cevabın için teşekkürler moneta benim durumum biraz ilginç..iyi yumurta yeterli sperm her denemede 10 üstü embriyo ..ama rabbim ol demeyince olmuyor be arkadaşım ..2 sini ankara anotalyada son 3 ünü alman hastanesi bahçecide yaptırdım..sizin gittiğiniz umut tüp bebekte oraya bağlı..en son yazınki denemede 5.gün bekleyelim dediler.5. gün beklendiğinde 4
tane blasttosit transfer edildi ve her denemeden sonra dondurmaya kalan emriyolardan hiç kalamadı bi terslik olduğunu o zaman anlamıştım..sonuç negatif olunca doktor aradı meğer benim bir gün önce çok iyi gelişen 10 embriyonun çoğunun bölünmesi durmuş 5. günde ..işin
garibi ilk üç gün hep çok iyi gelişim gösteren birinci kalite embriyo bunlar..doktor sizin durumunuzu tıp henüz çözemiyor diyo..yani bu durum sperm mi yoksa yumurtadan mı kaynaklanıyor bilemiyoruz diyor.çok yoruldum sinirlerim harab oldu bazen bizde de görünür bir neden olsaydı dedim...ama ne yaparsın ilerde pişman olmamak için yurt dışında yapılacak testler var yaptırdım..aynı hastanenin beslenme uzmanıyla bana özel diyet programı uygulanıyo
zayıflıyorum..yürüyüş yapıyorum ..eşime sperm kalitesini artırıcı ilaçlar verildi kullanıyor..doktor hazırsınız dendiği zaman gene başlayacağım..evet ben bu tedavilerden sonuç alamadım ama
en azından sorun bulundu..çözülür mü çözülmez mi orası kader kısmet..gerek umut gerek bahçeci hepsi işinin ehli tam bir ekip çalışması var labratuvarları çok iyi..rabbim bu yolda kimseyi komasın çocuksuzluk insanın evladı olmaması hiç bişeye benzemiyo insanlar evin var mı araban varmı diye sormuyo çocuğun var mı diye soruyo..10 yıllık evliyim hiç korunmadım hep ilk günden istedim başıma gelecekleri hissetmişim gibi 8 aylık evliyken doktora koştum o gün bu gündür ellerindeyim..çocuksuzluğa sekiz ay sabredemeyip doktora koşan ben 10 yıl oldu hala çocuk yok desinler inanırmıydım..artık durumu kabüllendim çocuklu arkadaşlarımın yanında eskisi kadar ezilmiyorum..bazen kazaran hamile kalanlara
onuda gözümün içine baka baka haykıranlara içerliyorum...insan yakınlarının hamilelik haberini
kıskanır mı ..kardeşlerimin hepsi benden küçük üçlediler çocukları onlarında üçüncüler kaza ..
ne yapalım rabbim neylerse güzel eyler ..sabır acı ama meyvesi tatlıdır..hepinize duacıyım..sevgiyle kalın çok kafa şişirmişim özür dilerim
canım ben doktor değilim ama sorunun sanki morfoloji bozukluğu gibi geliyor bana,,,,,haa bu senin yumurtalarındanda kaynaklanıyor olabilir tabiki ,,,,,,,güzel gelişim gösterirken birden gelişim duruyor yani bölünmelere devam etmiyor,,,,,,,,,,,,hiç umudunuda kaybetme UMUDUNU KAYBETTİĞİN AN HERŞEY BİTMİŞTİR ,,,,,kucağına alacağına anne olacağına ve bu sorunun çözüleceğine kendi içinde inanmaya başla,,,,,,,
ASLA vazgeçme nilen cim,,,,,,bu kadar işlem yaptırmışsın,,,,,sorun bundan sonra çözülür yeterki sen güçlü ve inantçı ol,,,,,,,,,,kendi kendine tetkikler yaptır eşinin sperm ini kendi yumurtalarını 2-3 sefer incelettir,,,,,
bu arada altarnetif tıptanda yararlanın canım mesala(senin için=civan perçemi-arısütü-e vitamini////eşin için keçiboynuzu kürü),,,,yararını göreceğinize inanarak kullanın,,,ve canım kesinlikle kendi doktorun ol HEP ARAŞTIR kendin bazı şeyleri öğrenmek için istekli arzulu ol,,,,,,,canım şu internetin gözünü seveyim herşey parmağının ucunda,,,,,,bu arada ilk ikisini yaptırdığın yer zaten başarısızlığı ile dillere destan orda yaptırdıklarını hiç hesaba bile katma sen şu anda 1 kez işlem yaptırsın say canımmm,,,,,ne olur umutlu ve inatçı ol:teselli:,,,,sevgiler