Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Canim nasilsin uzun suredir gorusemedik , kendini nasil hissediyor ve neler planlıyorsun :)
Canim, ben de eminim detaylarda cok ortak nokta olacagindan nedense :) ama ikimiz de hayet pozitif ve neseliyiz farkindaysan, insallah bu sene bebegimiz olacak ikimizin de, ben oyle hissediyorum..ve isteyen herkesin de olsun insallah, hem de hemen!
Ben sanirim iki yerle de gorusup ona gore karar vericem ama memorial in laboratuarinin cok gelismis aygitlarla dolu olmasi biraz cezbediyor beni, ne demisler, alet isler el ogunur, hahaha tam kocakari oldum valla:)
ben de seni opuyorum. Sen hangi merkeze gitmeyi dusunuyorsun eger gitmene gerek olursa ( insallah olmaz!)
Hayir tatil degil srkadasim .dun aksam ustu aldi
m haberi.negativ.hersey bu kadar iyiyken neden tutmuyorki anlmadi
.orda 37yasindayim diye yazan bir arkadasin yasadiklarina benziyor yasadiklarim.ne yapayim.kime ne fiyeyim
Belki, merhaba.
Cok uzuldum sonucuna, cok umitliydim senden, heyecanla bekliyordum sonucunu..hepimiz bekliyorduk, inan cok uzuldum. Birsey sormak istiyorum, daha onceden negatifle sonuclanan birkac denemen olmasi durumunda Memorial cok arastirip oyle basliyor diye duymustum, nasil rahim filmin olmadan basladilar ki? sordun mu neden olmus olabilecegini bu sorunun?
Bence rahim filmini kimse istemese bile gidip cektir, o kadar cok var ki tuplerinde sivi birikimi olan ve bu yuzden bosuna tup denemesi yapan..Memorial nasil istemedi bunu anlayamadim..herhangi bir karin ici ameliyat gecirdin mi daha once? veya bir enfeksiyon? cunku bu durum tupleri tikayabiliyor, tupun tikanmasi tup bebek icin problem degil ancak bazi durumlarda tuplerde sivi birikmesi oluyor ve bu sivi hic gitmemesi gereken bir yere, rahime gidiyor ve embriyonun tutunmasi mumkun olmuyor..Maalesef ben yasadim bunu, tup denemem olmadi daha once ama rahim filmi cektirdim ve tek tupumde sivi birikmesi vardi, hatta doktorum iyi ki tup denememissin, tutmazdi demisti. Ve hemen lapasarkopiyle aldilar tupumu, umarim boyle bir sorunun yoktur..Buyuk ihtimalle yoktur ama ben cok karsiyim rahim filmi olmadan tup bebek yapilmasina, su anda Memorial'e olan sempatimi biraz kaybettim dogrusu.
Belki, merhaba.
Cok uzuldum sonucuna, cok umitliydim senden, heyecanla bekliyordum sonucunu..hepimiz bekliyorduk, inan cok uzuldum. Birsey sormak istiyorum, daha onceden negatifle sonuclanan birkac denemen olmasi durumunda Memorial cok arastirip oyle basliyor diye duymustum, nasil rahim filmin olmadan basladilar ki? sordun mu neden olmus olabilecegini bu sorunun?
Bence rahim filmini kimse istemese bile gidip cektir, o kadar cok var ki tuplerinde sivi birikimi olan ve bu yuzden bosuna tup denemesi yapan..Memorial nasil istemedi bunu anlayamadim..herhangi bir karin ici ameliyat gecirdin mi daha once? veya bir enfeksiyon? cunku bu durum tupleri tikayabiliyor, tupun tikanmasi tup bebek icin problem degil ancak bazi durumlarda tuplerde sivi birikmesi oluyor ve bu sivi hic gitmemesi gereken bir yere, rahime gidiyor ve embriyonun tutunmasi mumkun olmuyor..Maalesef ben yasadim bunu, tup denemem olmadi daha once ama rahim filmi cektirdim ve tek tupumde sivi birikmesi vardi, hatta doktorum iyi ki tup denememissin, tutmazdi demisti. Ve hemen lapasarkopiyle aldilar tupumu, umarim boyle bir sorunun yoktur..Buyuk ihtimalle yoktur ama ben cok karsiyim rahim filmi olmadan tup bebek yapilmasina, su anda Memorial'e olan sempatimi biraz kaybettim dogrusu.
