Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
canım elbette stresı hayatına sokma ama senın suan ılk hamılelıgın ve allah yasatmasın daha bırsey yasamadın..bende sneın gıbıydım ılk ay hemen hamıle kaldım dogaldan yenıde evlıyım gelengıden yemekler mısafır falan hhıc kendımı sakınmadım 20 kısılık bır mısafırın ardından 2 gun sonra doktorda bebegımı kaybettıgımı ogrendımbak okursan dusmek uzere olan bebekler annelerı uzun uzun yatınca duzelıyor hersey yoluna gırıyor..ıstırahatın ozellıkle3 ay cok onemlı olduguna ınanıyorum bızler rısklı grubuz..ve alalh korusun bır kayıp ınsnaın hayatını degıstırıyor dıpsız bır kuyuya dusmus gıbı oluyorsun sonu gelmiyorsen yınede kendıne dıkkat et canım:)Arkadaslar ben bu tup bebege basladigimda daha once tecrubesi olan arkadaslarla konusutm,hepsi aman ona dikkat buna dikkat v.s. diyordu. ki bunlardan kendine en dikkat edenin hamileligi ve dogumu berbatti.hani bir laf vardir sakinan goze cop batar o misal.ben dr.la cok konustum bu konuyu hic bir sekilde yasaklama getirmiye cunku ben risk grubunda degilim sadece yumurtalik rezervim azdi..tabii herkes istedigi oznei gosterebilir ama birde bu stresi hayatima sokmak istemiyorum.
nilencim biraz bu olaylardan uzaklaşmaya çalışsan.çevrendeki bu olaylardan biraz daha kendini soyutlasan senin psikolojin açısından daha iyi olacak.ben bu tüp bebek olaylarına başlamadan daha saglıklı düşünüyordum.içine bir girdim.bende saplantı oluşturdu.ama kendimi telkin ediyorum.hep derim allah insanlara sevdiklerinin acısını yaşatmasın.insan acı şeyler yaşayınca önceden üzüldügü olayları düşününce keşke o kadar dert etmeseydim diyor insan.öncelikle hayatın sonu degil.eşinle mutlulugu sadece çocuga endekslemeyin.benim arkadaşlar çocugum var mı yok mu sorarlar ben hiç onların dediklerine takılıp kalmam .uzun bir dönem biz çocuk istemedik çünkü.sonradan hep olumsuzluklar çıktı.ne zaman cocuk yapalım olayına başladık ardından üzücü olaylar denk geldi ve öylece kaldı 3.deneyecem olmazsa artık ne yapalım.sevdiklerimle hayatımı güzelleştirmeye çalışacam.
nilen merhabakimse yok ama benim deli gibi yazasım var...hep ya hiç olmazsa ihtimali aklımın bi köşesinde..eşim bana metin olmalıyız herkesin bi sınavı var bu dabizim sınavımız der...ama oda geçen gün 27 yaşındaki 6 aylık evli yeğeninin 3 aylık hamile haberini aldı benim yanımda...belli etmedi ama boynu büküldü...gözleri doldu...çok sevindiğini söyledi tabii ne kadar inandırıcı oldu orasını bilemem...bi de bunlarla yaşamak daha da acı..şimdi anlamışsınızdır çok uzaklara neden gitmek istediğimi...çok yazdım biliyorum ama burdakilerle konuşmak beni rahatlatıyor ...hepinize mutlu yarınlar
angle merhaba:)nasilsin?seninle ayni zamanda aldik sonucumuzu atlatabildinmi?sana ozeldende yazmistim ama sen kayboldunne zaman tekrar denemeyi dusunuyorsun?nilen merhaba
aramıza hoşgeldin, bende 2 kez tüp bebek denedim ikiside negatif
