Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
baktım baktım güzel şeyler varmış milipanın sitesinde. çorba yapacağım öğle için birazdan
bende sallarken sürekli mızıldıyo ağlar gibi yapıyo. uyuyana kadar uğraşıyorum. uykusuda ya 20 dk. ya 25 fazla değil. salladığıma değmiyo uyku süresinden bile fazla sallıyorum..
yaklaşık 1.5 aydır kucağımızda oturuyo.oto koltuğunda da oturuyo.destekli oturtuyorum ben.doktor oturabilir dedi.tabi hep öne eilmek istiyo.dik oturtmasak bile o kendini dikleştiriyo hep.her şeye uzanmak istiyo artık.
Arkadaşım aynı dertten muzdaribim ben de. Sen 4 gündür deniyormuşsun ben 10 gündür yoğurt 20 gündür meyve suyu için uğraşıyorum çıldırmak üzereyim hiç mi hiç hoşlanmıyor. Benim yoğurdumu mu beğenmiyor diye anneme yaptırdım içine pekmez koydum yok kesinlikle yemiyor. Meyve suyundan da hiç hazzetmiyor. Elma havuç portakal ayrı ayrı karıştırarak hepsini denedim. Hiiiç sevmiyor. Çorbaya filan geçtiğimizde ne yapacağız bilemiyorum Çare bulursan bana da söyle canım :44:
benim kızım da meyve suyunu içmiyodu. ben armut ve elmayı küçük küçük doğrayıp biraz suyla haşladım.iyice ezdim çok küçük de muz ekliyorum püre şeklinde veriyorum çok seviyor.bi de böyle dene istersen
Kızlar; Ben meyve sularına falan başlamıştım ya sonrada yoğurta başladım bugunde çorba yaptım kısıma
![KK70 :D :D](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk70.gif)
Nursena başka bir konuda gezerken gördüm. bebeğin emmemesiyle ilgili biri yorum yapmış belki faydası olur. kopyalayıp yapıştırıyorum.
gerçi konunun üstünden çok zaman geçmiş ama belki başka okuyanlar olur.kızlar aynı şeyi yaşadım ve ben birşeye dikkat ettim. gece uyurken bu hareketleri yok emip memede uyuyor. gündüz çok huysuz tepiniyor ve ağlıyor emerken.sonra gündüz uykusu da yoktu hiç. neler yapmadım ayakta emzirdim. emzirmedim iyice acıksın emer dedim. biberona koydum verdim. doymuyo diye mama verdim. ara ara gazını alıp verdim. hiçbiri fayda etmedi. bende bunun ışıktan kaynaklanabileceğini düşündüm. bir odaya koyu renk perdeler astım. emzirmeye başladıktan sonra uyku moduna giriyor bebekler ve o sırada aydınlık sevmiyorlar. yüzünü de ışık gelmeyecek ama hava alacak şekilde örttüm. yarım saat hiç tepinmeden emdi. karnı doyunca yine yüzünü ışık almayacak ama hava alacak şekilde örttüm. güzelce uyudu. birde sessiz bir ortamdı. tıpkı gece gibi yani. bir deneyin isterseniz bu sorunu yaşayanlar.
Nursena başka bir konuda gezerken gördüm. bebeğin emmemesiyle ilgili biri yorum yapmış belki faydası olur. kopyalayıp yapıştırıyorum.
gerçi konunun üstünden çok zaman geçmiş ama belki başka okuyanlar olur.kızlar aynı şeyi yaşadım ve ben birşeye dikkat ettim. gece uyurken bu hareketleri yok emip memede uyuyor. gündüz çok huysuz tepiniyor ve ağlıyor emerken.sonra gündüz uykusu da yoktu hiç. neler yapmadım ayakta emzirdim. emzirmedim iyice acıksın emer dedim. biberona koydum verdim. doymuyo diye mama verdim. ara ara gazını alıp verdim. hiçbiri fayda etmedi. bende bunun ışıktan kaynaklanabileceğini düşündüm. bir odaya koyu renk perdeler astım. emzirmeye başladıktan sonra uyku moduna giriyor bebekler ve o sırada aydınlık sevmiyorlar. yüzünü de ışık gelmeyecek ama hava alacak şekilde örttüm. yarım saat hiç tepinmeden emdi. karnı doyunca yine yüzünü ışık almayacak ama hava alacak şekilde örttüm. güzelce uyudu. birde sessiz bir ortamdı. tıpkı gece gibi yani. bir deneyin isterseniz bu sorunu yaşayanlar.