acik ameliyatimi 03.11.2012 yilinda gecirdim ona bagli tüplerde birsey olabilirmi.erken degilmiki bir sorun olmasi adinaonlarin bir sucu yok bu kanuda.murat önal ile iletisimde iken bana rahim filmi cektirmemi söyledi kendileri.bizde burada almanyada tahlillerimi amh.vs yaptirdigimiz tüp bebek merkezi vardi basindada pr.dr.semsettin kocak ti.o esime ve bana dediki rahim filmi gereksiz tüp bebekte.türkiyedekiler para icin yapiyorlar bu isi.ama yine ben israr ile esime cekileyim dedim.tabi almanyada yasak cektirmek .adetin bitimi türkiyeye gidip geri gelip bidaha tüp tedavisi icin yine gitmem gerekiyordu.yani iki kez gitmem gerektiginden esim buna sicak bakmadi.bende bunu murat önala soyledim.oda israr edemiyeceklerini söyledi.ben burada tüpten 1 bucuk ay once kafama göre tani amacli histeroskopi oldum .ama biliyorsun sadece rahim icine bakiliyor bu olayda .tüpleri göremediler.histeroskopidede temizdi rahim.ben bu sekilde gittim türkiyeye. ameliyatlara gelince.2010 yilinda laparoskopi oldum.rahim disindan miyomlar icinde polip septum vardi onlar düzeltildi.bunun yani sira ameliyat esnasinda histeroskopide oldum.iki ameliyat bir arada.bunlardan sonra dondurulmuslarim vardi.onlar transfer yapildi maalesef yine tutumadi.3 kez oluyor bu yani
ve bu islemelerden negativlerden sonra ara vardik biz iki yil.bazi sorunlardan diolayi.ve 2012 nin 11 ayinda bidaha deneyelim dedik.jinekologuma gittim muayene icin .bi baktiki rahim ici miyom dolu.2 yil hic doktora gitmemistim.en buyugu 4.30 cm di.doktor türktü acik ameliyat dedi.tamam dedim 1 hafta icinde ameliyat oldum miyomlar alinmis hatta idrar torbamin üzerinde endometriozis varmis onu temizlemis buna bagli olarak rahimde yapisikliklar.yani anliyacagin cok sorunluydu rahim bu miyom adina buda genetik bizde ablamlardada var.sonras iyilestim gidelim edelim derken 4 cu ayi buldu yani simdiki tüpü denedik-benimde aklima yatmiyo degil belki acik ameliyattan yada laporoskipilerden tüplerde birsey olabilir.ancak onu turkiyeye gittigimde rahim filmi cektirdigimde anliyacagim ben israrla temizdir diyorum ama nerden bilecegim.o beni ameliyat eden türk doktoru hakan özkanda türkiyedekiler bu rahim filmini para icin yapiyorlar dedi.yani hepsinin agzi bir.aslimnda öyle degil ben biliyorum ama o sekilde cikmak zorunda kaldim yola
erkekler bızım kdar ınce düşünemıyo maalesef ne kdar hassas olduğumuzu anlıyamıyolar.varsın para gitsin yerine gelir.benim eşimde öyle cok anlayışsız sadece tüp bebek yaptıgım dönemde bana hassas davrandı şimdı gene denemk istiyorum kabul etmiyo.onda sorun bendede yumurta rezervi azalmış nasıl kendi kendine olcaksa ama gelde bunu anlat.bundan önce 3 kere denediğin halde rahim filmiyle nasıl işe başlamadılar bende bunu anlıyamadım benim ilk denemem olduğu halde doktorum önce rahim filmi cektirdi bende sorun cıkmadı ama genede tutunamadı işte gelcek ama o bebek ben ınanıyorum:)inşallah bu topıktekı herkesee
Sonucu yeni okudum cok uzuldum senin adına , Rabbim sana sabir versin . En kisa zamanda toparlanmani dilerim .
bellaya yazdim oradan okursun arkadasim.rahim filmi konusunu.ve fikrini söylersin bana.evet ayni sorunlar bendede var.kendiliginden olcak demiyormu.adamin ileri hizi%3 bana hala olcak diyo.inatya ondan iste.sen nerelerde kac kez denedin gecmisi bilmiyorum.sadece simdiki negativi okudum senin.ayrica ben 2009 ve 2010 yillari arasinda international hospitalda ismail cepnide yapmistim.ama olmadi
Herkese güzel bir gün dileyerek başlıyorum:) Bugün sabah yağmur sonra güneş, limonata gibi başlayan bir hava ve şimdi çok sıcak...
Evetttt, bugün ki muayene sonucunda telefon bekliyorum çatlatma iğnemi muhtemelen bu akşam olacağım...
Tekk bir teekkk yumurtam ile yola devam, hem umutluyum hem de olabilecek şeylere kendimi hazırlıyorum:))
Dualarınıza ihtiyacım var.......
