4 yaşındaki kuzum vuruyor çiziyor yardım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Meryemcicek21

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2022
12
2
22
Merhaba kızlar
Belki beni eleştireceksiniz ama uzun uzadıya yazmak istiyorum derdimi
Ben genç iki çocuk annesiyim rabbim iyi ki vermiş onları diye hep dua ve şükür ediyorum fakat büyük kızım şuan 4 yaşında
İstediği birşeye hayır dediğim zaman bak yemin ederim geliyor tırnaklarıyla benim kolları o bacaklarımı yoluyor cimcikliyor ben izin vermeyince kendine yapıyor evin altını üstüne getiriyor kendine zarar veriyor
O kadar bağırarak ağlıyor ki dışardan biri duysa ben buna iğne batırıyorum zanneder
O anki halimi düşünün asla ama asla sakin kalamiyorum kendimi tutamayıp bağırıp çağırıyorum bende kafayı yiyecek gibi oluyorum çünkü normal kriz geçirmiyor
En son az önce yine oldu bacağımı yoldu ellerini tuttum sinirlendim koltuğun yanındaydık üzerine fırlattım yeter artık sana yapma diyorum anlamıyorsun bıktım artık çok yoruluyorum senin yüzünden dedim bağırdım çağırdım sinirini alamadı kalktı bi yandan ağlayarak çığlık atarak kendini yolmaya kapıyı açıp çarpmaya başladı duvara
Bende sinirlenip git odanda sus ve öyle gel görmek istemiyorum seni dedim
Yaptıktan sonra pişman oldum ama hala taviz vermiyorum şimdi sustu geldi etrafımda dolanıyor.
Akşam babaları gelince bu huylarından eser kalmıyor tüm sıkıntıları bana yani
Eşimde sağolsun işten gelir ilgilenebildigi mi yarım saat
Evdeki iş güç ikinci kızım da 1.5 yaşında onu. Sorumlulukları yemek herşey çocukların hastane randevuları kreşe gidiyor büyük kızım onu götür getir alışveriş hep bana bakıyor
Kafayı yemek üzereyim sinirlenip ona zarar verince köpek gibi pişman oluyorum
Bi keresinde bi ara yine böyle sorunlar vardı tedavi olmak istediğimi söylemiştim eşime
Saçma sapan şeyler çıkarma tedavi olunca düzelecekmi sen kendi kendini düzelt dedi kabul etmedi
Ne yapmalıyım kızımın bu davranışı konusunda o öyle yapınca bende ona zarar veriyorum

Acil pedagoğa götürün çocuğu
O problem de var burada ben şimdi yurtdışınd oturuyorum buranın pedegoglsrı afedersiniz o kadar salaklar ki önüne gelen çocuğa etiket yapıştırıyorlar bi tanıdığımızın çocuğu çok sağlıklı bi çocuktu sen git çocuğa otizm de bunu da siciline işleniyormuş direk burada
1 sene özel eğitim için okula yazdırmışlar fakat okulda öğretmeni bu çocuk gayet sağlıklı neden böyle bir teşhis koydu dediler
Siciline işlediği için silinmiyor da şimdi mahkemedeler
Türkiye de götürmek istiyorum bu davranışları son 2,5 aydır var

