• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

40 aylık bebek,kreş ve bitmeyen hastalıklar

Sahsen cocuklarimi son 3 ay kresten aldim. Bizde bütün son bahari hastalik gecirdik. Kresin ilk senesi normal ama bu sene o kadar kötü gecti ki, kücük oglumun sagligi bozulmaya basladi. Her vücüt ayni kaldirmiyor. Normal zamanlarda normal ilk yil hastaliklari derdim, ama bu sene daha siddetli gecti

Bir de iş k
Doktorun kafasi bi enteresan benim oglumda hic asla hastalanmazdi su an 3.5 yasinda bir aydir krese gidiyor surekli hasta kardesi var 7 aylik asla ikisine ayni anda bakamiyorum krsten almayin ama isede baslamayin bir sene daha evde durun hastalandikca kiziniza evde bakin kresede devam etsin bizim pedagogumuz ozel egitim ogretmenimiz cocuk doktorumuz psikeatristimiz hepsi seneyede gitse ayni sey olacak nekadar erken okadar iyi dedikleri bu
Doktorun kafasi bi enteresan benim oglumda hic asla hastalanmazdi su an 3.5 yasinda bir aydir krese gidiyor surekli hasta kardesi var 7 aylik asla ikisine ayni anda bakamiyorum krsten almayin ama isede baslamayin bir sene daha evde durun hastalandikca kiziniza evde bakin kresede devam etsin bizim pedagogumuz ozel egitim ogretmenimiz cocuk doktorumuz psikeatristimiz hepsi seneyede gitse ayni sey olacak nekadar erken okadar iyi dedikleri bu
Bir de iş konusu su an askıda sadece çok istediğim bir iş oldugu için CV bıraktım o kadar

Bu sene havalar da geçen seneye göre baya soğuk. Çocuklarda nasipleniyor haliyle.

3 sene hasta olmamış, e bu çocuk okula gitmezse hayatında ne değişecek de 4 e kadar sistem çalışacak?
Bu iyi bir şey değil, hiç hasta olmaması bir çocuğun.
3 sene hasta olmamış, e bu çocuk okula gitmezse hayatında ne değişecek de 4 e kadar sistem çalışacak?

Bu iyi bir şey değil, hiç hasta olmaması bir çocuğun.
Ben hasta olmaması iyi bir şey sanıyordum ama bu yil anladım tabi dr diyor ki kreşten al bak nasıl kesilecek hastalık. Aynen kesilir ama seneye ne olacak en basa döncez

size tavsiyem çocuk alerji bölümüne gidip test yaptırmanız
çocukların östaki borusu yetişkinlere göre daha kısa
genizden akıntı olduğunda östaki borusu tıkanıyor ve hasta gibi tepkiler veriyor
rinit alerji gibi veya oda kokusuna kreşte kullanılan temizlik malzemesine toza alerji gibi şeylerde de çocuk tetikleniyor ve sürekli hasta gibi oluyor
çoğu çocuk doktoru ilaç veriyor ilaç bitene kadar iyi bittiği an çocuk yine hasta
bizim doktorumuz alerjiye yönlendirdi
bunu en iyi çocuk hastanesinde veya tıp fakültesinde çocuk immünolojisinden randevu alarak hem kan tahlili hem deri testi istemenizle anlayabilirsiniz
test yaptırdık ki kızımın neye alerjisi varsa hepsi ortaya çıktı alerji için tedavi görüyor ve artık asla hasta olmuyor

ilk sıralar öksürük geniz akıntısı grip gibi arada mide bulantısı hepsi vardı meğer alerjiymiş

bir gösterin isterseniz

Çocuğunuzu düşunun ve Doktorunuzu dinleyin. Ben bağışıklığın okula giderek sosyal çevreya karışarak güçleneceğine inanmiyorum.

Belli ki çocuğunuzun direnci düşük ve onu korumak durumundasınız. 1 sene çocuklarınıza odaklanın. Seneye siz işe çocuğunuz da anaokuluna gider.

Geleneksel bir doktor galiba :) cunku bu sene olmazsa seneye olacak. Acaba bunun bilincinde değil mi? O bünye öyle ya da böyle bağışıklık kazanmak zorunda.

