alkancım canım burdanda söylim rabbim sağlıkla kavuştursun bebeklerine inşaAllah.senin adına çokkk mutluyum biliyorsun.sağol arkadaşım sayende bu sayfaya tekrar baktım.Herkese aylardan sonra selamlar sevgiler...
Öncelikle yazayım 4,5 aylık hamileyim hem de ikiz bebişlere kızlar...Haziran'daki tüpbebek tedavisi doktorumun kararıyla aniden aşılamaya dönüşüp büyüyen 3 yumişle ikizlere gebe kaldım.Çok çok zor bir süreçti ve hala da devam ediyor.Rahimin kürtajlardan inceliği,aşılamadan sonra dinmeyen kanamalar,düşük tehlikesi,serklaj (rahimin dikilmesi)derken 4 ay bitti çok şükür.Hep yatıyor evden sadece doktora gitmek için çıkabiliyorum.Ama bugüne çok şükürler olsun.Allahım hepinize isteyen tüm kadınlara nasip etsin inşallah âmin yarabbim.2010 da evlenip üç yıl mücadeleyi hiç bırakmadım.44 yaşımın sonlarında eğer Sağlıkla doğurabilirsem hepinize umut olsun arkadaşlar...En büyük destekçilerin ailem ve arkadaşlarım oldu.doktor üç yumiş var ikisi iyi görünüyor gel bunlara aşılama yapalım dediğinde dışarıya çıkıp eşimi aradım.Olmaz uğraşmayalım, daha önce yapmıştık, umudun kırılır tüp deneyeceğiz nasıl olsa dedi.Sonra maiumutu aradım kızım ne kaybetcen çok bi para da vermiycen olursa olur olmazsa olmaz dedi bana.Eşi ikna ettim ablamı da aldım ve sonuç iki paşa oğlan.Bu arada beri en baştan beri hep olumlu motive eden Alabama arkadaşıma nasıl teşekkür ederim hiç bilmiyorum...Kızlar size bu zamana kadar yazmadım çünkü öncelikle sonumuzun ne olacağını çok bilemedik hala da belirsizlik devam ediyor.Düşük riskini atlattık ama rahimdeki kasılmalar erken doğum riskini hep canlı tutuyor...Bu yıl öğretmenliği askıya aldık.Annemin evinde yatmaya devam...
Maiciğime,Alabama'ya ,reis Hocama,kampanya,Hollandadaki ikizlerimizin annesi denize bana o çok zor günlerde moral verip destek oldukları için çok teşekkür ediyorum.Dualarımızı birbirimizden eksik etmediğimiz bu topiğin tüm özel kadınlarına tavsiyem çok zor çok yıpratıcı ama imkansız diye birşey yok.Vakit ne zamansa o zaman Yeterki mücadeleden vazgeçmeyelim.Alabamaya ikiz olma ihtimalini ama çok kanamam olduğunu söylediğimde bana ikisindende vazgeçme ikisinide iste demişti.Ben Sağlıkla ikisinide çok istiyorum kızlar.Sizlerde kendiniz için isteyin çok ama çok yürekten isteyin.Allahtan hiçbirşey eksik değil.Hazinesi çok geniş.
En yakın zamanda yeniden görüşmek üzere herkese kucak dolusu sevgiler...
Not:topik terkedilmiş ama olsun.Benim buradaki tüm eski arkadaşlara vefa borcum var.Okurlarsa eğer nasıl sevineceklerini biliyorum.Yeni arkadaşlara da umut olayım istedim...
alkancım canım burdanda söylim rabbim sağlıkla kavuştursun bebeklerine inşaAllah.senin adına çokkk mutluyum biliyorsun.sağol arkadaşım sayende bu sayfaya tekrar baktım.
