Bebek Beslenmesi 4 aylık bebeği olan arkadaşlar

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

bız hunuz 6 aylık olmadık suan tam 5.5 aylıgızz..5 aylıkken gıttıgımızde 8.260 gr 68 cm dı..ama o gunden sonra ınanılmaz ıstah sorunu yasadım halıhazırdada ara ara yasıyorum..bu stres benı öldurebılır.. dr cok guzel baktıgımı kılo ve boyunun cok ıı oldugunu soylemıstı..nazarmı ettı ne..bu ay kılo vermese ıı

Son düzenleme:

meiscim hepimiz böyleyiz be ya.seninkinin kilosu da biraz az ama ortalamadalar yine de.boyu uzamış annesi, sütün boya gitmiş.üzülmee.sana diyorum ama bende böyleyim işte.6 aydır sütüm yetmiyo, yaramıyo diye kendimi yiyiyorum.
fazla yorulma konusunda sana hak veriyorum.rahatlarım sanmıştım.gittikçe daha az uyuyor benim tatlı cadım.aynen bende "hadi kuzum,canım,uyusun büyüsün,dandini dandini,hadi ama,hadisene,e be evladım,yat zıbar gari" diyorum.uykudan ölüyo ama uyuyamıyo benimki
yeni saçlarını güle güle kullan.eminim güzeldir sana yorgunluktan öle geliyordur.kocana sor be ya sen.
havalar ısındı ya al oğluşunu gezin beraber canım sen de hava alırsın açılırsın.

feysab ve iremguzu bebişlerinizin tombiş yanaklarından öpüyorum.maaşallah ne güzel kilo almışlar.
sağlıklı olsunlar da.
benimki yine ateşlendi bu sefer daha çok çıktı
kollarımda öyle halsiz yatarken gece,nasıl zor ya.
dr 3 gün ateşlenebilir dedi.bu gecede nöbetteyiz yani.
keşke eski iştahı yerine gelse.

canım keske hıc ateslenmesıne fırsat vermeden 4 saatte bır calpol verseydın..daha hafıf gecırırdı yavrucak..gercı dr da soylerdı ama ....bende korkuyorum bu asıdan ya pöff sımdıye kadar kıler bısey yapmadı huzursuzluk dısında ama gorecez bakalım bundada olmaz ıns..

bilmiyodum ki demedi dr.sağlık ocağındaki hemşire verin dedi de biz böyle olacağını bilemedik.cahillik işte.huyu değişirse diye korkuyorum.beterin beteri vardır ya.inşallah sizinkiler kolayca atlatır.

öperiz canım.amin hepimizinki sağlıklı olsun.Allah şifa versin bi an önce.inşallah huy da değişirmez.inşallah bu geceniz güzel geçer.merak eme iyileşince işahı da gelir

Benm iyi gidiyo bebişle , bizde ekgıdaya geçtik 3 hafta falan oldu. öğün olan veriyorum ben. Maalesef uyanıkken emmeme durumumuz hala devam ediyor

Merhaba arkadaşlar nasıl gidiyor bebişlerle hayat?

merhabalar.hareketli gidiyo hayat.havalar güzelleşti çok şükür çıkıp çıkıp geziyoruz artık.hepimize iyi geliyo.bebişim bu ara memeye çok düştü.öyle uyumak istiyo.uyku düzenimiz hala yok.artık her şeye ulaşmak istiyo.çok sinirki terör estiriyo.erkek çocuğunu bile korkuttu.ağladı çocukcağız.kızların saçını çekiyo bağıra bağıra.çok fena.sırt üstüne dönüyo ama yüzüstüne dönmüyo.ek besine geçtik.şimdilik bi sıkıntı yok.siz napıyosunuz?

Kızlar ne var ne yok.Herkes dağıldı mı be ya.ne güzel dertleşip konuşuyorduk.bebişler artık full iletişimdeler değil mi?her harekete tepkileri var.ben çok sıkıldım ya.bebğimden değil de evde oturmaktan.biri de benle ilgilense.saçımı tarasa, makyaj yapsa, giydirse, yedirse,masaj yapsa, gezdirse...bir de tatil hayalleri kurmaya başladım ben neyimeyse?haftaya annemlere gidicez.macera beni bekliyo Ece mle.

evet ya kimse yazmaz oldu.biz face de de yazışıyoruz.istersen oraya katıl.başka aylardan anneler de var hem.bebeişler çok değişti.bizimki acayip sinirli başka bebekleri korkutuyo saç çekmeler bağırmalar...napıcam bilmiyorum.ben de sıkıldım ama napalım.Allah tan havalar ısındı da biraz gezer olduk.dediğin gibi keşke ilgilense birileri.ben de çok yoruluuyorum.sürekli mız mız.1 saat ancak uyuyo gündüz.sallamaktan o da yoruldu ben de.üzülüyorum .o kadar sallıyorum yine de uyuyamıyo beynine yazık yaa.sallarken de ço ağlıyo.sizin uykular nsıl : 99ama bi tatlı kisormayın o gülmeleri gülüösemeleri.bu ara bana çok düştü.emmeye de çok düştü.kuşumun sürekli gözleri bende.Allah kolaylık versin.gelince yaz yine olur mu?

