• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 haftalık hamileymişim !

Sarisinn

Guru
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2009
79
57
288
36
Herkese merhaba, 7 aylık evliyim . Reglim gecikti diye dün test yaptım pozitif çıktı. İnternetten öğrendiğim kadarıyla (SAT'e göre) 4 hafta 2 günlük hamileymişim Açıkçası beklemiyorduk prezervatif ve geri çekilme yöntemleriyle korunuyorduk (öyle sanıyormuşuz☺️)
Beni balayına götürmeden bebek yok demiştim eşime ama artık 3ümüz gidicez sanırım☺️

Henüz eşimden başkası bilmiyor oyüzden sizlere sormak istedim. Sonuçta burada ciddi tecrübeli arkadaşlarım olduğunu düşünüyorum.

Doktora ne zaman gitmeliyim? Hemen yarın mı yoksa bikaç gün doktor araştırmasına ayıracak vaktim var mı?

Bu süreçte;
Orjinal parfüm, amway roll-on, şampuan, saç kremi, güneş yüz kremi, kullanmakta sakınca var mı?

Doktora gidene kadar dikkat etmem gereken bir konu, yapılmaması/yenmemesi gerektiğini bildiğiniz birşey var mı?

Bunları en yakınım annem ve yengemlere falan da sorabilirdim tabi ama eşim bu günlük şehir dışında. Buyüzden o geldiğinde herkesi toplayıp açıklamak istiyoruz. O yüzden buradaki anne ve anne adaylarından en azından doktora gidene kadar bilgi almak istedim.

Soylemek icin acele etme kalbini duymadan kimseyle paylasma bence .
Haftaici bir gune randevu alip gidebilirsin. Agir taşımamak yükseklere uzanmamak cig tam pismemis et yememek lazim .Bol bol su icip yatmak lazim .Kullandigin urunlere de devam edebilirsin .Gebeligini tehlikeye atmaz .

Soylemek icin acele etme kalbini duymadan kimseyle paylasma bence .
Haftaici bir gune randevu alip gidebilirsin. Agir taşımamak yükseklere uzanmamak cig tam pismemis et yememek lazim .Bol bol su icip yatmak lazim .Kullandigin urunlere de devam edebilirsin .Gebeligini tehlikeye atmaz .
Çok teşekkür ederim :)

Kan testi yaptır canım bir de, bi kaç defa 2 günde bir yaptırıp yukselisine bakman gerekiyor. Sağlıklı bir hamileliktir inşallah hayırlı olsun

Oncelikle doktora gittiginde kan testi yaptir kac haftalik hamile.oldugun o test sonucunda kesin belli olur kalp atiminida 7 veya 8 haftalikken alirsin l
Kalp atimini duymadan hic bir doktor gebeligi bebek olarak.kabul etmiyor etrafa soylemeden kalp atimini duymayi bekle bence. Olmaz insallah ama dis gebelik veya mol gebelikte olabilir kan testi veya idrar testinde pozitif ciksada bazen bebek oldugu anlamina gelmez bu durum. Hic bir ilac kullanma burun spreyi ucuk kremi gibi ufak tefek ilaclarda olsa asla kullanma üsutme bol bol dinlen beslenmeye dikkat et bence doktor a sormadan gunes kremi yogun kimyasal barindiran makyaj malzemelrine kullanma birkac gun icinde doktora gidersen o sana gerekenleri soyleyecektir ztn. Saglikla

Oncelikle doktora gittiginde kan testi yaptir kac haftalik hamile.oldugun o test sonucunda kesin belli olur kalp atiminida 7 veya 8 haftalikken alirsin l
Kalp atimini duymadan hic bir doktor gebeligi bebek olarak.kabul etmiyor etrafa soylemeden kalp atimini duymayi bekle bence. Olmaz insallah ama dis gebelik veya mol gebelikte olabilir kan testi veya idrar testinde pozitif ciksada bazen bebek oldugu anlamina gelmez bu durum. Hic bir ilac kullanma burun spreyi ucuk kremi gibi ufak tefek ilaclarda olsa asla kullanma üsutme bol bol dinlen beslenmeye dikkat et bence doktor a sormadan gunes kremi yogun kimyasal barindiran makyaj malzemelrine kullanma birkac gun icinde doktora gidersen o sana gerekenleri soyleyecektir ztn. Saglikla
Ben adet günümde yaptırdım beta 141 çıktı ertesi gün doktora gittim doktor dedi ki %100 hamilesin diyemem bugün değerine bir daha bakalım 293 çıktı hadi hayırlı olsun gebesin dedi ama ilk 3 ay bebeği sahiplenme dedi. Sat a göre 7 haftalık hamileyim sanıyordum kontrole gittiğimde değerim 2000 küsürlerdeydi ama kese görünmedi karından alttan bakınca anca göründü meğer o zaman daha yeni 5 haftalık olmuşum. Benim idrar testim negatif çıktı. Kanda görmeden hamileyim dememek lazım. Güneş kremini öneriyor doktorlar ama markasını filan sorup danışmak lazım ayrıca beklememende fayda var çünkü değerlerine bakıp vitamin başlıyor yarın git baktır.. (senin yazını etiketleyip yazdım ama yazında cevap vermek istediklerim oldu diye :) )

