Cuma Zayıflama Yarışması 4. Takım

kesinlikle bu ti,p beslenmeye geçmek için kararlıyım ama öncesinde iyi bir araştırma yapmam lazım çünkü konu hakkında bilgim neredeyse hiç yok, ne nedir hangi besin protein hangisi karbonhidrat yağ... şuanda bir kitap okuyorum çok güzel, onun rersimlerini paylaşacağım inşallah ilk müsait zamanımda çok faydalı ayıdınlatıcı bir beslenme kitabı harika

bende 37 yaşındayım ozaman bende abla diyim canım ablam diyim hatta :KK68:
İnstagramda bazı kişiler var ordan da takip edebilirsin diyetisyen de bana böyle menüler veriyor hep dengele zaten yiyince kendini rahat hissedeceksin diyo. Porsiyon olarak kullanıyorum ben hepsini. 1 porsiyon protein 1 porsiyon lif 1 porsiyon karb yağı ağırlıklı olarak kahvaltıda zeytin olarak verdi diğer türlü fazla yağ beni rahatsız ediyor tansiyonumu felan da etkiliyor o yüzden azalttık kendini keşfettikçe anlıcaksın aslında

Günaydın kızlar bugün dayanamadım ve tartıldım. Moralim çok bozuk. +500 eklenmiş kiloma nasıl oluyor bu kadar dikkat ederken bilmiyorum ama sanki midem hiçbir şeyi eritmiyor yediklerim öylece kalıyor. Kayısı, kiraz sapı çayı falan kar etmiyor. Özel günüme 5 günüm var. Böyle olmasında onun da etkisi var mı bilmiyorum. 😭😭

Günaydın kızlar bugün dayanamadım ve tartıldım. Moralim çok bozuk. +500 eklenmiş kiloma nasıl oluyor bu kadar dikkat ederken bilmiyorum ama sanki midem hiçbir şeyi eritmiyor yediklerim öylece kalıyor. Kayısı, kiraz sapı çayı falan kar etmiyor. Özel günüme 5 günüm var. Böyle olmasında onun da etkisi var mı bilmiyorum. 😭😭

hemen gecmisine baktim canim,
evet menulerin guzel,
ama arada kucuk kurabiyeler, kucuk biskuviler de bolca, yani 2 gunde bir biskuvi tarzi seyler gordum yanlis degilse.

Bu tarz seyler kalorisi yuksek olmasa bile vucutta insulini cikartir ve de yag yakimini engeller.
Haftada biri gecmemelisin bence.

bir de odul gununu yanlis degerlendirdigimizi dusunuyorum ben, o gun tek bir ogunde odul olmali ve ama cok cok asermediysek yine de abur cubur grubundan olmamali. Daha cok yemek tarzi olmali, ki ayrica bir de yemek yiyp ekstra olmasin.

hemen gecmisine baktim canim,
evet menulerin guzel,
ama arada kucuk kurabiyeler, kucuk biskuviler de bolca, yani 2 gunde bir biskuvi tarzi seyler gordum yanlis degilse.

Bu tarz seyler kalorisi yuksek olmasa bile vucutta insulini cikartir ve de yag yakimini engeller.
Haftada biri gecmemelisin bence.

bir de odul gununu yanlis degerlendirdigimizi dusunuyorum ben, o gun tek bir ogunde odul olmali ve ama cok cok asermediysek yine de abur cubur grubundan olmamali. Daha cok yemek tarzi olmali, ki ayrica bir de yemek yiyp ekstra olmasin.
Evet çok haklısın çünkü öğle yemeği yapmıyorum yemediğim için de 2 tane de olsa bisküvi yiyorum ve doğal olarak şeker yemiş oluyorum. Bazen kuruyemiş yediğim günle oluyor o günler daha çabuk kilo verdiğimi fark ediyorum. Şu öğle yemeği işini çözmem lazım

Kızlar kusura bakmayın dün aşırı yorgundum telefonu elime almaya bir şeyler yazmaya pek vakit bulamadım. Dünkü menüyü yazayım
Kahvaltı 3 dilim dana sosis bir haşlanmış yumurta salatalık 2 dilim beyaz peynir
Akşam midye dolma 8 adet bir 300 ml ayran
Dün çok yürüdüm yoruldum ama adım yazmaya halim kalmadı 😀
Bugün eve donmeyi planlıyoruz öğleden sonra

Evet çok haklısın çünkü öğle yemeği yapmıyorum yemediğim için de 2 tane de olsa bisküvi yiyorum ve doğal olarak şeker yemiş oluyorum. Bazen kuruyemiş yediğim günle oluyor o günler daha çabuk kilo verdiğimi fark ediyorum. Şu öğle yemeği işini çözmem lazım

bir gun onceden hazirlikli olmak onemli canim,
menunu o sekilde ayarla, yaninda olsun ne yiyeceksen,
biskuvi bile olsa onceden planladigin icin, sporunu da ona gore planlarsin veya yanina yiyecegin seyleri vs vs.
Ornegin Karatay kizartma yiyecekseniz yaninda yogurt yiyin der, zararlarini azaltiyormus,
onun gibi bazi zararli yedigimiz seyleri de baska gidalarla dengeleyebiliriz.

ogle yemegine yaninda salata tasiyabilirsin,
ya da dun @_Vera_ yazmisti yogurt yulaf meyve tarzi seyleri karistirabilirsin.

tam bugday ekmeginden sandvic tost da olur, belki kalorisi yuksek gelir ama en azindan karnin doyar gibi dusunuyorum ben.

