• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 kere düşük yaşadım

Arkadaşlar merhaba, canım aşırı sıkkın. Toplamda 4 gebelik yaşadım ve hepsi maksimum 5 buçuk hafta devam etti. Aranızda benim gibi olup erkenden kayıp yaşayan arkadaşlarmız var mı?

Arkadaşlar merhaba, canım aşırı sıkkın. Toplamda 4 gebelik yaşadım ve hepsi maksimum 5 buçuk hafta devam etti. Aranızda benim gibi olup erkenden kayıp yaşayan arkadaşlarmız var mı?

Merhaba evet tepmbofoli panelinde iki değerim heterezigot çıktı bu gebeliğimden sulandırıcı ipne sürekli kullandım ama dün öğrendim ki betam düşüşe geçmiş. Kromozom analizimi 4 ay önce yaptırdım hala çıkmadı.
bende son gebeligimde ayni seyi yasadim.Igne kullanmama ragmen bukez bebegin kalp atisini bile duyamadm..Buarada diger kayiplarim 1.bebek 16 haftalik erken dogum 2.bebek 9 haftalik kalbi durdu. 3.bebek ise 5 hafta gelismedi hic

1. Bebeğim 34 haftalık erken doğum hayatta Allaha şükür. 2. Bebeğim 5 haftalık kaybettim. Test yapıldı cotaspin + iğne.ile 3. Bebeğim dünyaya geldi çok şükür. 4. Bebeğim kalp atışını duydum 1 hafta sonra kalbinin durduğunu öğrendim. 5. Bebeğim hersey yolundayken 14 haftalikkken kalbinin durduğunu ve 2 hafta karnımda ölü olarak gezdirdigimi öğrendim 10 gün önce.

Merhaba benimde sizin gibi en fazla 6 haftaya kadar devam eden 5 tane düşüğüm var. Bende hiç kese goremedim

1. Bebeğim 34 haftalık erken doğum hayatta Allaha şükür. 2. Bebeğim 5 haftalık kaybettim. Test yapıldı cotaspin + iğne.ile 3. Bebeğim dünyaya geldi çok şükür. 4. Bebeğim kalp atışını duydum 1 hafta sonra kalbinin durduğunu öğrendim. 5. Bebeğim hersey yolundayken 14 haftalikkken kalbinin durduğunu ve 2 hafta karnımda ölü olarak gezdirdigimi öğrendim 10 gün önce.
Allah sabır versin size ne diyeyim. Çok zor yaşadıklarınız ama bakın ne güzel 2 tane çocuğunuz var Allah size bağışlasın. Ben bu kaybetme duygusuna alıştım galiba, hamile olduğumu duyunca sevinemiyorm kanamam ne zaman başlayacak acaba diyorum.

Ben varım canım yalnız değilsin, değiliz... bu sadece bızım basımıza gelmıyor.
Aslında neden hiç 5 bucuk haftayı göremediğimi merak ediyorum. Sorunu bulamıyoruzz.Kese hiç göremediğim için 4 kere kimyasal gebelik mi geçirmiş oluyorum. Ve bu gebeliğimde betam düştü ama hala kanamam başlamadı ağrımda yok

bende son gebeligimde ayni seyi yasadim.Igne kullanmama ragmen bukez bebegin kalp atisini bile duyamadm..Buarada diger kayiplarim 1.bebek 16 haftalik erken dogum 2.bebek 9 haftalik kalbi durdu. 3.bebek ise 5 hafta gelismedi hic
Sizinde pıhtı probleminiz olduğumu söylendi size. Bana bir bayan arkadaş cd56 değerine baktır dedi. Onun gebelik kayıplarının o olduğu tespit edilmiş. Katil hücre olarak geçiyormuş adı. Şimdi o deper için hekim ile görüşeceğim

hamile olduğumu duyunca sevinemiyorm kanamam ne zaman başlayacak acaba diyorum.

bu duygu öyle tanıdık ki, üst üste iki düşükten sonra son hamileliğimde doğuma 2 hafta kalana dek bebeğime bir çorap bile alamadım korkudan. sürekli kanamam var mı diye korktum, bunun kabuslarıyla uyandım. hiç kolay değil. Allah sabrınızı artırsın ve tez zamanda bebeğinizle kavuştursun sizi.
yaşadığınız şehirde imkanınız varsa bir perinatoloji uzmanıyla görüşün lütfen. sizi tepeden tırnağa muayene eder ve gerekli tüm tetkikleri ister. sizi bilgilendirir.

bu duygu öyle tanıdık ki, üst üste iki düşükten sonra son hamileliğimde doğuma 2 hafta kalana dek bebeğime bir çorap bile alamadım korkudan. sürekli kanamam var mı diye korktum, bunun kabuslarıyla uyandım. hiç kolay değil. Allah sabrınızı artırsın ve tez zamanda bebeğinizle kavuştursun sizi.
yaşadığınız şehirde imkanınız varsa bir perinatoloji uzmanıyla görüşün lütfen. sizi tepeden tırnağa muayene eder ve gerekli tüm tetkikleri ister. sizi bilgilendirir.
Sabit bir doktora gidemedim, hep yaklaşımlardan dolayı doktor değişikliği yaptım. İstenilen testleri yaptım. Siz neden düşük yapıyordunuz acaba.

