Bebek Beslenmesi 4 aylık bebeği olan arkadaşlar

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ay bizim derdimiz senle hiç bitmiyor.bu kızlar niye uyumayıp annelerini üzerler?bizimkinde de ağlama mızıldanma huyu başladı bu aralar.çok yorgun olduğu ve zamanında uyuyamadığında öyle yapıyor sen gündüz kaç saatte bir uyutmaya çalışıyorsun?bir de tracy h. kitabında şöyle yazıyor:örneğin 6 aylık bir bebek gündüz en az bir seferde 1.5-2 saat uyumazsa vücudunu dinlendiremez ve huysuz olur.bizimkilerde yarım saat 40 dk uyuduklarından dinlenemiyor yorgun kalıyorlar ve hep huysuz oluyorlar.
yatır kaldırda da çok ağlar sanmıştım ama ilkinde sadece 30 dk. yatır kaldır yaptım.öğlen uykusunda 20 dk yptım ama bu sefer ağlama gibi değilde daha çok mızıklanmak gibiydi.ve iki saat uyudu.çok mutlu oldum tamam ben bu işi başardım dedim.akşamüstü hiç ağlamadan mıyık mıyık ederek 20 dk da uyudu kaldırmadım bile.sadece elimle karnına pat pat yaptım elini tuttum.ancak yarım saat sonra uyandı.bu durumda tekrar yapmak gerekiyor bu sefer ağlamaya başladı o sırada eşim geldi...beni sinir etti bende vazgeçtim.ama onu yatağında sadece elini tutup uyuduğunu gördüm ya ah ah...
şimdi ya emerek ya da ayağımda uyuyor.gündüz felaket hala.gecede yine aynı 7-8 arası uyuyor 2 yada 3 kere kalkıyor bir sıkıntısı olmazsa.sabah 6 da da işbaşı.sen nasıl uyutuyorsun canım geceleri?gündüz kaç kere uyuyor?

ne güzel keşke devam edebilseydin yatır kaldıra.hayırlısı...evet gündüz uykuyu alamadıkları için huysuzluk yapıyolar.40 dk.da uyanıyo eğer tam uyanmadan yetişirsem 2 saate kadar uyuyabliyo sallaya sallaya tabi.aralarda uyanıyo ben sallıyorum.2 veya 3 defa uyuyo.çok düzensiz bizim uykular.gece de 2 kere genelde emmeye kalkıyo.diğerlerinde uyansa bile sallıyorum.bugün kendini hiç sallatmadı ayakta.çok ağladı.illa memede uyuyacakmış.ben de emzirdim.memeye çok bağlanmasını da istemiyorum.bigünü bi gününe uymuyo.1 hafta önce öğlen 5-6 saat uyumadığı oluyodu.pek huysuzluk da yapmıyodu.şimdi uykusu geldi mi çok huysuz oluyo.bi de bu memede uyuma olayı hastalanınca zirveye ulaştı.öyle uyuyabildiği için ben de eziriyodum.öyle uyuyamazsa da çok ağlıto.emmek de istemiyo.her türlü ağlıyo yani.ben de kötü oluyorum.ağlamadan uyuduğunu görecek miyim acaba?sallasam da ağlıyo.uyuyana kadar ağlıyo yavrum.beceremiyo muyum anneliği.artık kendimden şüpheleniyorum.çok agrasif bi de.bundan ötürü mü acaba?babası bile kucağında uyutamadı ağladı çok.bi bilsem içindekileri.ne hissediyo?memede mutlu demekki diyorum ama bu sefer gece de sürekli emmek için uyanır başka türlü uyumaz diye korkuyorum bi de memeden keserken baya sorun olur ilerde.o zaman nasıl uyuyacak?amaaan bu kadar düşünmek yersiz belki de .anı yaşayamaz oldum ya düşünmekten.ne zormuş...güvenini zedelemek de istemiyorum.

