Merhaba, yaşınız benden büyük ama hayat tecrübesi olarak bende küçük sayılmam. O yüzden naçizane bir şeyler yazmak istedim.
Okuma isteği bir meslek sahibi olmak mı yoksa hali hazırda bir mesleğiniz ve işiniz var ama hayaliniz farklı yönde olduğu için mi bu kararı düşünüyorsunuz ?
Ben her yaştan insanın, bulunduğu konumdan daha ileri gitmesini destekleyen biriyim. Çünkü hayatın bize neler getireceğini bilmiyoruz. Bugün bir başkasından duyup üzüldüğümüz veya halimize şükrettiğimiz şeyler , yarın bizim de başımıza gelebiliyor. Ve maalesef her türlü olumsuzlukta insana ilk önce para gerekiyor. O yüzden bir kazanç umuduyla bir şeyler düşünülüyorsa, bence uğraşın.
43 yasında üniversiteyi bitirmek sizin için çok geç geliyor olabilir ama ömrünüz olursa 53 de de paraya ve işe ihtiyacınız olacak.
Sanırım sizin yerinizde olsaydım, bu sene sınava hazırlanmaya başlardım, bu sene olmazsa seneye tekrar dener ve yine kendi şehrimde kalmayı denerdim. Hedeflediğiniz bölüm çok yüksek puanlı bir bölüm değil çünkü. Seneye olacak olan sınava ortalama 1.5 sene var desek, bu kadar zaman diliminde çalışırsanız karşılığını bu bölüm için alırsınız bence.