Hem evdeymıssınız hasta olduğunda zaten evde olacak. Yerinizde olsam almazdım kreşten

Bu hastalık artık hayatımızda
Seneye bıtmeyecek. Hem bu hastalık olmasaydı bile cocuk hep hasta olacaktı ilk sene .
Bir de benim üzüldüğüm basit bir soğuk algınlıgı olmuyor hemen enfeksiyon antibiyotik

Eylül’den beri defalarca kreşten alsak mı diye düşündük ama en sonunda şimdi olmasa seneye yine aynı seyleri yasıycaz diye düşündük kızım da mutlu oldugu için devam ettik. Doktora sorsam o hemen al diyor her kontrolde alın artık bu çocuğu yazık günah diyor evde bak ikisine diyor. Ben çok detay vermedim evde aslında çok zorlukları oluyor ikisi birden bir de büyük kızım çok mız mız her şeye ağlar falan ama evlat tabi ki sağlıktan önemli değil
doktora sorarken de doktorun tarzina bakin.

doktor bilimsel verilerle mi konusuyor (mesela iste su kadar sayinin ustune hasta olursa su hastaligin riski % su kadar artiyor gibi mi) yoksa geleneksel seylerle mi konusuyor (cocuga annesi baksin, kres zararli vs)

doktor bilimsel verilerle mi konusuyor (mesela iste su kadar sayinin ustune hasta olursa su hastaligin riski % su kadar artiyor gibi mi) yoksa geleneksel seylerle mi konusuyor (cocuga annesi baksin, kres zararli vs)
bu arada tabi ki cocuklar icin fedakarlik yapmak gerek ama siz ne kadarina yetebiliyorsunuz, kendi mental sagliginiz icin ne faydasi olur hepsini bir arada dusunun

size tavsiyem çocuk alerji bölümüne gidip test yaptırmanız
çocukların östaki borusu yetişkinlere göre daha kısa
genizden akıntı olduğunda östaki borusu tıkanıyor ve hasta gibi tepkiler veriyor
rinit alerji gibi veya oda kokusuna kreşte kullanılan temizlik malzemesine toza alerji gibi şeylerde de çocuk tetikleniyor ve sürekli hasta gibi oluyor
çoğu çocuk doktoru ilaç veriyor ilaç bitene kadar iyi bittiği an çocuk yine hasta
bizim doktorumuz alerjiye yönlendirdi
bunu en iyi çocuk hastanesinde veya tıp fakültesinde çocuk immünolojisinden randevu alarak hem kan tahlili hem deri testi istemenizle anlayabilirsiniz
test yaptırdık ki kızımın neye alerjisi varsa hepsi ortaya çıktı alerji için tedavi görüyor ve artık asla hasta olmuyor

ilk sıralar öksürük geniz akıntısı grip gibi arada mide bulantısı hepsi vardı meğer alerjiymiş

bir gösterin isterseniz
Benim kızım da alerjik artı geniz eti var onun için biz de şurup kullanıyoruz su an ameliyat gerektiren bir durum yokmuş. Alerji testleri 4 yasından sonra doğru sonuç veriyormuş bunu da çok iyi bir dr söylemişti siz kaç yasında yaptırdınız

Konu sahibi doktorunuz bağışıklık kuvvetlendirici takviyeler onerdi mi?

Cocuklari kıyaslamak dogru degil elbette ama benim 2sinde de bu denli hastalik sorunumuz olmamıştı, ikisinde dd balik yagi, d vitamini, ve de kis aylarinda bagisiklik icin doktorun onerdigi takviyeyi kullanmistim.

Küçük henuz 9 aylik oldugu icin, is icin bir sure daha bekleyebilirsiniz, ama yerinizde olsam büyüğü tam zamanli olmasa da az saatli olacak sekilde devam ettirirdim hazir ben calismiyorken. Sürekli antibiyotik kullanacak duruma nasil geliyor, doktorunuz bana da cok guven vermedi, kac cocuk doktoru gordum, o kadar zor antibiyotik yaziyorlardi ki, ancak cocuk cok uzun sure hasta ise veya idrar tahlili sonradinda.

