4.5 Yaşındaki Kızım Hakkında Fikirlerinizi Bekliyorum

Evet 6 aylıkken burada yaşamaya başladı, dolayısıyla şehir hayatını, kalabalığı vesaire tatiller harici çok göremedi. Tatillerde de ya anneanne ya da babaanne görüyor, uyara uyara her dediğini yapmamaları gerektiğini aşılamaya çalışıyorum. Bu sene belki tayin alabiliriz öyle olursa en azından bundan sonrasında biraz daha adapte olur diğer çocuklarla ortak alanlara. Evde kurallar var ama dediğiniz gibi çok sevildiği bir ortamda yaşadığı için ev dışında pek kural göremedi.

Meslek dolayısıyla yaşadiklari ortamda bunları yaşamasına pek fırsat vermemiş muhtemelen ama bu saydıklarimiz zaten yetersiz kaliyor. Okul ortamı bunu en guzel öğreten ortam.
Kreş, anaokulu, anasinifi görerek ilk okula geçmiş çocukları insan hemen anlıyor.
Kendilerine sahip çıkmayı daha iyi becerip, ortamlara daha rahat uyum sagliyolar bende boyle gozlemledim

Muhtemelen okuldaki stresini atıyor. Dediğim gibi fazlaca kural var,otorite var,zaman zaman sıra beklemek zorunda ,öğretmeni tüm çocuklarla ilgilenmek durumunda ,evde tek olduğu için her istediğini anında alan bir çocuksa(kitap bu da normal,eleştirmek için yazmadım,hepimiz hızlıca halletmeye odaklanıyoruz çocukların taleplerini) çok normal tavrı. Zamanla geçiyor,alışacak illaki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…