4 yaşını dolduran oğluşum hiç kendisi yemek yemiyor:((((

ilgisini cekecek yemekler yapmayı yada yaptıgınız yemegi ona göre süslemeyi denedinizmi,yada ilgisini cekecek işte arabalı tabak,sevdiği çizgi film kahramanlı bardak filan kullanmayı

ilgisini cekecek yemekler yapmayı yada yaptıgınız yemegi ona göre süslemeyi denedinizmi,yada ilgisini cekecek işte arabalı tabak,sevdiği çizgi film kahramanlı bardak filan kullanmayı

denemezmiyim normal şekilde sunsam artık farklı görecek belkide :(bir yolu olmalı ....hiç bu sorunu çözen yokmu :(

benim de 3,5 yaşında bir oğlum var . yemek yemeyi reddetme durumu kansızlık belirtisi, içe kapanıksa yemek sevmiyorsa kan tahlili yaptırın 3-4 günde canavara dönüşüyorlar:)iyice acıktıgı bi öğünde çocugu yemekle yalnız bırakın hazırlayın sofrasını sen artık büyüdün bak pepe kendisi yiyor, kayyu :) kendisi yiyor deyinn fazla üstüne gitmeyin . ödül tablosu yapın yeni bir yapboz alın duvara yapıştırın her yemek yediğinde yapbozun bir parçasını duvara asın . oğlumla yapmak istemediği şeyleri bu şekilde anlaşarak yaptırıyoruz yoksa bacaksızlar bizi parmklarında oynatıyolar. aç bırakıp ekmeğin içine yeşil sogan koyuyorum çocuk acı falan demiyor hımm hımm diye yiyor Allah yardımcın olsun

aynı benim oğlumu anlatmışsınız. ama geçen ekimde kreşe başladı.(3,5 yaşında idi) ilk bir hafta evet aç kaldı eve gelince saldırıyordu ama 2. hafta devran döndü. şimdi ise kereviz enginardan tutun da bizlerin bile itiraz edeceği şeyleri yiyor. darısı başınıza zor biliyorum :/

artık kendisi yiyor ha arada bi nazlanıyor tabi :) sanırım birbirlerini görerek teşvik oluyorlar, okulda çok çabuk öğreniyorlar

benim oğlum da aynı.4 bitti 5 e girdi ocakta bu sene kreşte ikinci yılı okulda yiyor evde nazlanıyor.ısrar ediyorum kaçıyor.ben de saldım gititi peşinden koşmuyorum artık nasılsa 4 yaşına geldi.acıkınca geliyor süt abur cubur istiyor tama diyorum ama önceee yemek.haydi piknik yapalım diyorum bazen yere sofra hazırlıyorum ve çatal kaşık için zorlamıyorum döke saça yiyor keyifle:)

Gorumcemın kızı 5 yasına gırdı hala annesine besletıyor kendını.Gorumcem de ac kalmasın dıye beslıyor.Babası dıretıyor ama pek fayda etmıyor.Anaokuluna gıttı bu sene okulda kendı yıyormus ama yemek ıstemedıgı zamanlar ya da yemegı begenmedıgı zamanlar cok olmuş ogretmenı cok ustune dusmus bu konuda o tabak bitmeden kalkmaması gerektıgı konusunda.
Ama evde hala aynı.

Ablamın oğlu da aynıydı, şimdi baya büyüdü ama yemek seçer oldu. benim de oğlum 4 yaşını doldurdu. ben kaşık tutmaya başladığından itibaren kendim doyurmadım. önce o döktü saçtı sonra ben yedirdim hep. şimdi kreşe gidiyor. kreşte hiç sorun olmadı. kendi yemeyince çok zor oluyor ablamdan biliyorum. kan ter içinde kalıyordu bi tabak yemek yedirebilmek için. Allah yardımcın olsun. önce kendine stres yapma. ve bence sürekli önüne tabak kaşık vs ver içine meyveleri minik minik doğra yemek yedirmek için değil oyun oynamak için yiyor gibi yapsın. oyunda alışsın önce. tabiki bu sadece bi fikir bir bilgim yok bu konuda ama üzüldüm eminim çok zordur :44:

Oooff off... Saçlarım beyazlamaya başladı şu genç yaşımda desem,inanın abartı değil.Benim oğlum da 4 yaşında.Aslında oğlumu tanırsınız.Çoğunuzun evinde oğlumdan birer tane vardır diye düşünüyorum:37: Ve benim 2,5 aylık bir kızım var.Ben ne zaman , zaman bulup da öyle yedireceğim?Aynaya bakmadan geçirdiğim günler oluyor , bazense dışarı adımımı dahi atmadığım haftalar... Ama bunun kızımla da alakası yok , oğlum yaklaşık 2 yaşından beri böyle sanırım...Yada kendini bildi bileli öyle işte.

Geçenlerde dayanamadım doktora götürdüm.Bir çocuk bu kadar yemezse her türlü vitamin,demir vssi eksik çıkar diye düşündüm.Maaşallah :nazar: hiçbir sorunu yok.Vitaminler şeyler hepsi yerli yerince.Ama benim oğlan çöp gibi.Anlatamıyorum kimseye derdimi."Çocuk iyi ama" diyorlar , iyi olabilir , ama kendine göre iyi değil , önemli olan kendine göre iyi olması , boyu da uzun zaten , etrafta dolaşan çöp adam gibi duruyor , belki bir yaşıtı da oğlumla aynı kilo ama boyu daha kısadır , oradan da daha bir tombul görünür belki...Ne bileyim.Boy uzun , bel içine göçük , kaburgalar gözüküyor , popo küçücük , kafa hepsinden büyük.Durumumuz böyle.

Oğlum , evladım , canım , bitanem... YE ARTIK YEEEE! Çığrımdan çıkıyorum resmen.Ben verirsem 1 lokmada 10 dk ağzında dolaştırıp bekletip bir bardak su isteyip sonra çişim geldi deyip çişini yapıp gelip sonra içecek birşeyler isteyip sonra biraz televizyona bakıp en sonunda ben bağırdığımda, sabrım tükendiğinde 2. lokmasını 1. lokmasıyla ağzında birleştiren bir çocuk.Gerisini siz düşünün.

İlahi adalet kısmı bence de var , ben de anneme çok çektirirmişim.Annecim çok üzgünüm.Lütfen beni affet.(Bu cümleden sonra oğlum düzelebilir düzelirse size haber vericem):37:

Back