Benim kızım da alerjik artı geniz eti var onun için biz de şurup kullanıyoruz su an ameliyat gerektiren bir durum yokmuş. Alerji testleri 4 yasından sonra doğru sonuç veriyormuş bunu da çok iyi bir dr söylemişti siz kaç yasında yaptırdınız
ameliyat hiç demedi bize doktorumuz

5 yaşında anaokuluna başladı şuan 6 yaşında
ilk 6 ay kadar hasta oluyor sandık sürekli ,okul ortamı çocuk hasta olur dediler normal dediler boş yere o eziyeti çekti... son 6 aydır tedavi görüyor
şuanki tedavisinde alerjik çocuklarda mide ve bağırsak güçlendirilmeli dedi (prof kendisi ) günlük probiyotik verdi
alerji için bir toz verdi uykudan önce
ve alerjisi olan şeylerden (testlerde çıktı) uzak durmamızı istedi hepsi bu
şuan hiçbir sıkıntısı yok

kan testi için gittiğimizde 3 yaşındada vardı çocuklar
kanı alıp ankaraya gönderiyorlar 2 hafta sonra sonuç çıkıyor

Oglumu 3 yasinda krese verdim. Devaminda surekli hastaliklar, antibiyotikler derken cocukta geniz eti buyumesi olmus. Kulagi iltihap dolmus. Geniz etini aldirdik birkac gun once. Doktor krese giden cocuklarsa genelde geniz eti buyumesi oluyor dedi.
Kres isi iki ucu keskin bicak. Gondermeseniz hem siz hem cocuk yipranacak, gonderseniz boyle. Bir sure evde dursa hastaligi iyice atlatsa daha iyi olur kanimca
Bizde de geniz eti çıktı devamlı kulakta sıvı birikiyor. Ben ameliyat fikrine sıcak bakıyorum yeter ki hasta olmasın ama dr ameliyat gerektirecek büyüklükte değil diyor

Belki doktorun demek istedigi farkliydi. Pandemi durumdan dolayi bu sene cocuklar daha cok hastalaniyor ve daha uzun hasta kaliyor. Gecen sene cok az temas oldugu icin. Belki ortam biraz düzelince bu kadar agir gecmez
Umarım öyledir ama inanmıyorum desem?
Tabii ki 1 kişiden yola çıkarak tüm tıp dünyasına sallayacak halim yok da, doğum tarihi 1970den önce olan çocuk dr larında karşılaştığım sıkıntılar tamamen kendi dönemlerine ait bilgileri bugün bile doğru kabul ederek aktarmalarıydı.
Mesela 50 yi geçkin bir dr okuldan alın hatta 5 yaş öncesi göndermeyin derken, 30 larında dr lar bebekleri 6 aydan sonra özelliklr kalabalıklara mikroplara sokun, asla titizlikle davranmayın diyor.
Beslenme deseniz öyle vs vs.

Herkesin stili farklı olsa da çok ciddi bir şey olmadığı sürece ‘okuldan alın’ diyen hekimi ne olursa olsun sorgular, başka bir uzman görüşüne başvururdum.

Geleneksel konuşuyor bir kere kayınvalidemle gittik ikiniz bakın cocuğa diyor :((( aslımda antibiyotikçi diye bilinen bi dr tedavileri bu yüzden kesin ve hızlı sonuç veriyor malesef eşim ve ailesi bu dr çok güveniyor eşimin yeğenleri bu dr da büyümüş o yüzden ona götürmek istiyor başka dr buldum bir kere gittik uzun ilaçsız tedavisi vardı hemen sonuç alamayınca dr iyi değil çocuk daha beter lafları oldu o yüzden dr işine karışmıyorum artık

alerjisi varsa tedavi olduğunda geniz eti şişkinliği gidiyor ameliyata gerek kalmıyor doktorumuz öyle demişti
alerjil olduğu için akıntıdan ve tahrişten şişiyor alerji ortadan kalkarsa sorun çözülüyor ki sizin doktor ameliyata gerek yok demiş

bu arada tabi ki cocuklar icin fedakarlik yapmak gerek ama siz ne kadarina yetebiliyorsunuz, kendi mental sagliginiz icin ne faydasi olur hepsini bir arada dusunun
Büyük kızım çok mız mız aslında çok zorlanıyorum onunla Huyuna gidersem çok iyi ama tabi ki sağlıktan önemli değil. Yıllardır zaten çöpü şeyi erteleyerek fedakarlık yapıyorum yine yaparım örneğin çalışmam ama ev üstüne geliyor artık çok gergin oluyorum bazı günler bir markete dahi gidemiyorum

Back