38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

aranızda Diabet hastası olan var mı
merhaba, bir şey sormak istiyorum, ben 4 haftalık gebeyim ,tüp bebek ile gebe kaldım, 38 yaşımdayım, 110 kg. yim ve gebelik den önce de şeker hastasıydım.bebekler 14 eylülden beri içime kondu. bu arada tatlı falan yemedim ama meyva bol yedim, yarasın diye, günde 2 kez glifor 1000 lik kullanıyorum. hamur işi fazla tüketmedim ama meyve beni yaktı. şeker 170 e fırladı. bu zaman zarfında internet de araştırınca aklım çıktı.bebekler zarar görmüş müdür? bu kadar ufakken ve bende 13 gündür teknik olarak içimdeler ,bir hasar olur mu, davranışımı hemen bugün düzelttim, Dr.. dan randevu aldım ama içim içimi yiyor, meyve yemeden bebek vitamini alır mı? lütfen yardım..

kızlar, İstanbul bostancı da HELLO BABY diye bir var, hamile ve bebeği olan anneler için ,orada hamile vitamini, malt içecekler, aklınıza gelen her türlü yiyecek ve içecek ,giysiler, oyuncaklar, kitaplar, bebek arabaları, mobilyalar, emzirme koltukları var. Allah hayırlısı ile bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin inşallah, hepsinden alırız kızlar, Allah hayırlı ve sağlıklı bebekler versin. ben KARAMALZ diye bir içecek aldım, hem B12 dolu, doğal olarak, hem de süt yapıyor. şu anda limonlusunu içiyorum, bir de narlı aldık. alkolsüz tabiki bunlar hep arpa maltı ve şerbetçi otu çok faydalı.

sana destek vitamin vermiştir illaki doktorun.. elevit mesela... bütün vitaminleri içeriyor o.. ayrıca şeker hstası olsan da yiyebileceğin bir sürü meyve var.. sadece bir seferde sadece 1 porsiyon yiyeceksin..üzüm kavun karpuz incir fazla şeker içerdiği için önerilmiyor. çok canın çekerse 1 yudum :) ..bir diyetisyenden yardım al mutlaka.. doktor kontrollerini de aksatma.. çok daha yüksek şekerle sağlıklı bebek sahibi olanları gördüm ben. ama mutlaka doktor kontrolü.. diyet ve önerilen ilaçlara özen gösterilecek. bunu şeker hastası bir sülaleye sahip risk altındaki tüp bebek tedavisi gören bir eczacı olarak yazıyorum...sağlıkla kucağına alırsın inşallah

Bella is updated by breezey

puffyimin bugün kontrolü vardı. son zamanlarda doğum kasılmaları ve sancıları arttı. ilk belirlenen doğum tarihinde bir değişiklik olmazsa şimdilik , Mihrimah Sultan Zeynep Alya 4 Ekimde dünyamıza " ıngaaaaa " diyecek

benim bızdığın her ne olursa olsun , % 50 genini benden aldığı tıbbi gerçeği ile kocamcım yavaş yavaş yüzleşmeye başladı
alisim kumrum şu sıralar işleri için şehir dışında olmalı , sanırım ekimin ilk haftasından önce ondan da net bir haber alamayız.

hope , kocacığıyla birlikte en son aldığı iş teklifinin heyecanını yaşıyordu.

ve bennnn

23 eylül 2013 tarihinde saat 13.52 itibarı ile tekrar nene oldumm.. dünyalar tatlısı bir prensesimiz doğdu

lejenam kuzumun da dediği gibi , nasipse , 6 ay sonra da anne olacağım.
bızdığımda çarşamba günü 14 haftalık olacak , azı gitti çoğu kaldı yaniii

eeee senden naber pikiiii

ben histeroskopi yaptırdım polipler vardı onlar temizlendi birde pıhtılaşma problemim varmış kasım gibi başlayacağız inşallah şimdi biesteron kullanıyorum

beni hatırladınızmı kızlar brezey tebrik ederim canım inan çok sevindim inşallah bizimde tüpe gerek kalmadan olur

