4 yaşındaki çocuğun altına kaka ve çiş yapması normal mi? Lütfen acil yorum yapın!!

ama bu durumu da çözmeniz gerekmiyor mu yani sorunu çözmüş değil de sebebi bulmaya yaklaşmış gibi geldiniz eğer tesadüf değilse? her istediğini bu yolla mı yaptıracak? yani yarın öbür gün atıyorum hastayken dondurma isteyecek almayacaksınız altına kaka mı yapacak koca çocuk?
Şuan çok küçük. Belki de büyüdükce yanlış yaptığını anlar. Tabi ara ara gerekeni anlatıyorum ona. Biz yetişkin lerin bile zaman zaman hayata bakış açımiz fikirlerimiz yaptıklarımız ve yapacaklarımız değişiyor. O nedenle çok baskı yapmamn doğru olmadığını düşünüyorum. Yorumunuz için tşk ederim.

Şuan çok küçük. Belki de büyüdükce yanlış yaptığını anlar. Tabi ara ara gerekeni anlatıyorum ona. Biz yetişkin lerin bile zaman zaman hayata bakış açımiz fikirlerimiz yaptıklarımız ve yapacaklarımız değişiyor. O nedenle çok baskı yapmamn doğru olmadığını düşünüyorum. Yorumunuz için tşk ederim.
Çocuk 4 yaşında, başkalarına istediklerini yaptırmazsa altına yapmakla tehdit edebiliyor. Çocuk sizin, siz bilirsiniz ama yanlış yapıyorsunuz. Kimse size baskı yapın çocuğa demiyor, pedagog desteği alın diyoruz

Merhaba benim oğlumda 4 yaşına şubatta girdi. Yaklaşık 8 aydır bu durum var. Çişte gece gündüz problem yok ama kakayı hep tutuyor sonra da çamaşırına yapıyor. Kardeşi doğmadan bir ay önce başladı bu durum. Doktorlar hep kardeş kıskançlığı dedi ama kardeşini de seviyor ve zarar vermiyor. Ben bira baskıcı bi anne olduğumu farkettim sebep bu mu bilmiyorum ama en son kreşe verdik pazartesi başlayacak inşaallah orda düzelir diye umut ediyorum

Merhaba benim oğlumda 4 yaşına şubatta girdi. Yaklaşık 8 aydır bu durum var. Çişte gece gündüz problem yok ama kakayı hep tutuyor sonra da çamaşırına yapıyor. Kardeşi doğmadan bir ay önce başladı bu durum. Doktorlar hep kardeş kıskançlığı dedi ama kardeşini de seviyor ve zarar vermiyor. Ben bira baskıcı bi anne olduğumu farkettim sebep bu mu bilmiyorum ama en son kreşe verdik pazartesi başlayacak inşaallah orda düzelir diye umut ediyorum
Daha önce Poposunda Çatlak varmiydi peki

Meraba arkadaşlar.. Sinirlerim çok bozuk sabrım taşmak üzere acil yorum ve yardımlariniza ihtiyacim var...
Oğlum 2 ay sonra tam 4 yaşını dolduracak. 5 den gün alacak. Bir buçuk yaşındayken bile anne çişim geldi anne kakam geldi beni tuvalete götür derdi. Şimdi söylemeden direk altına yapıyor. Herhangi bir sağlık probleminin olmadığından eminim. Çünkü gece yatarken bile altına yapmıyor uyandıktan sonra yapıyor. O söylemeden Kendim onu tuvalete götürüyorum hadi oğlum çişini yap lütfen Diyorum. Hayır anne çişim gelmiyor diyip 5 dk sonra gene altına isiyor. Bu durum yaklaşık bir aydır devam ediyor. Evimi baştan sona temizledim yıkadım. Çalışan bir kadınım ve bünyem kaldırmıyor artık. Sadece çiş ile değil kakasını bile yapıyor. Defalarca külotu çöpe atmak zorunda kaldım. Bez almaya yetişemiyorum. Tatlı bir dille defalarca sordum ona, neden altına yaptığını hatta birkaç defa kızıp bağırdım anlayacağınız her yolu denedim. Maalesef konuşmuyor nedenini söylemiyor. ve düzelmedi de.. psikolojik bir sorun gibi geldi bana ? Sizce de öyle mi?? Dışarı adım atamaz hale geldim.. altına yapıyor ve haliyle kokuyor rezil oldum...😔😔😔 Lütfen acil yardım edin bana. Bir akıl fikir verin...! Kafayı yiyeceğim neredeyse.!!
Merhaba. Sizinle inatlaşıyor olabilir mi? Benimde oğlum 3 buçuk yaşında 2 aydır tuvalet eğitimine başladım. Cisini soyluyor tuvalete yapiyor ama kakasini kesinlikle alistiramadim. Korkuyorum dedi bende hazir degil diye dusunup ustelemedim. Tamam o zaman sen hazir hissedinceye kadar kaka gelince bez takmaya devam edelim dedim. Sadece kakasi gelince bez takiyorum. Siz 1 yasinda bile kaka cis soyluyordu demissiniz ama iki yas arasinda dunya kadar fark var. cocuklar her yasta fizyolojik olarakta pskolojik olarakta ayni kalmiyorlar sonucta degilmi? Oncelikle sakin ve sabirli olmanizi oneririm. Calistiginiz icin bu konuya tam konsantre olmamis olabilirsiniz. Bence direkt sonuca odaklanmak yerine onu anlamaya calismalisiniz. Cocugunuzu en iyi siz tanirsiniz ve anlarsiniz. Eger bu bir inatlasmaya donusmusse gercekten ara verip tekrar bez kullanmayi teklif etmeniz yarariniza olacaktir. Belki sizi maddi acidan zorlayabilir ama filmi tekrar basa sarip karsilikli dogru iletisimle daha iyi ustesinden gelebileceginizi dusunuyorum. Insallah kolaylikla ustesinden gelirsiniz 🙏🏻

Çocuğunuz normal merak etmeyin sadece sana baskı uyguluyor tahmin uyrutuyorum çalıştığın için ben büyümedim sana ihtiyacım var evde benle kal demeye alışıyor... size tavsiyem 15 günle düzelir(inatciysa daha uzun sürer tabi) çocuğunuzun izleyin tahmini işeme ve kaka yapma saatini not edin iki üç gün izleyin ve ona o saatlerde tuvalete oturdun ve o otururken sevdiği şeyleri yapın sarki veya masal anlat falan ve hacetini yapana kadar bekletin 15 dk sürse de ila ki tutamayaca için tuvalete yapacaktır... Ha bide o tahmini saatlerden önce birseyler yedirip icirin 😉... çocuğunuz da sorun yok merak etmeyin gece altına yapan çocuklarda sorun vardır şükür sizin kinin öyle bir sorunu yok... bide gece kilot gidirin nasılsa yapmıyor... bu yöntem işine yaramazsa o zaman uzman yardımı alın.. Ha bide hacetini tuvalete yapınca onu ödüllendirir ve çok öpüp sarılın mutlu olduğunuzu görsün hissetsin.. kolay gelsin 😊

X