4.Sinema Günleri 6. Hafta "pia"

;)

• Ankete Katılan
    8
  • Anket Kapalı .

BenPia

Queen
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2008
4.850
18
318
Almanya

1984

Yapim yili:1984

Tür: Bilimkurgu

Yönetmen:Michael Radford

Senaryo (kitap): George Orwell

Filmin Özeti:Film, Avusturalya’yı esir almış totaliter diktatör rejimin kanatları altında yaşamını sürdürmeye çalışan Winston Smith’in hikayesini anlatıyor.*Totaliter*bir merkezi tek Parti’nin yönetiminde*korku, propaganda ve beyin yıkama*ile halkının ve kendi hayatının manipüle edilmesine seyirci kalmak istemeyen Smith’in, çevresindekileri özgürlük yolunda savaşmaya ikna edebilmesi hiç de kolay olmuyor

*Baskıcı rejimlerin, birey ve topluma olan etkileri,günümüzde hızla yükselen baskı rejimlerinin gelecekte daha da güclenecegi, halkin nasil manipüle edildigini keskin bir dille anlatiyor..kitabini okuyanlar filmi begenmiyor..ben henüz okumadim..hayata biraz ciddi bakanlarin kesinlikle izlemesi gereken bir film..bir distopya..

Prenses Mononoke

Yapim: 1997 Japonya

Tür:Aksiyon,Animasyon,Dram, Gerilim

Yönetmen:Hayao Miyazaki

Senaryo:Hayao Miyazaki, Neil Gaiman

Süre: 2 Saat 14 dk

Filmin Özeti:Köyünde huzur dolu bir yaşamı olan Ashitaka, bir gün ormandan kötü bir varlığın gelmekte olduğu fark eder. Ormanın sınırından hızla çıkan Orman Tanrısı, değdiği her şeyi yok ederek ilerlemektedir. Köyünden küçük bir kızı kurtarmak için, canavara dönüşmüş olan Orman Tanrısı'na saldıran Ashitaka, mücadele sonunda canavarı öldürür ama ölümcül bir yara alarak lanetlenir.

Bu lanetten kurtulmak için bir yol aramak üzere köyden ayrılan Ashitaka, kendisine yardım edebileceğini umduğu Ormanın Ruhu'nu aramaya başlar. Ancak Ormanın Ruhu'nu arayan başkaları da vardır: Lady Eboshi ve Irontown sakinleri. Lady Eboshi ve Prenses Mononoke arasındaki savaşta kazanan olmadığını ve hem insanların hem de doğanın zarar gördüğünü fark eden Ashitaka, onları durdurmaya çalışacaktır.

*Film,kizimin tavsiyesi..kendisinin en cok sevdigi ve izledigi film.ayrica bir not düsmek istiyorum sevgili okan bayülgen senaryo ve bazi sahnelerde avatari bu filme benzetmisti..

Kirpi

Yapim:2008 Türkiye

Tür: Komedi

Yönetmen: Erdal Murat Aktas

Senaryo: Sulhi Dölek, Atay, Sözer

Süre:1 saat 37 dk

Filmin özeti:“Kirpi”, birbirlerinden intikam almak için her yolu deneyen iki inatçı düşmanın, oldukça masum başlayan çekişmelerinin giderek çığırından çıkarak ülke çapında bir kargaşaya yol açmasını oldukça komik bir dille anlatıyor. Kirpi’nin kahramanları arasında basit bir intikammış gibi başlayan olaylar akıl almazlık dozu giderek artan misillemelerle bir çığ gibi büyüyerek çevrelerinde yaşayan herkesin başını belalara saran büyük bir hesaplaşmaya dönüşüyor…

*keyifli bir 97 dk

1984 lise yıllarında okuduğum ve çok etkilendiğim bir kitap ,kitabı mutlaka okuyun

yenı anketımız hayırlı olsun canlar
oyum prenses monononekoye gıttı

1984, okurken o karanlık, iç karartıcı atmosferin etkisiyle zorlandığım ama kesinlikle okunması gerektiğini düşündüğüm bir eser, distopik kitabın sinemaya da uyarlandığını biliyordum lakin izlememiştim, merak ettiğim 1984 den yana oyum.

