1984
Yapim yili:1984
Tür: Bilimkurgu
Yönetmen:Michael Radford
Senaryo (kitap): George Orwell
Filmin Özeti:Film, Avusturalya’yı esir almış totaliter diktatör rejimin kanatları altında yaşamını sürdürmeye çalışan Winston Smith’in hikayesini anlatıyor.*Totaliter*bir merkezi tek Parti’nin yönetiminde*korku, propaganda ve beyin yıkama*ile halkının ve kendi hayatının manipüle edilmesine seyirci kalmak istemeyen Smith’in, çevresindekileri özgürlük yolunda savaşmaya ikna edebilmesi hiç de kolay olmuyor
*Baskıcı rejimlerin, birey ve topluma olan etkileri,günümüzde hızla yükselen baskı rejimlerinin gelecekte daha da güclenecegi, halkin nasil manipüle edildigini keskin bir dille anlatiyor..kitabini okuyanlar filmi begenmiyor..ben henüz okumadim..hayata biraz ciddi bakanlarin kesinlikle izlemesi gereken bir film..bir distopya..
Prenses Mononoke
Yapim: 1997 Japonya
Tür:Aksiyon,Animasyon,Dram, Gerilim
Yönetmen:Hayao Miyazaki
Senaryo:Hayao Miyazaki, Neil Gaiman
Süre: 2 Saat 14 dk
Filmin Özeti:Köyünde huzur dolu bir yaşamı olan Ashitaka, bir gün ormandan kötü bir varlığın gelmekte olduğu fark eder. Ormanın sınırından hızla çıkan Orman Tanrısı, değdiği her şeyi yok ederek ilerlemektedir. Köyünden küçük bir kızı kurtarmak için, canavara dönüşmüş olan Orman Tanrısı'na saldıran Ashitaka, mücadele sonunda canavarı öldürür ama ölümcül bir yara alarak lanetlenir.
Bu lanetten kurtulmak için bir yol aramak üzere köyden ayrılan Ashitaka, kendisine yardım edebileceğini umduğu Ormanın Ruhu'nu aramaya başlar. Ancak Ormanın Ruhu'nu arayan başkaları da vardır: Lady Eboshi ve Irontown sakinleri. Lady Eboshi ve Prenses Mononoke arasındaki savaşta kazanan olmadığını ve hem insanların hem de doğanın zarar gördüğünü fark eden Ashitaka, onları durdurmaya çalışacaktır.
*Film,kizimin tavsiyesi..kendisinin en cok sevdigi ve izledigi film.ayrica bir not düsmek istiyorum sevgili okan bayülgen senaryo ve bazi sahnelerde avatari bu filme benzetmisti..
Kirpi
Yapim:2008 Türkiye
Tür: Komedi
Yönetmen: Erdal Murat Aktas
Senaryo: Sulhi Dölek, Atay, Sözer
Süre:1 saat 37 dk
Filmin özeti:“Kirpi”, birbirlerinden intikam almak için her yolu deneyen iki inatçı düşmanın, oldukça masum başlayan çekişmelerinin giderek çığırından çıkarak ülke çapında bir kargaşaya yol açmasını oldukça komik bir dille anlatıyor. Kirpi’nin kahramanları arasında basit bir intikammış gibi başlayan olaylar akıl almazlık dozu giderek artan misillemelerle bir çığ gibi büyüyerek çevrelerinde yaşayan herkesin başını belalara saran büyük bir hesaplaşmaya dönüşüyor…
*keyifli bir 97 dk