6. Sinema Günleri 4. Hafta Anketi "guvastanema"

Yeni anketimiz

• Ankete Katılan
    8
  • Anket Kapalı .
Çok sevgili sinemasever arkadaşlarım :KK9: Elimde olmayan sebeplerden dolayı geçen haftanın filmini henüz izleyemedim (hala inmekte) ama aradaki farkı kısa sürede kapatmaya kararlıyım :)

Filmlerden sadece Prestige i izledim. Kytice en fazla ilgimi çekendi, o yüzden oyum ona gitti, her halükarda izlemeyi çok isterim. Eminim La antena da çok güzel. İyi seyirler :KK16:

Bugün La Antena izleme fırsatı buldum.
Anlatmak istediklerini sessiz ; simgeler ,kelimelerle anlatan film ,şiir gibiydi.
Sessizliğin olmayışıyla yönetmen görsel anlatımı hat safhaya taşımış , her bir kare ince düşünülmüş müthiş ayrıntılarla bezeli. Yüzü olmayan kadının cama çizdiği üzgün yüz belkide bunların en güzeliydi. Siyah beyaz ve birazda kasvetli ama kesinlikle sıkıcı değil, belki senaryo bilindik ama anlatım çok özel.
İnsanların sesinin alınması fantastik bir olgu , eleştirisel tarafıysa bir o kadar gerçek.
Teşekkürler guvastanema , ne güzel bir filmdi.
Bu organizasyonu seviyorum :)

9 şeklinde yazılan not , gözyaşı damlaları , mektuptaki kağıtlardan oluşan origami diğer aklıma gelenler. Birde bir replik vardı çok güzel.

"Seslerimizi aldılar
ama hala kelimelerimiz var."

filmi az önce izledim.metaforik anlatımların zenginliğinde muhteşem bir film deneyimiydi. itaat etmeye ve sadece tüketmeye bağımlı olduğu bir toplumun sessiz bir dünyaya boyun eğişi.

kar gibi yağan kağıt parçaları,gözyaşı temsili,gözleri olmayan çocuk ve yüzü olmayan annesi,avuç içindeki yaratıcılık simgesi ve bir çok incelenmesi gereken sembol var.

bu arada nazi ambleminin kullanılması ilgimi çekti. yönetmen hakkında hiçbir bilgim olmadığı için nereye bağlamam gerektiğini bilemedim.

modernizmin getirdiği aklın yolu bir mantığı ile tek doğru yaklaşımının kaçınılmaz sonucu, naziler, ikinci dünya savaşı olunca, günümüz medyası gibi tekelleşmenin en baba örneği eleştirildiğinde haliyle cunk oturan bir simge oluyo nazi işareti. yönetmenin ikinci filmiymiş bu, uzun süredir de birşey üretmiyor:KK43: takip etmek isterdim açıkçası.
beğenmene sevindim orchieda.

modernizmin getirdiği aklın yolu bir mantığı ile tek doğru yaklaşımının kaçınılmaz sonucu, naziler, ikinci dünya savaşı olunca, günümüz medyası gibi tekelleşmenin en baba örneği eleştirildiğinde haliyle cunk oturan bir simge oluyo nazi işareti. yönetmenin ikinci filmiymiş bu, uzun süredir de birşey üretmiyor:KK43: takip etmek isterdim açıkçası.
beğenmene sevindim orchieda.

bu arada filmin eleştirilerini araştırırken bir eleştiride başrol oyuncusu adamın taktığı başlığın üstünde de sscb(cccp yazıyordu hatırlarsanız) amblemi bulunduğunu yazmıştıbenim hiç dikkatimi çekmemişti. bu sebeple film başka bir boyutta da değerlendirilebilir.

Son düzenleme:
arkadaşlar anketimi yarın açmayı düşünüyorum çünkü bu haftanın filmini izlemeyen arkadaşlar var (yorumlara baktığım kadarıyla dulciena,eylül,atlantis) onların da bu akşam izleme fırsatları olur belki diye düşünüp,bir gün daha bekleyelim derim.

Evet bencede orchidea herkes izleyene kadar bekleyelim , acelemiz yok :) zaten senden sonra benimde anket açmamla bir organizasyonu daha noktalamış olacağız :/

Alman dışavurumcu akımın etkisinde kaldığını sandığım, yer yer çizgi roman benzeri görüntüleri ile eklektik bir tekniği olduğunu düşündüğüm güçlü bir medya eleştirisiydi bana göre. Günümüzde gücüne güç katan medya ve siyasetle doğrudan ilişkili medya patronlarının aklı manipüle edici yayıncılık anlayışı klasik bir anlatı olsa da dışavurumcu izlerle bence yönetmen tarafından keyifle izlenir bir film ortaya çıkarılmış.

Hemde gerçekten iyi bir medya eleştirisiydi yalnız şöyle bir sıkıntı var filmde , süre.
Kısa film olarak çekilebilirmiş ki eğer yönetmen böyle bir tercih yapsaymış film ve eleştiriler amacına çok hızlı ve etkili ulaşabilirmiş diye düşünüyorum.

Kesinlikle, aynı şey geçti aklımdan.. Kısa film olsaydı çok daha vurucu ve adından söz ettirici olurdu.

bak yaa beğenmemişler filmimi peki öyle olsun ahuehauheahuheaui bi noktadan sonra kendini tekrar ediyormuş gibi gelebilir yine de yarattığı atmosfer güzel.

bak yaa beğenmemişler filmimi peki öyle olsun ahuehauheahuheaui bi noktadan sonra kendini tekrar ediyormuş gibi gelebilir yine de yarattığı atmosfer güzel.

yorumumu okumadın mı yahu:KK70: beğenmedim mi demişim aşkolsun:p

Gayet güzeldi konusu, sadece daha kısa olabilirdi -bence- :)

orchidea
bence aç anketi, nasılsa seçilene kadar yeni film herkes izlemiş olur.

X