37. Haftada çatı muayenesi ile ilgili sorunum var. S.O.S.

Lucinda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2011
113
0
46
İzmir
Merhaba kızlar. 37 haftalık hamileyim ve geçen kontrolümde doktorum çatı muayenemi yaptı çok kısa sürdü fakat kendimi kastığım içinmi bilmiyorum çok rahatsız oldum canım yandı. Ben normal doğum istiyorum ve bu muayenede bile böyle olması moralimi çok bozdu. Benim gibi olan arkadaşlar var mı ya da normal doğum yapan anneler tavsiyeleriniz var mı??? doktorum normal doğum olabileceğini fakat kendimi sıktığım için tekrar değerlendireceğini zamanınmızın olduğunu söyledi. cevaplarınızı bekliyorum....

:53::53::53: Tekrar değerlendirmek mi? Ayyy ben kesin kasarım kendimi ve kesin kes sorun çıkacak:53::53::53: Huyumu biliyorum :5::5::5:

valla 33.haftadayım inanın dogumdan cok o çatı muayenesinden korkuyorum :(

büyük ihtimalle kendini kasmışsındır canım muayeneyi bebeğine kavuşmak için bir araç olarak gör başka şeyler düşün madem n.doğum istiyorsun o muayenenin kaç katını yaşayacaksın sadece ilk oldğu için zor geliyor kasma kendini ben de cumtsi çatı muayenem var merakla bekliyorum o günü nasıl olacak hiç b ilmiyorum

arkadaslar ben 38 haftmda gittigimde nstde hic sancin yada kasilma gorunmuyo simdi cati muayensi yapsam canin acir dedi yapmadi cnm senin varmiydi kasilman fln

yani kızlar bir kere normal doğum yapmış biri olarak ben bile kasıyorum kendimi bence çok normal refleksle kasıyorsun yapcak bişey yok ilk doğumumdaki doktor çok tepki vermişti inşallah bununla aynı sorunu yaşamayız ama gerçekten ilk başta bi kasıyorsun yani...

büyük ihtimalle kendini kasmışsındır canım muayeneyi bebeğine kavuşmak için bir araç olarak gör başka şeyler düşün madem n.doğum istiyorsun o muayenenin kaç katını yaşayacaksın sadece ilk oldğu için zor geliyor kasma kendini ben de cumtsi çatı muayenem var merakla bekliyorum o günü nasıl olacak hiç b ilmiyorum

evet haklısın. o gün çok üzülmüştüm. ama şimdi daha farklı düşünüyorum ve kendimi adapte etmeye çalışıyorum. Daha iyi olacak.Tekrar değerlendirene kadar ki doğumdan önce açılmalara sürekli bakıyorlarmış. Buna alışmaya çalışıyorum. Dediğin gibi bu en basit kısmı.

yani kızlar bir kere normal doğum yapmış biri olarak ben bile kasıyorum kendimi bence çok normal refleksle kasıyorsun yapcak bişey yok ilk doğumumdaki doktor çok tepki vermişti inşallah bununla aynı sorunu yaşamayız ama gerçekten ilk başta bi kasıyorsun yani...

bende bunu merak ediyordum. hep bu ufak muayene de bile kastın kendini normal doğum nasıl yapıcaksın dedim durdum kızdım kendime. Cevabın için çok teşekkür ederm. beni rahatlattın. Neyse ki benim doktorum anlayışlıymış elimi tut dedi :) Allah hepimizi merhametli doktorlarla karşılaştırsın arkadaşlar.

Benim de ikinci hamileliğim ilki epidural normal.İlk kaçıncı haftamda kontrol olduğunu hatırlamıyorum.Doğum öncesi 1 kez sanırım doğum gecesi de 1 yada 2 kez bakıldı ama suni sancı verildiğinden bir de fitil bıraktılar.Zaten nst ye bağlı olduğunuzdan iki ağrı arasındaki süre makinada belli olduğundan doktorum sık sık bakmanın gereksiz olduğunu söylemişti (yanlış hatırlamıyorsam).Hepsi geçiyor arkadaşlar.Doğumdan sonra bir daha çocuk istemiyorum kesinlikle diye düşünüyorsunuz ama bir süre sonra yaşadığınız tüm sıkıntılar aklınıza bile gelmiyor çünkü meleğiniz tüm aklınızı ve zamanınızı alacak.Bu arada benim kısmetse ikinci olacağından doğum öncesi bakılmasına gerek yok sanıyorum.Yanlış mıyım?

benim bugun ikinci muaynemdi çok canım yandı. İkisinde de çok bağırdım. Doktorum da sağolsun senbuna dayanamıyosun normal doğuma nasıl dayanacaksın dedi hepten bi korktum. Kendimi kastığım için muayne edemiyormuş. Muayne edemediği hali bu kadar canım yanıyosa muayne ettiği hali nasıldır bilmiyorum..

benim bugun ikinci muaynemdi çok canım yandı. İkisinde de çok bağırdım. Doktorum da sağolsun senbuna dayanamıyosun normal doğuma nasıl dayanacaksın dedi hepten bi korktum. Kendimi kastığım için muayne edemiyormuş. Muayne edemediği hali bu kadar canım yanıyosa muayne ettiği hali nasıldır bilmiyorum..

Nasil muayene etti ki? 2 parmak sokuyor ittirebildigi kadar ittiriyor. Belki bebegin dogum kanalina girmistir ondan agrimistir. Oyle birsey var mi?

ben bu çatı muayenesini anlamıyorum özelde illa yapacaklar ama devlette pek kimseye denk gelmemiş o dr lar

Ben ilk kez doğum yapacağım şuan bebek boyuna göre 9. hafta içinde. Ben epidural anestezi yardımı ile normal doğum yapmayı istiyorum . Böyle böyle rahatlattım kendimi. Ama çokça çekindiğim bir konu var. Çatı muayenesi nasıl oluyor? neden canınız acıyor? biraz daha detay veriirmisiniz.

Kizlar korkulacak birsey yok yeter ki rahat olun. Doktor seffaf eldiven takiyor jel suruyor iki parmagina (isaret ve orta parmagina) sonra vaginanizdan iceri sokuyor. Zaten jel oldugu icin parmak hareketleri rahatsiz etmiyor. Topu topu 10sn falan suruyordur. Salin kendinizi gitsin :1:

kızlar ben bugün çatı muayenesi oldum. Gitmeden önce tabi bir sürü olumsuz şey duymuştum, bağıran, çığlık atan, kanaması açılan vs. Tabiki korktum bende, doktorun odasındaki sandelyeye çıkıyorsun ve doktor vajinadan içeri bir alet sokuyor. parmak filan değildi benim ki, şeffaf bir alet. gerçekten hiç canım yanmadı ve gayet sakın kalabildim. doktor bey de "sen sakin ol ki her şey yolunda gitsin" filan demişti zaten. Benimki yolunda gittiği için korkulacak ve abartılacak birşey olduğunu düşünmüyorum.

Back
X