- 12 Mart 2020
- 9.739
- 1
- 20.791
- 298
- Konu Sahibi mrveyldzpndk
geçmiş olsun çözümü bulup sonuca ulaşmışsınız ne mutlu ne güzelfaktör 5, 2 ve paı heterozigotum var, ayrıca APS sendromum var. ilk düşük sonrası trombofili paneli ve bağışıklık sistemi testlerini yaptırdım, ancak yine de testlerim tam yorumlanmadığı için (hafif bir pıhtı herkes de olur ilaca bile gerek yok denmişti) ilaçlarım doğru düzenlenemedi (0,6 x 1 oksapar ve aspirin başlandı) ve ikinci gebeliğimi de kaybettim. işte bundan sonra perinatoloji uzmanına gittim. durumum netleştirildi, rahimle ilgili bir sıkıntı olup olmadığına bakıldı vs. gebelik öncesi aspirin, gebelik başlar başlamaz 0,4 x2 oksapar ve kortikosteroid ilaç kullandım. ilk hafta sonunda pıhtılaşma değerine bakıldı ve ilaç dozumun yetmediğini öğrendim, dozum tekrar düzenlendi, doğuma kadar sık ve detaylı kontrollerle ilerledik ve bu sayede bebeğim sağlıkla doğdu çok şükür.
sizin durumunuz, değerleriniz bambaşka olabilir, öykümü ana hatlarıyla özetledim çünkü doğru doktorla ilerlemek ben de çok şey değiştirdi. kadın doğum uzmanları gördükleri vakalardan yola çıkarak durumları ele alıyorlar sanırım ama bu kadar kaybınız varsa biaz daha özel bir yönlendirmeye, tetkiklere ihtiyacınız olabilir. O yüzden perinatolojiyi çok çok öneriyorum. bizim durumda insanlar haklı olarak testlerden, doktorlardan yoruluyor gerçekten anlıyorum. ama isteğiniz olduğunda gücünüz olduğunda önerimi dikkate alırsınız umarım. zira perinatoloji uzmanları kadın doğum uzmanlığı üzerine ayrı bir uzmanlık yapıyorlar, çalışma alanları riskli gebelikler ve sıklıkla doçent ya da profesör oluyprlar. yani araştırma kısmında da etkinler ve çoğunlukla yaygın olmayan ya da riskli durumları da gödüklerinden çok daha geniş bir perspektiften değerlendiriyorlar.
hayırlar diliyorum size
düşükleriniz kenidliğinden mi kalp durması mı