• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

39 yaşında üniversite okumak

Crescent Blue

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2018
149
142
103
Merhaba kizlar 39 yasindayim ve bu yil üniversite sinavina girmeyi düşünüyorum fakat evli ve iki cocuk annesi olarak bulunduğum sehirdeki bölüm puanlari cok yüksek farkli bir sehirde cocuklarla ev tutup okumak cok mu ütopik?Esim ister mi bilmiyorum ama ben istersem cok engel olmaz diye düşünüyorum ama liseye giden kizim sehirdisina cikmak istemez biliyorum sizce bu istek cok mu?

Şu devirde kaç liseli ergen annesi üniversite okuyacak diye taşınmayı sorun etmez bilemiyorum
kızınızın iyi bir lisesi güzel bir arkadaş ortamı varsa, özellikle de bulunduğunuz şehirde kurs-servis-özel ders vs. gibi şeylere ulaşımınız/erişiminiz iyiyse bence başka bir şehre gitmek risk oluşturabilir

ha şimdiye kadar eşinizin tayini veya başka şeyler yüzünden sürekli taşınıp durduysanız ve mobil bir aile iseniz ya da çocuklarınız oldukları yerde düzenlerini sevmiyorsa o zaman bilemiyorum ama değilse liseli çocuğum varsa taşınmadan önce düşünürüm. bu çocuk sınavda istediği gibi yapamasa "sen sebep oldun düzenimizi bozdun" diyebilir.
zira kızınız zaten üniversite okuyacaktır?
okumayacak mı?

okumayacaksa da yine o zaman başka
ama okuyacaksa madem siz de o da hazırlanın kim nerede kazanıyor diye bakın duruma derim
kazanıp dondurabilirsiniz. o da bir seçenek.

Gideceğiniz şehir size ne kadar mesafede olacak? İkinci bir ev açmak için maddi durum el verişli mi? Çocuklar sizinle mi gelecek? Onların da okulu vardır. Zorlanmazlar mı? Üniversite bitene kadar aile üyelerinin bazısı orada bazısı burada yaşayacak bunu kaldırabilecek ruhsal dayanıklılığınız var mı? Her açıdan ölçülüp iyi düşünülmesi gereken bir karar

Karariniz cok guzel, keske herkes sizin gibi cesur ve idealist olsa. Ancak tamamen sehir degistirmek biraz okula giden cocuklariniza haksizlikta olabilir. Her seyin hayirlisi olsun. Daha iyi calisip bulundugunuz sehirde kazanmayada zorlayabilirsiniz kendinizi kucumsemeyin neden olmasin.
Cok sağolun,evet küçük kizim değil ama büyük kizim lise öğrencisi bunu istemez biliyorum...

Harika bir karar 🩷 bence cocuklariniz da esiniz de destekleyecektir bu kadar guzel bir seyi🙏🏼
kendisi üniversite sınavına girecek olan bir çocuk annesinin canı istedi diye tüm düzenin çok da öyle bozmak istemez bence
hele şu devirde ergenler "madem doğurdun bakacaksın, bütün hayatın ben olmalıyım" kafası yaşıyorlar
ben hiç sanmıyorum liseli bir kızın "oo annişkom hayallerinin peşinden git tabi ben arkandayım" diyeceğini

%80 oranda diyorum yani, demezler. belki iyimserim bile bu oranda.

ki hani çok da haksızlar mı, belki de değiller
bu ailede şu anda öncelik çocukların okulu olmalı
onları etkilemeden yapılabiliyorsa bu istek, o ayrı bir konu.

Cok sağolun,evet küçük kizim değil ama büyük kizim lise öğrencisi bunu istemez biliyorum...
sinava 4-5 ay kadar var sanirim. Kendinizi bu seneye endekslemeyin derim. Bana sinava girmeye karar verince o sene olmali dusuncesi gereksiz gelir hep, siz kararinizi verip bu sene olmasada sonraki seneye gorede calisabilirsiniz ve eminim bu sure de de cok iyi bir derece yapabilirsiniz. Temeliniz yoksa ya da uzun bir ara vermisseniz bu seneki sinav icin zaten oldukca yetersiz bir sure aslinda bu sure. Bence yapabilirsiniz..