Mihrişah , bugun deneyeceğim inşallah. işe yarar da sütümde çoğalır. dünden beri az sütüm. göğsüm çok hafif doğumdan sonra ilk defa gögüsüm sert değil. bide mihrişah acaba şeker oranı falan mı düşük diye düşünmeye başladım. önceden günde 2 bardak şekerli süt , 3 bardak şekerli su falan içerdim. şimdi onları bıraktım. bu perde lkonusunu kesinlkle deneyeceğim ama inş.
Tşk ederm canım bide...
arkadaşlar paylaşacak bişey kalmadı mı?
benim kız artık dönüyo baya baya çok şükür.ayaklarını tutup oynuyo ama ağzına götüremiyo daha.ek gıdayı ne yaptınız.ben hala tam anlamıyla geçemedim.çorba tariflerinizi paylaşır mısınız?
feysab paylaşacak bişey kalmaz mı? sadece hergeçen gün daha çok vakit istiyorlar bizden:) benim sıpa da dönüyor epeydir ayaklar zaten hep ağızda, çığlık çığlığa sesinin kuvvetini keşfediyo sanırım, gece uykularımız çok bölünür oldu, face de de okuduklarımdan gece yatmadan mama vermeyi denedim. aptamil 1 vardı böğğ yaptı:) sütlü pirinçlisi vardı milupanın gönderdiği minik paket bugün bir de onu deneyeceğim. belki yerse birazcık uzun uyur ben de 2 3 saat kesintisiz uyurum. mahvoldum valla son günlerde. nursen gibi emme sorunu da yaşıyoruz arada...hayırlısı cumartesi kontrolümüz var inşallah, başlarız sanırım biz de ek gıda telaşlarına:)
feysab paylaşacak bişey kalmaz mı? sadece hergeçen gün daha çok vakit istiyorlar bizden:) benim sıpa da dönüyor epeydir ayaklar zaten hep ağızda, çığlık çığlığa sesinin kuvvetini keşfediyo sanırım, gece uykularımız çok bölünür oldu, face de de okuduklarımdan gece yatmadan mama vermeyi denedim. aptamil 1 vardı böğğ yaptı:) sütlü pirinçlisi vardı milupanın gönderdiği minik paket bugün bir de onu deneyeceğim. belki yerse birazcık uzun uyur ben de 2 3 saat kesintisiz uyurum. mahvoldum valla son günlerde. nursen gibi emme sorunu da yaşıyoruz arada...hayırlısı cumartesi kontrolümüz var inşallah, başlarız sanırım biz de ek gıda telaşlarına:)
doğru canım fırsat bulmak zor.senin sıpanın fotosunu gördüm zaten.maşallah.dene bakalım.hepimize kesntisiz uykular inşallah.
Kızlar; Ben helak oldum denebilir kızımın peşinde . Bizde ekbesine geçeli 1 hafta oldu ama ben tam öğün olarak vermiyorum. Birde ne denerseniz deneyin çocuk açken deneyn. Yoksa biraz zor oluyo. Allaha şükürler olsun ben çok sorun yaşamadım yememe olayından . Emmeden dolayı yüzüm gülmedi ama ekbesinden dolayı braz daha mutluyum. Gerçi kabız oldu benm kız. 2 gndür onunla uğraşıyoruz. bugun tekrar tartıya götüreceğiz. Dua edin bize inş. Meis emmediği zamanlar ne yapıuorsun. Yaada kaç saatte emiyo ?
nursencim (selda ben bu arada:)) emmediği zamanda yarım saat daha müsade ediyorum, yada 1 saat...asıl sorunum iştahla emmeye başlayıp 2 3 dakikada bırakması. böyle oluncada çoğu zaman sağıp kaşıkla, ya da fincanı ağzına dayayarak içiriyorum . fincanı yeni keşfettiği için bir de onun da tutmasına müsade ettiğim için olsa gerek 1 fincana yakın sütü yavaş yavaş içiriyorum. bazense tamamen başarısız oluyor. Aslında artık gece emmelerini bırakmamız gerek. hem onun için hem de benim için.gece 2 yada3 te uyanıp saat başı meme istiyor , ki sıkıntılı bir dönem.
dün gece sütlü pirinçli mamayı denedik ama onu da 2 3 çay kaşığından sonra istemedi. inşallah ek gıdada sorun yaşamayız. cumartesi hem gelişim kontrolümüz için hem de ek gıda için doktor amcamızın söyleyecekleri çok önemli.