sevgili naz merhaba

histero ve pıhtılaşma sorunlarını bir an önce aşıp , bebeğine kavuşmanı dilerim. Rabbim nasıl nasip ettiyse öyle olsun.
değerleriniz iyiyse tüpten önce kendine şans ver...
ileri yaş hamileliği bile olsa , spontan gebeliklerde doktorlar daha poziif ve ilgili oluyor. benim 14 haftalık sürecimde deneyimlediğim bu çünkü. kıymetli gebelik ve kıymetli bebek diyorlar çünkü.
dilerim Rabbim seni de mucizesi ile şenlendirir

sevgili arkadaşım , dilerim bebeğine sağlıkla ve huzurla kavuşursun.

doktorlar hamileliğin ilk 3 ayında , başka bir sorun yoksa , sadece folik asit kullanımını öneriyorlar ki ilk 3 ayda bebeğin ihtiyacı olan tüm takviyeler annenin vücudunda bulunuyor.meyve tüketiminin ise 1 porsiyonda ve günde 2 kez olmasını istiyor.
1 tane elma 1 tane muz , küçük bir kase taneli meyve gibi.
şeker ile ilgili yaşadığın sıkıntıdan dolayı meyve tüketimine azami dikkat göstermen gerekiyor.
doktorunla yada en iyisi bir diyetisyenle beslenme programını ayarlamam , gebeliğin ilerleyen dönemleri için sana daha fazla yardımcı olacaktır diye düşünüyorum.

puffyimle ilgilili en güncel update : doğum tarihi 07 ekim 2013

Maşallah sana Brezey 14 haftaya ulaştın
Puffy sağlıkla kavuşsun bebeğine sonra sırada ben varım inşallllahhhh
Benim de bir kızım olacak 28. Haftaya ulaştık çok şükür ilk. 3 aydan sonra zaman geçiyor...Rabbim isteyen emek harcayan herkeseeee nasip etsin bizide sağlıkla yavrularımıza kavuştursun...

iyi günler benimde şekerim var 90 kiloydum dr en az 80 kilo vermemi istedi hamile kalmam için ve onun için diyetisyen eşliğinde zayıflıyorum..meyveleri yoğurt ve sütle tüket 7 öğün ye muhakkak 3 ana 4 ara öğün.ikindin muhakkak tost ye çavdar ekmeğin de az yağlı peynirli..bol su iç,meyve bize biraz sakıncalı.halen doktor ilaç kullanmanıza izin veriyor mu**benim çok yüksek olmadığı halde şekerim 110!!hamile kalmadan önce ünisülin kullanmamı söyledi..bir diyetisyen ve bir dahili doktorun kontrolünde olmanı öneririm..bu arada tek mi ikizmi bebk???hayırlı olsun

Bende geldim 39 yaşında tüp bebek tedavisi sonucunda hamile kalmayı başarmış 14 haftalık anne adayıyım ..

Heyoooo, forum senlenmis :) mamicik hosgeldin!

Breezeyim fistigim,, nazli bebekim, cok seviniyorum guzel haberlerinle..Allahim hayirlisiyla saglikla kucagina almayi nasip etsin kuzunu..yani bizdigi:) upatelerin icin tesekkurler balim:) Puffy nihayet kavusuyor bebegine hadi bakalim, saglikla gelsin o da..4 ekim dedin, benim evlenme yildonumum..ben hala bildigin gibi takiliyorum buralarda, 3-4 hafta sonra kocam geliyo acaip heyecanliyim, bu arada yeni bir is teklifim var hem de super otesi bisey, cok heyecanliyim:) iyice salladim tup bebe isini anlayacagin..ya zaten hope ve ben calismaktan bebe yapamiyoruz mu nedir anlamadim:) ya da sallamaya bahane mi ariyoruz acep, cunku herkesler calisiyo yani..