Allah yardımcın olsun canım.danıştın mı dr.a?bu bebişler çok garipler yaa.bi günleri bi günlerine uymuyo.bi faydam olmadı ama sana.ancak dua ederim : ))))tarif için de teşekkürlerrrr

sanırım bu annelık hıssıyatının verdıgı karmasayı yasayan bır ben degılım yalnız oldugumu sanıyordum oysakı...annelık bana gore degılmıs..annelıgın fızıkı yorgunlugunun katbe kat ustunde agır seyler hıssedıyorum...nıye yemıyo,nıye uyumuyo,acaba bır yerımı agrıyor da anlamıyorum..dısarı cıkıyoruz guneslık havada bıle bebek arabasının tentesını acaba ruzgar mı deger oksururmu ateslenırmı dıye kaldıramıyorum..esım hava alsın gunes gorsun dedıkce ve actıkca o farketmeden yıne ındırıyorum ,kendımı sureklı onu korumaya mecbur hıssedıyorum oysakı onun en buyuk koruyucusu Allah..yanlıs yapıyorum ama manı olamıyorum..yapamıyorum..

vakıt su vakıt ve ben aglıyorum nıye yavrum yaptıgımın mamanın hepsını yedı dıye mutluluktan..nıye asırı yasıyorum herseyı tek benmı boyleyım herkes mı..benım annem de mı boyleydı...:'(gunler olmustu o bıberonu bos gormeyelı..annemmm sen ıı ol rabbım bana senın dertlendıgın gunlerı yasatmasın..sen ıı ol ben cekerım ne dert sıkıntı varsa...

cok yasamam ben ıste tum bu duygularla...

merhaba çok fırsatım olmuyor bu aralar nette dolaşmaya şimdi de beni çağırıyor benimki:) ama tüm söylenenlerin özellikle annelikle ilgili düşüncelerinizin tamamına katılıyor aynı hissiyatı paylaşıyorum..anneliği beceremiyor muyum onu mutlu edemiyor muyum diye düşünmekten kaçamıyorum o da insanı karamsar yapıyor tabi sonra boncuk gözleriyle bakıp gülüyor herşey siliniyor günlerimiz böyle geçiyor bu aralar..

Slm Kızlar; Bende o duyguları ocak ayından beri çok yoğun yaşıyorum. Önce İdrar yolu enfeksiyonu Sonra bronşiolit başlangıcı sonra emmek istememesi ve en son kilo alamaması. Kendimi iyi hissetmyrm bunları düşündükten sonra . Kızlar Allah yardımcımız olsun cümlemizin.

Diş çıkıyordur belki baktın mı ? İnşallah en kısa zamanda atlatırsınız. Üzülme bebişinin kilosu gayet iyi maşALLAH

kızlar ne dertliyiz değil mi?inanın okurken ağlamak geldi içimden çünkü bende yaşıyorum bunları.bebeğime bakamıyorum Allahım ben diye kaçkere ağladım geceleri.gündüzleri uyutamıyorum diye.nasıl kilo almaz neden yemez diye?sürekli depresyon hali var üzerimizde.kaç defa sebepsiz yere eşimle kavga ettim küçücük şeylerden dolayı.yanımda annem yok kimsem yok diye nasıl üzüldüm.bir de çalışırken hep geliriz diyen arkadaşlarım işlerinden fırsat bulamazken nasıl içerledim.akşam gelse de iki çift laf etsek diye beklediğim eşimin yorgunluktan konuşası olmadığında nasıl kırıldım?dizimin en heyecanlı yerinde her hafta uyanır mı bu bebek?uyandı işte nasıl kızdım içten içe.evimi teemizleyemiyorum yemek yapamıyorum diye az mı söyleniyorum?ve bebeğim her ağladığında-şimdi bir damla da gözyaşı düşüyor pamuk yanaklarına -yetersiz olduğumu düşünmekten başıma ağrılar giriyor?

bir gelip bir gidiyor bu duygular.bizi bizden başkası anlayamaz.anı yaşamak lazım.bir daha asla parmaklarını bu kadar küçük göremeyeceğiz mesela.yanakları bu kadar tombul olmayacak,elimizden bu kadar sıkı tutmayacak.boynu bugünkü gibi kokmayacak.saçları bu kadar yumuşak ya da tüyleri.yarın daha da büyümüş olacak.

feysabcığım elinden gelenin en iyisini yapıyorsun.her bebeğin mizacı farklı.senden başka kimse bebeğini mutlu edemez.ben artık uyumazsa uyumasın diyorum.çünkü her gün sadece onu uyutmaya çalışmakla geçiyor günüm.gerçekten böyle ya mememde ya ayağımda her yolu deniyorum.artık yavaş yavaş pes ediyorum.uykusu olduğunda hiçbir şey duymadan 2 saat nasıl uyuyor diyorum.demek ki yeteri kadar uykusu gelmemiş nazlanıyor,oyun oynuyorum onla bende.ek besin veriyorum yavaş yavaş oyalanıyoruz.ben sana söylüyorum ama aynı şeyleri bende yaşıyorum işte bebeği kendimize uydurmak lazım.bir de o kadar da çok ayrıntıyı düşünmeeee.bugün kendin için bir şeyler yap.