Bazen rahım ıcınde sorun olabılıyır bu da rahım fılmınde gözükmüyor bende yaotırmayı düşünüyorum.
Bakalım daha neler yaptıracağım.Bu pembe olanlar yapılanlar
1625035990696.png

bir de ben varımm..3 gebelik kürtaj bir kimyasal.
2 si kalp atışı hiç olmadı gelişimleri 7 8 haftalarda durdu.3.de pıhtılaşma iğne coraspirin kullanmama rağmen kalbini duyduk yine kalbi gelişimi aynı haftalarda durdu.

bir de ben varımm..3 gebelik kürtaj bir kimyasal.
2 si kalp atışı hiç olmadı gelişimleri 7 8 haftalarda durdu.3.de pıhtılaşma iğne coraspirin kullanmama rağmen kalbini duyduk yine kalbi gelişimi aynı haftalarda durdu.
Sorunu bulunan var mı acaba? Bana net bir tanı konulmadı. Aklına gelen hekim git şu değerine baktır diyor bende yaptırıyorum. Bulunsa belkide kafamız rahatlayacak. 4. Gebelite bende iğne ve progestan kullandım ama yine olmadı. Şuan kanamamım başlamasını bekliyorum. Beta değerim düşmüştü ama kanamam hala yok

Benim doktorum bazı kadınların her ay kimyasal gebelik geçirdiğini söylemişti ve normal bir şey demişti 4 gebelik kaynı olarak düşünme derim Ve iyi bir doktora görün derim b12 değerlerine bütün vitaminlerine baktır

Sabit bir doktora gidemedim, hep yaklaşımlardan dolayı doktor değişikliği yaptım. İstenilen testleri yaptım. Siz neden düşük yapıyordunuz acaba.

faktör 5, 2 ve paı heterozigotum var, ayrıca APS sendromum var. ilk düşük sonrası trombofili paneli ve bağışıklık sistemi testlerini yaptırdım, ancak yine de testlerim tam yorumlanmadığı için (hafif bir pıhtı herkes de olur ilaca bile gerek yok denmişti) ilaçlarım doğru düzenlenemedi (0,6 x 1 oksapar ve aspirin başlandı) ve ikinci gebeliğimi de kaybettim. işte bundan sonra perinatoloji uzmanına gittim. durumum netleştirildi, rahimle ilgili bir sıkıntı olup olmadığına bakıldı vs. gebelik öncesi aspirin, gebelik başlar başlamaz 0,4 x2 oksapar ve kortikosteroid ilaç kullandım. ilk hafta sonunda pıhtılaşma değerine bakıldı ve ilaç dozumun yetmediğini öğrendim, dozum tekrar düzenlendi, doğuma kadar sık ve detaylı kontrollerle ilerledik ve bu sayede bebeğim sağlıkla doğdu çok şükür.

sizin durumunuz, değerleriniz bambaşka olabilir, öykümü ana hatlarıyla özetledim çünkü doğru doktorla ilerlemek ben de çok şey değiştirdi. kadın doğum uzmanları gördükleri vakalardan yola çıkarak durumları ele alıyorlar sanırım ama bu kadar kaybınız varsa biaz daha özel bir yönlendirmeye, tetkiklere ihtiyacınız olabilir. O yüzden perinatolojiyi çok çok öneriyorum. bizim durumda insanlar haklı olarak testlerden, doktorlardan yoruluyor gerçekten anlıyorum. ama isteğiniz olduğunda gücünüz olduğunda önerimi dikkate alırsınız umarım. zira perinatoloji uzmanları kadın doğum uzmanlığı üzerine ayrı bir uzmanlık yapıyorlar, çalışma alanları riskli gebelikler ve sıklıkla doçent ya da profesör oluyprlar. yani araştırma kısmında da etkinler ve çoğunlukla yaygın olmayan ya da riskli durumları da gödüklerinden çok daha geniş bir perspektiften değerlendiriyorlar.

hayırlar diliyorum size

Back