Bu hafta animasyon izlemek istiyorum kızlar o yüzden oyum Prenses Mononoke'den yana .

Prenses Mononoke ve Kirpi filmlerini izlemiştim .
"Kirpi " kitabı gibi filmide eğlenceliydi .
"Prenses Mononoke " Miyazaki aşığı olmama rağmen bir türlü ısınamadığım anime .
oyum 1984 e gitti :)

aslinda kirpi yerine "özgürlük yazarlarini" önericektim..ama gecen hafta cok yogunduk duygu olarak, birde üstüne filmde cok yahudi propagandasi yapildigini düsünmem beni bu karizmatik seker (bu ikisi bir arada nasil oluyor bilmiyorum ama mazhar alansonda var..bayiliyorum onaaa) adama itti

ben oy vermek istemiyorum yaa

ya ben hiçbirini izlemedim ama
geçen gün internette araştırdım 1984'ü
izlemek isterdim ama bulamadım ya
yoksa 1984 sadece kitap mı ben film zannediyorum amaa:)

Son düzenleme:
ya ben hiçbirini izlemedim ama
geçen gün internette araştırdım 1984'ü
izlemek isterdim ama bulamadım ya
yoksa 1984 sadece kitap mı ben film zannediyorum amaa:)

alt yazili var buluncak28..eger bulamassan yardimci olurum bilahere..1984bir kitap..film uyarlamasida var 2 tane..bu 1984 yilinda en son yapilan..ilk filmi emin degilim 1940larda yada 50lerdeyapildi saniyorum

alt yazili var buluncak28..eger bulamassan yardimci olurum bilahere..1984bir kitap..film uyarlamasida var 2 tane..bu 1984 yilinda en son yapilan..ilk filmi emin degilim 1940larda yada 50lerdeyapildi saniyorum

altyazılı olsun farketmez ben izlerim yine de
bir şey soracağım belki alakası yoktur ama 1984'ün v for vendetta filmiyle alakası var mı?
çünkü 15-20 gün önce bu filmi izledim internette araştırma yaptım.kimi yorumcular 1984'le ilgili şeyler söylüyordu.ben ordan duydum zaten
teşekkür ederim cevabın için:)

ikiside politik bir film..ayni elestiriler, ayni baskaldirilar ama farkli bir uslupla
1984 cok daha dehsetli, umutsuz ve karamsar

1984'ün kitabını okudum merak ediyordum açıkçası nasıl çekmişlerdir filmini diye
ama bazen filmler kitapların yanında sönük kaçıyorlar o yüzden çekindim ona oya vermeye
o yüzden oyum prenses mononoke'ye gitti
gerçi 1984 çıkarsa da üzülmem hani
şuan kafakafayalar

tamam teşekkürler Pia
aldım mesajını.direkt açtım filmi zaten:))
sağol

Son düzenleme:
ben taze taze izleyip yorumumu yapamayacağım .çok nadirdir aynı filmi tekrar izleyebildiğim bu yüzden daha önceden yapmış olduğum değerlendirmemi burayada yazayım.

"Acı ama yaşanan şeyleri Miyazaki müthiş hayalgücüyle yine çok güzel işlemiş. Bu sefer kol ve bacakların havada uçuşmasıyla , yer yer ürkütücü ses ve görüntülerle izleyeni farklı bir havaya sokuyor ,hikayeyi saf bir aşklada taçlandırıyor... Ormanın ruhları çok güzeldi bayıldım , filmin müzikleri ayrıca arşive eklenmelik .. bütün bu olumlu şeylere rağmen filmi niye çok sevmedin derseniz... Atmosferi hoşuma gitmedi diyebilirim bilemiyorum belkide dün çok dalgındım bu yüzden kendimi filme çok veremedim , yinede güzel bir anime ama bana çok hitap etmedi ..."

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…