Diş çıkıyordur belki baktın mı ? İnşallah en kısa zamanda atlatırsınız. Üzülme bebişinin kilosu gayet iyi maşALLAH

kızımın kılosu ıı ama 1 haftada yemedıgı ıcın kılo kaybı yasadı...diş durumu yok henuz damakları yumusak..hehangı bır emmare de yok zaten .cok huy degıstırdı bıde..daha 1 hafta oncesıne kadar cok severek ıctıgı mamasını sımdı ıcmıyor..kasıkla bısey yedırırken ınanılmaz zorlanıyorum..3 4 kasıktan sonrası nı yemıyor ve tukruuruyor..olabılıdıgınce sevdıgı seylerı yedırmeye calısıyorum kı hem red etmesın hem doysun karnı dıye..benım tum mutlulugumda tum mutsuzlugumda yavrumdan yana..zor anne olmakk ne zorrrr

arkadaşım duygularımıza tercümen oldun .inan çok duygulandım okurken.Allah yanımızda olsun hep.onların küçücük gözlerindeki kocaman mutluluğu görmek herşeye bedel.

evet elimizden geleni yapıyoruz ama insan kendini kötü hissediyo yine de en iyisini ypamak istiyosun onun için.ah ah sen de çok güzel yazmışsın.katılıyorum hepsine anne olmak çok zor ama onun o gülüşü yok mu ?bitenelerimiz onlar.ama burdan da paylaşıma devam.evet bizi en iyi biz anlarız anneler...

arkadaşlar başlığımız güncel kalsın.neler yapıyosunuz?bebişler çok yoruyo dimi?giremiyoruz eskisi kadar.bizim kız dilini çıkarıyo bu aralar.var mı sizlerde bi değişiklik?

benimki elimden yediğim içtiğim şeyleri kapmaya çalışıyor.suluğundan su içemezken bardakla su içiyor.tv seyrediyor.evet çok kötü ama bazen bakakalıyor.kapatıyorum bende.bugün 6.ay aşılarını oldu.bir türlü dalamıyor uykuya.nedendir bilmem.bu gece nöbetteyiz galiba.

biziki de izliyo tv.izletmemeye çelışıyorum ama .nasıl d aanllıyomuş gibi bakıyo.aynen uykuya dalma problemiiz var.hadi bu aşınız da geçmiş iyi bari.zor oldu mu aşı

Hepsinin aynı dönemde aynı şeyleri yapması çok ilginç değil mi? Televizyona bakmayı çok seviyor dalıp gidiyor ama seyrettirmemeye çalışıyorum ben de. Uykuya dalma sorunu ziyadesiyle mevcut, gece uykusuna yatırdıktan sonra 1-1,5 saat derin uykuya geçemiyor sürekli uyanıyor. Dil çıkarması, dudaklarını yalaması, damağını şaklatması (bazen korkuyorum çıkan sesten ama o kıkırdıyor yaparken), ağzıyla bbbu diye sesler çıkararak tükürükten baloncuklar yapması en keyif aldığı şeyler. Dişleri yerine oturmuş doktorun dediğine göre, her an patlayabilirler, bizimkinin üst dişleri çıkacak gibi görünüyor önce, eller sürekli ağzında hem de bileklere kadar:) Ama hala dönemiyoruz, biraz tembeliz sanırım.

arkadaşlar başlığımız güncel kalsın.neler yapıyosunuz?bebişler çok yoruyo dimi?giremiyoruz eskisi kadar.bizim kız dilini çıkarıyo bu aralar.var mı sizlerde bi değişiklik?

