- 30 Nisan 2019
- 1.227
- 3.453
- 133
sanırım çocuk ilk kez çocuk ortamı görmüş
diğer görev yapan öğretmenlerle ve yaşı daha büyük öğrencilerle muhatap olmuş galiba şimdiye kadar hep
büyük ihtimalle de herkesin sevdiği ama her dediği (ister istemez) yapılan bir çocuktur
atıyorum sıradan bir çocuk parkına gidince bile şehirde çocuğa hemen sıra gelmiyor, bekliyor çocuklar, paylaşıyor ya da AVMde para atılan bir oyuncağa binecek bekliyor, otobüse binecek durakta bekliyor sıra öğreniyor, kural öğreniyor. bu çocuk ömründe asansör bile beklememiş olabilir.
çocukcağız hiç kalabalık, bekleme, sıra, paylaşma, başka çocuklarla oynama, kendi evinden ayrı bir disiplin ortamı görmemiş ki ben olsam ben de ya içime kapanırım (bu devrin çocukları onu pek yapmıyor) ya hırçınlaşırım...
tabi ben uzman değilim de böyle gördüm durumu.
Evet 6 aylıkken burada yaşamaya başladı, dolayısıyla şehir hayatını, kalabalığı vesaire tatiller harici çok göremedi. Tatillerde de ya anneanne ya da babaanne görüyor, uyara uyara her dediğini yapmamaları gerektiğini aşılamaya çalışıyorum. Bu sene belki tayin alabiliriz öyle olursa en azından bundan sonrasında biraz daha adapte olur diğer çocuklarla ortak alanlara. Evde kurallar var ama dediğiniz gibi çok sevildiği bir ortamda yaşadığı için ev dışında pek kural göremedi.