Merhaba,
Epeydir üye olmadan takip ediyordum , bugün yazmak istedim.
5 aydır evliyiz, korunmadık hiç. AMH 0.94, FSH 4.68 diğerleri normal, semen de normal.
Üniversite tüp bebek merkezi başkanı derhal tüp bebek dedi, şansınız da %20 dedi. Çok moral bozucuydu.
Tüp bebek tedavileri fiziksel ve ruhsal olarak çok yıpratıcı gördüğüm kadarı ile, ekonomik maliyet te cabası. Annem 44 yaşında menepoza girmiş. Hazır rahim müsaitken doğruca Kıbrıs deneyimine mi başlasan diyorum. Yumurta başkasınınken kendinin gibi aynı sevgiyle büyütebilecek miyim diye sorup duruyorum kendime?
Yoksa önce tüp bebek denemelerine başlamalı mıyım?
Değerli düşüncelerinizi bekliyorum.
Sevgiler...
diğer topikte yazdım sana canım ama annenle ilgili yazdığın yeni dikkatimi çekti.
annenin menapoz yaşına çok takılma bence.her ne kada genetik öyküne negatif katkı yapsa da senin değerlerin , senin metabolizman farklı.
benim annem 38 yaşında girdi menapoza...
bu arada bir şey daha , fsh 4,68 iken LH değerin kaçtı acaba. yani LH yüksekse pko olabiliyor.şeker ve tiroid değerlerinde önemli biliyorsun.
bizim topikte bir arkadaşta insülin direnci çıktı, hiç bir rahatsızlığı da yoktu şekere bağlı.
dilerim her şey ama her şey etkisiz kalır , negatif olan her şey hemde ... ve bebeğin sana da geldimmm der. :))))
o kadar çok detayı var ki aslında , şu yaşadığım 17 ayda neler duydum , okudum...