• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4. Sinema Günleri 5. Hafta "MissA"

?

• Black

OY: 7 70,0%
  • Cennetin Çocukları

OY: 1 10,0%
  • The Life of David Gale

OY: 2 20,0%

• Ankete Katılan
    10
  • Anket Kapalı .

MissA

Doğum Hikayecisi
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2007
2.857
19
318
black.jpg

Black (2005)

Tür: Dram

Yönetmen&Senaryo: Sanjay Leela Bhansali
Yapım: 2005, Hindistan
Süre: 122 dakika
İmdb Puanı: 8.0

Konusu:

Bebekken geçirdiği bir hastalık sonucu kör ve sağır olan Michelle adında küçük bir kız ile ona insan gibi yaşayabileceğini gösteren hocası Debraj’ın öyküsü, bildik kalıpların dışında bir diyalogu anlatıyor.

---------------------------------------------------------------------------------

196101.1020.A.jpg

Cennetin Çocukları / Children of Heaven / Bacheha-Ye Aseman (1997)

Yönetmen&Senaryo: Majid Majidi
Yapım: 1997, İran
İmdb Puanı: 8.0

Konusu:

Bu masalsı duygusal film, yoksul bir ailenin çocukları olan Ali ve Zehra isimli iki küçük kardeşin öyküsünü anlatıyor. Kızkardeşinin ayakkabılarını tamirciden getirirken kaybeden Ali kendi ayakkabısını onunla ortak kullanmak zorundadır, zira babalarının öfkesinden çekindikleri için durumu ona anlatamazlar, zaten anlatsalar da babaları yeni bir çift ayakkabı alamayacak kadar yoksuldur. Filmin tanıtım sloganında denildiği gibi onların bu küçük sırrı artık en büyük serüvenleri olacaktır.

-----------------------------------------------------------------------------------------

the+life+of+david+gale+%C3%96l%C3%BCmle+Ya%C5%9Fam+Aras%C4%B1nda+(2003).jpg

The Life of David Gale (2003)

Yönetmen: Alan Parker
Senaryo: Charles Randolph
İmdb Puanı: 7.3

Konusu:

David Gale idam karşıtı bir profesörken kendi idama mahkum ediliyor. Suçuysa kendi gibi idam karşıtı profesör arkadaşına tecavüz etmek ve öldürmek... Hayatının son anlarında Bloom adlı gazeteciye röportaj veren Gale'in kaderi artık Bloom'un elindedir...

cennetin cocuklarini izlemistim..cok masum bir filmdi..amerikanin cocuklar icin, güya egitici olan filmlerinin aksine ezmeden hic alay unsuru olmadan; özellikle cocuklar icin kusursuz bir film.. kesinlikle önyargilar kirilmali, izlenmeli ve izletilmeli

oyum the life of david gale

The Life Of David Gale'i izlemiştim, oyum İran sinemasına:)

oyum black'e gitti.aslında cennetin çocuklarını'da merak ediyorum.neyse onuda izlerim artık.

kızlar black 6 oyla bu haftanın filmi olmuş

Ben izledim arkadaşlar :61: Herkes izlesin öyle yorumlayacağım .:54:

Son düzenleme:
yorumlarını merak ediyorum Liv, küçük kızın performansından sende benim kadar etkilendin mi acaba?:26:
neyse herkes izlesin öyle söylersin

missa sana ne kadar tşk etsem azdır.gerçekten müthiş bir film
ağlamaktan gözlerim şişti.imkansız diye birşeyin olmadığını bir kez daha anladım.
"birçok kere denedikten sonra pek çok kereler düşmesine rağmen örümcek evine sonunda vardı.
karınca dağa tırmandı.
kaplumbağa çölü geçti..........
tek kelimeyle harika bir filmmmmmmm seçiminden dolayı kutluyorum seniiiiiiiiii:71:

Son düzenleme:
hiii yeni anket açılmış yeni görüyorum :|
"The Life of David Gale " dışında diğerlerni izlememiştim.
iki filmde ilgimi çekti , ikisinide izlemeyi düşünüyorum.

missa sana ne kadar tşk etsem azdır.gerçekten müthiş bir film
ağlamaktan gözlerim şişti.imkansız diye birşeyin olmadığını bir kez daha anladım.
"birçok kere denedikten sonra pek çok kereler düşmesine rağmen örümcek evine sonunda vardı.
karınca dağa tırmandı.
kaplumbağa çölü geçti..........
tek kelimeyle harika bir filmmmmmmm seçiminden dolayı kutluyorum seniiiiiiiiii:71:

benim yaşadığım duyguları siz de yaşayın istedim
çünkü ben gerçekten çok etkilenmiştim filmden
zaten ağlamaktan bi hal oluyosun izlerken
beğenmene çok sevindim adatoprak, diğer filmlerde fena değil eğer vaktin olursa izlemeni tavsiye ederim

hiii yeni anket açılmış yeni görüyorum :|
"The Life of David Gale " dışında diğerlerni izlememiştim.
iki filmde ilgimi çekti , ikisinide izlemeyi düşünüyorum.

