Bebek Beslenmesi 4 aylık bebeği olan arkadaşlar

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

bizdede bol bol cıglıklar var..gulerken genelde sessızız ama cok sevımlı tabı..su sıralar tek sorunum yavrumun memeyı emmek ıstememesı..en kısa zamanda duzelmesını umıd edıyorum ..gecelerı sadece emzırıyordum dun gece almadı feryad fıgan agladı aclıktan bende bıberon vermek ıstemedım gogsum sıstı...uyudu tekrar yatırdım 1 saat sonra gene uyandı dedım acıkınca nasılsa emer ama bebeler cıdden cok fena adam oynatıyolar emmedı yıne bıberona sutumu sagıp vermek zorunda kaldım...hergun yenı bır sorun Allah sonumuzu hayretsın..

Allah yardımcın olsun , hiç kolay değil şu memeyi red etme durumu

amin.Allah lolaylık vesin ve hepimize uykuuu

Arkadaşlar merhaba sizi yaklaşık 1 aydır takip ediyorum bizde 4 aylığız.Bizde ek gıdaya başladık. Sadece meme veriyordum.4 gündür uğraşıyorum yoğurtu yediremiyorum(dr.2çay kaşığı başla 1 ay sonra 1 cay bardağına ulaşacağız dedi,yoğurda başladıktan 10 gün sonra elma suyu ver dedi)Yüzü ekşiyor, tadını alınca yememek için ağlıyor.Siz nasıl veriyorsunuz? ACİL YARDIM!

yoğurdun tatlı mı peki?bizimki alıyo ben öylece veriyorum arkadaşım.pek yardımcı olamadım : )

Allah yardımcın olsun , hiç kolay değil şu memeyi red etme durumu
Allah razı olsun ,canı ısterse emıyo ama ıstemezse ac yatıyo yıne emmıyo..
amin.Allah lolaylık vesin ve hepimize uykuuu
amınnn.. ınsaallah en kısa zamanda..

yogurdun kendıne has eksımsı bır tadı var onu devam mamasıyla karıstırarak kırabılırsınız..4. aydan sonra mesela ben herobaby bınınkını katıyorum tadı cıdden guzel azcık eklersenız yogurduna tadı daha guzel olur...ben buyumıks ,devam maması yada cıcı bebe yle karıstırıyorum yogurdunu cokta sevıyor..emzık kullanıyosanız onunla kandırarark yemesını saglayın yada tv onunde sesı bıraz acarak..zamanla aralada sadece yogurt yedrın kı yogurdun asıl tadının ne oldugunuda anlasın ve ılerde red etmesın...

Arkadaşım aynı dertten muzdaribim ben de. Sen 4 gündür deniyormuşsun ben 10 gündür yoğurt 20 gündür meyve suyu için uğraşıyorum çıldırmak üzereyim hiç mi hiç hoşlanmıyor. Benim yoğurdumu mu beğenmiyor diye anneme yaptırdım içine pekmez koydum yok kesinlikle yemiyor. Meyve suyundan da hiç hazzetmiyor. Elma havuç portakal ayrı ayrı karıştırarak hepsini denedim. Hiiiç sevmiyor. Çorbaya filan geçtiğimizde ne yapacağız bilemiyorum Çare bulursan bana da söyle canım :44:

biz daha başlamadık ek gıdaya ama ara ara veriyorum elma suyu havuç suyu falan. arada da yemek sularından tattırıyorum alışsın diye. yoğurt da versem yiyecek gibi ama daha sadece tattırıyorum. ama biz yerken çok merak ediyor. ne yesek ağzını açıyor. acaba siz yemek yerken ona da verseniz. siz de ona verdiğinizden yiyor gibi yapsanız yer mi acaba. bizimki tadı kötü bile olsa bizim yediğimiz herşeyi kabul ediyor.

ACİL YARDIM ! Merhabalar arkadaşlar bazı arkadaşların sütlerini sağdıkları ve bebeklerine verdiklerini önceki sayfalarda okumuştum. Göğüslerimde süt kalıyor ve bazen ağrı yapıyor. SÜT SAĞMA MAKİNASI ALMAM LAZIM siz hangi markayı kullanıyorsunuz tecrübelerinizi benimle paylaşırmısınız.

ben manuel pompa kullanıyorum....kızım nerdeyse emmeyı bıraktı gıbı..olabılıdıgınce sagmaya calısıp ıcırıyorum..

uykuyla başım iyice dertte.uyutmak çok zor oldu artık.siz neler yapıyosunuz?uykuları değişti mi?

evet canım sağıp sonra veriyorum ya da derin dondurucuda saklıyorum ben medela elektrikli-pilli kullanıyorum çok memnunum manuel hiç kullanmadım ama zor olur gibi geliyor bana
uykuyla başım iyice dertte.uyutmak çok zor oldu artık.siz neler yapıyosunuz?uykuları değişti mi?
yok canım çok şükür daha değişmedi uykusu aman değişmez inşallah...

Canım ; Kaşığını değiştir bebeğin belki o nden le almıyordur. benmkisi kaşıktan dolayı almıyormş. mama kaşığını bıraktım çay kaşığı ile yiyo benmkisi

bende sallarken sürekli mızıldıyo ağlar gibi yapıyo. uyuyana kadar uğraşıyorum. uykusuda ya 20 dk. ya 25 fazla değil. salladığıma değmiyo uyku süresinden bile fazla sallıyorum..

kızlar bebişlerinizi oturtmaya başladınız mı? ben bazen yavaş yavaş oturtmaya başlasam mı diye düşünüyorum. yoksa daha erken mi?

kızlar bebişlerinizi oturtmaya başladınız mı? ben bazen yavaş yavaş oturtmaya başlasam mı diye düşünüyorum. yoksa daha erken mi?

ben kucakta oturtuyorum. ama kendi başına oturtmadım hiç. arkasına yastık koyup yaslanır gibi oturtmaya çalıştım durmadı sürekli kafasını kaldırmaya çalışıyor.

ben madela kullanıyorum memnunum(pilli-elektrikli)
manueli hedıye gelmişti başta bıkaçkere kullandım ama cok yorucu oluyo.

Son düzenleme:

bizim bebiş oturmaya hazırmıs doktorumuz öle dedı ensesınden badısınden tuttu hafifçe bizim cadı gülerek etrafa bakındı hazır bu annesı hazır dedı doktor. ama bı 15 gub daha tam desteklı oturtmak için beklicem 5 ayı bıtsın. ama kucagımızda hep oturur tarzda zaten. rtık hiç yatmıyo

Kızlar kimileri muhallebiye mama falan katıyorlarmış vs vs herkes karışiık yazmış. sizde varsa siz söyleyn tarifte yapayım benm kuzuya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…