Merhaba kızlar
Belki beni eleştireceksiniz ama uzun uzadıya yazmak istiyorum derdimi
Ben genç iki çocuk annesiyim rabbim iyi ki vermiş onları diye hep dua ve şükür ediyorum fakat büyük kızım şuan 4 yaşında
İstediği birşeye hayır dediğim zaman bak yemin ederim geliyor tırnaklarıyla benim kolları o bacaklarımı yoluyor cimcikliyor ben izin vermeyince kendine yapıyor evin altını üstüne getiriyor kendine zarar veriyor
O kadar bağırarak ağlıyor ki dışardan biri duysa ben buna iğne batırıyorum zanneder
O anki halimi düşünün asla ama asla sakin kalamiyorum kendimi tutamayıp bağırıp çağırıyorum bende kafayı yiyecek gibi oluyorum çünkü normal kriz geçirmiyor
En son az önce yine oldu bacağımı yoldu ellerini tuttum sinirlendim koltuğun yanındaydık üzerine fırlattım yeter artık sana yapma diyorum anlamıyorsun bıktım artık çok yoruluyorum senin yüzünden dedim bağırdım çağırdım sinirini alamadı kalktı bi yandan ağlayarak çığlık atarak kendini yolmaya kapıyı açıp çarpmaya başladı duvara
Bende sinirlenip git odanda sus ve öyle gel görmek istemiyorum seni dedim
Yaptıktan sonra pişman oldum ama hala taviz vermiyorum şimdi sustu geldi etrafımda dolanıyor.
Akşam babaları gelince bu huylarından eser kalmıyor tüm sıkıntıları bana yani
Eşimde sağolsun işten gelir ilgilenebildigi mi yarım saat
Evdeki iş güç ikinci kızım da 1.5 yaşında onu. Sorumlulukları yemek herşey çocukların hastane randevuları kreşe gidiyor büyük kızım onu götür getir alışveriş hep bana bakıyor
Kafayı yemek üzereyim sinirlenip ona zarar verince köpek gibi pişman oluyorum
Bi keresinde bi ara yine böyle sorunlar vardı tedavi olmak istediğimi söylemiştim eşime
Saçma sapan şeyler çıkarma tedavi olunca düzelecekmi sen kendi kendini düzelt dedi kabul etmedi
Ne yapmalıyım kızımın bu davranışı konusunda o öyle yapınca bende ona zarar veriyorum
Bir haftasonu eşini çocuklarla başbaşa birak git baksin bakalim tedavi gerekiyor mu gerekmiyor mu. Sizi çok iyi anliyorum ama karşilikli bağirarak asla çocuğu dize getiremezsiniz. Bagirarak bağirma demek, vurarak vurmamayo ogretmek. Bunlar malesef çoğu ebeveynin yaptiği ama ters tepen yontemler. Destek alin. Bu durumda nasil davranmaniz gerekirse ogrenin uzmanindan. Pedagog şart. Sonra zor da olsa, yipransaniz da durum daha kötü hal almasin diye uygulayin

O problem de var burada ben şimdi yurtdışınd oturuyorum buranın pedegoglsrı afedersiniz o kadar salaklar ki önüne gelen çocuğa etiket yapıştırıyorlar bi tanıdığımızın çocuğu çok sağlıklı bi çocuktu sen git çocuğa otizm de bunu da siciline işleniyormuş direk burada
1 sene özel eğitim için okula yazdırmışlar fakat okulda öğretmeni bu çocuk gayet sağlıklı neden böyle bir teşhis koydu dediler
Siciline işlediği için silinmiyor da şimdi mahkemedeler
Türkiye de götürmek istiyorum bu davranışları son 2,5 aydır var
Türkiyeden bi uzmanla online terapi alabilirsiniz

4 yaş sendromu varmış ve anneye vurma vs yeğenimde de var hırçınlık vs ki cok güzel yetiştirildi yinede tepkiler aynı hemen hemen sakin kalmaya çalışın

Cocuk sadece size karşı böyleyse sizde bir şeyler yanlış olmalı. Bana sanki pek tutarlı değilsiniz sınır koyma konusunda gibi geldi. Bir gün son derece hoşgörülü ve esnek bir anneyken, bir gün tahammülsüz ve katı davraniyor olabilir misiniz? Hoşgörülü davranıp davranıp çocuğu şok edecek ani patlamalarla kurallar hayırlar savuruyor olabilir misiniz? Sizi anlıyorum iki çocuk, özellikle de biri hırçınsa çok yıpratıcı. Muhtemelen tükenmişlik yaşıyorsunuz. Mükemmel anne olma kararı alıp arkasında duramıyor ve bir anda canavara donusuyorsunuz. Bu iki uçta gel git yaşamanız çocuğunuzu inanılmaz güvensiz hissettiriyor ve bir parça sizi yansıtarak sinir krizleri yaşıyor.