umarım beğenirsin prensesin uykusu senin de yorumlarını almak isterim

mükemmel bir film" black"
fantastik anlatımı beni büyüledi.
uzun zamandır bu kadar pür dikkat bir film izlememiştim.
yönetmenin kamera açıları, ekranı karartıp başka bir sahneye geçmesi (ki ben bunu Tarantino dan beri çok severim) oyunculuklar gerçekten iyiydi.
Michelle'in çocukluk ve gençlik arasındaki geçiş başarılıydı çoğu filmde olduğu gibi bu detay es geçilmemiş.
Sonu gerçekten hüzünlü , ağlamamak için çaba harcamak gerekiyor.
Verdiği mesaj umarım umarım amacına ulaşır.
Teşekkürler MissA

benim yaşadığım duyguları siz de yaşayın istedim
çünkü ben gerçekten çok etkilenmiştim filmden
zaten ağlamaktan bi hal oluyosun izlerken
beğenmene çok sevindim adatoprak, diğer filmlerde fena değil eğer vaktin olursa izlemeni tavsiye ederim

cennetin çocuklarını da izledim.oda güzel vakit bulursam diğerini de izlemeyi düşünüyorum.seçimlerin çok güzel tşk:71:

mükemmel bir film" black"
fantastik anlatımı beni büyüledi.
uzun zamandır bu kadar pür dikkat bir film izlememiştim.
yönetmenin kamera açıları, ekranı karartıp başka bir sahneye geçmesi (ki ben bunu Tarantino dan beri çok severim) oyunculuklar gerçekten iyiydi.
Michelle'in çocukluk ve gençlik arasındaki geçiş başarılıydı çoğu filmde olduğu gibi bu detay es geçilmemiş.
Sonu gerçekten hüzünlü , ağlamamak için çaba harcamak gerekiyor.
Verdiği mesaj umarım umarım amacına ulaşır.
Teşekkürler MissA

Rica ederim, çok sevindim beğenmene
Çok açıklayıcı yorumlarda bulunmuşsun açıkçası benim hiç aklıma gelmemişti teknik açıdan bakmak, izlerken o kadar kendimi kaptırmıştım ki
konu zaten dikkat çekici ama kötü ellerde yapılsa bu kadar etkileyemezdi zaten
ağlamadıysan kendini bayağı iyi tutmuşsun demektir

ben hala izlemedim
güzel izliyebilmek icin kaliteli bir zaman ayirmak istiyorum

en doğrusunu yapıyorsun ama prensesin uykusu kadar dayanıklı değilim muslukları hemen açarım diyorsan bi paket selpak almayı da unutma yanına Pia'cım:34:

cennetin çocuklarını da izledim.oda güzel vakit bulursam diğerini de izlemeyi düşünüyorum.seçimlerin çok güzel tşk:71:

onu da mı izledin?
o daha az bütçeli ama çok içten bir film değil mi:emir_bebek:

Son düzenleme:
Rica ederim, çok sevindim beğenmene
Çok açıklayıcı yorumlarda bulunmuşsun açıkçası benim hiç aklıma gelmemişti teknik açıdan bakmak, izlerken o kadar kendimi kaptırmıştım ki
konu zaten dikkat çekici ama kötü ellerde yapılsa bu kadar etkileyemezdi zaten
ağlamadıysan kendini bayağı iyi tutmuşsun demektir

en doğrusunu yapıyorsun ama prensesin uykusu kadar dayanıklı değilim muslukları hemen açarım diyorsan bi paket selpak almayı da unutma yanına Pia'cım:34:

onu da mı izledin?
o daha az bütçeli ama çok içten bir film değil mi:emir_bebek:

evet kesinlikle çok içtennnnnnnnnnnn

gozyasları ıcınde ızledıgım fılm ıcın tsk ederımm mıssa
guzel bır dramdı gercekten
aklımdan cıkmayan bir sahne var bu filmden daha artık miyadı dolmuş bir ampulü elinde tutan debraj(ogretmen)arkadaşı -ne yapıyorsun debraj daha yeni goz ameliyatı oldun,elinde bu sonen ampulle ne yapıyorsun diyor.debraj'ın anlamlı cevabı ise söyle:bu ampul oluyor bayan nair,yanında durmalıyım...

hayat bır dondurma gıbıdır erımeden tadını cıkaralım

Back