38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

kizlar bu protein S denen sey tekrarlayan dusuklerin ve bebegin kalbinin durmasinin nedeni. anlayacaginiz bebeklerim bu yuzden gelismedi. of ya cok uzgunum agliyorum simdi. ustelik bu problemi bir daha hamile kalirsam yine yasayacagim.

Roniyam,bir yere gitmeye niyetim yok burada kalip sizlerin de hamilelik haberlrini duymak istiyorum:)
Belki okumussunuzdur SIR adli kitabi.Orada diyor ki istediginiz seye once siz inanin ve sanki olmus gibi hareket edin,bende buna dayanarak kitabi okuduktan sonra hani sizi hamile gosteren tunik tarzi kazaklardan aldim.hatta esim gorunce ne o hamilelige hazirlik mi yapiyorsun diye dalga gecmisti.bana psikolojik etkisi olmustu.ve hamile haberini aldigimda da tesaduf(yada bilinc alti artik..)ustumde o kazak vardi:)

Roniyam,protein s dusuklugunun tedavisi yok mu? senin 3. transferindeki embriyo kaliten cok iyiymis.tutmamis miydi onlar??
ayrica bahcecik klinigi icin cok guzel seyler duyuyorum,bir arkadasim 10 yildan sonra ilk tup denemesinde hamile kaldi oradaki tedaviden sonra..

Arkadaslar,
yumurtam az kalitesi dusuk v.s. diye sakin kafaniza takmayin.ben daha once anlatmistim ama yine bahsetmek istiyorum.benim toplam 5 yumurtadan 3 tan embriyo olustu.ilk gun dr. dediki embriyolarin biri orta kalitede diger ikisinin kalitesi oldukca dusuk.3.gunu transfer yapalim dedi.moralimiz cok bozulmustu esimle.transfer gunu dr.bize resimelrini gosterdi anaaa! bir tanesi gelismis 8 hucreli olmustu.dr. bile sasirmisti bunun kalitesi cok iyi dedi bize.herhalde tutan embriyo o afilli olanidir.kalitelisi varken dusuk olani tutmaz sanirim..dolayisi ile az cok,dusuk kaliteli degil onemli olan yumurtanin olmasi..gerisi Allaha kalmis..Tabi sonrasinda dr.larin becerisini.embriyonun saklanma sekli v.s. cok onemli.ayrica transfer ne kadar olursa basari sansi o kadar artiyormus..benden soylemesi..hadi simdi sira kimde,ilk denemeyi hangi babayigit yapacak??

serpilcim simdi anliyorumki mesela benim kanimin pihtilasmasi. bana ilk transferimden sonra hicbir sey verilmei aspirin bile. sonra 2. de test pozitif ciktiktan sonra benim bos gebeligimi hatirlatmam uzerine heparin basladi cok dusuk doz. onda bebegin kalp atislarini gorduk ama bhcg degerim hep dusuk arttigi ve umutsuz oldugumuz icin 2 gun de kullanmadik heparini. sonra kalp atisini gorunce doktor cok sairdi ve ben yine basladim. 10 gun sonraki kontroldede kalbinin durdugunu gorduk. simdi anliyorum nedenini

Hamileliginin devam etmeyisinin sebebini bilmek sorunun cozumunu de beraberinde getirir umarim.ben tip adami degilim dolayisi ile ilaclari yorumlayamam ama senin adina seviniyorum ki neden bebislerin tutunmuyor onu bir nebze kesfettin.hamileligin sonlandiginda bir calisma yapildi mi neden tutmadi v.s.??
Moralini yuksek tut Roniya!!!!!

defne merhaba nasılsın

evet seninle aynı gün almıştık negatif sonucunu, zaman herşeyin ilacı ne yapalım hayat devam ediyor, işe gidip geliyorum haftasonu yüzme kursuna başladım değişiklik olsun diye, tüp bebekler ilgili bilgisi olmayan gereksiz konuşan insanlarla görüşmüyorum bilip bilmeden konuşuyorlar canımı sıkıyorlar
tüp bebğin t sini bilmezler ama soru yağmuruna tutuyorlar kendilerince yorumlarda bulunuyorlar o tarz insanlarla görüşmüyorum şuan. İşte böyle benim iki tüpümde tıkalı olduğu için normal yollardan hamile kalma şansım yok ancak başka bir tüp bebek denemesini bekleyeceğiz.

