Herkese selamlar,
Sonunda siteye üye olup okuyucu konumundan paylaşımcı mertebesine ulastım.
Şimdi 41 yaşımdayım. 30 yaşımda 7 tane endometriyosis kisti ve birçok karın içi yaram olduğu tanısıyla ameliyat oldum. Yaralar yakıldi, kistler alındı. Doktor o zaman
tüp bebek önermişti. Doğal olmayan bir yöntemle hamile kalma fikri çok itici gelmişti bana. Doktorum 6 ay içinde hamile kal aksi taktirde tekrarlar desede, Tüp bebek denemedim. Hatta ters köşe yapıp kocamdan boşandım. Sürekli kendimle ve kadınlığımla hesaplaşıyordum. Endometriyosis belasınin başıma kadın olarak mutsuzluğumdan dolayı geldiğini düşünüyordum. Netekim 4 yıl sonra sol yumurtalığımda tekrar bir kist ve hemen ameliyat dendi. Bu sefer kafama koymuştum, ameliyat olmayıp alternatif tedavileri uygulayacaktım. Herşeyden önce NEDEN olduğunu öğrenmek istiyordum. Tayland da bir yoga okuluna gittim.okuda aynı zamanda alternatif tedavi biçimleri de uygulanıyor ve araştırılıyordu.Sorularıma cevap oldular. Hocamın söylediği neredeyse herşeyi yaptım. Yoga, bitkiler, oruçlar daha birçok şey... 2 yıl sonrasında kistten hiçbir iz kalmamıştı.
36 yaşımdayken şimdiki aşkımla karşılaştım. 38, 39, 41 yaşımda en son bir ay önce doğal yolla hamile kalmayı başardım. Doktorlara kalsa hic şansım yoktu..Tek çare tüp bebekti ve ben hala doğal olmayan bir yola girmek istemiyordum. Bedenime, yoluma ve yolculuğuma güvendim ve nasil yaşıyorsam öyle devam ettim. Doğal beslenme, bitkisel destekler, oruçlar ve egzersizlerle buraya kadar geldim.Sağlıklı ve genç kalmak için içimde büyük bir motivasyonum var o da insan olmanın, gerçek bir insan olmanın, canlı kalmanın arzusu.Bütün bunları çocuğum olsun diye mi yapıyorum? Hayır. Layığıyla Yaşamak için yapıyorum. Hayat da bana üretken olduğumun bilgisiyle doğru yolda olduğumu hatırlatıyor.Düşükle sonuçlanan hamileliklerim moralimi bozmuyor. Sistemin öyle yada böyle çalışması o kadar güzel ki.. Çift çizgiyi görmek öyle heyecan verici ki.. Çocuğumun olmasını gerçekten istiyorum.Bütun kalbimle ve hücrelerimle.
Şimdiye kadar ki hamileliklerim hep süpriz.. Umarım bir daha ki sefer hayatta kalmayı başararak bana süpriz yapar bebeğim..
.. Sağlıklı yaşamak için gerekenleri yaptığımızda ve bir de aşk varsa hayatımızda zaten bebeğimiz kollarımıza gelecektir diyorum.. Yaşımız ne olursa olsun, bize korku politikalarıyla ne söylenmis olursa olsun...Hepimize kısmet ve bereket Diliyorum...Yola devam...