- 2 Ocak 2022
- 2.916
- 4.307
-
- Konu Sahibi Cigdemdilan
Kreşe/anaokuluna başlayan çocuklarda bu durum görülebiliyor çünkü. 2 sebebi var: ya orada çok yorulduğu için evde tuvalete gitmeye bile üşenip altına yapıyor ya da oradayken tuvalete gitmeye korkuyor ya da utanıyor, bu sefer de dolu mesaneyi evde kontrol edemiyor.Yok gitmiyor. Kreşe yolladım bir süreliğine.
Tşk ederim yorumunuz için. DeneyeceğimMerhaba konunun psikolojik olduğunu düşünüyorum geçici bir durum ancak süreç uzayabilir de, sorun sadece sizden de kaynaklı olmayabilir gün içinde yaşadığı bir durum da etkilemiş olabilir, genel olarak tepkisel ve hassas çocuklarda bu durumun daha sık rastlandığını düşünüyorum mümkün olduğunca aranızdaki duygusal bağı güçlü tutmanızı öneririm zamanla sorun çözülecektir
Çocuğunuz günde kaç kere kakasını yapıyorMeraba arkadaşlar.. Sinirlerim çok bozuk sabrım taşmak üzere acil yorum ve yardımlariniza ihtiyacim var...
Oğlum 2 ay sonra tam 4 yaşını dolduracak. 5 den gün alacak. Bir buçuk yaşındayken bile anne çişim geldi anne kakam geldi beni tuvalete götür derdi. Şimdi söylemeden direk altına yapıyor. Herhangi bir sağlık probleminin olmadığından eminim. Çünkü gece yatarken bile altına yapmıyor uyandıktan sonra yapıyor. O söylemeden Kendim onu tuvalete götürüyorum hadi oğlum çişini yap lütfen Diyorum. Hayır anne çişim gelmiyor diyip 5 dk sonra gene altına isiyor. Bu durum yaklaşık bir aydır devam ediyor. Evimi baştan sona temizledim yıkadım. Çalışan bir kadınım ve bünyem kaldırmıyor artık. Sadece çiş ile değil kakasını bile yapıyor. Defalarca külotu çöpe atmak zorunda kaldım. Bez almaya yetişemiyorum. Tatlı bir dille defalarca sordum ona, neden altına yaptığını hatta birkaç defa kızıp bağırdım anlayacağınız her yolu denedim. Maalesef konuşmuyor nedenini söylemiyor. ve düzelmedi de.. psikolojik bir sorun gibi geldi bana ? Sizce de öyle mi?? Dışarı adım atamaz hale geldim.. altına yapıyor ve haliyle kokuyor rezil oldum...Lütfen acil yardım edin bana. Bir akıl fikir verin...! Kafayı yiyeceğim neredeyse.!!
Bir şeyden etkilenmiş olabilir,siz farkında değilsinizdir belki,yakın zamanda bir değişiklik olduysa hayatınızda ya da rahatsız olduğu bir duruma karşı bu şekilde mi tepki gösteriyor acaba.bu arada kardeşi var mı.bazen çocuklar kardeşlerinden etkilenip bubtarz şeyler yapabiliyor,emekleme,bebekce konuşma ya da altını kirletme gibi.gerileme deniyor bunaMeraba arkadaşlar.. Sinirlerim çok bozuk sabrım taşmak üzere acil yorum ve yardımlariniza ihtiyacim var...