benım kızımda sırt ustu yatırdıgımda yada ana kucagında yatarken ayaklarını tutmayı ogrendı son zamanlarda..abbaaa abbaaaa dıye seslenıslerı var :) her ne kadar babası baba kızım abbaaa degıl dıye ogretmeye calıssada o ogrenmemek ıcın cok ısrarlı yanlarına cok rahat donuyor ne zamandır ama henuz tam yuz ustune donemıyor ..ama bız yuz ustu dondurdugumuzde altta kalan elını bı sekılde cıkartmayı basarabılıyor..bacaklarıyla sureklı emekleme hareketı yapıyor ama yuzer gıbı daha cok henuz popoyu kaldırmayı akledemıyo..benı bırakın oyle tv ızleyım dıyo sıpa...aksam ana kucagında ben onu uyutmaya calısırken resmen kafasının ustunden tv ye bakıyo.. arada mutfaga gttıgımde yumurcagı acıyorum bebenın hıc sesı cıkmıyo cızgı fılımınde ne oldugunu bılıyo sıpaoyuncaklarına daha bı sahıp cıkar oldu..ve sanırım bızım kının de once ust dısı patlıyacak..kucagımdayken cenemı agzına sokup ust damagını fecı derecede bastırıyor..ellerımle ve ellerıyle oynamaya bayılıyor..nadıren ellerımle oynarken uyuyakalabılıyo...ellerımı tutmadan derın uykuya dalamıyo uzun suredır..kızıyorum falan arada ama o yıne hep bana düşüyo..babası zabdedemıyo ama benım kucagımda susuyo yavrum..ole ıste..klasık sıpaaa

Maaşallah kuzular büyüyor artık.tv izleyip anlamaları çok garip ya.hani bu yeteneksizsiniz de bir adam vardı ağzı burnu ayrı oynayan.geçenlerde tv de o vardı ben ona bakarken benim kuzunun da baktığını farkedemedim.birden bastı çığlığı nasıl ağlıyor ama meğer o adamı görüp korkmuş.o günden sonra açık olan kanallara dikkat ediyorum haberlerde falan dehşet haberleri oluyo ya baktırmamak lazım.
aşının da ateş yapacağını eve gidince ateş düşürücü vermemi söyledi hemşire
ama biz vermedik
gece ateşlendi yavrum
uyuyamadı 2 saat falan.
aşı olacaklar sürekli kontrol etse iyi olur.
ben çok yükselmeden farkettiğimden huzursuz olmadı çok.

6 aylık bebişlerin boyu kilosu nasıl oldu arkadaşlar?
benimki daha yeni 7150 oldu boyu da 65 cm biraz cücük müyüz ne?

kumralay daha cücükler var...geçen cumartesi cıbıl 6890 boyu da 68 cm di...emmeyi reddettiği ve uyumayı sevmediği için az kilo almış. ama ısrarla ek gıda için 10 nisanı bekletiyor doktorumuz. sadece anne sütüyle hazırlayabileceğim hipp organik pirinçli ve yulaflıyı önerdi. onları da tam ölçü yapmıyorum. açsa 1 çay bardağı çok aç değilse bir fincana sütümü sağıp yedirmeye çalışıyorum.
ama bu huzursuzluk uykusuzluk beni mahvediyor. hergeçen gün daha mı az uyuyoruz,, yoksa ben yorulduğum için mi artık tahammül edemiyorum bilmiyorum. gündüz yarım saat filan uyuyor ...uyanınca yine mızmız çünkü uykuyu almış olmuyor. e be evladım neden uyumuyosun madem diyorum...sallıyorum sallıyorum...
artık kendimi iyice bakımsız çirkin hissetmeye başladım. 2 hafta oldu saçlarımı kestirdim uçlarından, boyadım güzelce...ama yine tepeme toplayıp evde eşofmanlar solgun yüzümle hiç bir işe yaramadı...nasıl toparlarım şu gözümün altındaki halkaları bilmiyorum...
annelikle ilgili yaşadıklarımsa sizlerden farksız...yetemiyorum, mutlu edemiyorum diyerek hep ağlıyorum ben de...oğlum yanımda olduğu için mutluyum...elimdeki tek artı da bu...

evet aynı şeyler.ne güzel.biz bugün yüzüstünden sırt üstü döndük çok şükür.zaten bizimki yatmayı hiç sevmediğinden pek çalışma yapamıyoduk ama bugün oldu çok şükür.
oyuncağı elinden aldığımızda kızıyo.zaten çok sinirliydi iyice belli eder oldu neye sinirlendiğini ve dozunu artırdı.bu ara çok mızmızız.diş falanda yok.
evet canım kötü şeyleri izletmemek lazım özellikle.ateşe de dikkat etmek lazım.bizim de 8 nisanda aşımız
6 aylık bebişlerin boyu kilosu nasıl oldu arkadaşlar?
benimki daha yeni 7150 oldu boyu da 65 cm biraz cücük müyüz ne?
68 cm.8.400 kilomuz.sağlıklı olsunlar da kilo çok önemli değil.zaten her bebeğin gelişimi farklı oluyo

annelik zormuş gerçekten.boşuna cennet annenin ayakları altına verilmemiş.inşallah hakkıyla üstesinden geliriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…