• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 yaşındaki bir çocuğun aylık masrafı nedir?

Merhaba 1.c’den bugsbunny. Rahatsız ediyor ne allah aşkına, karşılıklı konuşuyorduk. Rahatsız oluyorsanız cevap yazmazsınız olur biter.
Alay edip egleniyorsunuz tahrik ediyorsunuz.Anneligime kadar dil uzattiniz.Anne değilsiniz belli ki ! Yorumlarda da bir saygı sınırı olmalı!

Tatlım beslenme işini çocuğun kararına bırakırsan bütün çocuklar makarna ve şekerden başka bişey istemez zaten...Çocuğun dengeli beslenmesini sağlamak ebeveynin gorevidir.... Sen çocuğunun köfte ve balık sevmediğini, yemedigini ve sık sık hastalandigini söylüyorsun mesela, eksik beslendiği için olabileceğini düşündün mü hiç?

Yemeyen cocuk cok zordur, istedigin Yap yine yemez. Malesef tecrübe konusuyor

Tavukları incecik dilimler, baharatlayıp fırına atar cips diye yedirirdi yeğenime ablam. Sabahları krep yapar içine bir gün ıspanak, bir gün pancar vs koyup ayyy yeşil krep kırmızı krep diye yedirirdi. Keklerin içine mutlaka sebze katardı. Belki faydalanan olur diye yazıyorum, yedirmek isteyen bir şekilde yediriyor.

Bildiğimiz dört ayaklı tüylü olan di mi? Bu ay kendisine 1700 lira harcayacağım toplamda koca kafanın 😂

Evet evet tüylü ve kuyruklu olanlardan. 😀 Dört tekerli olan kediciğim de fazla yiyor. Bize gelenin boğazı açılıyor yemin ederim.. 😀

Mama olmuş zaten kaç para, kumu, vitamini bilmemnesi otu çimi doktorumuz da maşallah gün atlatmıyor Terazi hanım yarın kliniğe bekliyoruz diye yazıyor fıtı fıtı gidiyoruz kader mahkumu gibi. 😀😀

Ahahaha ben master yaptım o konuda sen merak etme....ceviz yemiyor diye cevizi rondodan geçirip, sıfır unla muffin , brokoli yemiyor diye fıstıklı ekmek görünümlü roll pişirdim 8 yaşına kadar.... Pırasa için bulduğum çareyi yazmayayım kusarsınız :KK14: mutfağım kimya labaratuvarina döndü ama yedirdim mi yedirdim....

Kafamı nerelere vursam🤔benim ex kişisi koskoca15 yaşındaki kızıma 300 tl nafaka veriyor.Oda süründüre süründüre:KK43:(
Bu mesaja şok oldum.
Kocaman kıza o kadar nafaka
Değil okulu şunu bunu geçtim aylık otobüs masrafına yetmez o para
Hem nafaka artırımı için hemde zamanında ödenmediği için dava açın bence
Allah o babanında diyeceğim beddua etmek istemiyorum

Evet evet tüylü ve kuyruklu olanlardan. 😀 Dört tekerli olan kediciğim de fazla yiyor. Bize gelenin boğazı açılıyor yemin ederim.. 😀

Mama olmuş zaten kaç para, kumu, vitamini bilmemnesi otu çimi doktorumuz da maşallah gün atlatmıyor Terazi hanım yarın kliniğe bekliyoruz diye yazıyor fıtı fıtı gidiyoruz kader mahkumu gibi. 😀😀
Bu ay çip takılacak, 3 aşı var, vitamini bitti o alınacak kendi vitaminime o kadar para vermiyorum 😂 trendyolda evcil ürünlerinde kampanya varmış mama kum stoklanacak.

Tavukları incecik dilimler, baharatlayıp fırına atar cips diye yedirirdi yeğenime ablam. Sabahları krep yapar içine bir gün ıspanak, bir gün pancar vs koyup ayyy yeşil krep kırmızı krep diye yedirirdi. Keklerin içine mutlaka sebze katardı. Belki faydalanan olur diye yazıyorum, yedirmek isteyen bir şekilde yediriyor.
O kadar tanıdık ki şu gayret....Bunu da yemese ölmez diyemedik anasını satayım... ömrümüz çürüdü mutfakta....ablana sarılıp ağlamak istiyorum şu anda :KK14:

O kadar tanıdık ki şu gayret....Bunu da yemese ölmez diyemedik anasını satayım... ömrümüz çürüdü
Yav ben üç gün bebeklere ayrı makinede kuzu kıyma çekecek kasap aradım geçen hafta 😂 bebeler de benim değil benim olsa ne yaparım allah bilir, çükünü falan koparma ihtimalim var 😂😂😂