Oğlum 2 ay sonra tam 4 yaşını dolduracak. 5 den gün alacak. Bir buçuk yaşındayken bile anne çişim geldi anne kakam geldi beni tuvalete götür derdi. Şimdi söylemeden direk altına yapıyor. Herhangi bir sağlık probleminin olmadığından eminim. Çünkü gece yatarken bile altına yapmıyor uyandıktan sonra yapıyor. O söylemeden Kendim onu tuvalete götürüyorum hadi oğlum çişini yap lütfen Diyorum. Hayır anne çişim gelmiyor diyip 5 dk sonra gene altına isiyor. Bu durum yaklaşık bir aydır devam ediyor. Evimi baştan sona temizledim yıkadım. Çalışan bir kadınım ve bünyem kaldırmıyor artık. Sadece çiş ile değil kakasını bile yapıyor. Defalarca külotu çöpe atmak zorunda kaldım. Bez almaya yetişemiyorum. Tatlı bir dille defalarca sordum ona, neden altına yaptığını hatta birkaç defa kızıp bağırdım anlayacağınız her yolu denedim. Maalesef konuşmuyor nedenini söylemiyor. ve düzelmedi de.. psikolojik bir sorun gibi geldi bana ? Sizce de öyle mi?? Dışarı adım atamaz hale geldim.. altına yapıyor ve haliyle kokuyor rezil oldum...Lütfen acil yardım edin bana. Bir akıl fikir verin...! Kafayı yiyeceğim neredeyse.!!
Sen güzel bir annesin böyle. Her yorumunu hayranlıkla okuyorum. Senden öğreneceğim çok şey var daha.Baskı, zorlama, sert bir dil olmasina gerek yok malesef cocuklara secme sansi vermedigimizde kendi karakterlerine uygun bir yol secerek inatlasmaya basvuruyorlar. Siz bir baska cocuk icin belki cok ozgurlukcu bir anne olabilirsiniz ama kendi cocugunuzun karakteri belki daha fazla ozgurluk alani istiyordur. Bu durumda bir baska anne hafi oglum cisin gelmis seni tuvalete gotureyim dedigimde cocuk tepki vermezken sizin cocugunuz bunu ona emrivakide bulunmak, onun adina karar vermek, ona fikrini sormadan bir seye ikna olmasini beklemek seklinde kisisel alanina mudahale kabul ediyor olabilir.
1.5 yasinda cisini kakasini soyleyecek kadar vucudundan haberdar cocugun oz farkindaligi da daha erken ve daha cok gelisir diye tahmin ediyorum. Boyle cocuklar duygulari ve baskalariyla kurduklari iliskiler uzerine daha cok dusunuyorlar. Bu da kisisel alanlarini daha erken ve daha net sinirlarla belirlemelerine sebep oluyor. Benim kizim tam olarak boyle bir cocuk. Okula gitmek istemediginde onu oyunla ikna ettim ve servise bindi. Serviste annem beni zorla okula gonderiyor ama ben gitmek istemiyorum diye aglamis. Zorla kelimesini kullanmasi beni cok uzmustu cunku zaten zorlasam bir adim bile atacak bir cocuk degil, sadece tatli dil ve oyun kullandim. Ama bunun cocuga yansimasi zorlama olmus oyle ya da boyle. Tuvalet konusunda da sizin durumunuzu 3 yasinda yasadik. Hatta konum da var sizi etiketlerim oraya. Benim kizim cisin geldi mi, çişin mi geldi, kivraniyorsun/zipliyorsun galiba cisin gelmis gibi sorulara tepki gosteriyor ve cisim yok diyordu. Bes dakika sonra altina yapiyordu. Ben bu sorulari sormayi kestim, cisim yok dediginde oyun baslattim hemen, mesanesini dinliyor gibi yapip ay burdan bir ses geliyor dedim. Hemen oyuna kaptiriyor tabi kendini. Cok ince tiz bir sesle dedim ki "abla ben çişilikminicik bir çişim. Bir de şorlutuk var, o da kocaman bir çiş. Bizi tuvalette sesimizden tanirsin. Çişir çişir ses benim sesim, ŞORŞOR ses de şorlutuğun sesi." Kizim kahkahayla guluyor ve cok da merakla beni izliyordu. Kizim sence tuvalette çişiliği mi goruruz yoksa şorlutuğu mu dedim ayni inadi her yapisinda. Hemen ne kadar cis var gormek icin girdi tuvalete. Her seferinde şorlutukla karşılaşıyoruz tabi ama
Siz de oyunla girmesini saglamayi bir deneyin ve ona bolca secme sansi verin. Mesela bir kombin secip giydirmeyin. Iki kombin hazirlayin, oglum hangisini giymek istersin diye sorun. Kendinize atiyorum iki kupe secin, oglum sence bunlardan hangisi benim.kiyafetime daha uygun olur diye sorup onun sectigini takin. Mesela yemegi icin iki farkli tabak alin elinize oglum karar veremiyorum bunlardan hangisine koyayim senin yemegini diye sorun. Markete gittiniz salca alacaksiniz oglum hangi marka daha iyidir sence onu mu alsam bunu mu diye sorun. Yavas yavas daha mutlu ve daha az inat eden bir cocuk oldugunu gkreceksiniz.