Sevgiler,
evet dedigin gibi bana deselerki sundan diye bende anlayacagim.stres yaptim acikcasi üzüldügüm bazi noktalarda olmustu ama hadi diyelim o etki yapti.2010 yilinda yaptirdigim 3 negativde dünya umrumda degildi gülüyor egleniyor.olur ise olur olmaz ise canim sagolsun diyordum yine olmadi.anlamiyorum dedigim gibi.sanada gecmis olsun sorun neydi neden tutunamiyorlar.ayrica bende rahim filmi yok sanirim onu isteyecekler cekilmemi.
ıyyım toparlandım cabucak:)umutlıyım sen nasılsın canım nasıl gıdıyo sna ozelden yazdım bı ara ama o gunlerde pek gırmedın.planlarım sımdılk askıya alındı:)en son gıttıgımde dr um yumurtayı takıp edecegını ılac vermıycegını soylemıştı eger tek yumurta olursa tabı.sonra yumurtayı alıp transfer etcektı oyle konuştuk ama bu ay zor gorunuyo benım ıcın maddı acıdan.bakalım ınşallah bır dahakı aya.keske eşimın dedıgı gıbı kendılıgınden olsaa:))bende bir şok olsam:)gerçı ben demıştım deyıp duran bır adam olcak sureklı karsımda ama razıyım:))
Herkese güzel bir gün dileyerek başlıyorum:) Bugün sabah yağmur sonra güneş, limonata gibi başlayan bir hava ve şimdi çok sıcak...
Evetttt, bugün ki muayene sonucunda telefon bekliyorum çatlatma iğnemi muhtemelen bu akşam olacağım...
Tekk bir teekkk yumurtam ile yola devam, hem umutluyum hem de olabilecek şeylere kendimi hazırlıyorum:))
Sevgiler,
Sevgiler,
ben bır kere denedım canım yasım 38.sorun yumurta rezervı azlıgı ve esımın sperm sayısının dusuklugu ve hareketlılıgın az oluşu.ben baslamadan doktorum rahim fılmını mutlaka ıstedı bana soyle dedı eger rahımde bir sorun varsa hamılelık bıle olsa dusukle sonuçlanır eger sorun varsa rahımde once onu halletmemız lazım.hastanenın herkese uyguladıgı bışeydı bu anladıgım kadarıyla.sırf bana dgl.sen 4 kere denemıssın canım bence rahım fılmı cektırmende yarar var genede sen bılırsın.bellımı olur bizimadamların dedıgı olur mu bıde:))kendılıgınden olsa ne guzel olur zor ısler bunlar.maddı manevı yıpratıyo ınsanı.umut dunyası ıste:)valla oyle mucızeler duydumkı artık bırşeye sasırmıyorum.en son gıttıgımde doktorum fsh sı 29 olan bır hastasının bır kere tup bebek yaptırdıgını ve sonradan kendılıgınden hamıle kaldıgını soyledı o bıle sasırmıştı:)bır arkdaşımda 20 li yaşlarda defaalrca tup bebek denedıgını cok yumurtası oldugunu o zamanlar 4 er embrıyo transfer edıldıgını ama olmadıgını soyledı 35den sonra denedıgınde tuttu bır oglu var dondurulmuşlarla gene tup bebek yaptı su anda ıkızlere hamılee:)Rabbim ıstedıkten sonra olmıycak bışey yok
Breezey, canim, uzman olduk haklisin:) ben yakinda evde yapicam tedaviyi kendi imkanlarimla
Bu kadar okumak, ogrenmeye calismak iyi mi kotu mu bilemiyorum bazen..cok sorguluyor sonra insan, bu da tedavi asamasinda stres yaratabilir diye dusunuyorum, ben internetten butun asamalari okurum, bunu neden yapmadi, sunu neden yapmadi diye de kafayi yerim sonra :)
Bu ara spora verdim kendimi,2 aydir spor salonundan cikmiyorum, hergun 2 saat egzersiz yapiyorum, ustune de1 saat falan yuzuyorum, sahane bi vucudum oldu :) benimkine saka yapiyorum bazen valla bebek falan isteme, kusura bakma vuxudumu bozamam diyorum hahaha:) delilige vurdum iyice anlayacagin..
Seni cok takdir ettim, ne tur bir tedaviye ihtiyacin oldugunu bile belirlemissin, masallah diyorum, alkisliyorum seni! butun kalbimle diliyorum ki ihtiyacin olmasin, Allah sesini duysun ve sana saglikli, hayirli, dunyalar guzeli bir evlat bagislasin..hepimize tabii ki.
Ben kafayi fazla takmamaya calisiyorum, deniycem 1-2 kez olursa olur, olmazsa olmaz napiyim..rahatlik modundayim bu ara:)
Cok opuyorum seni.