nursencim (selda ben bu arada:)) emmediği zamanda yarım saat daha müsade ediyorum, yada 1 saat...asıl sorunum iştahla emmeye başlayıp 2 3 dakikada bırakması. böyle oluncada çoğu zaman sağıp kaşıkla, ya da fincanı ağzına dayayarak içiriyorum . fincanı yeni keşfettiği için bir de onun da tutmasına müsade ettiğim için olsa gerek 1 fincana yakın sütü yavaş yavaş içiriyorum. bazense tamamen başarısız oluyor. Aslında artık gece emmelerini bırakmamız gerek. hem onun için hem de benim için.gece 2 yada3 te uyanıp saat başı meme istiyor , ki sıkıntılı bir dönem.
dün gece sütlü pirinçli mamayı denedik ama onu da 2 3 çay kaşığından sonra istemedi. inşallah ek gıdada sorun yaşamayız. cumartesi hem gelişim kontrolümüz için hem de ek gıda için doktor amcamızın söyleyecekleri çok önemli.
Benmkide dün gece sürekli uyandı , aç olduğu için uyanıyor. Çünkü ekgıdaya geçtiğimden beri çok sık uyanmıyordu. Kabız old. için braz azalttım ek gıdayı tekrar uyanmaya başladı geceleri. Doktora gidince bebeklern terlemesinide sorarmısın. Başı çok terliyo. Emerken daha da çok terliyo. bizim doktorumuz damla vermedi sizin ki verdi mi ?6.ay kontrolunde vereceğim dedi.
Sorarım tabi, bizim de terliyo başımız annemler de bebeklerin kafası sıcak olur normaldir diyo ama sorarım ben yine de...demir kullanıyoruz 4. aydan beri
Sorarım tabi, bizim de terliyo başımız annemler de bebeklerin kafası sıcak olur normaldir diyo ama sorarım ben yine de...demir kullanıyoruz 4. aydan beri
bizim doktor vermedi , gittiğimizde vermemişti bende sormayı unutmuştum. Sonra aradım 6.ay kontrolunde veriyorum ben dedi. başka hastalarınada sordum 6.ay kontrolunde verirmiş. çözemedm ben bizim doktoru. Ek gıdaya geçersenz de ayrıntılı listeyi paylaşırsın artık bzm le :)
ya bızım kızında bası cok terlıyo bende sormayı unuttum doktara. gece her kalktığımızda çarşaf değiştiriyorum okadar ıslanıo yani.demir ilacınada başlayalı bı hafta oldu
artık ek gıda derdimiz başladı değil mi arkadaşlar?ben 1 aydır veriyorum yavaş yavaş.geçen hafta dr a liste yaptırdım.paylaşıyorum:
sabah 8.00-anne sütü
11.00 devam sütü
13.00 meyve suyu-püresi
16.00 yoğurt
18.00 patates-havuç çorbası (her hafta yanına mevsim sebzesi eklenmeliymiş.kabak ,brokoli,ıspanak...)
20.00 sütlü pirinç maması
gece anne sütü
kabataslak bebeğinizin ihtiyacına göre değiştirebileceğiniz bir program.ben bir günde hepsini veremiyorum 2 veya 3 günde bir tekrar ediyorum.Genelde anne sütü.Bu arada bu besinlerin miktarı 6 aylık bir bebek için 150 ml olmalı dedi.
geçen hafta 3 gün kaka yapmadı.4.gün dr fitil verdi öyle yaptı.sonraki gün kendi yaptı sonra tekrar kabız oldu.bugün 4.gündü çok şükür kendi yaptı.bol egzersiz yaptırdım bir de su verdim her öğünden sonra.dr derecenin ucuyla uyarabilirsiniz dedi ama ben kulak çubuğuna zeytinyağı sürerek yavaş yavaş dokundurdum.İnşallah bir daha kabız olmaz.ama alışana kadar sorun yaşıcaz gibi geliyor.
birde gece benim bebeğimde çok terliyordu arkadaşlar.daha hafif giydirmeye başlayınca nadiren terliyor.emerkende kulağının arkası terliyor üstü kalınsa.tv de izlemiştim emerken çok enerjik olduklarından üstlerinde fazla giysi olmamalıymış.
umarım merak eden arkadaşlara yardımcı olabilmişimdir.
artık ek gıda derdimiz başladı değil mi arkadaşlar?ben 1 aydır veriyorum yavaş yavaş.geçen hafta dr a liste yaptırdım.paylaşıyorum:
sabah 8.00-anne sütü
11.00 devam sütü
13.00 meyve suyu-püresi
16.00 yoğurt
18.00 patates-havuç çorbası (her hafta yanına mevsim sebzesi eklenmeliymiş.kabak ,brokoli,ıspanak...)
