• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

40 aylık bebek,kreş ve bitmeyen hastalıklar

Evet ek takviye vitamin kullanıyoruz. Burda özel dr sadece 2 tane var malesef hatta onlar bile yaşadığım sehirde değil. Doğru dr bulmak ne kadar zor

Ama baska bir doktor yazmışsınız, o ilac yazmadi diye esiniz begenmemis mesela.

Bir kez hatırlıyorum, ben artik doktora dedim ilac verelim tam 1 aydir hasta diye, asla olmaz demişti. Bu sekilde alisacak demişti. Hatta o donem krese de gidiyordu, krese de devam edecek demisti
Sadece cok yorgunsa vs evde tutabilirsin demisti.

Bende göndermeye devam ederdim belki ama kücügün resmen sagligi bozulmaya basladi. Simdi sükür daha iyi. Su anda burda corona sayisi yüksek. Belki subat ayinda tekrar gönderirim. Gelismeleri takip ediyorum bende

Ama seninki kac aylik suanda?
40 aylik cocugu daha ne kadar geciktirecek, belki mart nisana kadar evde tutabilir ama sonra yine baslatmali bence.

Benim kizim 4 yas ve kardesi 1 yasinda. Alerjik bi kiz. 2.5 yasindan beri gidiyordu ama bu sene göndermedim cunki hastalıklar acayip boyutta. Kardesi de hastalanıyor. Bir sene ara verdim. Evet evde cok zor ama igneler buharlar hem onlar yiprandi hem ben asiri zorlandim artık bitap düştüm ekim ayinda.
Bütün sene bu sekilde ayakta kalamazdim ikisi de hastayken.
Seneye 5 yasinda olucak ve evet bence bağışıklığı daha da guclu olucak en azindan ilaclari almasi, tedaviye uyumu,yeme icmesi vs.. daha iyi olucak Insallah. Hem kardesi de biraz daha buyumus olur bulasicak mutlaka ablasindan
Belki mart nisanda da baslatabilirim..
Evde olmasi dediginiz gibi akranla ve öğretmenle sosyallesmesi acisindan kıyaslanamaz ama ben bunu seçtim ve haftada iki tam yardımcı aldim. Türk bulamazsaniz yabancı deneyebilirsiniz.
Kolaylıklar dilerim kararınızda, anne olmak dünyanın en zor isi bence.. ama en guzeli ❤

Yaaa
Ama baska bir doktor yazmışsınız, o ilac yazmadi diye esiniz begenmemis mesela.

Bir kez hatırlıyorum, ben artik doktora dedim ilac verelim tam 1 aydir hasta diye, asla olmaz demişti. Bu sekilde alisacak demişti. Hatta o donem krese de gidiyordu, krese de devam edecek demisti
Sadece cok yorgunsa vs evde tutabilirsin demisti.
ne güzel. Eşim ve ailesi hemen iyileşsin istiyor onlar çok memnun doktordan ben sevmiyorum sadece.

Bağışıklık güçlendirici şuruplar var doğal içerikli, vitaminli falan. Denediniz mi hiç? Özellikle kreş çocuklarına öneriliyor. Balık yağı gibi günlük kullanılıyor. Kullanan bikaç kişinin çok memnun kaldığını gördüm. Benim kızım daha küçük ama ben de aldım.

Ama seninki kac aylik suanda?
40 aylik cocugu daha ne kadar geciktirecek, belki mart nisana kadar evde tutabilir ama sonra yine baslatmali bence.

Benim kücük olan 3.5 yasinda basladi krese gecen sene. Yani baslamak icin iyi bir yas normalde. Ama bu sonbahar/kış hastaliklar cok zor gecti. Bende subatdan sonra corona sayilar ve enfeksiyon sayisi düsünce tekrar göndermeye düsünüyorum.

Yani o kadar antibiyotik ve ignelerle agir sekilde geciriyorsa ve doktor bu sene evde kalsin diyorsa inat etmeyin, doktorunuzu dinleyin ve evde kalsin cocugunuz.

Yani kusura bakmayin ama iki cocukla tek basima ilgilenemem yazmissiniz bu üzücü geldi bana. O zaman ilk cocugunuz biraz buyuyunce yapsaydiniz keske ikinciyi.
Siz bir bebek daha istiyorsunuz ama ikisine ayni anda bakmak istemiyorsunuz diye 3 yasindaki cocugunuzu hasta hasta kreslere gonderip de cocuga yazik etmeyin bence.