denizgeldi canımmm sen nasılsın iyisindir inşaAllah küçüğü de öpüyorum çok
iyiyim çok şükür nazcım.en son mayısta denedim malesef yine negatifti bakalım bir dahaki belli değil.inşaAllah senin için herşey yolunda gider canım bu sefer bebeişn seninle olur ve 9 ay sonra kucağında olur amin.alkancım tebrik ederim çok sevindim maiumut sen nasılsın canım bende inşallah haftaya adet olunca başlıycam tedaviye
Cokkkkkkkk uzun zamandır gorusemiyoruz insallah kusmemissinizdir bana :)
Cok zor gecen bir hamilelik süreci yasadim hele ki son 3 ayı gercekten zor geçirdim surekli dinlenmek ve sakin ve stressiz olmak durumundayim doktor disinda evden pek çıkamadım bende kendimi el islerine verdim bir suru hobi edindim :) kendimi logusa taclari , bebek sekerleri ve sabunlarina o kadar kaptirim ki buralara ugrayamadim tbi birde kızın alisveris ve esyalariyla uğraştık
Zeynep Alya 7 Ekim gunu tam 36 haftalikken dogdu erken doğumdan kaynakli 1 haftalik bir küvez maceramız sonrasi Bayram arefesi taburcu oldu Bayram Bayram oldu bize
Gayet saglikli bir bebek , gec yas hamileliğinden kaynakli bir cok korkumuz bos cikti hamilelik boyunca karnimda cok iyi gelisti hafta olarak hep onden gitti 8 aylık doğmasına ragmen 3080gr dogdu ve su an cok hareketli bir bebek
Ben tum hamileliğim boyunca hep güvendim bebeğime saglikli dogacagina bizi uzmeyecegine ve öylede oldu once Rabb'ime sonrada doktoruma şükrediyorum surekli , doktorumunda söylediği gibi mucize bir hamilelik yasadim ve mucize bir bebek doğurdum
Rahimdeki onca probleme ragmen ki gercekten cok problemim vardi myonlar daha onceki operasyondan kalan yapisikliklar kistler , atlatilan kanamalar dusuk tehditleri butun bunlarin sonucunda sagliki bir sekilde dogdu bebeğim şükürler olsun
Simdi butun hayatımız Alyacik Bamyacik oldu evin havasi değişti yaşamımıza bebek kokusu girdi :)
Sözün ozu Rabbim isteyen herkese versin bir an once versin hayirlisiyla versin ama ne olursa olsun yılmayın sonuna kadar deneyin , doktorumu dinleseniz benim bu kadar soruna ragmen hamile kalmamın nasil bir mucize oldugunu hatta saglikli bir dogum yapmamin nasil nir mucize oldugunu en iyi o anlatacaktir size buna dayanarak soyluyorum yılmak yok yola devam
birisi bana 1 yil once 45 yasinda doğuracaksın dese hadi canim derdim saka yapıyorsun bu yasta doğurulur mü ama ben yaptim cokta guzel yaptim doktorumun dediği gibi dirayetli davrandim ve beceredim
Rabbim bu yolda yürüyenlerin yar ve yardımcısı olsun
Ben ve alyacik hepinizi operrrrr
Cok zor gecen bir hamilelik süreci yasadim hele ki son 3 ayı gercekten zor geçirdim surekli dinlenmek ve sakin ve stressiz olmak durumundayim doktor disinda evden pek çıkamadım bende kendimi el islerine verdim bir suru hobi edindim :) kendimi logusa taclari , bebek sekerleri ve sabunlarina o kadar kaptirim ki buralara ugrayamadim tbi birde kızın alisveris ve esyalariyla uğraştık
Zeynep Alya 7 Ekim gunu tam 36 haftalikken dogdu erken doğumdan kaynakli 1 haftalik bir küvez maceramız sonrasi Bayram arefesi taburcu oldu Bayram Bayram oldu bize
Gayet saglikli bir bebek , gec yas hamileliğinden kaynakli bir cok korkumuz bos cikti hamilelik boyunca karnimda cok iyi gelisti hafta olarak hep onden gitti 8 aylık doğmasına ragmen 3080gr dogdu ve su an cok hareketli bir bebek
Ben tum hamileliğim boyunca hep güvendim bebeğime saglikli dogacagina bizi uzmeyecegine ve öylede oldu once Rabb'ime sonrada doktoruma şükrediyorum surekli , doktorumunda söylediği gibi mucize bir hamilelik yasadim ve mucize bir bebek doğurdum
Rahimdeki onca probleme ragmen ki gercekten cok problemim vardi myonlar daha onceki operasyondan kalan yapisikliklar kistler , atlatilan kanamalar dusuk tehditleri butun bunlarin sonucunda sagliki bir sekilde dogdu bebeğim şükürler olsun
Simdi butun hayatımız Alyacik Bamyacik oldu evin havasi değişti yaşamımıza bebek kokusu girdi :)
Sözün ozu Rabbim isteyen herkese versin bir an once versin hayirlisiyla versin ama ne olursa olsun yılmayın sonuna kadar deneyin , doktorumu dinleseniz benim bu kadar soruna ragmen hamile kalmamın nasil bir mucize oldugunu hatta saglikli bir dogum yapmamin nasil nir mucize oldugunu en iyi o anlatacaktir size buna dayanarak soyluyorum yılmak yok yola devam
birisi bana 1 yil once 45 yasinda doğuracaksın dese hadi canim derdim saka yapıyorsun bu yasta doğurulur mü ama ben yaptim cokta guzel yaptim doktorumun dediği gibi dirayetli davrandim ve beceredim
Herkese aylardan sonra selamlar sevgiler...