Iste bunu agir hakaret sayarim kendime 😅 yapmadigim kalmadi yinede yemiyen cocuk yemiyor

Ahahaha ben master yaptım o konuda sen merak etme....ceviz yemiyor diye cevizi rondodan geçirip, sıfır unla muffin , brokoli yemiyor diye fıstıklı ekmek görünümlü roll pişirdim 8 yaşına kadar.... Pırasa için bulduğum çareyi yazmayayım kusarsınız :KK14: mutfağım kimya labaratuvarina döndü ama yedirdim mi yedirdim....

Ayakta alkisliyorum o Zaman. Gercekden denemedigim sey kalmadi.

Ayakta alkisliyorum o Zaman. Gercekden denemedigim sey kalmadi.
Çok zor bacım iştahsız çocuk...yenilgiyi kabul etmedim ben ama ne yaşadığını çok iyi biliyorum...ha o kadar savastigina değdi mi dersen bilmiyorum.... şu an 13 yaşında, ağız tadı oturdu, dengeli beslenme alışkanlığı edindi nihayet ama ilk 10 yıl kök söktürdü..... Allah yardımcın olsun

Yav ben üç gün bebeklere ayrı makinede kuzu kıyma çekecek kasap aradım geçen hafta 😂 bebeler de benim değil benim olsa ne yaparım allah bilir, çükünü falan koparma ihtimalim var 😂😂😂
Senin olunca zaten nokta atışı bulacan aradığını... Her kuruyemişi ayrı ayrı yetiştiği memleketinden getirten kadınsın sen , çocuğa mı erinicen?

Senin olunca zaten nokta atışı bulacan aradığını... Her kuruyemişi ayrı ayrı yetiştiği memleketinden getirten kadınsın sen , çocuğa mı erinicen?
Doğal pekmez buldum bebilere ne diyorsun. Bütün bağlantılar hazır zaten, haklısın. Hemen çocuk yapayım ben 😂

Şu şekilde 10 bin maaş alıyor olsa + 3 bin nafaka ile kirasız borçsuz şekilde çocuk geçindiyor. Abimin maaşı 8900. -3000 nafaka -3000 ev kirası -2000 eşya borcu ile yaşamaya çalışıyor . Bunu vurgulamak istedim.
Abin eşya borcu yapmasaymis aylık 2 bin koltuğa veriyor ama çocuğa vermek çok geliyor .2binliraya bitane 2. El çekyat neyine yetmiyor.
Akşam açar uyur sabah oturur .

Sakin arkadasim; Ben gercekden merak ettim. Almanyada yasiyorum, ayda 6000 tl yi birim olarak Euroyla kiyaslayinca Ben cocuklarima bu kadar para harcamiyorum. Lütfen simdi konu Baska yerlere cekilmesin Ben birim olarak düsünüyorum Su an.
Gercekden böyleyse Allah yardimci olsun
Birim üzerinden hesaplıyorsanız şöyle düşünmelisiniz; süt orada 1 birim, burada 20 birim. Buranın 6000’i oranın 300 birimi yapar bu hesapla.

Bulunduğumuz yerden foto atmak şart oldu 😅 acindan ölmüyor bu çocuk,mahalle parkına da gitmiyoruz devamlı,boyle AVM ye gelişte hep oyun odasına bırakıp kendim kahve içerim.Her şeyi yapıyoruz ama tek fark birileri 500 verirken spor ayakkabısina ben 150-200
kuzum kimsenin çocuğu aç değil.ben ne zaman yazdım yetersiz besleniyorlar diye çocuklar?başka masraflar uçtu gitti diyorum neden anlamak istemiyorsun da sadece kendi evladını örnek veriyorsun?ben tüm çocukları genelleyerek yazıyorum senin evladını kastetmiyorum ki.bak bugün haber geldi arkadaşımdan.servis ücretine yüzde 90 zam yapmış çocuğun okulu .1800 civarı istiyor okula gidip gelmeye.şu an bu masrafım yok ama 1 ay sonra o da eklenecek.7 yaşındaki komşu çocuğunun okul kıyafetlerinin fiyatını gördüm netten şok oldum.bir pantolon 500 bir tişört 380 tl idi.okul armalı almazsan okula almıyorlar mecbursun.anne babalar kara kara bu fiyatlar nasıl böyle oldu diye düşünüyorlar.keşke oyuncakla karın doyurmakla bitseydi :KK12:

Back
X