38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

Canlisu canim inşallah dualarimizi kabul eder. ben her gece yatarken anne olmak isteyen tanidigim tanımadığım herkese dua ediyorum... Inan su cümleleri yazarken bile agliyorum. O kadar doluyum o kadar doluyum ki herşeye gizli gizli ağlayan bir insan oldum çıktım. Benim doktorum acgh yi öyle bir anlattı ballandıra ballandira biz sandık ilkinde bu iş olacak. İlk gorusmede boyle söyleyerek oraya bağlıyorlar sizi. birde bu işi birakmayacam devam edecez deyip gaz veriyorlar sonrasinda ama olur mu bunu denemeden bilemeyiz diyorlar insan vicdanen son kuruşuna kadar verip denemek istiyor ama ömür bitiyor gidiyor onlar aldıkları paraya bakıyorlar...

Herkese selamlar,
Sonunda siteye üye olup okuyucu konumundan paylaşımcı mertebesine ulastım.
Şimdi 41 yaşımdayım. 30 yaşımda 7 tane endometriyosis kisti ve birçok karın içi yaram olduğu tanısıyla ameliyat oldum. Yaralar yakıldi, kistler alındı. Doktor o zaman tüp bebek önermişti. Doğal olmayan bir yöntemle hamile kalma fikri çok itici gelmişti bana. Doktorum 6 ay içinde hamile kal aksi taktirde tekrarlar desede, Tüp bebek denemedim. Hatta ters köşe yapıp kocamdan boşandım. Sürekli kendimle ve kadınlığımla hesaplaşıyordum. Endometriyosis belasınin başıma kadın olarak mutsuzluğumdan dolayı geldiğini düşünüyordum. Netekim 4 yıl sonra sol yumurtalığımda tekrar bir kist ve hemen ameliyat dendi. Bu sefer kafama koymuştum, ameliyat olmayıp alternatif tedavileri uygulayacaktım. Herşeyden önce NEDEN olduğunu öğrenmek istiyordum. Tayland da bir yoga okuluna gittim.okuda aynı zamanda alternatif tedavi biçimleri de uygulanıyor ve araştırılıyordu.Sorularıma cevap oldular. Hocamın söylediği neredeyse herşeyi yaptım. Yoga, bitkiler, oruçlar daha birçok şey... 2 yıl sonrasında kistten hiçbir iz kalmamıştı.
36 yaşımdayken şimdiki aşkımla karşılaştım. 38, 39, 41 yaşımda en son bir ay önce doğal yolla hamile kalmayı başardım. Doktorlara kalsa hic şansım yoktu..Tek çare tüp bebekti ve ben hala doğal olmayan bir yola girmek istemiyordum. Bedenime, yoluma ve yolculuğuma güvendim ve nasil yaşıyorsam öyle devam ettim. Doğal beslenme, bitkisel destekler, oruçlar ve egzersizlerle buraya kadar geldim.Sağlıklı ve genç kalmak için içimde büyük bir motivasyonum var o da insan olmanın, gerçek bir insan olmanın, canlı kalmanın arzusu.Bütün bunları çocuğum olsun diye mi yapıyorum? Hayır. Layığıyla Yaşamak için yapıyorum. Hayat da bana üretken olduğumun bilgisiyle doğru yolda olduğumu hatırlatıyor.Düşükle sonuçlanan hamileliklerim moralimi bozmuyor. Sistemin öyle yada böyle çalışması o kadar güzel ki.. Çift çizgiyi görmek öyle heyecan verici ki.. Çocuğumun olmasını gerçekten istiyorum.Bütun kalbimle ve hücrelerimle.
Şimdiye kadar ki hamileliklerim hep süpriz.. Umarım bir daha ki sefer hayatta kalmayı başararak bana süpriz yapar bebeğim..
.. Sağlıklı yaşamak için gerekenleri yaptığımızda ve bir de aşk varsa hayatımızda zaten bebeğimiz kollarımıza gelecektir diyorum.. Yaşımız ne olursa olsun, bize korku politikalarıyla ne söylenmis olursa olsun...Hepimize kısmet ve bereket Diliyorum...Yola devam...

Herkesin sebepleri farklıdır. ben o kadar fazla uzatmasaydım mucize beklemeseydim artık anne olacaktım. Keşke doktorumun ilk söylediği zaman tüp bebek gerekliği kabul etseydim şimdi de keşke demeyecektim.
Size hayırlı olsun Allah sağlıklı ve mutlu annelik nasip etsin

Keşkeleri lugatımizdan çıkarmalıyız.. Ne varsa şimdi şu anda. Şimdi istiyoruz. O zaman İSTEMEDİK. Benim de aldırdığım iki çocuk var. Gençlik işte istemedim o zamanlar. Ne karar verdiysek hayırlısıydı. Keşkelerin sonu gelmez hayatımızda yaptıgımız ve yapmadığımiz herşey için pişmanlığımız olabilir, sonsuz bir azaptır keşke..
Oysa bir de şimdi var geçmişle kirletmesek tertemiz ve masum, bütün ihtimallere kucak açmış bir ŞİMDİ var.

