Günaydın,
Alarahan öncelikle hiç korkma bunlar hep tedbir için yapılan şeyler, bana da ilk muayenede rahimde sıvı görüyorum, film çekelim de bu sıvı embriyonun tutunmasını engellemesin, belki laproskopi yaparız demişti Aynur Hn. da ben 1 hafta kendime gelememiştim. Sonuç da film çekildi birşey gözükmedi ve işleme başladık. Onlar tedbirli davranıyorlar, bütün bu araştırmalar neticesinde embriyonun tutunmasını engelleyecek sorunları tespit edip ortadan kaldırmaya çalışıyorlar. Hoş ilk denemem tutmayınca bu sefer histereskopi dediler bende neden baştan yapmadık dedim , onlarda bunlar ileri tanı yöntemleri tutmayınca bu aşamaya geçiyoruz dediler.
Doğru mu? Bir yanım evet diyor çünkü pahalı bir işlem nerdeyse tüp bebek fiyatı ve gerçekten ameliyata giriyorsun, bir yanım da hayal kırıklığı yaşananları göz önüne alınca keşke ilk seferinde yapsalardı diyor. Yani bu işler nerden baksan zor.
Bu iş bir gizem ve onların da hakim olamadığı çok konu var, çözebildikleri kadar tüm riskleri elemeye çalışıyorlar, bu arada olan bize oluyor hem maddi hem manevi yıpranıyoruz. Ben hala doğal yolla hamile kalmayı istiyorum, hatta bu histereskopi tam yumurtlama zamanıma geldi diye üzüntüden kahroldum:) Ne tuhaf dimi Allah dan ümit kesilmiyor:) Aklıma ne yöntemler geldi evde aşılama bile yapacaktım o kadar yani:) Neyse ki eşim aklı selim biri..
Wanna beklemek çok zor, bir gün mutlu umutlu bir gün agresif ve umutsuz geçiyor du benim günlerim. Şimdi yeniden yaşayacağım süreç de beni en çok korkutan kısım bu 12 günlük süre ve taaataaataaaa diye gittiğim kan verme zamanı..Birde tutturdular sen yatmadın hemen kalktın bu sefer seni kaldırmayacağız diye şimdiden pazarlıklara, inanan var mı yatmak ile tutunuyor mu embriyo??
Ben izinli idim bu süreç de ama, evin için de dolandım, hatta ikinci gün kalktım çamaşır katladım, oturduğum yerde, 1 hafta sonunda markete de gittim (gezmek amaçlı birşey taşımadım) , ne bilim sahile indik, kahve içtik. BU kadarını da mı yapmamalı? Tuvalet dışında kalkmayacakmışım ilk hafta. Nasıl yani? ya kan dolaşımı ne olacak? Hangisi doğrusu?
Breezey sonuca üzüldüm, ama anladığım kadarıyla kan tahlili yaptırmadın , bazen böyle kanamalar olabiliyor, tahlil yaptıracak mısın? Doktorun ne dedi ? Ben kan tahlili sonucunu aldığımda bile negatife inanmadım, ne tuhaffff....Senin burdan yazılarından bile saçtığın ışık, enerji o bebekleri sana getirecek eminim:)
Kampa, dediklerin çok doğru bu bebek süreci hepimizi tembel ve kendimizi unutturdu . Ben bu süreçte aldığım kiloları hiçbir zaman almadım
Sonuç mutsuz, sen mutsuz, aynada kendimi beğenmez oldum ama toparlanıyorum, yürüyüşlere başladım bende. Akupunkturun olumlu sonuçları olduğunu düşünüyorum.
Puffy bende aynen bu hamileler neden böyle diyorum giyim konusunda, bakalım ben nasıl olacağım:) Allahım sen nasip et burdaki herkese hamile kıyafetleri almayı. Bu arada 30 yaşında eltim ( bu arada o da 2. denemede bebeğine kavuştu, memorial de) trioid sorunu falan yoktu hamilelik ile ortaya çıktı, sakın korkma her hamilenin yaşadığı genel bir sorun ki sorun bile değil.. Sen ilaçlarına devam et...
Alkan sana da çok geçmiş olsun, herşeyin sorumlusu stres, stres de uzak durun diyorlarda nasıl duracağız. Geçen bir filmde gördüm huzur seninle olsun diye vedalaştılar çok hoşuma gitti..
HUZUR SİZİNLE OLSUN!.....Sevgiler...