Öncelikle yazayım 4,5 aylık hamileyim hem de ikiz bebişlere kızlar...Haziran'daki tüpbebek tedavisi doktorumun kararıyla aniden aşılamaya dönüşüp büyüyen 3 yumişle ikizlere gebe kaldım.Çok çok zor bir süreçti ve hala da devam ediyor.Rahimin kürtajlardan inceliği,aşılamadan sonra dinmeyen kanamalar,düşük tehlikesi,serklaj (rahimin dikilmesi)derken 4 ay bitti çok şükür.Hep yatıyor evden sadece doktora gitmek için çıkabiliyorum.Ama bugüne çok şükürler olsun.Allahım hepinize isteyen tüm kadınlara nasip etsin inşallah âmin yarabbim.2010 da evlenip üç yıl mücadeleyi hiç bırakmadım.44 yaşımın sonlarında eğer Sağlıkla doğurabilirsem hepinize umut olsun arkadaşlar...En büyük destekçilerin ailem ve arkadaşlarım oldu.doktor üç yumiş var ikisi iyi görünüyor gel bunlara aşılama yapalım dediğinde dışarıya çıkıp eşimi aradım.Olmaz uğraşmayalım, daha önce yapmıştık, umudun kırılır tüp deneyeceğiz nasıl olsa dedi.Sonra maiumutu aradım kızım ne kaybetcen çok bi para da vermiycen olursa olur olmazsa olmaz dedi bana.Eşi ikna ettim ablamı da aldım ve sonuç iki paşa oğlan.Bu arada beri en baştan beri hep olumlu motive eden Alabama arkadaşıma nasıl teşekkür ederim hiç bilmiyorum...Kızlar size bu zamana kadar yazmadım çünkü öncelikle sonumuzun ne olacağını çok bilemedik hala da belirsizlik devam ediyor.Düşük riskini atlattık ama rahimdeki kasılmalar erken doğum riskini hep canlı tutuyor...Bu yıl öğretmenliği askıya aldık.Annemin evinde yatmaya devam...
Maiciğime,Alabama'ya ,reis Hocama,kampanya,Hollandadaki ikizlerimizin annesi denize bana o çok zor günlerde moral verip destek oldukları için çok teşekkür ediyorum.Dualarımızı birbirimizden eksik etmediğimiz bu topiğin tüm özel kadınlarına tavsiyem çok zor çok yıpratıcı ama imkansız diye birşey yok.Vakit ne zamansa o zaman Yeterki mücadeleden vazgeçmeyelim.Alabamaya ikiz olma ihtimalini ama çok kanamam olduğunu söylediğimde bana ikisindende vazgeçme ikisinide iste demişti.Ben Sağlıkla ikisinide çok istiyorum kızlar.Sizlerde kendiniz için isteyin çok ama çok yürekten isteyin.Allahtan hiçbirşey eksik değil.Hazinesi çok geniş.
En yakın zamanda yeniden görüşmek üzere herkese kucak dolusu sevgiler...