Wanna, Allah bebegini saglikla mutlulukla kolaylikla kucagina almayi nasip etsin insallah, cogu gitmis azi kalmis..tatli heyecanlar,Allah bizlere de, isteyen herkeslere de nasip etsin insallah, amin :)

ElmaveTurta sen de hosgeldin, bence sen su nickini bir degistir:) nickin bile seker gibi arkadasim:) Saglikli ve rahat bir hamilelik dilerim sana da..kumarikaya katiliyorum, benim annem de seker hastasi ve meyve tuketimine cok dikkat etmek zorunda, bazi eyvelerden de uzak duruyor. Bence de hamileligin boyunca bir diyetisyenle beslenmeni duzenlemelisin, inan cok farkediyor. Benim annem de gitmiyordu, ben zorla goturdum, o kadar farkediyor ki..180 lerde ( ilaca ragmen) olan sekeri hemen 1 haftada 130 lara dustu, daha da dusecek insallah..ama diyet yapmiyor, sadece dogru besleniyor.

Naz! nerelerdesin! tabii ki seni hatirliyorum, ne kadar dua etmistik sana..bak problemlerin cozulmus, insallah kendiliginden olur, tup bebege gerek kalmaz..sonucta vucudun hazir su anda..Breezeye katiliyorum baska bir problem yoksa(problemini tam hatirlamiyorum) yoksa ve esinin degerleri de iyiyse 1-2 ay dene..insallah en kisa zamanda annel olursun, oluruz :)

Benim prosedur problemi cok cetrefilli is, anlatsam cok uzun surer..ama doktor yumurta rezervlerin cok iyi, simdi bi tane yapalim, bi kac sene sonra kardes bile yapariz dedi ben de bi rahatladim, yoksa asilmayacak bir sorun degil:) biraz daha bekleyecegim..cunku Kanada'yi birakip Turkiye'ye yerlesme olasiligimiz var, once bu islere bi bakayim ne edicez nereye yerlesicez bi belli olsun, sonra da kuzucuguma odaklanicam..

Neyse cok yazdim kizlar,, hepinize sevgiler..
Bizdigin annesiiiiiiii cok optum sarildimmm..
Hope ise daldi unuttu bizi yahu:)

Bellacım neşe saçıyorsun etrafa.ne güzel. Allah hiç bozmasın inşahlah...benim 8 haftalık gebeliğim gelişimi durduğu için sonlandırılmıştı.bu gün tam 1 ay oldu. Anca anca çıktım depresyondan ..ama hep takip ediyorum sizleri... Güzel haberlerle seviniyorum.. Umutlanıyorum...benim rezervler bitti bitiyor. Bi de tedavide büyüyen myomlar çıktı başıma..önce yumurta toplıycam 2-3 ay sonra ameliyat sonra iyileşme süreci.. 6 ayı bulur dedi doktorum..30 yaşında olsam 6 sene de beklerim diycem ama 42 yaşındayım 1 aya tahammülüm yok.. Ama çare de yok :) sonu güzel olsun... önemli olan umudunu ve inancını yitirmemek...sevgiyle kalın

Wannacım, hamileliğinin iyi gitmesine sevindim ama kader arkadaşını unuttun buna da üzüldüm. 40 yaş üstü forumunda senin son tedavinde bağışıklık sistemin için bir tedavi uygulandığından bahsediliyordu. Son tedavinde neler kullandın? Naturel killer denen şey bende de pozitif, neler yapıldı?

Sana da binlerce kere Maşallah wannacığımmm
demek ki puffyden sonra sen , senden hemen sonra lejenam diye diye hepimizin evin de o mis kokulu melekler nefes alacak.
Darısı herkeslere olsun.isteyen dileyen bekleyen herkeslere...
Allahıma binlerce şükürler olsun ki 14. haftamızdayız.

yaklaşık 1 hafta önce 2. kere nene de olunca , duygularım daha da yoğunlaştı.
yavaş yavaş tırmanan hormonlarım birden hız aldı... gözümden yaşımın düşmesi hiç bu kadar kolay olmamıştı.
Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun , dualarını kabul etsin, evlatsız bırakmasın.

