38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

Roniyam ve Serpilha,

Kusura bakmayın. Eski yazılarınız okuyordum, neler yaptınız diye. Ben dün Tüp Bebek Konseyi'ne girdim. İğneler yazıldı. Reglin 2. günü de iğnelere başlanacakmış. Hastanede ben resmen aptallaşıyorum.
Şu an evdeyim, bu işlerden dolayı ara verdim. Ev hanımlığı yapıyorum:)) Ama aslında muhabirim ben. Bir çok kişiyle röportaj yapıyorum, işimi yaparken cin gibi hiçbir şeyi kaçırmam, atlamam. Ama hastenede hakikaten tam bir aptala dönüyorum. Doktorun söylediklerini heyecandan dinleyemediğimi fark ediyorum. Sonra da aptal gibi kalıyorum. "Yav ne demişti bana" diye düşünüp duruyorum.

Denizcim hadi bakalim hayirli olsun. insallah hersey yolunda gider ve 9 ay sonra saglikli, nur topu gibi bebegini ya da bebeklerini kucagina alirsin.

Hastane tabii ki senin uzmanlik alanin degil normal boyle olman..sen birde beni dusun butun bunlari ingilizce anlatmak zorundaydim...oykkkk!!

tupbebek islemi karamasik gibi gorunuyor ama dr.lar herbir adimi tek tek izah ediyorlar dolayisi ile senin ypaman gereken sadece takip etmek..yumurta toplama ve transfer iste oldukca kolay islemler onu hic dusunme bile.ama yumurta toplanirken ayik olma tabii:)

Bu arada eski yazılarınızı okudum. Ben 1994'te evlendim. Yani önümüzdeki kasım ayında tam 15 yıl olacak evleneli. Bu zamana kadar çocuk da hiç ama hiç istemedik.Çünkü biz evlenir evlenmez Rusya'ya gittik. Orada 3 yıl kaldık, doyasıya yaşadık. Türkiye'ye döndüğümüzde Çiller krizi patlak vermişti. Ben işsiz kaldım, eşimin işi düzenli değildi. Kredi kartı borçlarımız yüzüznden neredeyse yönden hiç de iç açıcı değildi. Dolayısıyla, böyle bir ortamda çocuk sahibi olmanın o çocuğa karşı insafsızlık olduğunu düşünerek istemedik. Bir çok kişi, "Yav siz yapın Allah rızkını verir onun" dediler. Ama biz yine de dinlemedik.

İnsan kedisini, köpeğini bile başkasına vermeye kıyamaz, kaldı ki evlat, sıkıldım, zorlandım, bakamıyorum, atayım diyemezsin. O sorumluluğu ve vebali almak istemedik. Ama bakıyorum da o kadar sorumsuz anne-baba olmayı hak etmeyen o kadar çok insan var ki şaşırıp kalıyorum doğrusu. (hele bir ara kuş gribi çıkmıştı ya, doğulu bir adam tv'de izlemiştim. 15 yaşındaki genç kızı ölmek üzereydi kuş gribi yüzünden adamın umurunda değildi. :kızgın:Zaten 8-10 tane çocuğu olduğu için. "Doktora götüremem, uğraşamam" filan demişti. O gencecik kız ölmüştü, bense hüngür hüngür ağlamıştım.

Maalesef denizcim hayat her zaman adildegil.hatta cogu zaman adil degil...dilerim senin icin hersey yolunda gider! Dr.lar ne tur bir sorun buldular bvar mi bir sorun veya sadece yas mevzusu mu?

Arkadaşlar,
Güzel dilekleriniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu güzel dilekleriniz hepimiz için gerçek olur. Serpilha'cığım Roniyam'cığım, hakikaten yabancı bir dille bunu anlatmak çok daha zor oluyordur. Üstelik aynı dili konuşan insanlar bile bazen birbirlerini anlayamıyorlar. Bu arada tamam. Ayık olmamaya çalışırım, yumurta toplama sırasında. uyarınız için teşekkürler. :)))a.s

Bu arada arkadaşlar hepimiz birbirimizi merak ediyoruz ya, tarif etmişsiniz kendinizi. Ben de edeyim dedim. Herhalde aranızda en ufak tefek yapıda olan benim.
Ben kendimi pek güzel bulmam. Ama seksiyimdir. :jeyyar: (Bu şaka tabi. Bütün arkadaşlarım bilir benim bu esprimi. "Nasıl seksi miyim" filan derim)
Ama herkes çok sempatik bulur beni ve çok pozitif enerji verdiğimi söylerler. Sağolsunlar. Hatta arkadaşlarım, beş dakika yanlarına uğrayınca akşama kadar bırakmak istemezler. "Ortamın havasını olumlu anlamda değiştiriyorsun" diye. Tabi ki sağolsun sevidikleri için biraz da öyle görüyorlardır.

Maalesef denizcim hayat her zaman adildegil.hatta cogu zaman adil degil...dilerim senin icin hersey yolunda gider! Dr.lar ne tur bir sorun buldular bvar mi bir sorun veya sadece yas mevzusu mu?

Serpil'ciğim,
Bende bir sorun çıkmadı. Ama eşimde sperm sayısı normal yolla hamile kalmama engel. Ama öyle olmasa da zaten doktor benim yaşımdan dolayı tüp olmasını istemişti. Mart'ta 40 yaşına giriyorum İnanılır gibi değil. Zaten kimse de inanmıyor.

Bu arada arkadaşlar, yine daha önceki yazılarınıza binaen bir şey sormak istiyorum. Benim de rahim filmim çekilmedi. Sadece "Ofis Histereskopi" diye bir işlem yapıldı. Orada rahmin içine sıvı verip baktılar. Bende de "septum" varmış. Ama doktorlar "Alsak mı almasak mı" diye akararsız kaldılar. Sonra aldılar. Benim bildiğim kadarıyla bu perde hamile kalmaya engel değilmiş. Ama erken doğum ya da düşüğe sebebiyet veriyormuş.
Bu arada histereskopi sadece bir kere yapılsa yetmiyor mu, bir de histereskopi yaptılsa da mutlaka rahim filmi şart mı.fisfisfis

Kizlar aydinlatayim sizleri elimden geldigince. dollenme islemi yani sperm ve yumurtanin birlesme islemi tuplerde olur bir kac gun sonra uterusa iner. spermin yuplere gidip yumurtayi dollemesi icin tup kanallarinin acik olmasi lazim. bazen gecirilen enfeksiyornalr nedeniyle tuplerde yapisiklik olup tikanmasina neden olur. eger ameliyatla acilmazsa normal yoldan hamilelik mumkun degildir. szie yapilan histeroskopi islemi ile bunun teyidi mumkun degildir ve uterus filmi sarttir.
ama tup bebek isleminde sperm ve yumurtalar zaten disarda dollenip uterusa verildigi icin tuplerin acik olmasi gerekmez.
serpilcim senin problemin sperm kaynakli oldugu icin tup bebek dogru bir secim diye dusunuyorum. Ama arayin yumurta ve spermleri iyi eger tupleri acilirsa kendiliginden hamile kalma ihtimali olabilir.
bilmem yardimci olabildimmi. hadi kalin saglicakla ben ders calisicam biraz, sonra bir ara tekrar girer yazarim size.

sagol canım ..bir ögretmen olarak söylüyorum çabuk dersinin başına :)))))).bitirmeden kalkma .yoksa karnende görürsün zayıfı:))))))

bu akşam kimse yok herkes arazi ben uykumu aldım ve kalktım artık sabaha kadar uyumam herhalde.roniyam dersini çalıştın öyle görünüyor.

X