38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

ben 3 kez denedim. asilamada basari sansi yuzde 8. ben acikcasi zaman kaybi olarak dusunuyorum. ama sen hic yaptirmadigin ve spontan hamilelik yasadigin icin yapabilirsin tabii. hem onda sadeceklomifen sitrat kullaniyorsun baska bir ilac yok. daha rahat tabii ve daha ucuz.
ya nedense tup bebekte basari sansi bana daha zor gorunmeye basladi:KK43:yani vucudun emriyoyu kabul etmesi sanki daha zor..zaten az yumurtam olusuyor belki martta bir asilama denerim diye dusunuyorum off ya ...ne bileyim tup bebek maddi manevi cok zor aslinda isim basimdan askin..eczanemi birakiyorum ..zaten isler cok cetrefilli bir donemde..yiginlailac aliyorum uzerine birde maddi yonu var ..sonuc yine husran:KK43:kizlar ben bastan iyiydim gittikce depresyonami giriyorum nedir?

araycimmmm hosgeldinnn:)))cok sevindim aramiza donmene..zaten ayrilmak ne demekmis...bak hepimiz nekadar kirilgan an be an degisken duygular icindeyiz:KK43:hepimiz yakin zamanda buyuk hayalkirikliklari yasadik..toparlanmak ayaga kalkmak ve eskisinden daha guclu bir mucadeleye girmek zorundayiz:)biz royinam ile mucize pesine dustuk belki allah nasip eder kendi mucizemizi kendimiz yakalariz:)sen nasilsin?yeni tedavi planin ne zaman allahkismet ederse?

merhabalar defnecim .ben sizlerin samimi içten duygu ve düşüncelerinizi biliyorum.ben arkadaşlarımı bırakmam dedim.kendime.evet ben bu ikinci deneme çok umutlanıyorum bu sefer olacak diyorum.olmayıncada çok üzülüyorum.1.5 yıldır çok acılar çektim.acı bir kaybımız olmuştu depresyondaydım.hayatta her şey bana boş görünüyordu.tam tüp bebek için girişmiştik ki bu acı olayı yaşadık.ben herşeyden vaz geçmiştim.aradan zaman geçti tam toparlanmış sayılmam ama eger bir çocugum olursa hayata daha anlamlı bakarım diye düşündüm bu çocuk benim ailem içinde bir sevinç olacaktı.annem felçli ve bu olaylardan sonra iyice yıkıldı bana ölmeden senin çocugunuda görebilseydim dedi çok üzüldüm.onlara bu denemeyi söylemedim ilkini biliyorlardı.çok uzattım neyse.doktor aradı iki adetten sonra gel sebeplerini araştıralım dedi bakılmayan kromozomlarda sorun olabilir dedi.

Son düzenleme:
Kizlar lutfen depresyona girmeyin. hayat zaten o kadar kotuku. ben sizlere neler yasadigimi anlatsam sairir kalirsiniz. ama her zaman etrafa iyi gorunmeye calisip dertlerimi hic yansitmadim, bu bebek olayi da iyice uzdu beni. ama yikilmadim ayaktayim. birakmayalim pes etmeyelim. cok ister ve ugrasirsak eninde sonunda olacaktir.

merhabalar defnecim .ben sizlerin samimi içten duygu ve düşüncelerinizi biliyorum.ben arkadaşlarımı bırakmam dedim.kendime.evet ben bu ikinci deneme çok umutlanıyorum bu sefer olacak diyorum.olmayıncada çok üzülüyorum.1.5 yıldır çok acılar çektim.acı bir kaybımız olmuştu depresyondaydım.hayatta her şey bana boş görünüyordu.tam tüp bebek için girişmiştik ki bu acı olayı yaşadık.ben herşeyden vaz geçmiştim.aradan zaman geçti tam toparlanmış sayılmam ama eger bir çocugum olursa hayata daha anlamlı bakarım diye düşündüm bu çocuk benim ailem içinde bir sevinç olacaktı.annaem felçli ve bu olaylardan sonra iyice yıkıldı bana ölmeden senin çocugunuda görebilseydim dedi çok üzüldüm.onlara bu denemeyi söylemedim ilkini biliyorlardı.çok uzattım neyse.doktor aradı iki adetten sonra gel sebeplerini araştıralım dedi bakılmayan kromozomlarda sorun olabilir dedi.
allah sabir versin canim:)zaten anneler babalar uzuluyor biz daha cok uzuluyoruz:KK43:evde yalniz kalamayacagimciin annemde kaldim ama o 12 gun bana iskence oldu onun bana bakan sorgular uzulen icimi ezen bakislari birde sonunda negatif alinca uzulmedigimi kanitlamaya calismam beni daha cok uzdu:KK43:hani mumkun olsa diger denemeyi hic soylemeyecegim...ama ayni sehirdeyiz is yerimanneme cok yakin ...herneyse esimdede bizdede ailede torun yok iki tarafta bizden bekliyor birde evlendigimiz ilk ay hamile kalinca herkes havalara ucmustu kisa surdu bu sevincleri:KK43:bir senedir bekliyorlar bende bezdim inan:KK43:bende 2 adette gideceigm doktoruma..bana oyle inceleyelim falan demedi hic..zaten cok yoruldum..herseyi yasima bagliyor ..aslinda buda beni mahvediyor