Benim kızda eylülden beri gidiyor. Sizinkinden 5 ay büyük. Alerjik rinit ve reflü var bizde de . Ben her gün jelibon formunda c vitamini ve multivitamin veriyorum. Bol sıvı içiriyorum. Hasta olacağını farkedersem akşam yatmadan bir tatlı kaşığı calpol veriyorum. Bu tamamen size kalmış asla sizde yapın demem. Benim kuzenin 5 çocuğu var ve eşi doktor, onlar hastalanmadan önce çocuğa paracetamol desteği veriyor diye denedim bende ve gerçekten hasta olmuyor yada kolay atlatıyor. Benimki sıcak birşey asla içmez , çorba da dahil biraz desteklemek gerekiyor. Birde saçını değil ama vücudunu sık sık biraz sıcak suyla yıkıyorum. Yine hasta oluyor. Pazar toparlandı gönderdim, bugün yine inceden akıyor burun ama böyle böyle güçlenecek. Ben birde evden çalışıyorum, kaçarım yok artık başedemiyorum.

Bir de iş k

Bir de iş konusu su an askıda sadece çok istediğim bir iş oldugu için CV bıraktım o kadar
Bende calisan biriyim isimide cok seviyorum cok iyi is firsatlarida cikti ama su anda calismak beni daha fazla yipratir ufak bebege yazik daha bize muhtac buyuk zaten alisma sureci hastaliklar vs biraz daha beklemekte yarar var. Ayrica bizim cocuk doktorumuz kolay kolay antibiyotik vermez siz doktorunuzu gozden gecirin bence neden surekli antibiyotik igne vs? Ne hastaligi yasadi mesela oglum bir haftadir isal halaiz yemek yemiyor surup ve prebiyotik kullaniyoruz baska bisey vermedi mesela

Bağışıklık güçlendirici şuruplar var doğal içerikli, vitaminli falan. Denediniz mi hiç? Özellikle kreş çocuklarına öneriliyor. Balık yağı gibi günlük kullanılıyor. Kullanan bikaç kişinin çok memnun kaldığını gördüm. Benim kızım daha küçük ama ben de aldım.
Kullanıyoruz ama özelden sizinkinin ismini verir misiniz

Benim kızda eylülden beri gidiyor. Sizinkinden 5 ay büyük. Alerjik rinit ve reflü var bizde de . Ben her gün jelibon formunda c vitamini ve multivitamin veriyorum. Bol sıvı içiriyorum. Hasta olacağını farkedersem akşam yatmadan bir tatlı kaşığı calpol veriyorum. Bu tamamen size kalmış asla sizde yapın demem. Benim kuzenin 5 çocuğu var ve eşi doktor, onlar hastalanmadan önce çocuğa paracetamol desteği veriyor diye denedim bende ve gerçekten hasta olmuyor yada kolay atlatıyor. Benimki sıcak birşey asla içmez , çorba da dahil biraz desteklemek gerekiyor. Birde saçını değil ama vücudunu sık sık biraz sıcak suyla yıkıyorum. Yine hasta oluyor. Pazar toparlandı gönderdim, bugün yine inceden akıyor burun ama böyle böyle güçlenecek. Ben birde evden çalışıyorum, kaçarım yok artık başedemiyorum.
Özelden vitaminlerin isimlerini yazar mısınız araştırayım

Bende calisan biriyim isimide cok seviyorum cok iyi is firsatlarida cikti ama su anda calismak beni daha fazla yipratir ufak bebege yazik daha bize muhtac buyuk zaten alisma sureci hastaliklar vs biraz daha beklemekte yarar var. Ayrica bizim cocuk doktorumuz kolay kolay antibiyotik vermez siz doktorunuzu gozden gecirin bence neden surekli antibiyotik igne vs? Ne hastaligi yasadi mesela oglum bir haftadir isal halaiz yemek yemiyor surup ve prebiyotik kullaniyoruz baska bisey vermedi mesela
Bizimkinin kulağında sıvı birikiyor KBB kontrollerine de gidiyoruz devamlı antibiyotiksiz geçmiyormuş malesef geniz eti var ama ameliyat edilcek boyutta değilmiş alerji şurupları ile idare edecekmişiz.

Aslında ben de su an en çalısamayacagım dönemdeyim hem minik bebek hem bir kreşte bir evde hasta çocuk Benim olmam şart.

Küçük değil o kadar. Kreşe gidip de sürekli hasta olmayan çocuk çok azdır sanırım. Hepimiz geçtik bu süreçlerden. Siz yine daha ise baslamamamissiniz. İse giderken hasta olunca izin, rapor isleri daha da sıkıntılı.. bence devam etsin bu yüzden.
Küçük de varmış hem o da aslında bağışıklık kazanıyor olabilir onun kreş süreci daha rahat geçer belki.
Hem 9 aylık bebeğiniz de varken ise başlamanız zor gibi? Bakici ya da annenizi mi düşünüyorsunuz?