Ne kadar güzel dile getirmissiniz duygularinizi ilk yazdiginizda da sonrakinde de yazdiklariniz o kadar tanidik ki,allah herkese gönlunden gecenleri versin umarim,bitaz yapyiklarinizdan bahsederseniz sevinirim oruclar bitkisel kürler oldukça farkli deneyimleriniz olmus sanirim,...

Merhaba
Ben ilk adetimle birlikte korunmayi biraktim..2.adetimi de oldum ve ovulasyon testiyle yumurtlama takibi yaptim..bat 29 nisan ama 5gun gec yumurtladim..heyecanli bekleyisteyimm simdi.Allahim hayrlisini verin hepimize insallaahhhh

Ben gecen ay ovulasyon testi kullanarak hamile kaldim. 7. Haftada betahcg 8 bin kusurlerdeyken ve gebelik kesesi izlenirken yine dusuk yaptim. Bu kez kalp atislari alinamadi. Dusuk materyalini genetik lab'a verdim analiz icin. Bu arada tum kan tetkiklerim yapildi ve bir sorun saptanmadi yine. Boylelikle 3. kez anne olma umutlarim ellerimden kayiverdi. Ne hissedecegimi bilemiyorum zira ne hissetmek istersem onu hissedecegimi bildigimden su ara deliler gibi calismak disinda hicbirsey yapmiyorum.

Neden sebep bulamıyor doktorlar. Durup dururken düşmezki bebek. Mutlaka bir sebep vardir bence. Kan uyuşmazlığı testi ve D vitamini ve tiroidlerinize bakıldımi?

Hayirlisi arkadasim 6 haftayi gecmeyen 3 dusuk yapamn biri olarak cooook iyi anliyorum seni allah uyuk insallah olacaktir...

Neden sebep bulamıyor doktorlar. Durup dururken düşmezki bebek. Mutlaka bir sebep vardir bence. Kan uyuşmazlığı testi ve D vitamini ve tiroidlerinize bakıldımi?
Hepsi bakildi ve normal. Tek sorun yas:/ oosit kalitesi yasla azaliyor, kromozom anomalisine bagli olarak ilk 3 ay icinde kendiliginden dusukle sonuclaniyor. Kaliteli oositi buluncaya kadar devam etmenin disinda daha iyi baska bir secenek yok maalesef.

Hayirlisi arkadasim 6 haftayi gecmeyen 3 dusuk yapamn biri olarak cooook iyi anliyorum seni allah uyuk insallah olacaktir...
neler yasadigimizi dusununce insanin dayanma kapasitesinin ne kadar fazla oldugunu anladim. Dayanamayacagimi dusundugum durumlardan hasarla da olsa cikmayi bildim ben. Kabullenmeyi ogrendim. Cunku zaten baska bir secenegim yoktu. Yapmam gerekip de yapmadigim birsey yok. Zamanla yarisirken zamana birakmanin zorunlulugu da cabasi. Senin tetkiklerinde birsey bulunabildi mi??

Tek sorun yaşim,malum yumurta kalitesi,5.gun 3 blast em riyo genetik taramadan saglikli gelmeyince 4.transferimizde iptal edildi,tüp bebekte bir kez kimyasal oldu digerleri basarisiz,arti 3 dusuk daha once soyledigim gibi ve bunlarin hepsi 4 yila sigdi...

Merhaba,

Aranıza yeni katıldım. Aslında 6 sene kadar önce bu forumdan çıkmazdım :) 4 yaşında bir tüp kuzu annesiyim :) kızıma 3. Denememde kavuştum çok şükür. Çok hareketli ve zor bir bebekti ve çocukluğu da aynen öyle. Bir çocuk yeter başka düşünemem derken şimdi çok kardeş istiyor ve ben de sanırım istiyorum. 5 yıl önce 3 blast embriyom dondurulmuştu onlarla denemeyi düşünüyorum ama yazı geçirip biraz kilo vermek istiyorum önce malum biliyoruz ki kilo hamilelik için olumsuz etken.. 5 yıl donuk kaldıktan sonra durumları nedir bebişlerimin bilemiyorum ama yaşım 37 oldu ve tren kaçıyor artık diyerek niyetlendik hayırlısı Allahtan.. bu kadar uzun ara verip dondurulmuş denemekten korkuyorum ama denemezsem hep içimde kalır biliyorum .. Herşey kader kısmet... Hepinize sevgiler.

Dusuk materyalini genetik analize gondermistim. Az once 49 XX yani 3 ayri kromozomda (3-13 ve 21. kromozomlar) trizomi tespit edildi seklinde raporunu aldim. 1 degil, 2 degil, 3 kromozom trizomisi!! Benim oositlerin genetik durumu inanilmaz, cok moralim bozuldu. Preimplantasyon genetigi de oneren var, spontan denemeye devam diyen de. Ne yapsam bilemiyorum.

Canım bence iyi bi tüp bebek ve genetik uzmanı bulup onunla konuşmak lazım. Ne tavsiye eder. PGT mı mantıklı başka bişey mi mantıklı. Ama en azından sen şimdi essas sebebi biliyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…