Kizlar aydinlatayim sizleri elimden geldigince. dollenme islemi yani sperm ve yumurtanin birlesme islemi tuplerde olur bir kac gun sonra uterusa iner. spermin yuplere gidip yumurtayi dollemesi icin tup kanallarinin acik olmasi lazim. bazen gecirilen enfeksiyornalr nedeniyle tuplerde yapisiklik olup tikanmasina neden olur. eger ameliyatla acilmazsa normal yoldan hamilelik mumkun degildir. szie yapilan histeroskopi islemi ile bunun teyidi mumkun degildir ve uterus filmi sarttir.
ama tup bebek isleminde sperm ve yumurtalar zaten disarda dollenip uterusa verildigi icin tuplerin acik olmasi gerekmez.
serpilcim senin problemin sperm kaynakli oldugu icin tup bebek dogru bir secim diye dusunuyorum. Ama arayin yumurta ve spermleri iyi eger tupleri acilirsa kendiliginden hamile kalma ihtimali olabilir.
bilmem yardimci olabildimmi. hadi kalin saglicakla ben ders calisicam biraz, sonra bir ara tekrar girer yazarim size.
yok ya araycim aklim fikrim bebekte.sinavi kazanamayacagim.
amerikan sitelerinde Dhea ile ilgili bir seyler okuyorum. yalniz ben dozumu azaltmistim ya tahlil de degeri normal cikinca simdi yine artirsam mi diye dusunuyorum
Roniyam canım,
"Yardımcı olabildim mi" de ne demek. Allah razı olsun senden. Tabi ki oldun. Çok çok teşekkür ediyorum.
Bu arada uzmanlık sınavı için mi ders çalışıyorsun. Benim iki ablam doktor. Küçük ablam pratisyen (Numune Hastanesi), büyükse sağlık ocağında çalışıyor ve 6 yıldır farmakoloji doktorası için uğraşıyor. Dün nihayet tezini verdi hocalarına. Ama bakalım kabul edecekler mi, o kadar emek boşa mı gidecek bilmiyorum. Çünkü bu doktora işi ailece hepimizi etkiledi. Çok stresli. O yüzden seni çok çok iyi anlıyorum. Üstelik sen bir de bebek sorunuyla uğraşıyorsun. Allah yardımcın olsun gerçekten kolay değil. Ama ne demişler "Allah dağına göre kar verir". İnanıyorum ki sen çok güçlü bir kadınsın. Hem sınavları, hem de bebek işini kolayca halledeceksin. Hiç merak etme. Az kaldı, sabır.
Denizcim sagol moralin icin. Ben uzman doktorum, ihtisasimi Turkiyede yaptim burda Board eligible olmak icin ugrasiyorum, yani American Boardi almak icin maalesef o da pek kolay degil. ama yureklendirdigin icin tesekkurler arkadasim.
arkadaşlar umudunuzu asla yitirmeyin.bakın ban 43 yaşındayım ve bıkmadım,bıkmayacağım...aslında iki oğlum var çok şükür.ama ikinci evliliğimi yaptım,ve ne olursa olsun doğurmak istiyorum.dedğiniz doğru arkadaşım 50 yaşında doğuran dolu,hemde 2şer 3er:CüvCüv: bizim neyimiz eksik:teytey: hepinize çalışmalarınızda başarılar:dance:
Canim zaten derdimiz buyuk bir de isin icine maddiyat girince daha da zor olduguna eminim. allah emeklerimizi bosa cikarmaz insallah. ne yalan soyleyeyim bizi de sarsti valla. bir yandan ev borcunu oderken bir yandan da ivf. burda 18 000 dolar verdik. bir de ocsesinde herbiri yaklasik 800 dolar kadar 2 asilama. turkiyedikine de 6000 dolar, yol parasi ve diger masraflar haric. bir yilda bu parayi vermek bizi zorladi acikcasi. simdi nisana kadar biraz para biriktirelim de oyle yapalim diyoruz.
denizcim hayırlı olsun ınsallah sonucun pozıtıf olur canım..sana baslangıcta hangı dozda ılac verdıler?kac gun sonra ılk kontrolun?ılk kontorlunde kac tane folıkul buldular bunu acıkladımı doktorun?
denızcım benden rahım fılmı ısteyen ve 2 kere hısteroskobı yapan doktor tr en onde sayılı tup bebek merk bırının baskanı ...bana rahım fılmı olmadan hıst yapmayacagını soyledı ve bırıncıdan sonra fılm cekıldıgınde bıraz daha kaldıgını gordu ayrıca yapısıklıkların ortadan kalkması ıcın de ıkıncı hıst yaptı....son tup bebek doktorumun 8 haftada kaybettıgım bebegım ıcın septumdan dolayı dedı..Bu arada arkadaşlar, yine daha önceki yazılarınıza binaen bir şey sormak istiyorum. Benim de rahim filmim çekilmedi. Sadece "Ofis Histereskopi" diye bir işlem yapıldı. Orada rahmin içine sıvı verip baktılar. Bende de "septum" varmış. Ama doktorlar "Alsak mı almasak mı" diye akararsız kaldılar. Sonra aldılar. Benim bildiğim kadarıyla bu perde hamile kalmaya engel değilmiş. Ama erken doğum ya da düşüğe sebebiyet veriyormuş.
Bu arada histereskopi sadece bir kere yapılsa yetmiyor mu, bir de histereskopi yaptılsa da mutlaka rahim filmi şart mı.fisfisfis
denızcım benden rahım fılmı ısteyen ve 2 kere hısteroskobı yapan doktor tr en onde sayılı tup bebek merk bırının baskanı ...bana rahım fılmı olmadan hıst yapmayacagını soyledı ve bırıncıdan sonra fılm cekıldıgınde bıraz daha kaldıgını gordu ayrıca yapısıklıkların ortadan kalkması ıcın de ıkıncı hıst yaptı....son tup bebek doktorumun 8 haftada kaybettıgım bebegım ıcın septumdan dolayı dedı..bence arkadaslar bır rahım fılmı mutlaka cektırın son derece basıt bırkac dakıkalık bır ıslem ama cok seyı netlestırır