Bende geldim 39 yaşında tüp bebek tedavisi sonucunda hamile kalmayı başarmış 14 haftalık anne adayıyım ..

sevgili arkadaşım hoşgeldin.
dilerim Rabbim sonuna kadar sağlıkla huzurla gitmeni , bebeğini kucağına almanı nasip etsin.
ne olur kendini üzme hiç bir şey için.
puffyiin doktorunun dediği bir söz vardı , anne ne ise bebek odur diye.
sen beslenmene , hem manevi hem bedenen beslenmene ne kadar dikkat edersen bebeğin o kadar sağlıklı ve mutlu olur.
lütfen kendine dikkat et...

elime sopa alıp önce senin ( sen İstanbuldasın nasılsa ) , sonra hope un peşine düşeceğim ben de durun bakalım
ne zaman.

iş iş diye diye yediniz bitirdiniz beni beee

ne işiniz ne planınız varsa bir an önce tamamlayın artık...
tamam yaşınız daha genç ama canım benim , o bebeklersiz geçen her gün kayıpmış ben bunu anladım.
bak yeni doğan torunumu görmeden duramıyorum , o kokusunu duydum ya herkes ve her yer onun gibi kokuyor sanki ve özlüyorum.
Rabbim nasip ederse 5,5 ay sonra kavuşacağım bızdığımı kucağıma aldığımda hissedeceklerimi düşündükçe " ahh eşek kafam " diye
kendime kızıyorum.

beni daha fazla kızdırmayınnnnnn

sevgili arkadaşım ,

Rabbim yar ve yardımcın olsun. yaşadığın tüm üzüntüleri ve acıları unutturacak kadar büyük mutluluklar nasip etsin sana.
şimdi çok uzun gibi gelen zaman , su gibi aksın gitsin.
bebeğine tekrar kanınla can vereceğin o günlerin gelsin.Sağlıkla huzurla kavuşursun dilerim.

Breezey, sekerim benim! valla al eline sopayi gel:) bi dayak iyi gelirdi, kendime gelirim:) biliyorum ben de, bir an once odaklanip baslamam lazim ama biliyorsun durumlari, biraz zor, sanirim biraz daha beklemem gerekicek maalesef..ben de uzuluyorum, ben de istiyorum hemen yarin baslamak ama bazen bizim disimizda sorunlar cikiyor, ben ne yapsam da cozemem, zamana birakmam lazim..ben de baska seylere odaklanip unutmaya calisiyorum simdilik. Yoksa aslinda icimde ne calisma istegi var ne bisey, biran once bebegime kavusup sadece onunla ilgilenmek istiyorum ama sanirim biraz daha zamana ihtiyacim var. Hayirlisi olsun ne diyim canim benim, sen yine de al sopayi gel, nasilsa kiyamazsin:)

Kumarika sagol, nese sacmiyorum aslinda ama pozitif olmaya calisiyorum, baska yapabilecegim bisey yok cunku simdilik.
Uzulme, rezervin az da olsa yumurtan var sonucta, insallah biran once tum zorluklar son bulur, saglikli, tatli bir bebegin olur..

Bella âmin inşallah darısı sana ve tüm isteyenlere olsun...
Önce kuzun sonra ülken netleşsin umarım,,,rezerv iyi ise bu olumlu harika birhaber genede bu tedavi öncesi süreçte vitamin destek al,çok kendi haline bırakma genede yımırtaları )) co q 10 en a 200 mg ,iyi bi multıvıtamin,omega 3 ...

Önceyumurta toplanmak çok mantıklı ,rezerv küt diye bitmiyor rahat olmaya çalış başaracaksın...

Yol arkadaşım unuturmuyum hiç, hamileliğin ilk 4 ayı kabus gibiydi o testler varya o testler mahvetti bizi
Neyseki bu günlere geldik...dualarımdasınız inan Allah isteyen herkese nasip etsin
Bağışıklıkla ilgili bana özel bi test yapılmadı doktorum transfer sonrası ve pozitif sonuc sonrası olmak üzere 2 kere intralipid serum verdirdi merkezde,,,,bunu biz özellikle istemedik doktorumun saglamcılıgı ile ilgiliydi belkide pozitif sonuc almama sebeb bu serumdur...
Tedavi öncesinde yıllardır hep kullandıklarımı kullandım ,,,tek fark ivf herbal support fsh ile ilğili olan hapı kullandım ,maalesef tr de yok Amerika'dan getirttim bittikten 2ay sonrada tedavi başlamıştı,,,
Bunun dışında zaten 6 yıldır nerdeyse kullandığım vitaminler co q 10 ,omega 3 ,hayıt cayı,soğan kürleri, incir kürleri
Anlıycan hapçı olmuştum
Tedaviyi bırakma lütfen !!! Başaracaksın ......çok zor bir süreç biliyorum pes etme