Şu devirde kaç liseli ergen annesi üniversite okuyacak diye taşınmayı sorun etmez bilemiyorum
kızınızın iyi bir lisesi güzel bir arkadaş ortamı varsa, özellikle de bulunduğunuz şehirde kurs-servis-özel ders vs. gibi şeylere ulaşımınız/erişiminiz iyiyse bence başka bir şehre gitmek risk oluşturabilir

ha şimdiye kadar eşinizin tayini veya başka şeyler yüzünden sürekli taşınıp durduysanız ve mobil bir aile iseniz ya da çocuklarınız oldukları yerde düzenlerini sevmiyorsa o zaman bilemiyorum ama değilse liseli çocuğum varsa taşınmadan önce düşünürüm. bu çocuk sınavda istediği gibi yapamasa "sen sebep oldun düzenimizi bozdun" diyebilir.
zira kızınız zaten üniversite okuyacaktır?
okumayacak mı?

okumayacaksa da yine o zaman başka
ama okuyacaksa madem siz de o da hazırlanın kim nerede kazanıyor diye bakın duruma derim
kazanıp dondurabilirsiniz. o da bir seçenek.
Evet bulunduğumuz sehir İstanbul tabi ki her imkan var ve kizimin kendine ait bir cevresi vs var bunlari bozmak ona haksizlik olur diye düsündüğüm icin kararimi sorguluyorum...

Gideceğiniz şehir size ne kadar mesafede olacak? İkinci bir ev açmak için maddi durum el verişli mi? Çocuklar sizinle mi gelecek? Onların da okulu vardır. Zorlanmazlar mı? Üniversite bitene kadar aile üyelerinin bazısı orada bazısı burada yaşayacak bunu kaldırabilecek ruhsal dayanıklılığınız var mı? Her açıdan ölçülüp iyi düşünülmesi gereken bir karar
Bensiz olmak istemiyor tabi büyük kizim yani sehirdisina gidersem burada da cok zorlanir tabi yani ya onlarla gitmem lazim ya da hic gitmemem lazim...

3 ya da 4 saat uzaklikta sehirler.Tabi her yönden düşünüyorum ama cocuklarin iyi olmasi herseyin üzerinde...

Bensiz olmak istemiyor tabi büyük kizim yani sehirdisina gidersem burada da cok zorlanir tabi yani ya onlarla gitmem lazim ya da hic gitmemem lazim...
Kusura bakmayın ama bunu yapmayı düşünüp burada sormanız bile garip geldi bana. Elbette herkes hayallerinin peşinden koşmalı ama ütopik olmaya ne lüzum var. İki tane kendi eğitim hayatına devam eden üstelik bunun için de tam o yaşlarda iki çocuğunuz var. Başka bir şehre gidip kızınızı yalnız bırakmayı üstelik tam ergenlik çağında ve size ihtiyacı var ya da onları da peşinizden sürükleyip düzenlerini bozmayı düşünmek bencillik değil mi?

Merhaba, yaşınız benden büyük ama hayat tecrübesi olarak bende küçük sayılmam. O yüzden naçizane bir şeyler yazmak istedim.
Okuma isteği bir meslek sahibi olmak mı yoksa hali hazırda bir mesleğiniz ve işiniz var ama hayaliniz farklı yönde olduğu için mi bu kararı düşünüyorsunuz ?
Ben her yaştan insanın, bulunduğu konumdan daha ileri gitmesini destekleyen biriyim. Çünkü hayatın bize neler getireceğini bilmiyoruz. Bugün bir başkasından duyup üzüldüğümüz veya halimize şükrettiğimiz şeyler , yarın bizim de başımıza gelebiliyor. Ve maalesef her türlü olumsuzlukta insana ilk önce para gerekiyor. O yüzden bir kazanç umuduyla bir şeyler düşünülüyorsa, bence uğraşın.
43 yasında üniversiteyi bitirmek sizin için çok geç geliyor olabilir ama ömrünüz olursa 53 de de paraya ve işe ihtiyacınız olacak.
Sanırım sizin yerinizde olsaydım, bu sene sınava hazırlanmaya başlardım, bu sene olmazsa seneye tekrar dener ve yine kendi şehrimde kalmayı denerdim. Hedeflediğiniz bölüm çok yüksek puanlı bir bölüm değil çünkü. Seneye olacak olan sınava ortalama 1.5 sene var desek, bu kadar zaman diliminde çalışırsanız karşılığını bu bölüm için alırsınız bence.

Back