Kizlar lutfen depresyona girmeyin. hayat zaten o kadar kotuku. ben sizlere neler yasadigimi anlatsam sairir kalirsiniz. ama her zaman etrafa iyi gorunmeye calisip dertlerimi hic yansitmadim, bu bebek olayi da iyice uzdu beni. ama yikilmadim ayaktayim. birakmayalim pes etmeyelim. cok ister ve ugrasirsak eninde sonunda olacaktir.
roniyamcim amerikada sureklimikalacaksiniz?kardesim amerikada bende ikikere gittim..o donmeyi dusunmuyor annem cok uzuldu artik birakti...senede sadece 10 gun geliyor ..bazen bende ona cok ihtiyac duyuyorum tek cocouk gibi kaldim:KK43:

ben doktora endişelerim korkularımı söyledim.her denemeden sonra yaşım geçiyor olmayacak diye üzüldügümü söyledim.evet bu söylediklerime hak verdi ama gördügüm senden 18 yumurta toplanmış bu bu yaşlarda pek görülmüş bir durum degil dedi yani içime su serpti.inşallah arkadaşlar hepimiz artık bu son denemelerde amacımıza ulaşırız ve bebeklerimizin haftalık gelişimlerini konuşuruz.

roniyamcim ovulasyinda olusan beyaz akinti surdugu surece mi sence hamile kalma sansi var?yoksa o akinti yumurta zamani gecse bile devammi ediyor?

ben doktora endişelerim korkularımı söyledim.her denemeden sonra yaşım geçiyor olmayacak diye üzüldügümü söyledim.evet bu söylediklerime hak verdi ama gördügüm senden 18 yumurta toplanmış bu bu yaşlarda pek görülmüş bir durum degil dedi yani içime su serpti.inşallah arkadaşlar hepimiz artık bu son denemelerde amacımıza ulaşırız ve bebeklerimizin haftalık gelişimlerini konuşuruz.
ya hakikaten nazar degmesin:)annen ailedeki kadinlardami gec menapoza girdiler?fsh kac mesela?ne guzelya...ben zaman kisitlamasi olmasa hic uzulmeyecegim

Defnecim amerikada ne kadar kalacagimiz daha beli degil bize bagli, henuz karar veremedik.
yumurtlama bitince akinti geciyor.akinti boyunca devam etmek yeterli.

evet araycim masallah cok iyi yumurtalarin. gec yasta adetin basladi herhalde.erken yasta adet gorenlerde menopozda gec oluyor

roniyamcım defnecim sagolun canım.evet çok dogru söylüyorsunuz.ben böyle şeyler yaşamadan önce hayata bakış açım başkaydı şimdi çok daha başka.hayat felsefem degişti.öyle büyük acılardan sonra benim sonuç negatif olunca benim arkadaşlar vardı.bana moral veriyorlar büyük bir çabayla.ben dedim onca acıdan sonra bu beni yıkmaz dedim.tabi bazen diyorum ya hiç olmazsa diye .kendimi alıştırıyorum bu hayatın sonu degil.diye.bende çocuk fikri bu kadar saplantılı degildi ben ne zaman bu işlere başladım yogunluk kazandı.

roniyamcım defnecim sagolun canım.evet çok dogru söylüyorsunuz.ben böyle şeyler yaşamadan önce hayata bakış açım başkaydı şimdi çok daha başka.hayat felsefem degişti.öyle büyük acılardan sonra benim sonuç negatif olunca benim arkadaşlar vardı.bana moral veriyorlar büyük bir çabayla.ben dedim onca acıdan sonra bu beni yıkmaz dedim.tabi bazen diyorum ya hiç olmazsa diye .kendimi alıştırıyorum bu hayatın sonu degil.diye.bende çocuk fikri bu kadar saplantılı degildi ben ne zaman bu işlere başladım yogunluk kazandı.
evet zaten icine girince iyice yogunlasiyor bu konu..arkadaslar ben artik yatiyorum yarin malum pazartesi isgunu..insalalh 2 ay iicnde hepimiz mucizelerimize kavusuruz:)iyigeceler

ya hakikaten nazar degmesin:)annen ailedeki kadinlardami gec menapoza girdiler?fsh kac mesela?ne guzelya...ben zaman kisitlamasi olmasa hic uzulmeyecegim