Sen güzel bir annesin böyle. Her yorumunu hayranlıkla okuyorum. Senden öğreneceğim çok şey var daha
1-2 defa yapıyor. Değişiklik gösteriyo tabiÇocuğunuz günde kaç kere kakasını yapıyor
Çok kibarsınız çok teşekkür ederim. Meslegim de konuyla ilgili olunca yazdiklarim daha isabetli olabiliyor. Ama ben de iki cocugumla ogreniyorum anneligi. Bolca hata yaparak. Eminim siz de cok guzel bir annesinizdirSen güzel bir annesin böyle. Her yorumunu hayranlıkla okuyorum. Senden öğreneceğim çok şey var daha.
sizi diger ogrencilerden kiskanip ilginizi cekmeye calisiyor olabolir mi?uzmandan yardim almaniz daha dogru olur elbette hic kolay değil.sadece ogretmenlikmi yoksa bakimlarinida yapiyormusunuz ogrencilerinizinBen aile destek merkezinde ücretli öğretmenlik yapıyorum onu da kendimle götürüyorum. Yan sınıfımda kreş var . Bazen benim sınıfımda bazen orda takılıyor öyle. Kimse bakmıyor. Annem baktigi zamanlar ve ücretli kreşe yolladigim zamanlar bile altına yapmıyordu. Şimdi ne oldu anlamayamadim
Tekrardan mrb arkadaşlar. Sorunumuz giderildi gibi.. oğlum benden bişeyler yapmamı isteğinde ve ben özellikle yapmadığımda sanırım bu şekilde cezalandıriyo beni... Biz bu durumu bir kere daha yaşadık. Teyzesinin evine gitmek istiyordu bende çalıştığım için fırsat bulamayıp götüremiyordum ve ısrarla gitmek istiyordu. Neyse altına isimeye falan başlamıştı. Bir akşam onu ablamın evine götürdüm ve ertesi günü artık altına yapmadığını fark ettim. Tabi olayı o zamanlar cakmamistim.. 10 gün kadar sürmüştü bu durum.. son bir aydan beri ise geçen sene yolladigim kreşten bir arkadaşını görmek istiyordu. Ki bende zaten kreşe yazdırmak istiyordum. Dün de başlattık ve arkadasoyla da zaman geçirmis oldu. Akşam iyice gözlemledim. cisi veya kakası gelince direk söyledi... Çok mutluyum. Buraya yazmamdaki amaç annelerin bu durumu nasıl aştığımizi görmelerini istemem. Herkese çok tşk ederim. Hayırlı günler diliyorum
Hayır sadece öğretmen lik. Hepsi de yetişkinsizi diger ogrencilerden kiskanip ilginizi cekmeye calisiyor olabolir mi?uzmandan yardim almaniz daha dogru olur elbette hic kolay değil.sadece ogretmenlikmi yoksa bakimlarinida yapiyormusunuz ogrencilerinizin
Çok sevindim sağlık veya başka büyük sorun olmadığına. Kedi gibi çıktı senin cocuk . Kediler de tepki olarak çiş yaparmış ya hani
Başlığı okuyunca normal dedim. 3 yaşında kızım var hala gece ve dışarı çıkarken bezleriz tuvalet buluncaya kadar altına yapar çünkü. Ama sizde başka sorun var. Geçen yaz sonu kızım kaka degilse çişi devamlı altına yapıyordu kış başına kadar devam etti.