canım ne oldu , düzeldi mi bebeğin çok merak ediyorum ?

arkadaşlar nerelerdesiniz siz?neler yapıyosunuz?hiç uğramaz oldunuz?bebişleri merak ediyorum.bizim bir dişimiz çıktı.3 gün önce.çok tatlı.kızım artık desteksiz oturuyo oynuyo oyuncaklarıyla ama denge kuramıyo bazen.merhaba diye el uzatınca o da uzatıyo.uykularımız yine düzende değil.emerek uyumak istiyo hep.yat meme kalk meme.öyle bir de ağlıyo ki.ben emzireek uyutmak istemiyorum.çünkü 10 dk.sonra bile uyansa yine emip uyumak istiyo.sizde de böye durumlar var mı?

bizim de 6 ayımızın doyduğu ilk hafta 2 dişimiz çıktı. onunlada ateşimiz 39,5 oldu. desteksiz oturmaya yavaş yavaş başladı. demir im emmeyi redden bir bebek o nedenle ben keyifle emen bebek görünce özeniyorum. boşver emsin hayatında kaç defa bu günleri yaşayacaksın ki. emsin ebbeğin. bizimki sadece uyurken emiyor. emse sürekli emziririm.

bende sendenm , benmkiside uyurken emiyo sadece . Sinir hastası oldum zaten şu emmeme olayından dolayı

bende sendenm , benmkiside uyurken emiyo sadece . Sinir hastası oldum zaten şu emmeme olayından dolayı

sorma ya sütümüz taşsın dökülsün çocuklar bakmasın bile. benimki eliyle mıncıklıyor sıkıyor. ağzına yaklaştırsam kucaktan atacak kendisini. ahhh ahhh 2,3 aydan beri neler çektim emzirebilmek için. oğluma rağmen 6 ay sadece anne sütü...

Allah kolaylık ersin.emmemesi de zor.çok emmesi de..hayırlısı artık

benim bebeğim de 4 ay 8 günlük ve senin anlattığın gibi elma suyundan püreden yoğurttan nefret ediyor zorlayınca da fena halde kusuyor. çok üzülüyorum.

Merhaba arkadaşlar uzun zamandır giremedim, minikim tüm vakti alıyor artık. Bizimkinin dişleri çıkmadı daha, bol bol kaşınıyor, ne bulursa atmak istiyor ağzına. Uykularımız tam düzene girdi derken başa dönüyoruz nasıl isterse öyle oluyor zaten ben ne kadar uğraşırsam uğraşayım ben de kafama takmamaya çalışıyorum. Herşeye ilgi duyuyor herşeyden haberdar olmak istiyor odadan ayrıldığımda gittiğimin hemen farkına varıyor kıkır kıkır gülmeye, çığlık ata ata yeni sesler keşfetmeye bayılıyor,biz de merakla izliyoruz kendisini:)

benim bebeğim de 4 ay 8 günlük ve senin anlattığın gibi elma suyundan püreden yoğurttan nefret ediyor zorlayınca da fena halde kusuyor. çok üzülüyorum.

Canım hiç kafana takma ben de çok üzülmüştüm ama gerçekten gelişimleri ile orantılı bence damak zevkinin gelişmesi, yeni tatlara açıklığı..Belirli bir zamanı var sanki vakti zamanı gelince kendiliğinden alışıyor. Yoğurdu hala sevmedi bizimki ama meyve suyu bitince aranmaya başladı daha yok mu diye:) Çorbaya da alışıyor gibi. Kusturana kadar zorlama istersen sonra ters tepebilir, bir de iyice acıkmasını bekle denemek için ben çok sık emziriyordum emzirme saatlerinin arasını açıp acıkmasını sağlayacınca ek gıdada daha iyi sonuç aldım, meyve suyu olarak armudun tadını çok sevdi bir de onu ver istersen, zaten seninki küçük daha alışması için önünde vakit var ufak ufak denemeye devam,

Arkadaşlar bebeğim 4,5 aylık bu arada aranıza yeni katıldım tecrübelerinize ihtiyacım var.Bebeğim bugüne kadar sadece anne sütü aldı ek hiçbirşey vermedim 6850 kilo 65 cm boyumuz var,aslında kilomuz yeterli ancak sütüm azaldığı ve 12 gündür sadece 100 gr aldığımız için dr hipp organik pirinçli vermemi söyledi bende bugün ilk defa 1 çay bardağına kendi sütüme 4 tatlı kaşığı pirinçl ile karıştırarak bir öğlen bir akşam yatmadan verdim.10 gün anne sütü + pirinçli vericem sonrada duruma göre katılara geçecez.Ama benim içim hiç rahat değil farklı bir dr'da asla 6 aya kadar ek birşey verme yasak diyor benim kafam çok karıştı sütümün azaldığını hissediyorum emzirdikten 1 saat sonra tekrar emmek istiyor ,daha önce buzluğa attığım sütleri ılıtıp takviye yapıyorum.Bu hipp verdiğim ölçü bebeğime ağır gelirmi kullanan varmı ?,kullanmakla hatamı yapıyorum?Mama vermek hiç istemiyorum,5.ayımızda katılara geçecez o zaman mamaya ihtiyacımız kalmaz dimi? kafam karışık cevaplarınızı bekliyyorum lütfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…