Günde 2 defa yesen haftanin 5 gunu 1 paket eder herhal. Bir bak bakalim karbonhidratina ve seker oranina o_O
Gerci bakmasanda sebebi o oldugu belli. Su miktarin ne kadar ortalama? Birde az kalori aliyor olabilirsin ?

Kızlar sabahları ılık su ve kuru kayısı mı yoğurt mu bilemedim ama bağırsaklarım şahane. Günde 4 kez wcye çıkıyorum. Bağırsak sorunu olanlara tavsiye ederim
Sabahları aç karına kuru kayısı, incir ardından ılık su bana da iyi gelmişti.
Hatta abartıp gece yatarken de yedim ben. 2/3 günü rahatlığı sürdü diyebilirim.

Cok gecmis olsun. Simdi daha iyi misin?
Sabah aç karnına yine acayipti ama kahvaltıdan sonra düzeldi çok şükür.
akşamki balık fırında yapıldı ama balığın kendisi yağlı bir balıktı heralde o etkile, bugün ıspanak pişiricem yoğurtla bir güzel yiyeyim hafif hafif midem rahat etsin. Sen nasılsın yoğunluğun devam ediyor mu?
İnstagramda bazı kişiler var ordan da takip edebilirsin diyetisyen de bana böyle menüler veriyor hep dengele zaten yiyince kendini rahat hissedeceksin diyo. Porsiyon olarak kullanıyorum ben hepsini. 1 porsiyon protein 1 porsiyon lif 1 porsiyon karb yağı ağırlıklı olarak kahvaltıda zeytin olarak verdi diğer türlü fazla yağ beni rahatsız ediyor tansiyonumu felan da etkiliyor o yüzden azalttık kendini keşfettikçe anlıcaksın aslında
bu doktorun kitabı harika şimdi tam en önemli yerine geldim 90 günlük sağlıklı menü sayfalarına başlıycam bakim bence tamda senin dediğin gibi şeyler çıkacak karşıma bak resmini ekliyorum

Yarin yumurta orucuna baslamayı dusunuyorum. 3 gün benimle kim var bu iste 🤭

Screenshot_20210211_105107.jpg

Ohh kafa izni yapmış bugün :)
Abi de gitmiş ev ona kalmış :KK70:
Benimkiler okula gitmeyecekleri zaman diğeri duymasın isterdi. O gitsin ev, tv, annem bana kalsın diye :KK48:
Normalde abisi de kalmak ister ama kizak kayacaklar bugun okulda :-)
Suan babasi ile lego yapiyor, annede rahat rahat kefirli cacigini iciyor 🤭

bir gun onceden hazirlikli olmak onemli canim,
menunu o sekilde ayarla, yaninda olsun ne yiyeceksen,
biskuvi bile olsa onceden planladigin icin, sporunu da ona gore planlarsin veya yanina yiyecegin seyleri vs vs.
Ornegin Karatay kizartma yiyecekseniz yaninda yogurt yiyin der, zararlarini azaltiyormus,
onun gibi bazi zararli yedigimiz seyleri de baska gidalarla dengeleyebiliriz.

ogle yemegine yaninda salata tasiyabilirsin,
ya da dun @_Vera_ yazmisti yogurt yulaf meyve tarzi seyleri karistirabilirsin.

tam bugday ekmeginden sandvic tost da olur, belki kalorisi yuksek gelir ama en azindan karnin doyar gibi dusunuyorum ben.
Aslında karnım doysa daha iyi olur ama sağlıklı şeylerle diğer türlü gereksiz şeker alıyorum ve o da bel bölgemde yağ olarak depolanıyor. Dediğiniz gibi en iyisi ödül günlerinde bile ödülü yemek olarak kullanmak

Sabah aç karnına yine acayipti ama kahvaltıdan sonra düzeldi çok şükür.
akşamki balık fırında yapıldı ama balığın kendisi yağlı bir balıktı heralde o etkile, bugün ıspanak pişiricem yoğurtla bir güzel yiyeyim hafif hafif midem rahat etsin. Sen nasılsın yoğunluğun devam ediyor mu?

bu doktorun kitabı harika şimdi tam en önemli yerine geldim 90 günlük sağlıklı menü sayfalarına başlıycam bakim bence tamda senin dediğin gibi şeyler çıkacak karşıma bak resmini ekliyorum
Dokundu belki cok Yagli olunca. Aksam menun ev sevdiklerimden 😍 dün aksam dan Körili tavuk gogsu var bizde, yoksa ispanak yapardim. Afiyet olsun simdiden.
Evet, oglum okula baslayinca azaldi o yogunluk. Cok sessiz bir cocuk. Yaninda olmasam dersine basliyamiyor. Resmen arkadaslari, ogretmeni ile konusma ya cekiniyor :KK43:

X