Daha doktorumla konusmadim ama benim bildigim eger hamile kalabilirsem 9 ay boyunca ve dogum sonrasi heparin ve aspirin kullanmam gerektigi hem de yuksek doz. bu bile kesin sonuc vermeyebilir, her an bebek olebilir ya da erken dogum yapabilir. bakalim doktorum ne diyecek. onun gorusu farkli olabilir.
doktorumla gorustukten sonra yazarim.
sagolun ilginize.

roniyam sen doktorsun bunun çözümü nedir bizden daha iyi bilirsin.agladım diyorsun bende korkmaya başladım çaresiz bir durummu diye nette baktım protein s eksikligine bakın bir şey daha ögrendik.sanırım bunun bir çaresi vardır.

Araycim canim neden uzulup agladim biliyormusun. bebegimin kalp atisini hic ummadigim ve beklemedigim bir zamanda gormustum.pit pit diye atiyordu. o anki sevincimi anlatamam sevincten gozlerim dolmustu. sonra biliyorsun kaybettim ve karyotip sonucu bebegin normal, bir problemi olmayan bir kiz cocugu oldugunu ogrendim. hep kizim olsun isterdim zaten. simdi biliyorumki protein S` e bakilsa, heparine daha erken ve yuksek doz baslansa belki su an hamileligim devam ediyordu.
biliyorum canim caresi var sayilir ama elimde degil uzulup agladim iste.

Araycim canim neden uzulup agladim biliyormusun. bebegimin kalp atisini hic ummadigim ve beklemedigim bir zamanda gormustum.pit pit diye atiyordu. o anki sevincimi anlatamam sevincten gozlerim dolmustu. sonra biliyorsun kaybettim ve karyotip sonucu bebegin normal, bir problemi olmayan bir kiz cocugu oldugunu ogrendim. hep kizim olsun isterdim zaten. simdi biliyorumki protein S` e bakilsa, heparine daha erken ve yuksek doz baslansa belki su an hamileligim devam ediyordu.

canım demekki dünyada kısmeti yokmuş kafana bunları takıpta piskolojini bozma daha anne adayısın bunu düşün inşallah birdahaki denemende ikizlerin olur aminnn kedine iyi bak güzelim inşallah sonuç sevindirici çıkar

roniyamcim uzme kendini aynisini yasadik arkadasim benimde 8 haftalik kalbi durdu bebegimin ve bendede mthfr heterozigot cikti..doktorum bundan sonrakilerde igne olmaniz gerekir dedi..bu tahlilleri neden ilk hamilelikte istemzler ben buna isyan edip durdum doktorlar eger dusuk bebek kaybi falan olursa bunu istiyorlar sanki kaybetmek cok kolay seni bu noktada cok cok iyi anliyorum..ama suna sevin sebebini buldun ve caresi var benim 3 arkadasimda pihti problemi yuzunden bebeklerini kaybetmisti hatta biri 21 haftalik hatta baska bir sitede ole bir formumuz vardi 1 senedir 2 si hergun igne olarak saglikli kiz coocuklarina kavustu simdi birisi ikizlerine hamileve hergun igneoluyor 12 haft ulasti..moralini bozma arkadasim ya...bak caresi var geriye bakip dusunme o bebeklerimiz bu sebebolmasa baska turlu gidecekmis allahin karari bu :KK43:peki degerin kac roniyamcim?benimkinede bir bakayim?

X