20.00 sütlü pirinç maması
gece anne sütü
kabataslak bebeğinizin ihtiyacına göre değiştirebileceğiniz bir program.ben bir günde hepsini veremiyorum 2 veya 3 günde bir tekrar ediyorum.Genelde anne sütü.Bu arada bu besinlerin miktarı 6 aylık bir bebek için 150 ml olmalı dedi.
geçen hafta 3 gün kaka yapmadı.4.gün dr fitil verdi öyle yaptı.sonraki gün kendi yaptı sonra tekrar kabız oldu.bugün 4.gündü çok şükür kendi yaptı.bol egzersiz yaptırdım bir de su verdim her öğünden sonra.dr derecenin ucuyla uyarabilirsiniz dedi ama ben kulak çubuğuna zeytinyağı sürerek yavaş yavaş dokundurdum.İnşallah bir daha kabız olmaz.ama alışana kadar sorun yaşıcaz gibi geliyor.
birde gece benim bebeğimde çok terliyordu arkadaşlar.daha hafif giydirmeye başlayınca nadiren terliyor.emerkende kulağının arkası terliyor üstü kalınsa.tv de izlemiştim emerken çok enerjik olduklarından üstlerinde fazla giysi olmamalıymış.
umarım merak eden arkadaşlara yardımcı olabilmişimdir.
teşekkürler kumralay paylaştığın için.ben daha tam anlamıyla geçemedim.merak ettiğim sadece sabah kalkınca ve gece mi emziriyosun?bizim kız kıyameti koparır gündüz vermezsem.zaten bu ara daha da düştü.orada uyumak istiyor.pek uğramıyosun foruma.uyku prob.naptın.biz aynı hatta daha kötüyüz.tracy hoog yalan oldu.face gelsene.sadece ekim anneleri yok.başka aylar ve yıllar da var.orda da güzel şeyler paylaşıyoruz.
teşekkürler kumralay paylaştığın için.ben daha tam anlamıyla geçemedim.merak ettiğim sadece sabah kalkınca ve gece mi emziriyosun?bizim kız kıyameti koparır gündüz vermezsem.zaten bu ara daha da düştü.orada uyumak istiyor.pek uğramıyosun foruma.uyku prob.naptın.biz aynı hatta daha kötüyüz.tracy hoog yalan oldu.face gelsene.sadece ekim anneleri yok.başka aylar ve yıllar da var.orda da güzel şeyler paylaşıyoruz.
yok canım olur mu bazen 1 saatte bir bile emiyor.emsin de zaten.ben bu programa tamamen uymuyıorum ki.fikir versin diye yaptırdım.6.aydan sonra miktarı çoğaltıp her gün 2 tane 3 tane deneyeceğim.tracy h. yalan oldu evet.konuda amacından sapmıştı üzüldüm yazmak gelmedi içimden.
ama ben denediim bir gün.artık canıma tak demişti.başarılıda olduğumu düşünüyorum tabi bir gün uyguladım ama sallamadan 3 kere uyutttum bebeğimi.ama eşim yüzünden vazgeçtim.beni desteklemedi.
şimdi gündüzleri çile bülbülüm çileeeee...
yok canım olur mu bazen 1 saatte bir bile emiyor.emsin de zaten.ben bu programa tamamen uymuyıorum ki.fikir versin diye yaptırdım.6.aydan sonra miktarı çoğaltıp her gün 2 tane 3 tane deneyeceğim.tracy h. yalan oldu evet.konuda amacından sapmıştı üzüldüm yazmak gelmedi içimden.
ama ben denediim bir gün.artık canıma tak demişti.başarılıda olduğumu düşünüyorum tabi bir gün uyguladım ama sallamadan 3 kere uyutttum bebeğimi.ama eşim yüzünden vazgeçtim.beni desteklemedi.
