• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 ayda bir halı yıkatmak fazla mi ?

Ayy bulasik makinesi hakikaten biraz su israfi gibi olmus. :KK43:
Ancak haliyi her yil 3 kere vermezsiniz de cocuk küçük diye simdi verirsiniz. Ileride o kadar kirlenmeyecek belki bile. Temizlik isini standartlara oturtmak yerine kirlenince yapmak en sevdigim :)
makineyi de şöyle oldu. annemlerin makinesi iyi durulamazdi. ordan aliskanlik oldu. ki gercekten deterjanlar bence gitmiyo yeterince. makine kuruttugu icin farkina varmiyoruz. tek calistirinca icim rahat etmiyo. annemi de alistirdim o da cift calsitiriyo

Konu acarken böyle etkileyici basliklar bulmam lazim:KK53:
Konuya donersek,salon ve çocuk odasinin halisini 2 ayda bir bazen 3 ayda bir yikattiriyorum. Digerlerini 5-6 ayda bir filan
valla bu iki aylar 3 aylari duymak iyi geldi. tereddutteydim. daha gönlüm rahat veririm artik. haliyi yani:KK48:

ayl

benimde salon halilarim krem. holdekilerle ilgili de takintim var kiri belli olmuyor ama onlari da veririm. ee mutfak halisi da azicik kirli onu da veririm. iki parca kaliyo geriye vermisken hepsini vereyim ☺

yipraniyodur kesin. halicilar pek onermiyo zaten. saggy lerin ipleri cikmaya basladi. onlari sonradan almistim ustelik.
Benimde holum sagy ince iplilerden cok zor bende herhafta silkeliyorum ayda bir siliyorum kabariyor tersten süpürünce de guzel oluyor.. Agaran halimda angoranin halisi yani basit markada degil ama genede agardi vallaha ama hali ustunu dusun derim hali gibi duruyor cok hos bi bak arastir sende benim gibi takintilisin bende iki haftada bir dip kose duvar cam balkon perde çekmece temizleyenlerdenim de..

Yok değil .

Halı temizliği süpürme ile olmuyor .

Yerleşen bakteriler için yıkama şart .

Bende en son Haziran'da verdim , şuan vakti geldi .

Bir tek salon sürekli kullanım da değil , onu senede bir ya da iki kez veririm .

Onun dışında 3-4 ayda bir .

Eskime , solma yok . Aksine havı mı ne o kalkınca daha yeni duruyor

Not: Bu arada bende 4 ayda biri başka iş anlayıp gelenlerdenim :)) olsun halıda ilgi alanım

Benimde holum sagy ince iplilerden cok zor bende herhafta silkeliyorum ayda bir siliyorum kabariyor tersten süpürünce de guzel oluyor.. Agaran halimda angoranin halisi yani basit markada degil ama genede agardi vallaha ama hali ustunu dusun derim hali gibi duruyor cok hos bi bak arastir sende benim gibi takintilisin bende iki haftada bir dip kose duvar cam balkon perde çekmece temizleyenlerdenim de..
hali ustu neki. hali ortusu dedikleri seymi. bi ara carsaf kumasindan kendim dikeyim dedim. koselere gecirmeli dikecektim. cok haykaz bir oglum var cunku. daha onceden evden bisiler serdim ustunde tutmak zor oldu.

mutfaginda bi 50 cmlik kismina tezgaha yakin kismina kilim serdim. tamamima serince supurme ve toz olaylari daha zor oluyo. kilim dedigim babaannemin dokutturdugu koy kilimleri. ozel bisi almadim. ama yine de mutfak halimin acik yerleri de kirlendi.

bir tek holdeki halilarim koyu renk..onlarda saggy..ezik olunca pis gibi geliyo. yapis yapis olmus pisten gibi oyle hissediyorum. cirpamam agirlar ve buyukler.

Yok değil .

Halı temizliği süpürme ile olmuyor .

Yerleşen bakteriler için yıkama şart .

Bende en son Haziran'da verdim , şuan vakti geldi .

Bir tek salon sürekli kullanım da değil , onu senede bir ya da iki kez veririm .

Onun dışında 3-4 ayda bir .

Eskime , solma yok . Aksine havı mı ne o kalkınca daha yeni duruyor

Not: Bu arada bende 4 ayda biri başka iş anlayıp gelenlerdenim :)) olsun halıda ilgi alanım

evet aslinda hijyen acisindan da iyi olur. bir iki ay gectikten sonra cocuk yerlere yattimi rahatsiz oluyorum..surekli yere yatma yerler pis lafi agzimda. supursem de pis gibi geliyo. bir ara hali yikama makinesi alayim dedim ama evi zor temizliyorum ki.