anlattıkların ve yaşadıkların hepimizin yaşadığı olaylar, inan hepsini bizlerde yaşıyoruz hatta daha fazlasını. Ama bu kadar bu konunun olumsuzlukları üzerinde durma allaha şükür sağlıklıyız. Bu konuyu fazla sorgulayanlarla görüşme ben negatif sonuç alalı 2 hafta oldu akrabalara sadece telefonda görüşştüm şimdilik gitmedim yüzmeye giditorum o konuyu tekrar tekrar konuşmak istemiyorum şuan
evet biz duymadik:)bu haberler varya aileleride yanlis umutlandiriyor annemler tup yaptirdinmi banko bebek gelecek gibi dusunduler hep yilladir olmazsa hemen tup bebek yapilir deniyordu ..birde basindan duyulan gec hamileliklerde bosuna umitleniyorlar biz artik neyin ne oldugunu gorduk bence seda sayaninkide yumurta donasyonu falandir zaten surekli kibrista:)amao kadin baska sinin yumurtasini kabul edecek biride degil acip sorsakmi mucizesi nedir?:)Vallahi kizlar birgun annem arayip soyledi. bak seda sayan hamile. o yasinda hamile kalabiliyorsa sen neden kalamayasin diye bana umut verdi. sonra bende internetten baktim gercekten hamileymis galiba. sizler neden duymadiniz anlamadim yoksa ben yanlis bilgimi aldim.
canim seni okadar iyi anliyorumki hepimiz ayni durumdayizkayinvalidem falmi ne baktirmis guya kizimiz olacakmis benimki gunlerce okadar sevindi ki..guya hic onemli degil diyordu( o durumunu gordukce kahroldum...inanin bazen onceden evlenmis ococugu olan bir es secseydimde o hic ocouk derdinde olmasaydi diye dusundugumbileoldustres yapma aklina takma diyorlar doktorlar surekli zamaniniz az hersey alyhinize derke nasil gerilmeyelimki??ben ilk tup denemesinde yuzde seksen negatife girdiminanin hic olur birsey gibi gelmiyor...1.5 ay hayatimizdan gidiyor resmen ve dalganin yankilari gibi gittikcede yayiliyorkimse yok ama benim deli gibi yazasım var...hep ya hiç olmazsa ihtimali aklımın bi köşesinde..eşim bana metin olmalıyız herkesin bi sınavı var bu dabizim sınavımız der...ama oda geçen gün 27 yaşındaki 6 aylık evli yeğeninin 3 aylık hamile haberini aldı benim yanımda...belli etmedi ama boynu büküldü...gözleri doldu...çok sevindiğini söyledi tabii ne kadar inandırıcı oldu orasını bilemem...bi de bunlarla yaşamak daha da acı..şimdi anlamışsınızdır çok uzaklara neden gitmek istediğimi...çok yazdım biliyorum ama burdakilerle konuşmak beni rahatlatıyor ...hepinize mutlu yarınlar
roniyamcim ben simdi simdi bazi seyleri farkediyorum benim ark grubumda benden 4 yas falan buyuk olan iki ark var ve 42 yasinda dogurdular..ve son derece dogal gibi ..ozamanlar bekardim uzerindede durmadim ama simdi anliyorumki onlar kesi tedavi ile belkide tuple dogurdular..gittikleri doktorlar tup bebek doktorlariydi surekli gidip geldiler falan...ama insanlar tek birsey soylemiyor paylasmiyor..simdi her karsilasmamizda bana ne zaman tedaviye basliyorsun gibi laflar ediyorlar(okadar kiziyorumki....arkadasim sende durumlar nasil?calismalari artik birakiyormuyuz?:)pekiilaci ne yapacagiz ben bugunde ictim ...Nilencim seni cok iyi anliyorum cunku benim de senden bir farkim yok. benim de arkadaslarim hamileliklerini benden gizliyorlar. hatta birinin karni o kadar buyumustuki ben sordum. sonra da biraz mahcup biraz piskin aaaa sen bilmiyormuydun, oysa ben herkese soylemistim dedi.