şimdi gündüzleri çile bülbülüm çileeeee...
bizimki sallarken bile bağır çağır uyuyor.emerek uyumak istiyo sanırım.ama abartıyo.gezerken bile arabada uyumayıp yolun ortasında emmek için ağlıyo.uyku geldiğinde göğsüme yöneliyo veya dokunuyo.ona özel bi sesi var onu çıkarıyo.başka türlü uyumaz zhiç öyle alıştırırsam.her yerde de öyle uyutamam ki.üzülüyorum da.onu istiyo çünkü belli.bazen öyle bile uyuyamıyo.ağlıyo ağlıyo almıyo bi daha da.ne güzel başarmışsın ama işte destek olmayınca.çok ağladı mı peki?sallıyosun demi şimdi?biziki geceleri de sürekli uyanmaya başladı.ve daha az uyuyo geceleri.2.emmeden sonra da uyuyamıyı uykusu olduğu halde.sen de biraz ayrıntılı anlatır mısın ece neler yapıyo uyku konusunda?gündüz uykuları düzeldi mi merak ediyorum.
LA TAHZEN, İNNALLAHE MEANA..
Kayıtlı Üye
merhaba kızlar..ara ara bakmaya calısıyorum buraya..keske daha sık onlıne olabılsek ve burası daha sık takıp edılebılse..
daha oncede soylemıstım kızım memeyı reddeıyor ve canı ıstemedıgı surece emmıyor dıye..durum aynı..bazen ıkı memeyıde sonuna kadar emerken bazen dudaklarına degdıgı anda gece bılhassa da acıglık kıyamet kopuyor..
bu sebepten dolayıda ek gıdaya 4. ayda gectım 1 ay boyunca genelde sorun yasamadım cok fazla mıktarda olmasada yıyordu...3 gun once 5. aylık kontrolunde 8260 gr 68 cm geldı hekımımız cok ıı baktıgımı soyledı..esımde bende cok sevındık..
yalnız ne varkı kızım yaklasık 1 haftadır ınanılmaz ıstahsızlastı..cok severek ıctıgı kasık mamasını katıyyen ıcmıyo..bıberona saldırıyo ama onun tadını alınca tukuruyo..devam sutunu zaten sevıpte ıcmıyo..kasık mamasını sulandırıp ıcırıyordum gun ıcınde..aksam uyumadan oncede muhallebı seklınde yapıp verıyordum resmen kabus gıbı gunler yasıyoruz..bır bebek 7 saat ac kalabılırmı kızlar yaa..ve ben kızımı dogdu dogalı 2 saatte bır besledım hep..hadı ek gıda ya gectım 3 olsun 4 olsun da 7 saat durabılıyor ve saka gıbı ama 7 saatın sonunda 50 cc mama bıle ıcmıyor..bı anda boyle oldu..dun o kadar caresız kaldım kı bırde pirinç unu vereyım dıye onu denedım..sulu yapıp devm sutuyle karıstırıp 150 cc hazırladım ınanırmısınız kızım tek nefeste ıctı sok oldum..demekkı ac bu coocuk..ne yanı sıkıldımı sımdı yedıklerınden..oylekı ustuste de vermedım pek..bı ogun yogurt,bı ogun cıcı bebelı muhallebı,bı ogun meyve puresı ..hep farklı..
bu gece 1.30 da uyku sersemı 100 cc kasık mamasını ıctı takı sabah 7:30 a kadar bıda agzına surmedı..7:30 da 2 3 kasık yogurdun ıcıne kasık maması karıstırıp yedırdım guc belaaa...yarısı ıcerı yarısı dısarı..bıde bu saate kadar 70 cc pirinç unu ıctı..onunla duruyor...
cok mutsuzum esım takma kafana usteleme acıkınca yer dıyor ama 2 saatte bır beslenen bır cocougun bır anda boyle olması sok edıyor benı hadı onca saat beklıyo sonunda guzel yese oda yok 2 kasıktan sonrası facıa..o yemeyınce bende yedıgımden zevk almıyorum..bu durumun 2 yasına kadar surebılecegını okudum nette..Allahım tez vakıtte sıkıntımızı gıderır ıns...
bu arada sanırım sızdede gece sık uyanma vazıyetı mevcut..kızlar..ben gece yatmadan once en son mamasını yedırıp pesıne 50 cc kadar rezene anason ve papatya cayı hazırlıyorum ..onu ıcıp yattıgında daha az uyanıyo..deneyın derım..bılhassa papatya baya ıı geldı...
hazırlamak ısteyenler ıcın ;
anasonla rezeneyı karıstırıyorum ve bu karısımdan 1 cay kasıgına yakın atıyorum 60 cc suyun ıcıne bırde 5 6 papatya cıcegı..1 2 tıkırdayınca alıyorum ocaktan 3 5 dk demlenınce ıcırıyorum...seker falan atmanıza gerek yok kullanmayında zaten ..benım kız sevıyor içmyı yadırgamıyor en azından sımdılık..