En sonunda uyurken soru sormaca oynadık ve araya neden çişini altına yapıyorsun diye sordum.
O da dedi ki. Sen babamla yatıyorsun çünkü benimle yatmıyorsun o yüzden yapıyorum dedio gece ona anlattım ve bir daha yapmadı şükür. Arada kazalar hariç tabi.
Çocugunuzla konuşmayı deneyin. Size ya da bab
Evet bize kizginmis.. kendisi söylemedi fakat ben hissettim.Başlığı okuyunca normal dedim. 3 yaşında kızım var hala gece ve dışarı çıkarken bezleriz tuvalet buluncaya kadar altına yapar çünkü. Ama sizde başka sorun var. Geçen yaz sonu kızım kaka degilse çişi devamlı altına yapıyordu kış başına kadar devam etti.
En sonunda uyurken soru sormaca oynadık ve araya neden çişini altına yapıyorsun diye sordum.
O da dedi ki. Sen babamla yatıyorsun çünkü benimle yatmıyorsun o yüzden yapıyorum dedio gece ona anlattım ve bir daha yapmadı şükür. Arada kazalar hariç tabi.
Çocugunuzla konuşmayı deneyin. Size ya da babasına kızgın.
Aa çok üzüldüm. Durumu nasıl şuan?Sorun devam ederse once nefrolojiye gosterin birsey cikmazsa sonra psikolojik oldugunu dusunun derim nacizane.kuzenim de ayni durumu yasadi.kizinin dogumundan bir yil sonra kardesi dogdu.tuvalet egitimi verirken cocuk ayni sekilde tuvalete degil altina yapiyordu.hep kardes kiskancligina ilgi cekmeye calistigina bilerek yaptigina yordular.
Cocuk nerdeyse bobregini kaybediyormus.ameliyat oldu cok sıkıntı yasadilar bununla ilgili.
Su an durumu iyi.kreste okulda falan sık sık tuvalete goturulmesi gerekiyordu.kullandigi ilaclar perhizleri falan var bildigim kadariyla.yani hala tam duzelmis degil ama tuvalet harici cisini yapmiyor artik.Aa çok üzüldüm. Durumu nasıl şuan?
Allah yardımcıları olsun.Su an durumu iyi.kreste okulda falan sık sık tuvalete goturulmesi gerekiyordu.kullandigi ilaclar perhizleri falan var bildigim kadariyla.yani hala tam duzelmis degil ama tuvalet harici cisini yapmiyor artik.
ama bu durumu da çözmeniz gerekmiyor mu yani sorunu çözmüş değil de sebebi bulmaya yaklaşmış gibi geldiniz eğer tesadüf değilse? her istediğini bu yolla mı yaptıracak? yani yarın öbür gün atıyorum hastayken dondurma isteyecek almayacaksınız altına kaka mı yapacak koca çocuk?Tekrardan mrb arkadaşlar. Sorunumuz giderildi gibi.. oğlum benden bişeyler yapmamı isteğinde ve ben özellikle yapmadığımda sanırım bu şekilde cezalandıriyo beni... Biz bu durumu bir kere daha yaşadık. Teyzesinin evine gitmek istiyordu bende çalıştığım için fırsat bulamayıp götüremiyordum ve ısrarla gitmek istiyordu. Neyse altına isimeye falan başlamıştı. Bir akşam onu ablamın evine götürdüm ve ertesi günü artık altına yapmadığını fark ettim. Tabi olayı o zamanlar cakmamistim.. 10 gün kadar sürmüştü bu durum.. son bir aydan beri ise geçen sene yolladigim kreşten bir arkadaşını görmek istiyordu. Ki bende zaten kreşe yazdırmak istiyordum. Dün de başlattık ve arkadasoyla da zaman geçirmis oldu. Akşam iyice gözlemledim. cisi veya kakası gelince direk söyledi... Çok mutluyum. Buraya yazmamdaki amaç annelerin bu durumu nasıl aştığımizi görmelerini istemem. Herkese çok tşk ederim. Hayırlı günler diliyorum