4 yaşındaki oğlum beni istemiyor ve bana sürekli vuruyor.

Yukarda ki arkadaş yazmış ,bende bir programda pedagoga böyle soru sorulmuştu denk geldim ,pedagogda aynı cevabı verdi.Çocuklar git,sevmiyorum,istemiyorum dediklerinde aksine bana sarıl ,beni sev,sakın gitme demek istiyorlarmış bu süreçte sabırlı olun ve çocuğun sevdiği oyunları oynayın mesela dışarıda su birikintisinde zıplayın beraber demişti yani bu uç örnek ama çocukça düşünün ve çocukların yaptığı eglendiği şekilde eğlenin borakın kirlensin kozmayın o kirler sizin sıkı bağınız olabilir demişti gerçekten çok haklı.Anneler titiz aman hasta olur,e bir de iş ev stresi bence sizde oğlunuz her sizi kovduğunda ona ssrılın seviyorum diyin gıdıklayın az mıncıklayın ,şuan evden çıkamıyorsanız da çocuğunuza sorun evde ne yapmsk nr oynamak ister biraz da onun yaşına inin bskslım ne olacak.İnşallah aranız düzelir .

Hâlâ değişen bir şey yok mu pedagog desteği almadınız mı?
Alamadım çünkü pandemi girdi arayaCevap da yazamadım çünkü daha fazla çalışmam gerekti.. Neyse.. Bu geçen 1,5 yılda biraz daha yakınlaştık oğlumla.. En azından ben yokmuşum gibi veya istemiyor gibi davranmıyor.. Ama gene bir şeyler eksik gibi.. Belki de kendimde aramalıyım bazı arkadaşların da yazdığı gibi...

Bı gariplik var. İki çocuğum var, çalışıyorum, tatillerde anneanneye falan giderler ama acayip severler ve bağlıdırlar hem bana hem babalarına. Küçük babasına daha düşkün mesela büyük bana daha düşkün. Acaba siz mi alingansiniz ?

Yani geçen 1 yılda esnek çalışma dönemlerinde beraber bolca vakit geçirme imkanı bulduk.. İşe gitmediğim günler bol bol oynadık, okuduk, dışarıda çıktık yürüyüşler yaptık.. İnşallah bir şeyler değişmiştir.. Artık eskiden olduğu gibi şiddetle benden uzaklaşmıyor..ben de seni seviyorum diyor ben de seni özledim diyor.. Bilmem ki ben fazla mükemmel olsun istiyorum her halde..

Olabilir... Ben yaşadığım şehirde yalnızım.. Hiç kimsem yok.. Koca tarafıyla da ilişkiler çoğu zaman malûm.. Biraz mutsuz, uzak ve soğuk kalıyorum.. Çocuk da bunu hissediyor belki..Babası zaten mutlu, sevdiği herkes yanında..o yüzden onunla vakit geçirmeyi daha çok seviyor belki..ve ben de buna alınıyorum, kıskanıyorum ya da

yazdıklarınızı okudum çelişkili bağlanma tipini araştırabilirsiniz. çocuk bu şekilde kendini güvenceye alıyor olabilir, yine terk edilme acısını çekmemek için. tabi ki siz onun için işe gittiniz o terk edildiğini sanmış olabilir.
benim kızım da 4 yaşında 3 yıl izin aldım kimseye bir gün baktırmadım (yaşıtlarını görsün diye kreşe birkaç saat giderdi şimdi tamgün), ev işini boşverdim onla oynadım küçükken, yine de babayı ister uyurken, uyanınca. vurma davranışları çok fazla. belki bu yaşın bir özelliğidir. oyun terapisine götürdüm memnun kalmadım ordan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…