Not:topik terkedilmiş ama olsun.Benim buradaki tüm eski arkadaşlara vefa borcum var.Okurlarsa eğer nasıl sevineceklerini biliyorum.Yeni arkadaşlara da umut olayım istedim...
cokkkkkkkk uzun zamandır gorusemiyoruz insallah kusmemissinizdir bana :)
cok zor gecen bir hamilelik süreci yasadim hele ki son 3 ayı gercekten zor geçirdim surekli dinlenmek ve sakin ve stressiz olmak durumundayim doktor disinda evden pek çıkamadım bende kendimi el islerine verdim bir suru hobi edindim :) kendimi logusa taclari , bebek sekerleri ve sabunlarina o kadar kaptirim ki buralara ugrayamadim tbi birde kızın alisveris ve esyalariyla uğraştık
zeynep alya 7 ekim gunu tam 36 haftalikken dogdu erken doğumdan kaynakli 1 haftalik bir küvez maceramız sonrasi bayram arefesi taburcu oldu bayram bayram oldu bize
gayet saglikli bir bebek , gec yas hamileliğinden kaynakli bir cok korkumuz bos cikti hamilelik boyunca karnimda cok iyi gelisti hafta olarak hep onden gitti 8 aylık doğmasına ragmen 3080gr dogdu ve su an cok hareketli bir bebek
ben tum hamileliğim boyunca hep güvendim bebeğime saglikli dogacagina bizi uzmeyecegine ve öylede oldu once rabb'ime sonrada doktoruma şükrediyorum surekli , doktorumunda söylediği gibi mucize bir hamilelik yasadim ve mucize bir bebek doğurdum
rahimdeki onca probleme ragmen ki gercekten cok problemim vardi myonlar daha onceki operasyondan kalan yapisikliklar kistler , atlatilan kanamalar dusuk tehditleri butun bunlarin sonucunda sagliki bir sekilde dogdu bebeğim şükürler olsun
simdi butun hayatımız alyacik bamyacik oldu evin havasi değişti yaşamımıza bebek kokusu girdi :)
sözün ozu rabbim isteyen herkese versin bir an once versin hayirlisiyla versin ama ne olursa olsun yılmayın sonuna kadar deneyin , doktorumu dinleseniz benim bu kadar soruna ragmen hamile kalmamın nasil bir mucize oldugunu hatta saglikli bir dogum yapmamin nasil nir mucize oldugunu en iyi o anlatacaktir size buna dayanarak soyluyorum yılmak yok yola devam
rabbim bu yolda yürüyenlerin yar ve yardımcısı olsun
ben ve alyacik hepinizi operrrrr
Merhaba arkadaslar, ben su anda sadece bir okur olarak bu sayfadayim. Ama yardim ve görüs isteyenleri görünce, bu sorunlari yasamis biri olarak deneyimlerimi paylasmak istedim. Öncelikle be 41 yasinda evlendim ve yurt disina gelin gittim. Ilk alti ay kendimiz denedikten sonra esimle beraber direkt tüp bebek tedavisine baslamaya karar verdik. Ilk olarak 2011 ocak ayinda son derece kendine güvenli ve tüp bebek tedavisi nedir hic bilmeyerek istanbul'a geldim ve Amerikan Hastanesi'nde tedaviye basladik. Doktorum iyiydi ama hastane evime cok uzakti.ilk denememde döllenen 3 birinci sinif embiryo icinden 2sini koydular. Sonuctan o kadar emindim ki, negatif sonuc karsisinda sok gecirdim ve cok üzüldüm. Bilmiyordum ki daha yola yeni cikiyordum. Doktorum benden rahim filmi istedi. Bu aci veren filmi cektirdikten sonra bir problemin olmadigi anlasildi. Doktor en kisa sürede yeniden gelmemi denememi istedi.