Ben adet günümde yaptırdım beta 141 çıktı ertesi gün doktora gittim doktor dedi ki %100 hamilesin diyemem bugün değerine bir daha bakalım 293 çıktı hadi hayırlı olsun gebesin dedi ama ilk 3 ay bebeği sahiplenme dedi. Sat a göre 7 haftalık hamileyim sanıyordum kontrole gittiğimde değerim 2000 küsürlerdeydi ama kese görünmedi karından alttan bakınca anca göründü meğer o zaman daha yeni 5 haftalık olmuşum. Benim idrar testim negatif çıktı. Kanda görmeden hamileyim dememek lazım. Güneş kremini öneriyor doktorlar ama markasını filan sorup danışmak lazım ayrıca beklememende fayda var çünkü değerlerine bakıp vitamin başlıyor yarın git baktır.. (senin yazını etiketleyip yazdım ama yazında cevap vermek istediklerim oldu diye :) )
Çok teşekkür ederim yorumun için. Ozaman senin adet gününde test yaptırman tesadüf olmuş oleyse anladığım kadarıyla(tam da bilemiyorum bu hesapları)
Ben yarın gideyim en iyisi doktora , en azından kan testi için doktor seçmeye çok gerek yoktur sanırım.

Çok teşekkür ederim yorumun için. Ozaman senin adet gününde test yaptırman tesadüf olmuş oleyse anladığım kadarıyla(tam da bilemiyorum bu hesapları)
Ben yarın gideyim en iyisi doktora , en azından kan testi için doktor seçmeye çok gerek yoktur sanırım.
Kardeşimin gazına gelerek yaptırdım ben bir önceki gün idrarda negatif çıkmasına rağmen nolur git dedi gittim tesadüf oldu gerçekten. Sağlık ocağında yaptır doktora adetim gecikti de beta istiyorum de (adetin gecikmese de gecikmiş gibi tarih verebilirsin ben öyle yaptım) zaten sabah veriyorsun akşam 15.00-17.00 arasında internete giriyor sonuç barkodu mutlaka al ama

Hanımlar merhaba tekrar,
Dün özel bir hastanede müsaitliği olan rastgele bir doktora gittik eşimle, Üstten ultrason ile göremeyebiliriz alttan girip bakalım dedi ve kese göründü ben şok oldum tam ihtimal vermiyordum ama görünce şok oldum. Kan testine fln ihtiyaç duymadı gerek yok yapılmasına dedi. 2 hafta sonra kalp atışına bakılacakmış. Folid ve decavit yazdı.

Yalnız şöyle bir durum var zaten kilolu biriydim ve bu gebelik sürpriz oldu. Dün tartıya çıktım hayatımın şokunu yaşadım 7 ayda 10 kg almışım evlendiğimden beri . ilk kez boyle bi kilo görüyorum tam 92 kiloyum.
Ben bu kiloyu görünce bebek için bile sevinemedim resmen bir çöküntü yaşadım. Sonum ne olacak diye de korkuyorum. Değişik hissediyorum :(

Meyve sebzeleri sirkeli suda bekletip yemelisin. Az pismis veya pismemis etlerden uzak dur. (salam sosis falan onlar yokk)
Evcil hayvanin varsa diskilarini temizlemek esine dusuyo ve cok hasir nesir olma. Disari cikmiyosa hayvanin hasir nesir olabilirmissin. Bol su ic. Bebegi gorup kalbini dinledikten sonra yakinlariniza ilk 3 ay bittikten sonrada tum cevrenize aciklarsiniz.
Allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin.

Ve kendini 4 haftalik saniyo olabilirsin bazen satla ultrason tutsada her zaman tutmuyo. Biz sattan gerideyiz. Cunku gec dollenme veya gec yumurtlama olmus.
Sendede oyle bi durum olabilir.

Back