Küçük değil o kadar. Kreşe gidip de sürekli hasta olmayan çocuk çok azdır sanırım. Hepimiz geçtik bu süreçlerden. Siz yine daha ise baslamamamissiniz. İse giderken hasta olunca izin, rapor isleri daha da sıkıntılı.. bence devam etsin bu yüzden.
Küçük de varmış hem o da aslında bağışıklık kazanıyor olabilir onun kreş süreci daha rahat geçer belki.
Hem 9 aylık bebeğiniz de varken ise başlamanız zor gibi? Bakici ya da annenizi mi düşünüyorsunuz?
Acıkcası istediğim bir yere CV bıraktım sadece. Yani biri aranmıyor bile su an işin olup olmayacağı belli değil olsa da yakın bir zamanda olmaz zaten O yüzden iş konusunu çok takmıyorum kafama. O en son düşündüğüm şey bu şartlarda çalışmak beni daha çok strese sokar

40 ay bebek sayılmaz ki. 3 buçuk yaşına yaklaşmış .

Ne zaman okula başlarsa o sene sürekli hasta olacak zaten. Bunun kaçışı yokki. Oğlum 1. Sınıfta , sınıfında pandemi nedeniyle ve evde bebek var diye geçen seneler okula gitmemiş çocuk. Bu yıl sürekli hasta , 1. Sınıfta da kayıp okula gidememek.

Bizimkinin kulağında sıvı birikiyor KBB kontrollerine de gidiyoruz devamlı antibiyotiksiz geçmiyormuş malesef geniz eti var ama ameliyat edilcek boyutta değilmiş alerji şurupları ile idare edecekmişiz.
Bu durum sürekli tekrarlayan bir şey.
Biraz üşütme, rüzgar vb ile de tekrarlıyor aynı zamanda denilen gibi antibiyotik almadan durum ilerler.
Elbette hekim değilim, saygım sonsuz doktorlara da bu şekilde çocuğu olan ve eğitim hayatına devam eden tanıdıklarım var.
Mevsimine uygun bere kullandırıyorlar, boğazları şal atkı vb ile kapalı, yaz ayında bile saçlarını mutlaka kuruturlar.
Duştan çıktıktan sonra aynı şekilde kulak kurumasına aşırı dikkat ederler, soğuk sıcak içirmez boğaz şişmesine hassasiyet gösterirler vs vs.
Bir ayda 3 şişe antibiyotik içtiklerini biliyorum, sonra larenjit ve bronşite çeviriyor 4 yaşında değild bu anlattığım çocuk mesela. Çok sancılı geçti büyüme evresi.
Kreş hastalığı deyince bulaşıcı viral bir şey kapıyor zannettim ben.
Hassas bünyeli çocuk her daim zor, çok geçmiş olsun.
Bu konuda yapmanız gerekenler hakkında biraz araştırma da yapın, koruyucu etmenleri hayatınıza dahil edin derim.

Bu durum sürekli tekrarlayan bir şey.
Biraz üşütme, rüzgar vb ile de tekrarlıyor aynı zamanda denilen gibi antibiyotik almadan durum ilerler.
Elbette hekim değilim, saygım sonsuz doktorlara da bu şekilde çocuğu olan ve eğitim hayatına devam eden tanıdıklarım var.
Mevsimine uygun bere kullandırıyorlar, boğazları şal atkı vb ile kapalı, yaz ayında bile saçlarını mutlaka kuruturlar.
Duştan çıktıktan sonra aynı şekilde kulak kurumasına aşırı dikkat ederler, soğuk sıcak içirmez boğaz şişmesine hassasiyet gösterirler vs vs.
Bir ayda 3 şişe antibiyotik içtiklerini biliyorum, sonra larenjit ve bronşite çeviriyor 4 yaşında değild bu anlattığım çocuk mesela. Çok sancılı geçti büyüme evresi.
Kreş hastalığı deyince bulaşıcı viral bir şey kapıyor zannettim ben.
Hassas bünyeli çocuk her daim zor, çok geçmiş olsun.
Bu konuda yapmanız gerekenler hakkında biraz araştırma da yapın, koruyucu etmenleri hayatınıza dahil edin derim.
Evet evet tüm saydıklarınıza dikkat ediyorum bir ay hiç hastalanmadan geçti su an yine tekrarladı malesef gerçekten çok zor

Back