Bebek Beslenmesi 4 aylık bebeği olan arkadaşlar

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

:)))) alemmiş senin kayınvaliden de . Benimkisi hiçbirşeye karışmaz ılımlıdır herşeye.

Kayınvaliden de ne alem kadın mış :))))

zıbın giydiriyor musunuz hala? ben artık giydirmiyorum. küçük geliyor içinde toplanıyor. ya bebekler için neden atlet yapmazlar onu anlamıyorum. artık küçük gelen kolsuz badilerini atlet yerine içine üstüne de uzun kollu badi giydiriyorum.

kayınvalidenle yakınmı oturuyosunuz? benim kayınvalidem maşaallah diyeyim melek gibi. çok iyi bi insan bana kızım der başka bişey demez. benim kayınvalidem uzakta oturuyo geldimi bize her işimi yapar. yemek temizlik alışveriş aklına ne gelirse..

benim zıbın dediğim çıtçıtlı badi

kızlar bebişlerinize hangi bezi kullanıyosunuz..

ultra prima aktif bebek kullanıyorum. memnunum. pampers almıştık pamuklu diye yeni doğduğunda hiç beğenmedim.

bende primanın aktif bebeğini kullanıyorum. bizim ufaklık uyandı. mesai başlıyoooooo

herkesin bebiki uyanmış bizimki yeni uyudu sayılır. ya şu emzirme işine çok kafa yoruyormuşsunuz gibi geliyor bana. saat ve dakika tutmalar... ne kadar üstüne gidersen okadar ters teper bence bu kadar sıkıntı yapmayın kendinize.bizimki kendi istemediği sürece ben 3 saatte bir emziririm ama kaç dk emzirdiğimin hesabını yapmam her çocuk birbirinden farklıdır. ilk 5 dk zaten sütün %90 ını emermiş bebekler.ben bi ara süt sağma makinesi ile denedim 10-15 dk ya tek gögüs boşalıyor.oğlumsa 5 dk emip bırakırdı bende hepsini içmiyor diye sıkıntı yapıyordum.sonra o 5 dk emdikten sonra makineyle kalanına bakayım dedim hiç kalmamış yani onların emmesi çok daha güçlü 5 dk da sütü bitiriyorlar.onlar istedikçe emzirin ama karnının tok olduğuna inanıyorsanız da sizi kullanmasına izin vermeyin alışırsa hep böyle gider.
bu arada bizim ev 24 derece içinde çıtçıtlı badi ve üstünde bir badi, yelek altta da ayaklı bi alt bide eşofman çorap var bende azmı giydiriyorum diye düşünüyorum.
bide kızlar bu israr yolu enfeksiyonu çok bebekte var bu aralar nasıl belirti verdi sizde neden sonra doktoa gittiniz merak ediyorum...

En belirgin özelliği memeyi red etme , ben bebeğim emmiyo diye gitmiştim enfeksiyon için tahlil yaptılar varmış enfeksiyon sonra idrar kültürü oldu onda pek sorun çıkmadı şurup verdi doktor 5 gün kullandık sonra tekrar tahlil yapıldı değeri düşmüş . Saat tutuyorum çünkü benm bebeğim geçen ay 400 gr aldı sadece birde kendisi emmeyi hiç istemiyor. Mesela az önce 2,5 saat geçmesine rağman zorla 8 dk. emzirdim , sonuçta anneyiz insanın içi rahat etmiyor.Bebeğinin şuana kadar aynı sıcak ortamda tuttuysan vede hastalanmadıysa onun için yeterlidir bence . biz ev değiştirdik diğer ev doğalgaz sobalıydı ve oda sıcacıktı bu nden le benmki hastalandı . çok sıcak ortama alışkındı sanırım.

saol canım cevabın için bizimde şöyle bir sıkıntımız var.kaka yapmıyoruz.yapamıyoruz değil yapmıyoruz.hiçbir ıkınma sıkınma falan birşey yok.bugün beşinci gün oldu hala yapmadık yaptığı zamanda öyle pis kokuyorki ve hertarafına bulaşıyor.doktoruna söyledim ama bebeğin hiçbir sıkıntısı yok kilo alımı iyi hiç bir sorun yok diyor.ama benim içim hiç rahat değil...ne yapsam bilmiyorum

Kızlaaar bebekim grip başlangıcında. Gece hiç uyumadım.Bebek emmedi. Sağdım içirdim. gece ilkkez mama verdim. Buhar makinasıyla sabahladık resmen.
Şimdi dr dan geldik sekrol şurup. Babbysion burun füzyon verdi.
Kilomuz 5.440 ama hemşire 4.150 yazdı okadarda giysi yoktu üzerinde. Boy 58cm Doktor normal gidiyor iyi dedi. mama 2 öğüne çıktı. Ek gıda felan hiç bişi demedi. Emmiyor dedim Bişekilde sağ ve içir dedi. Demir ilacına 10 gün sonra başla dedi. Rotayıda düzelince yapacakmış.

Aptamil comfort1 kim kullanıyordu kızlar. Hoca SMA Gold da ısrar etti ama değiştirsemmi diye düşünüyorum. Yada 1 öğün biri bir öğün birini versemmi. taktım ben bu işe yaaa :)))) Aptamil comfortta lif varmış kabızlık için iyi diye düşündüm aslında...

benim bebeğimde geçirdi idrar yolları enfeksiyoınu. sürekli kusuyodu ve az kilo almıştı. doktor tahlil yapalım dedi. o şekilde belli oldu.bizimki gene sürtünüyo bana emmek istiyo sanırımm..

benm ilk doktor 2 günde 1 yapması normal dedi diğeride 5 günde 1 yapması normal dedi hangisi doğru bilmiyorum ama bebeğin ağlamıyorsa falan bi sıkıntı yoktur bence yinede bi başka doktora göstermekte fayda olabilir. Hepsi birbirinden farklı...

aynı sorunları bende yaşadım ve hala yaşıyorum biz bebeğin burnu tıkanmasın diye plastik nazal aspiratör ile hergün temizliyoruz...

Miniktosbam:
Çişi kolaylaştırsın diye ben pişik kremini kullanıyorum sürekli. kasları yumuşatıyor ıkınmasına yardım ediyor. Dene bakalım. benimki günde bazen 1 bazen 3 ekadar çıkıyor. Ama bu zinco şurubun sayesinde. Yoksa sma kabız yapıyor

Son düzenleme:
ya kızlar sizde kusmalar ne durumda biz hala kusuyoruz.az önce burnundan çıktı kusmuklar ( sabahtan beri üçüncüye kıyafet değiştiriyorum

Slmmm benim bebegim 5 aylık olacak maalesef emmiyo benim yüzümden bende uykuda emziriyorum ve sagaraki besliyorum bu ay biraz ek besinlere başlayalım dedik yogurt elma suyu ve havuç suyu havucu sewdi fakat elma ve yogurt ekşi geliyor veremiyorum sizler neler veriyorsun püre veriyor musunuz veriyorsanız nasıl ayrıca yogurtu günlük mü mayalıyorsunuz nasıl olcak :?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…