4 ayda bir halı yıkatmak fazla mi ?

Jalopi

başlangıç: 72.4 güncel: hedef: 60
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2011
10.147
3.983
173
halilarim acik renk. onceleri senede bir kez yikamaya verirdim. cocuktan sonra yilda iki kez vermeye basladim.

en son haziran basinda vermistim yikamaya. simdi yine versem fazla mi olur. 4 ay bile olmamis olacak.

calistigim icin haftada bir kez anca supurebiliyorum. oglum bisiler dokuyor illa. hali temiz olmayinca da evi ne kadar temizlesem de pismis gibi geliyor.

silsem yeterli vaktim yok. kadin tutsam sildirsem kadina da yazik, ayni paraya yikamaya da verilir diye düşünüyorum.

4 ayda kisa bi zaman abartmis olur muyum ki?

sizler ne kadar da bir veriyorsunuz?

Senede iki kez verenlerdenim ama dort ay diyince bu sefer haliniz cok cabuk yiprana bilir malum bende oturdugum odaninki beyaza yakindi ne akla hizmet aldiysam bebek olunca isin icinden cikamadim surekli verdim iki ayda falan diger halilarim yepyeni duruyor bu halim eskidi birazda agardi yani anlicagun simdik hali ustune polar yaptırdım cok memnunum kesinlikle at yika yarim gunde takrar ser beyaz beyaz cocukla iyi oluyor( cunku evimde kisin is yazinda toz oluyor)

Icimiz fesat herhalde bizim
Yani bazen daha cok kirlenebiliyor. Illa su vakit diye beklemeyin. Kisa girmeden önce bir temizlik diye düşünerek verebilirsiniz. Nihayetinde cocuklu bir ev hem cok kirlenir hem de cocuk icin temiz kalmali.
Bir keresinde hali yikamadan geldi iki hafta icinde cok fena kirlendi kardesim yüzünden. Bizde silmek yerine yikamaya verdik. Cok kasmayin eger esiniz ne kadar abarttin demiyorsa.

Bende 5 ayda bir veriyorum kesinlikle halının temizliği çok önemli
annemlerde de sobali evlerde oturdugumuz zamanlarda bile hep senede bir kere yikar yada haliciya verirdik. ama eski halilar boyle kir tutmazdi ve koyuydu.

o senede bir olayini benimsemisim ya 4 ay abartmis olur muyum diye dusundum. 5 ayda verdiginizi duyunca iyi geldi.

yok o karismaz ama benim böyle abartilarim var biraz. bulasik makinesini cift cift calistiririm mesela. bi kez yikama ikinciye durulama icin. aliskanlik oldu mu o standardin altina dusunce pismis gibi geliyo da. Özetle abartmak istemiyorum o yüzden bir normalini ogrenmek istedim

ayl
benimde salon halilarim krem. holdekilerle ilgili de takintim var kiri belli olmuyor ama onlari da veririm. ee mutfak halisi da azicik kirli onu da veririm. iki parca kaliyo geriye vermisken hepsini vereyim ☺

yipraniyodur kesin. halicilar pek onermiyo zaten. saggy lerin ipleri cikmaya basladi. onlari sonradan almistim ustelik.

Ayy bulasik makinesi hakikaten biraz su israfi gibi olmus.
Ancak haliyi her yil 3 kere vermezsiniz de cocuk küçük diye simdi verirsiniz. Ileride o kadar kirlenmeyecek belki bile. Temizlik isini standartlara oturtmak yerine kirlenince yapmak en sevdigim :)

Konu acarken böyle etkileyici basliklar bulmam lazim
Konuya donersek,salon ve çocuk odasinin halisini 2 ayda bir bazen 3 ayda bir yikattiriyorum. Digerlerini 5-6 ayda bir filan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…