4 ayda bir halıyı yıkamaya verecğinize yıkama ücretini kenara koyup koyu renk bir halı alın en azından daha az yıpranır

evet aslinda hijyen acisindan da iyi olur. bir iki ay gectikten sonra cocuk yerlere yattimi rahatsiz oluyorum..surekli yere yatma yerler pis lafi agzimda. supursem de pis gibi geliyo. bir ara hali yikama makinesi alayim dedim ama evi zor temizliyorum ki.

Halı yıkama vardı bende , bir kere kullandım sadece :)

Maddi olarak yük gelmiyorsa , ver yıkamaya gitsin .

4 ayda bir halıyı yıkamaya verecğinize yıkama ücretini kenara koyup koyu renk bir halı alın en azından daha az yıpranır

valla onu da yapcam da. koltuklar da acik renk. hepsini bir arada degistiririm diye bekliyorum. biraz daha eskisinler. benim haylaz parcaliyo nasilsa heryeri. az daha buyusun diye bekliyorum.

hali ustu neki. hali ortusu dedikleri seymi. bi ara carsaf kumasindan kendim dikeyim dedim. koselere gecirmeli dikecektim. cok haykaz bir oglum var cunku. daha onceden evden bisiler serdim ustunde tutmak zor oldu.

mutfaginda bi 50 cmlik kismina tezgaha yakin kismina kilim serdim. tamamima serince supurme ve toz olaylari daha zor oluyo. kilim dedigim babaannemin dokutturdugu koy kilimleri. ozel bisi almadim. ama yine de mutfak halimin acik yerleri de kirlendi.

bir tek holdeki halilarim koyu renk..onlarda saggy..ezik olunca pis gibi geliyo. yapis yapis olmus pisten gibi oyle hissediyorum. cirpamam agirlar ve buyukler.
Himm anliyorum seni tatlim ozman zor tabi bende bu sebepten astim gibi tikandim yun du halilarim at dedi doktor atamadim yikatinca o kokuda beni tikiyor inaniemisin bunun icin buharli temizleyici bile aldim oyle gecinip gidiyoruz

Halı yıkama vardı bende , bir kere kullandım sadece :)

Maddi olarak yük gelmiyorsa , ver yıkamaya gitsin .

yani geliyor ama temizlik önceliğim. hali yikama arnicanin hem supurge hem hali yikamasini dusunmustum. hem koltuklari da onla silerim diye. bende arnicanin normal supurgesi var. ama henuz o temizlik gucunu kendimde gormedigimden almadim.

temizlik standardim yüksek ama ayni tezatlikda tembellik ve pasaklilik da mevcut bende :olamaz:

Himm anliyorum seni tatlim ozman zor tabi bende bu sebepten astim gibi tikandim yun du halilarim at dedi doktor atamadim yikatinca o kokuda beni tikiyor inaniemisin bunun icin buharli temizleyici bile aldim oyle gecinip gidiyoruz
hali ustunu merak ettim ama. resmi var mi?
buhar makinesi haliyi temizliyor mu?

yani geliyor ama temizlik önceliğim. hali yikama arnicanin hem supurge hem hali yikamasini dusunmustum. hem koltuklari da onla silerim diye. bende arnicanin normal supurgesi var. ama henuz o temizlik gucunu kendimde gormedigimden almadim.

temizlik standardim yüksek ama ayni tezatlikda tembellik ve pasaklilik da mevcut bende :olamaz:

A ha aynı ben :süslü:

Her yer tertemiz olacak ama ben yorulmayacağım :)

İş yapmaktan nefret ederim , hiiiiç keyifli gelmez .

Ama takıntılıyım da ... Sürekli gelen bir abla var , sağolsun ıncık cıncık parlatır gider evi.

Bir de halı ile oyalanmasın diye veriyorum halıları zaten :)

A ha aynı ben :süslü:

Her yer tertemiz olacak ama ben yorulmayacağım :)

İş yapmaktan nefret ederim , hiiiiç keyifli gelmez .

Ama takıntılıyım da ... Sürekli gelen bir abla var , sağolsun ıncık cıncık parlatır gider evi.

Bir de halı ile oyalanmasın diye veriyorum halıları zaten :)

onceden param olmuyordu yardimci biri icin. senede bi kez anca iste. simdi istiyorum en azindan ayda bir biri gelsin. cocuk buyudukce daginikligi da artiyor..esim ve bende dağıtıyoruz biraz. daginikligi ve dagitmayi da seviyorum ama ayni zamanda cok cok temiz evim olsun istiyorum. :KK53:

Back
X