Oysa ben halen dersimi almamistim. Kendimi genc hissediyordum ve zamanimin oldugunu düsünüyordum. O nedenle bir alti ay daha kendimiz denemeye karar verdik. Bu arada ates olcme yontemi, gebelik sansi arttirici jeller, yumurtlama gününü belirleyen aletler ne varsa denedim. Sonuc koskocaman bir hayal kirikligiydi. Kendimize tanidigimiz alti ayin sonuna dogru bir vesile ile Yeditepe Universite Hastanesi Tüp Bebek ünitesinden ve Cem Bey'den haberim oldu. Istanbul'daki evime de cok yakin oldugu icin 2. Denemeyi orada yapmaya karar verdik. Cem bey ve ekibi son derece profesyonel ve cana yakinlardi. Ancak ilk denemede 3 adet 1. Sinif embiryo olusmus ve bu embiryolardan iki tanesi konuldugu halde sonuc gene olumsuzdiu. Iste ancak o dönemde durumun ciddiyetinin farkina vardim ve belki de hic cocugumun olmayacagi düsüncesi icimi doldurdu. Moralim cok.bozuktu. Esimin de benim de yas disinda gebeligi engelleyecek hic bir sorunumuz yoktu. Doktorum, denememye devam dedi. Onun bu pozitif durusu beni de etkiledi ve bir ay ara verdikten sonra 2011 Aralik ayinda bir daha denemek icin Türkiye'ye geldim. Bu sefer herseyin daha bilincindeydim ama hem moralim bozuktu hem de stresliydim. Bu 3. denemde 2adet birinci sinif 2 adet 2. Sinif embiryo olustu. Gene 2 adet embiryo konuldu. Bekleme döneminde hic yerimden kalkmadim. Bunun bir yarari oldu mu bilmiyorum ama bu sefer tutmustu. tabii cok sevindik.ama 8 hafta sonunda bebegin kalp ayisi duyulmadi Pl
Ay pardon.. hikayenin devami soyle.. sonucta 3. Denememde kürtajla sonuclandi. Tabii büyük bir yikim. Ama doktorum' üzülme bizi sadece bir kac ay geciktirdi. Önümüzdeki ay gel gene deneyelim' dedi. Ben aslinda tekrar denemeyi düsünmüyordum ama doktorum böyle söyleyince don kez dedim ve bir ay sonra bir daha denedim. Bu sefer umursamiyordum
Cünkü kararimi vermistim. Eger bu seferde olmazsa bir daha denemeyecektim. Hemsire bu sefer nasil hissediyorsun diye sorunca
Hicbir sey, artik umursamiyorum dedim. Hemsire de 'cok iyi
Biz hastalarimizin böyle düsünmelerimi istiyoruz. Rahat olmaniz cok önemli dedi
Bu sefer sadece üc yumurta olusabildi
Ancak ikisi döllendi. Ikisini de koydular. Sonuc pozitifti:)))))). 37. Haftada 2.7 kg
saglikli bir oglum oldu. Simdi 10 aylik:)) Ellerinizden öper. Ben mucizelere inaniyorum. Umarim Allah'im bütün isteyenlere saglikli sihhatli hayirli evlatlar verir. Herkese iyi sanslar
merhaba kızlar tebrik ederim inşallah bizde o sonuca ulaşırız benim 1 deneme 8 yumurta vardı toplanamadan çatladı 2.deneme 3 yumurta 1 embriyo transfer sonuç negatif 3.deneme 5 yumurta 3 embriyo 2 transfer sonuç pozitif ama kese oluşmadı düşük 4, deneme şu an tedavi aşamasındayım 4 yumurta 1 i büyümemiş5mm perşembe kontrol heralde ya cmt yada pzt opu bu seferde endo 5.8 daha öncekilerde kalındı problem olurmu bilmiyorumbizim hikayemiz aynı gittiğine göre ben de bu ay oluşan 3 yumurtamla kendi mucizemi bekleyebilirim :) sağlıkla, huzurla büyüt oğlunu...
bizim hikayemiz aynı gittiğine göre ben de bu ay oluşan 3 yumurtamla kendi mucizemi bekleyebilirim :) sağlıkla, huzurla büyüt oğlunu...
merhaba kızlar tebrik ederim inşallah bizde o sonuca ulaşırız benim 1 deneme 8 yumurta vardı toplanamadan çatladı 2.deneme 3 yumurta 1 embriyo transfer sonuç negatif 3.deneme 5 yumurta 3 embriyo 2 transfer sonuç pozitif ama kese oluşmadı düşük 4, deneme şu an tedavi aşamasındayım 4 yumurta 1 i büyümemiş5mm perşembe kontrol heralde ya cmt yada pzt opu bu seferde endo 5.8 daha öncekilerde kalındı problem olurmu bilmiyorum
merhaba kızlar tebrik ederim inşallah bizde o sonuca ulaşırız benim 1 deneme 8 yumurta vardı toplanamadan çatladı 2.deneme 3 yumurta 1 embriyo transfer sonuç negatif 3.deneme 5 yumurta 3 embriyo 2 transfer sonuç pozitif ama kese oluşmadı düşük 4, deneme şu an tedavi aşamasındayım 4 yumurta 1 i büyümemiş5mm perşembe kontrol heralde ya cmt yada pzt opu bu seferde endo 5.8 daha öncekilerde kalındı problem olurmu bilmiyorum
Sevgili arkadaşlarım , kader ortaklarım , topikdaşlarım , bızdıkçemin teyzeleri
19. haftamızdan hepinize merhaba
Öncelikle aranızda olamadığımız zamanlarda yaşadıklarınızı paylaşamadığımız , yeni gelenlere merhaba diyemediğimiz ve gelişmeleri kaçırdığımız için biraz ortadan başlayacağımız için kusurumuza bakmayınnn...