evet anneannem çok yaşlıydı adet oluyordu.anemi biliyorum 60 yaşındaydı halen adet görüyordu.tamamen kalıtımsal bir durum diye düşünüyorum.ilk denemeyi yapan doktoru aradım tüp bebge karar verip bütün herşey tamamdı o üzücü durumlardan sonra ara vermiştik.2 yıl sonra aradık geçen kasımda telefonda artık çok zor dedi gidip muayene olunca çok şaşırdı.o da aynı şeyleri dedi tabi biz biraz durgun duruyorduk.dedi sanmayın moral olsun diye söylüyorum yumurtaların çok iyi diye söyledi.ikinci istanbulda ordakide aynısını deyince dedik demeki bu yaşlarda olmuyormuş ben hangi yaşta ne kadar yumurta olmalı ne kadarı normal o zamana kadar bilgim yoktu desem yalan olmaz.

oh çok şükür baglandım sürekli baglantım kopuyor.roniyamcım ben 13 yaşında adet görmeye başladım.erken adet görme hangi yaşta olunca erken sayılıyor.merak ettim.bu arada seninle defnenin dhea dogrumu yazdım sonucu ne olacak gerçekten merak ediyorum.benim kendiliginden hamile kalma durumum yok.tüplerim tıkalı .yoksa bende denerdim.

13 normal bir yas. ben 11 yasimda gordum o yuzden erken menopoz riski olabailir ben de.
araycim ben de ortada hicbir neden yokken bu ay umutlandim sirf DHEA yuzunden. 2 ivf denemis biri olarak buna umut baglamam biraz sacma ama allahtan umit kesilmez.
yalniz bak ilk dusukten sonra 3 ay yumurtlamamistim bu defa hemen 28. gunde adet gordum ve ikinci siklusumda tam 14. gun cok siddetli yumurtladim. gerce daha 7 gun oldu baslayali bu kadar cabuk etki edermi bilmiyorum ama umutluyum. ayrica inciri de yapmaya baslamistim, ikisi birden herhalde doping etkisi yapti.

Kızlar umudunuzu yitirmeyin tiyatrocu Füsun Demirel bile 50 sinde ikiz bebek sahibi oldu. Sizlerde bu sevinci tadacaksınız emin olun herzaman neden olmasın sorunu sorun kendinize ve umudunuzu yitirmeyin.

Kızlar umudunuzu yitirmeyin tiyatrocu Füsun Demirel bile 50 sinde ikiz bebek sahibi oldu. Sizlerde bu sevinci tadacaksınız emin olun herzaman neden olmasın sorunu sorun kendinize ve umudunuzu yitirmeyin.

sagol canım benim.benimde arada bir aklıma geliyordu televizyonda füsun demireli görünce.ve senin söyledigini söylüyordum.canlı bir örnek.sadece o bayan kendi yumurtası mı yoksa yumurta donasyonu ile mi yaptırdı onu merak ediyorum.

Roniyam ,Defne5 asilama ile ilgili hem Turkiyedeki hemde buradaki dr.larimin verdigi bir bilgiyi sizinle paylasmak istiyorum.Belki sizinde bilginiz vardir zaten,asilama hamile kalmayi %5 oraninad artiyormus ve ayrica bizim gibi yas sebebi ile yumruta rezervinden kaynakli kadinlarda pek bir ise yaramiyor diyorlar.Ama es ile ilgili,sperm kaynakli sorunlarda kullanilabilir dendi.Yani yumurta kalitesi dusukse zaman ve para kaybindan baska birsey degil.Ama tabi o ay cok kaliteli bir yumrutaya denke gelir tutar,hayatta mucizeler her zaman oluyor!

Roniyam ,Defne5 asilama ile ilgili hem Turkiyedeki hemde buradaki dr.larimin verdigi bir bilgiyi sizinle paylasmak istiyorum.Belki sizinde bilginiz vardir zaten,asilama hamile kalmayi %5 oraninad artiyormus ve ayrica bizim gibi yas sebebi ile yumruta rezervinden kaynakli kadinlarda pek bir ise yaramiyor diyorlar.Ama es ile ilgili,sperm kaynakli sorunlarda kullanilabilir dendi.Yani yumurta kalitesi dusukse zaman ve para kaybindan baska birsey degil.Ama tabi o ay cok kaliteli bir yumrutaya denke gelir tutar,hayatta mucizeler her zaman oluyor!
sagol canim verdigin bilgi icin:)ben neden boyle dusundum biliyormusun zaten 1-2 tane yumurtam oluyor tupte bunun kalitesini inceleme sansim yok ne varsa kullaniliyor acikcasi oyle olunca bari az yumurta ile asilama da deneyebilriim diye dusundum daha once normal hamilelik yasiyinca belkide normal sansini biraz artitirir diye :KK43:sen nasilsin?nasil gidiyor?sikayetlerin varmi canim?

X