Burada simay biliyor transfer sonrası balkonda güneşlenmiştim

Sanada maşallah çifte kavrulmuş hatun hem nene hem anne olmak nasip oldu ne Güsel yaaa
Test sürecinde olmalısın ...2li test benim hayatımı karartmıştı ..neyseki daha sonraki testler temiz çıktı ama uykularımda uyanıyordum aglayarak....
Şimdiki aklım olsa yaptırmazdım test mest...olaki o salak test sonucu seni sakın. Üzmesin ...kesin sonuç vermiyormuş aptal bi bilgisayar programıymış...tamam mı kuzum

Wannacim, co enzimq 10 mi? ben sadece elevit pronatal aliyorum, onun disinda da bol bol sigara iciyorum:) cok iyi geliyo eminim..aaayyy breezey geberticek beni simdi..yas 39 oldu daha akillanamadim..aslinda akillandim da, kocami 3 aydan fazla oldu gormuyorum, isleri biraz karisti, problemler yasiyoruz, kafam karisik, hayatim karisik..yani bu ara bebek isi cok zor..once ben hayatimi duzene sokayim da insallah, sonrasi Allah kerim.

belirsizlik, karisiklik beni cok strese sokan seyler olmustur her zaman, hayatimin hicbir donemi de bu kadar belirsiz olmamisti, o yuzden azicik gerginim. Gecicek, hayirlisi deyip zamana birakiyorum. Doktorum hic 39 yasindaki biri gibi degil rezervlerin dedi, hormon testlerim de cok iyi cikti, fsh im 5 cikti, ben tam bilmiyorum ama doktorum cok iyi demisti..eylul de baslayacaktik ama olmadi, hayirlisi bakalim beklemedeyim..

Co enzim Q10 hücreleri gençleştiriyor.o yüzden reçete ediyor doktorlar :) bir de: Mitokondrilerin hücreye enerji veren organeller olduğunu, benim yaşımda mitokondrilerim yaşlandığı için hücrenin bölünecek enerjiiyi bulamadığını başarısız olan ilk tüp bebek denememin sebeblerinden birinin de bu olabileceğini söyledi doktorum.ne yapabilirim diye araştırıken bilimsel bir yazıda yürüyüşün mitokondrileri canlandırdığını okudum. Ağır spor özellikle yapılmamalı diyordu. Düzenli yapılan yürüyüş. Yumurta mitokondrileri için değildi araştırma hücreleri genel olarak ele almış. Birbuçuk ay her gün 1 saat tempolu yürümenin ardından transfer başarılı oldu. Ben derim ki vakti olan yürüsün. Ihtimalse eğer +1 koymuş oluruz :)

Wannam canım o aptal ikili teste göre yaşım yüzünden risk çıktı dogal olarak.. bence tıp ve tüp dünyası icin risk bu...42 yaşında tüpsüz ve hormonsuz hamile kalmam risk onlar için bence :)))))

Bellaaaaaaa sopayı kaptım geliyorum ama bu bebek için degilllll..ayyyyy sinirlendimmm ...ama telefondan yazınca ikonu koyamadım yahuuu
Tamam canim sorunları biliyorum ama koca gelsin de bence salla sorunları... her sorun aşılır biliyorum. .. sen de görecek ve bana hak vereceksin...

Sigara konusunda isee sen bilirsin diyorum... elimde sopa var :))))))

Zoraki kürtajımdan sonraki ilk reglimi gördüm dün. Tahmin ettiğim gibi doktorum destek tedavi önerdi bu ay. önümüzdeki ay yumurta toplama. Biz de kocamla fırsat bu fırsat çocuk olunca gidemeyiz diye bayram tatilinde viyana budapeşte turuna yazılmıştık ilaçlarıma başladım bu gece... hadi hayırlısıyla inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…