• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi 4.ve 5. aylardaki bebek gelişimi

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

cnnsysl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2007
282
3
96
41
Denizli
4.ay Bebek yüksek sesle gülmeye başlar. Başını tutar. Yuvarlanabilir. Bazı nesnelere ulaşarak eline almaya çalışır. Küçük nesnelere dikkat eder. Ellerinden tutup kendinize doğru çekerseniz, başını tutabilir. Agucuklar iyice artmıştır. İkinci dönem aşıları bu ayda yapılacaktır. Eğer ilk aşılarda sorunlar yaşandıysa, doktorunuza bunları anlatın. D vitaminin yanında bebeklere flor verilmesine bu ayda başlanabilir; bazen daha geç başlanır. Artık oyuncaklarla da ilgilenmeye başlamıştır. Bazı bebekler, oyuncakları alınınca itiraz edebilir.
5.ay Bu ay, bebeğiniz için artık bir dönüm noktasıdır. Çünkü bebeğiniz yavaş yavaş katı gıdalara geçecektir. Oturma konusunda da ilerleme kaydediyordur. Başını dik tutabilmektedir. Göğsünü yerden kaldırabilir. yuvarlanabilir. Bebeğinizi şimdiye kadar yatakta iç huzuru ile yalnız başına yatırdıysanız, artık dikkat etmeye başlayın. Bir gün bir de bakmışsınız ki bebek dönüyor. Artık çıngırakla oynamaya başlayabilir. Sosyal ilişkileri biraz daha gelişmiştir. Çağrıldığında bakabilir.

Her bebeğin gelişimi farklı olsa da hemen hemen tutuyo,,
emekleme zamanını çok merak eder oldum nasıl olcağını

tşk ederim cnm konun için.
yaw benim cimcime 4 aylık ama oyuncakları eline yakın tutarsan tutup avucunun içine alıyor ama biraz uzağa koyunca elini uzatıp pek tutmuyor erkenmi acaba?
he bide henüz dönmüyor sadece kendi kendine kafasını kaldırıp kalkmayaa çalışıyor beceremeyincede ağlıyor kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

benımkıde hala donmuyor cok hareketlı ama bılemıyorum yan yatırınca sırt ustu donuyo ama yan donemıyo garıbım daha cook ogrenecek seyı var

Bebeği 4 yda 5 .aylarda olup da ek gıdaya başlayanlar varmı aranızda ???

benim oğlumda 4 aylık ama daha başlamadım ek gıdalara.bazen meyve yerken veya çorba içerken çok az tattırıyorum ne tepki vereceğini görmek için.

ayrıca benim oğlumda daha dönemiyor.öğretmeye çalışıyoruz bakalım ne zaman öğrenecek.:emir_bebek:

6 ay sadece anne sütü dedi doktorumuz ..bağırsak ve midesi 6. aydan sonra ancak sindirebilir hale geliyomuş...o yüzden bizde henüz ek gıdaya geçmedik...bu ay sonunda meyve pürelerine başlasammı diye düşünüyorum ama...

benim kızımda 5 ayıuna girdi ama dönme hareketi yapmadı henüz doktorumuzda çocuk norolojisine göstermemi istedi çok tedirgin oldum 1 ayda erken doğmuştu bu dönme hareketi her bebekte farklı olmuyormu?

mrb arkadaşlar benım de 4 aylık bır kızım var
gülüyor poposunu kaydırarak hareket edıyor
ek gıdaya baslamadık henüz bebeklerinizin kılolarını paylasıyormusunuzz

benim kızımda 5 ayıuna girdi ama dönme hareketi yapmadı henüz doktorumuzda çocuk norolojisine göstermemi istedi çok tedirgin oldum 1 ayda erken doğmuştu bu dönme hareketi her bebekte farklı olmuyormu?

5.ayina girdi diyorsun yani daha 5 ayin dolamis bile,ustelik de 1 ay erken dogdu demissin,doktorunuz biraz fazla mi pimpirikli acaba bence henuz donmemesi gayet normal.Baska bir sey dikkatini cekmis ve o yuzden norolojiye yollamis olabilir .Sikma canini,her bebek farkli donecektir elbet.
Benim kizim 4 aylik ve henuz donmuyor,ben yokken bir defa babasinin ve ananesinin yaninda donmus ama bir daha hic olmadi.Onun disinda masallah gelisimi ayindan onde bile gidiyor.

evet ben başladım ek gıdaya.28 haziran doğumlu.5.ay bitiyor artık..2 hafta önce ebe hemşire yavaş yavaş ver dedi.bugün yoğurt mayalayıp yedirdim.bitti diye ağladı bizimkisi...ama başlangıç olarak yeter diyerek fazla vermedim.kabaklı pirinç çorbasıda verdim.

merhabalar benim bebeğimde 3. ayını bitirdi artık.ek besinlere başlıyacağımız günü sabırsızlıkla bekliyoruz:1:
ama bazen elmayı ağzına sürüyorum çok hoşuna gidiyo ve yalanıp duruyor:6

slm anneler benım kızmıda yarın 5. ayını bıtırıyor. hala ek gıdaya baslamadım ama artık sutumun yetmedıgını hıssedıorum. bırde dıslerı kasınıyo bızmıkının onun ıcın elma havuc werıorum bırgusel dısleme hareketı yapıyo. sunu sorcam yogurdu hangı sutten mayalıyorsunuz?

slm anneler benım kızmıda yarın 5. ayını bıtırıyor. hala ek gıdaya baslamadım ama artık sutumun yetmedıgını hıssedıorum. bırde dıslerı kasınıyo bızmıkının onun ıcın elma havuc werıorum bırgusel dısleme hareketı yapıyo. sunu sorcam yogurdu hangı sutten mayalıyorsunuz?

benimkide yarın 5 ayını dolduruyor. ben yoğurdu köyden gelen süt ile mayalıyorum. kuzenim köyde öğretmenlik yapıyor temiz bir aile buldu sağolsun her hafta getiriyor sütümüzü.

Back