Eğer gerçekten durum böyle ise bence siz eşinizi ikna ile uğraşmadan para biriktirin, online psikolojik destek alın ozsefkat konusunu çalışabilecek bir psikologdan.

Çok üzüldüm. Kızınız duygularını ve onları nasıl kontrol etmesi gerektiğini öğrendiği yaşta belli ki ağlayarak kendine ya da etrafa zarar vererek istedikleri yapılmış ve bu durumu kronikleşmiş. Öncelikle onu anlama yoluna gitmek en güzeli olur. Uzun ve yorucu bir süreç olsada terapi almak en güzeli ama evde neler yapabilirim derseniz. Size vurduğunda kızmadan net bir şekilde hayır buna izin veremem sinirlenmeni anlıyorum ama zarar veremezsin diyip hemen davranışı yönlendirin şuradaki yastıklara vurabilirsin öfken geçene kadar ya da duvarı tüm gücünle ittirebilirsin. Sonra sakinleştiğindede bu konu üzerine konuşun. Derin nefes almayı öğretin sakinleşmesi için 5 parmağınızı açıp mum üfler gibi tek tek üflemesini isteyin kriz anlarında bu oyunu normaldede oynayın. Anladığım kadarıyla bu kadar yük içerisinde çok çaresizsiniz 2 çocuk ev işi başka meselelrr hiç kolay değil sizi anlıyorum ama bir daha 4 yaşında olmayacak o 4 yaşı geleceğini belirleyecek o sebeple mutlaka destek alın gerekirse aile olarak destek alın.

Aynı zamanda duygularını nasıl kontrol edeceğini sizi görerek ve sizin yönlendirmenizle öğrenecek

Cocuk sadece size karşı böyleyse sizde bir şeyler yanlış olmalı. Bana sanki pek tutarlı değilsiniz sınır koyma konusunda gibi geldi. Bir gün son derece hoşgörülü ve esnek bir anneyken, bir gün tahammülsüz ve katı davraniyor olabilir misiniz? Hoşgörülü davranıp davranıp çocuğu şok edecek ani patlamalarla kurallar hayırlar savuruyor olabilir misiniz? Sizi anlıyorum iki çocuk, özellikle de biri hırçınsa çok yıpratıcı. Muhtemelen tükenmişlik yaşıyorsunuz. Mükemmel anne olma kararı alıp arkasında duramıyor ve bir anda canavara donusuyorsunuz. Bu iki uçta gel git yaşamanız çocuğunuzu inanılmaz güvensiz hissettiriyor ve bir parça sizi yansıtarak sinir krizleri yaşıyor.

Eğer gerçekten durum böyle ise bence siz eşinizi ikna ile uğraşmadan para biriktirin, online psikolojik destek alın ozsefkat konusunu çalışabilecek bir psikologdan.
Yemin ederim tam beni yazmışsınız ona bağırdığım için pişman oluyorum gece ağlıyorum kötü anneyim sendromlarına giriyorum kararlar alıyorum bi kaç gün tamam ne yaparsa yapsın sinirlenmiyorum ama sonra kendime sahip çıkamıyorum inadıma geliyor vuruyor yoluyor hem çiziyor yüzümü bile dayanamayıp bağırıp çağırıyorum

Yemin ederim tam beni yazmışsınız ona bağırdığım için pişman oluyorum gece ağlıyorum kötü anneyim sendromlarına giriyorum kararlar alıyorum bi kaç gün tamam ne yaparsa yapsın sinirlenmiyorum ama sonra kendime sahip çıkamıyorum inadıma geliyor vuruyor yoluyor hem çiziyor yüzümü bile dayanamayıp bağırıp çağırıyorum
Sizin destek almanız gerekiyor. O zaman çocuğunuz da düzelecek inşallah. Geç kalmayın 🌸

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X