmesi orta kulakta işitme kaybına neden oldu.ve ameliyatta kulağa tüp takildi kullandığı antibiyotiklerin sayısını ben hatırlamıyorum cocuk 5gun üst üste gidemedi kreşe ameliyattan sonra yeniden doğmuş gibi oldu belki genizeti büyümüştür bi başka kbb uzmani ile görüşün surup tablet sprey hcbi ise yaramıyor ama ameliyattan sonra cocuk bi kere bile hasta olmadı çok şükür
O orta kulakta sıvı birikmesini bizde çektik.
Birde çok iyi diye özel bir doktora götürdük.
Çocuğa yetişkinlerin dahi her zaman kullanmadığı bir antibiyotik iğne vermişti.
Doktordur diye kullandık ama mahvoldu onunla beraber boğazı şişti vücudunda döküntüler oldu. Toparlayamadık çocuğu bir türlü
Ama büyüdükçede geçti o kulak sıkıntımız

Bence doktorunuzu değiştirin.
Yaşla doğru orantılı bağışıklık sistemi mantığı kuran doktora güvenmezdim ben.
Bilakis ne zaman kalabalığa karışırsa o zaman savunma mekanizması gelişecek.
Bunun yaşla değil yaşam tarzıyla alakası var.
Kreşe ya da okula başlayan her çocuk ilk aene öyledir.
Ha değilse daha küçükken o virüslere maruz kalmış ve sistemi çalıştırmıştır zaten
Bağlantılı olabilir oglum anasinifina gidiyor surekli hasta oluyor ondan 2 yaşındaki kucuk oğluma bulaşıyor büyüğü 2 ya da 3 günde toparlarken kucuk 1 haftayı buluyor zor toparlaniyir

Sahsen cocuklarimi son 3 ay kresten aldim. Bizde bütün son bahari hastalik gecirdik. Kresin ilk senesi normal ama bu sene o kadar kötü gecti ki, kücük oglumun sagligi bozulmaya basladi. Her vücüt ayni kaldirmiyor. Normal zamanlarda normal ilk yil hastaliklari derdim, ama bu sene daha siddetli gecti
Doktor degisin yazılmış ama imkan varsa gonderilmemeli yasi gelene kadar diye dusunuyorum bende
Benim buyuk oğlan anasinifinda hasta oluyor haliyle kucuk kardeşine bulaşıyor buyuk oğlan 2,3 günde atlatabiliyor ama kucuk cok kotu etkileniyor zor toparlıyoruz
Yani biraz yaşla da alakalı sanirim
Bu seneki ilk yıl hastalığı gibi değil dediğiniz gibi mahvetti bizi gözümüzü açamadık

Alın tabi cocugu ben çalıştığım halde çocuğumu kreşe vermeye kıyamıyorum yalvar yakar millete evde baktırmaya çalışıyorum çünkü kuzenlerimin çocukları falan hep hasta oldu kreste sabahın köründe kalkıp gidiyorlar kar kış ne gerek var öğleden sonraları yarım gün göndermeyi tercih ederdim çalışmazsaydim eğer

Doktor degisin yazılmış ama imkan varsa gonderilmemeli yasi gelene kadar diye dusunuyorum bende
Benim buyuk oğlan anasinifinda hasta oluyor haliyle kucuk kardeşine bulaşıyor buyuk oğlan 2,3 günde atlatabiliyor ama kucuk cok kotu etkileniyor zor toparlıyoruz
Yani biraz yaşla da alakalı sanirim
Bu seneki ilk yıl hastalığı gibi değil dediğiniz gibi mahvetti bizi gözümüzü açamadık

Aynen.pandemiden dolayi cocuklar bir sene hic hastalik gecirmedi ama onun faturasi sonra iki kat geldi. Oglumu bu ay tekrar göndermeye düsünüyorum

Back