şimdikkk
4 kasım saat 11.00 de başarılı geçen bir amniyosentez girişimi sonrası bugün işimin ve ekranımın başındayım bızdıkçemle yani kızımla beraber. Rabbime binlerce şükürler olsun.
Yüreği bizimle olan , dualarını ve iyi dileklerini esirgemeyen herkesten Rabbim razı olsun. Tez vakitte muratlarınıza kavuştursun
Zeynep Kamil'de yaptırdım amniyosentezimi...devlet hastanelerinin bilinen sıkıntılarını göz ardı edersek hiç de zor olmadı.
iğnenin acısını hiç duymadım desem yeridir. hatta o kadar ki , sonrasında yapılan antibiyotik ve damar yolu açma girişimi canımı daha çok yaktı. Kızım ve ben şanslıydık... iyi bir doktorumuz vardı ve insanların güler yüzlü olduğu bir günde yaşadık amniyosentez sürecimizi.
bugün itibarıyle 17 gün sonra alacağım test sonucunu. ama ben mucizesini bana da bağışlayan Rabbime şükrederek , o kadar eminim ki kızım son derece sağlıklı çıkacak.
Amniyosentezden 1 saat sonra yapılan usg kontrolünde zaten taklalar atarak bunu gösterdi.
yani bir nevi nanik yaptı doktorlara...
siz annemin yaşıyla uğraşmayı bırakın , başka işlere bakın dedi... ben de iyiyim annem de iyi dedi...
başından beri beni çok korkutmayan ama yaşım yüzünden gergin olmama neden olan bu sürecide sağlıkla atlattıktan sonra , benim durumumda olan , amniyosentezi yaptıracak ve yaptırmayı düşünen arkadaşlarıma önerim , uzmanında yaptırırsanız , doktorunuza kendinize ve bebeğinize güvenirseniz ve rahat olursanız hiç bir sıkıntısı yok.
sıramı beklerken ,etraftan söylenen her şeye kulağımı tıkamamın da büyük etkisi var elbette...
şimdiye kadar her ne yaşadıysanız ne olur hepsine rağmen , Rabbimden sabırla istemeye devam edin. Umutsuzluğa kapılmayın , enerjinizi düşürmeyin , moralinizi her zaman yüksek tutun.
Her şeyin hayırlısını ve doğrusunuz bilen Rabbimiz elbet dualarımızın karşılığını verecektir bize.
Şimdi burada olmadığım zamanda yaşadığınız gelişmelerden haberdar olabilmem için , lütfen mesajıma cevap yazarken kendinizle ilgili son durumu da yazarsanız sevinirim.
Kızım ve ben hepinizi sevgiyle kucaklıyor ve öpüyoruz.
benim opu pazartesiye kaldı. dördüncü minik yumurtam da atağa kalkmış. onu da geliştirelim diye ilaca devam dedi doktorum. cumartesi tekrar kontrol var ama büyük ihtimalle pazartesi topluyor. endo 11 çıktı bu gün. senin kontrolün nasıl geçti
canım ya benim çok iyi geçmedi onun için içimden yazmak gelmedi 3 adet 9.9mm var 1 adet 5 mm vardı o görünmedi nereye gitti bilmem endo incelmiş 2.5 olmuş ilacın dozunu artırdık yarın kontrol var duruma göre hareket edilecek diğer 3 tedavide böyle bişey olmamıştı ne yapalım olmazsa tekrar deneriz diye kendimi şimdiden alıştırmaya çalışıyorum senin adına sevindim inşallah yumoşların bebiş olur göbüşünde